ATC 100 Active Pro

Είναι πολύ ενδιαφέρον όταν τέτοια θηρία καταφέρνουν και εξαφανίζονται.
Θα ήθελα πολύ να τα ακούσω.

Μια ερωτηση θελω να κανω διοτι είμαι μικρος 39 χρονων( παιδο-βουβαλο) και θελω να μαθαίνω !! τα atc είναι ηχεια αναφορας ,τα εχω ακουσει και από κοντα και πραγματικα δεν εχω λογια !! μου εχουν πει ότι τα ενεργα ηχεια εχουν ψηφιακούς ενισχυτες αυτό που θελω να ρωτησω τα ενεργα η τα παθητικα συνδιαζομενα με τα ενισχυτικα της atc είναι καλυτερα!! βεβαια μια εταιρεια σαν την atc θα εχει βαλει ποιοτικους ψηφιακούς ενισχυτες !!! αλλα τι είναι πιο ποιοτικο ! εχω ακουσει και αλλα ενεργα ηχεια hi-end όπως τα meridian τα οποια είναι και αυτά σε αυτό το επιπεδο!! :ears:

Μια ερωτηση θελω να κανω διοτι είμαι μικρος 39 χρονων( παιδο-βουβαλο) και θελω να μαθαίνω !! τα atc είναι ηχεια αναφορας ,τα εχω ακουσει και από κοντα και πραγματικα δεν εχω λογια !! μου εχουν πει ότι τα ενεργα ηχεια εχουν ψηφιακούς ενισχυτες αυτό που θελω να ρωτησω τα ενεργα η τα παθητικα συνδιαζομενα με τα ενισχυτικα της atc είναι καλυτερα!! βεβαια μια εταιρεια σαν την atc θα εχει βαλει ποιοτικους ψηφιακούς ενισχυτες !!! αλλα τι είναι πιο ποιοτικο ! εχω ακουσει και αλλα ενεργα ηχεια hi-end όπως τα meridian τα οποια είναι και αυτά σε αυτό το επιπεδο!! :ears:

Ποιος είπε πως τα ενεργά έχουν ψηφιακούς ενισχυτές;; Οι ψύκτρες που φαίνονται πίσω δεν συνηγορούν προς το ψηφιακό.Κάποιοι λένε πως είναι σε τάξη Α μέχρι κάποιο σημείο. Εγώ πιστεύω πως ίσως μόνο ο ενισχυτής των ψηλών θα μπορούσε,αν και πάλι αμφιβάλω. Οι άλλοι δυο ,μπάσα-μεσαία, πρέπει να είναι τάξης ΑΒ.Η αλήθεια είναι πως η ATC δεν δίνει τέτοιου είδους πληροφορίες είναι γενικά κρυψίνοες. Παθητικά 100ρια έχω ακούσει με ASR. Εξαιρετικός ήχος.
Εδώ μια συζήτηση περί ενισχυτικών ATC
https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/284744-atc-active-style-amps.html

Οι ενισχυτές των ATC μόνο ψηφιακοί δεν μπορεί να είναι.
Από την ζέστη που ακτινοβολούν ακόμη και χωρίς να παίζουν συμπεράνω ότι πρέπει κάποια watt να τα βγάζουν σε τάξη Α.

Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιώργος είναι πάντως.
Σε αυτά τα ηχεία, όταν βλέπεις λακούβα σε κάποια συχνότητα, ψάχνεις να δεις που φταίει ο χώρος. Το ηχείο δύσκολα.
Πάντως Γιώργο αν σε ενοχλεί η λακούβα, τα ανταλλάσουμε με ένα ζευγάρι 40άρια, έναν Copland, την πεθερά μου, 3 δωδεκάρια πακέτα υγείας σφραγισμένα καπιτονέ, δύο λίτρα αντισηπτικό και ένα νεφρό.

Καταλαβα αρα αυτό που μου ειπανε μπορει να ισχυει για τα φθηνα ενεργα ηχεια , να εχουν ψηφιακούς ενισχυτες παντως χαιρομαι που ξεκαθαριστηκε διοτι προσπαθουσα στα σαιτ της atc να βρω κατι αλλα τιποτα !! σας ευχαριστω και παλι και καλες ακροασεις τωρα που εχουμε μεινει σπιτι!!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: ATC 100 Active Pro

Από την ζέστη που ακτινοβολούν ακόμη και χωρίς να παίζουν συμπεράνω ότι πρέπει κάποια watt να τα βγάζουν σε τάξη Α.

