Asus ION EeeBox EB1501

Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Ναι, αλλα θα μπεις στο τριπ να ελεγχεις τι κατεβαζεις και να το τσεκαρεις καθε φορα ....
Παρε ρε Τασο ενα καλο HTPC να τελειωνεις... βαλε και το media browser και καθαρισες !!!:worshippy:

+1 Γιατι να βαλεις περιορισμους μονος σου, οταν δεν υπαρχει θεμα κοστους (δλδ η διαφορα ειναι μικρη)?

Το θέμα κόστους δεν υπάρχει γιατί ακόμα ένα Asrock με BD drive, 500GB σκληρό /4GB RAM βγαίνει στα 520 ευρώ με τα μεταφορικά. οπότε λίγο πολύ θα μου κοστίσει ότι κι αν πάρω.

Το πρόβλημα είναι ο 1) χώρος και 2) δεν θέλω να μπλέξω με τα γνωστά εξαρτήματα ενός pc.

Αν καταλήξω για ένα τέτοιο μηχάνημα, θα το πάρω με το σκεπτικό και την χρήση consumer συσκευής και όχι να ασχολούμαι με αυτό σαν PC. Κι αν δω ότι δεν μου κάθεται και βγάζει πολλές ασυμβατότητες με αρχεία, φεύγει στις αγγελίες σε χρόνο dt....
Σαν ξαναλέω όμως ότι η χρήση η δική μου είναι 99% mkv

Last edited:
Ρε Τασο, και το Asrock πισι ειναι! Αν το στησεις σωστα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα! Ειδικα αν ειναι να παιζεις ενα-δυο προγραμματα σωστα σεταρισμενα μεσω media browser.
Να στο πω και αλλιως: οτι προβληματα θα αντιμετωπισεις στο ενα, θα αντιμετωπισεις και στο αλλο...

Η διαφορα τους βεβαια θα ειναι οτι ενα κανονικο HTPC δεν θα εχει περιορισμους σε κανενα τομεα ενω το αλλο...

Ναι κανονικά είναι και τα asrock και τα asus αλλά με μικρή επεξεργαστική ισχύ.

Αυτό που δεν μπορώ να ξέρω είναι κατα πόσο αυτό παίζει ρόλο για χρήση ΜΟΝΟ playback. Ούτε ριπαρίσματα ούτε περίεργα κόλπα που απαιτούν CPU.

Aκριβως... αν θελεις consumer συσκευη , τοτε πηγαινε κατευθειαν σε DUne Prime 3 ή Popcourn c200.
Αυτα τουλαχιστον παιζουν περισσοτερα αρχεια, δεν κανουν θορυβο, και ειναι σχετικα πιο απλα απο htpc.

Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Aκριβως... αν θελεις consumer συσκευη , τοτε πηγαινε κατευθειαν σε DUne Prime 3 ή Popcourn c200.
Αυτα τουλαχιστον παιζουν περισσοτερα αρχεια, δεν κανουν θορυβο, και ειναι σχετικα πιο απλα απο htpc.

Αν είναι να ξανπάρω NMT μένω και με το Tvix. Αν είναι να κάνω την τράμπα θα την κάνω για το GUI του Media Center.

Όπως είχα γράψει και παραπάνω, τα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας που υποστηρίζουν CUDA παίζουν με acceleration όλα τα MKV και M2TS που κυκλοφορούν. Δεν έχουν τους περιορισμούς του DXVA, οπότε δεν χρειάζεται να προσέχει κανείς τι αρχεία το "ταΐζει".

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για nettop, δηλαδή PC, με όλα τα θετικά και αρνητικά που το συνοδεύουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Εσύ τα βάζεις τα info ή συνδέεται στο internet και τα ρουφάει όλα αυτόματα;
τα τραβαει μονο του,αλλα εγω τα κατεβαζω με το ember media manager για τις ταινειες ενω για τις σειρες μονο του
αφου το θελεις μονο για τα mkv τοτε να βαλεις minimal ubuntu και xbmc,πατας το power button και σε λιγα δυτερολεπτα εισαι στο xbmc χωρις να κανεις οπιαδηποτε αλλη ενεργεια

Last edited:
Ωραίο μηχανάκι είναι αλλά άργησε να κυκλοφορήσει(ακόμα να φανεί επίσημα στην ελληνική αγορά)...πως και πως το περίμενα αλλά πλέον το θέλω να βγεί σε πλατφόρμα ΙΟΝ2.

Επιτέλους φαίνεται να καταφθάνει. Από τον χειμώνα το περιμένω για το σαλόνι μου.
http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=32423

Το θέμα είναι, για 80 παραπάνω, μήπως αξίζει περισσότερο το dell hybrid με καλύτερο σκληρό, 4 gb ram, blue ray combo κλπ;;; Από κάρτα γραφικών δεν ξέρω τι λέει, και έχει vista επάνω, όχι 7.
http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=11123

Θέλω τη γνώμη σας...

Last edited:
δεν θα έχει τα γνωστά θέματα με την ενσωματωμένη gpu και το ανύπαρκτο bus για σύνδεση εξωτερικής κάρτας? ε ρε ίντελ που με κάθε τρόπο πολεμάς την nvidia... :slapface:

Αφού είναι "έτοιμη λύση" λογικό μου φαίνεται να μην μπορείς να αλλάξεις καρτα.
Υπάρχει κάποιο Nettop που να παίρνει εξωτερική κάρτα?
Σόρυ αλλά δεν ξέρω σε ποιά γνωστά θέματα αναφέρεσαι..! :nounder:

Οχι δεν λέω να αλλάξεις κάρτα, απλά λέω ότι οι νέοι ΑΤΟΜ έχουν τέτοια σχεδίαση ώστε να μην έχουν γρήγορο bus για να δεχτούνε κάρτα! Οι 330π.χ. με ΙΟΝ(1) σαν τσίπσετ και κάρτα γραφικών ήταν σούπερ πακετάκι. Τους νέους λόγο του θέματος που λέω, προσπαθεί να τους ταιριάξει με απλή κάρτα γραφικών (ΙΟΝ2). Αλλά τελικά δεν ήταν και τόσο ρόδινα τα πράγματα.

Δες για να καταλάβεις:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=60559 (με ΙΟΝ2)
και για να δεις και το πρόβλημα δες το λινκ που είναι στο τέλος, ή δες το απευθείας:
http://www.anandtech.com/show/3702/zotacs-zbox-hdid11-review-next-gen-ion-better-worse-than-ion1