Σε αυτά τα ηχεία, όταν βλέπεις λακούβα σε κάποια συχνότητα, ψάχνεις να δεις που φταίει ο χώρος. Το ηχείο δύσκολα.
Πάντως Γιώργο αν σε ενοχλεί η λακούβα, τα ανταλλάσουμε με ένα ζευγάρι 40άρια, έναν Copland, την πεθερά μου, 3 δωδεκάρια πακέτα υγείας σφραγισμένα καπιτονέ, δύο λίτρα αντισηπτικό και ένα νεφρό.

σιγα ρε υπερβολικε,απλα δωσ'του το σπιτι σου.

Η πεθερά σου ετών;;; Τα άλλα αδιάφορα μου είναι -bye-

SON DE LOS DIABLOS
DIANA BARONI SAPUKAI
Alpha 507 CD
Αυτό το CD το χρησιμοποιώ για τεστ στα μπάσα και όχι μόνο. Δεν βγαίνει και πολύ άκρη από το youtube,αλλά πιστέψτε με είναι εντυπωσιακό!

Μπά δεν ακούγεται τίποτα από το Λαπ Τοπ.Το αποσύρω το βιντεάκι

Υπάρχουν αρκετά ενεργά ηχεία που στις χαμηλές συχνότητες φέρουν ενισχυτή τάξης D (κακώς ονομαζόμενο ψηφιακό - καμία σχέση).
Πολλά όμως όπως και τα συγκεκριμένα ATC έχουν τάξη ΑB και στις χαμηλές συχνότητες.

Υπάρχουν αρκετά ενεργά ηχεία που στις χαμηλές συχνότητες φέρουν ενισχυτή τάξης D (κακώς ονομαζόμενο ψηφιακό - καμία σχέση).
Πολλά όμως όπως και τα συγκεκριμένα ATC έχουν τάξη ΑB και στις χαμηλές συχνότητες.

Δες λίγο τα τελευταία ποστ της 2ης σελίδας. Μοιάζει το θέμα να είναι πιο σύνθετο
https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/284744-atc-active-style-amps-2.html

Εντάξει , η ATC έχει επιλέξει μια πιο σύνθετη high εντάδικη λύση με αρκετό bias σε τάξη Α στις μεσαίες (και ίσως στις υψηλές) και μια τοπολογία με local feedback στις χαμηλές για να πάρει το μέγιστο από την τάξη ΑΒ.
Ως ώφειλε βέβαια σε τέτοια κατηγορία τιμής.
Για αυτό μάλλον παίζει το ηχείο έτσι όπως παίζει!!!

Όλα τα ενεργά τρέχοντα μοντέλα οικιακά ATC έχουν ενισχυτες τάξης ΑΒ.
Μάλιστα κάθε δρόμος έχει δικό του ενισχυτικό.
Πλην ενός subwoofer με τάξη G, που όμως αντικαταστάθηκε με Α-Β κι αυτο.

Εντάξει , η ATC έχει επιλέξει μια πιο σύνθετη high εντάδικη λύση με αρκετό bias σε τάξη Α στις μεσαίες (και ίσως στις υψηλές) και μια τοπολογία με local feedback στις χαμηλές για να πάρει το μέγιστο από την τάξη ΑΒ.
Ως ώφειλε βέβαια σε τέτοια κατηγορία τιμής.
Για αυτό μάλλον παίζει το ηχείο έτσι όπως παίζει!!!
Φίλος από Αγγλία μου έστειλε το σχέδιο των ενισχυτών σε αρχείο PDF.
Ερώτηση:
-Σας ενδιαφέρει;
-Αν ναι ας μου πει κάποιος πως ανεβάζω αρχεία PDF

Θα σας στραβολεμιάσει αλλά δεν μπορούσα καλλίτερα.

ATC Electronics 3.jpg

ATC electronics 2.jpg

Last edited by a moderator:
Ευχαριστούμε!
Αν βλέπεις μία το πάνω μία το κάτω κάνει και για άσκηση αυχενικού! :D

Ευχαριστούμε!
Αν βλέπεις μία το πάνω μία το κάτω κάνει και για άσκηση αυχενικού! :D
Δεν φταίω εγώ,δεν μου απάντησε κανείς "αρμόδιος" πως να ανεβάσω αρχείο PDF. Σε κάθε περίπτωση η άσκηση κάνει καλό.

Τα έσιαξα... :2thumb22sup:

Ωραία ευχαριστώ. Αλλά αντί να μου φέρνεις το ψάρι καλοψημένο,δεν μου μαθαίνεις να το ψαρεύω;;; (Ωραίος "Μπακαλιάρος" που λέει και ο Βουλαρίνος ,μη μου πεις..)