ATC Loudspeakers.

tyler : άλλο το ένα άλλο το άλλο . ο plinius ας πούμε δεν είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το ξυράφι ο bryston . στα αυτιά μου είναι αρκετά αέρινος όταν τον είχα με proac ή δε θυμάμαι εγώ τί άλλο παλιότερα. τώρα με τα ATC δεν ξέρω...

themiloc : ο sia2-150 ζεσταίνεται αρκετά ? (εννοώ "ΑΡΚΕΤΑ"...)

καλό μεσημέρι φίλε Νάσο.

οκ. σε ευχαριστώ για την απάντηση. με χαροποιείς !

τελικά βγαίνει σε μαύρο ? (όταν είχα ρωτήσει παλαιότερα θυμάμαι πως είχα εισπράξει αρνητική απάντηση) όμως θυμάμαι κάπου να τον έχει πάρει το μάτι μου (σε μαύρο χρώμα, εννοώ).

Τη σειρά Home. Δηλαδή μέχρι το 40άρι.
To 50άρι είναι άλλη σειρά. Μη σε μπερδεύουν τα νούμερα. :smile:
Δεν αποκλείεται βέβαια να παίζει καλά και σε άλλες σειρές.

Εχω μερικές απορίες:
Τι εννοείς όταν λες δεν αποκλείεται να παίζεi καλα και με άλλες σειρές;

Ενας καλός ενισχυτής δεν πρέπει να παίζει πάντα καλά με καλά ηχεία;Εαν τον αγοράσω για χρήση με άλλα ηχεία για παράδειγμα Dynaudio,PMC ή KEF δεν θα παίζει καλά;
Δηλαδή μονο με ATC ηχεία θα παίξει καλά;

Ο SIA είναι "κουρδισμένος" να παίζει πολύ καλά με τα ATC.
Θα παίξει και με άλλα ηχεία αλλά δεν θα δέσει τόσο καλά όσο με αυτά.
Από εκεί και πέρα, κάποια ηχεία θέλουν Watt, κάποια άλλα θέλουν ρεύματα, κάποια άλλα στρογγύλεμα, κάποια άλλα τονισμένα άκρα...
Δεν σημαίνει ότι ένας ενισχυτής που παίζει καλά σε ένα ζευγάρι θα παίζει καλά και σε άλλο.
Ειδικά σε αυτή την τιμή. :smile:

Μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικοί ενισχυτές και εξαιρετικά ηχεία που απλά το γλυκό μεταξύ τους δε δένει. Αυτό σαν γενική παρατήρηση και ανεξάρτητα από τον ομόσταυλο ενισχυτή της ATC και τα πιθανά ταιριάσματά του.

ποιά είναι η τιμή του sia2-150 αυτή τη στιγμή ? αν μας διαβάζει ο κύριος Ζαφειρόπουλος ας μας επιβεβαιώσει κι αυτός το γεγονός πως δεν βγαίνει σε μαύρο (ή ας μας το διαψεύσει, πολύ ευχαρίστως! ).

ποιά είναι η τιμή του sia2-150 αυτή τη στιγμή ? αν μας διαβάζει ο κύριος Ζαφειρόπουλος ας μας επιβεβαιώσει κι αυτός το γεγονός πως δεν βγαίνει σε μαύρο (ή ας μας το διαψεύσει, πολύ ευχαρίστως! ).

Ο SIA2-150 βγαίνει μόνον σε ασημί (ο μαύρος ήταν ο παλιός) και η τιμή του σε καινούργιο είναι 2900 ευρω. Ο ενισχυτής έχει οδηγήσει από τότε που βγαίνει διάφορα ηχεία κοντά και μακριά από τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά των ATC και έδειξε μία ουδέτερη φυσιογνωμία με εύκολο και επιτυχημένο ταίριασμα και άνετη οδήγηση.

tyler : άλλο το ένα άλλο το άλλο . ο plinius ας πούμε δεν είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το ξυράφι ο bryston . στα αυτιά μου είναι αρκετά αέρινος όταν τον είχα με proac ή δε θυμάμαι εγώ τί άλλο παλιότερα. τώρα με τα ATC δεν ξέρω...

themiloc : ο sia2-150 ζεσταίνεται αρκετά ? (εννοώ "ΑΡΚΕΤΑ"...)

Ο παλιος bsst ηταν πολυ σκληρος ενισχυτης, με μεγαλη εκπληξη μου ακουσα τον καινουριο ολοκληρωμενο και τον 4bsst2 και η εταιρια εχει αλλαξει ηχο, ακοθυγονται μαλακα με αυστηρα μονιτορ ηχεια (OB1i). O Plinius 9100 ακουγεται λιγοτερο "αναλογικος" απο τον ηχο της σημερινης Bryston, αποδεδειγμενα λιγο "μηχανικος" στα μεσουψηλα και υψηλα, και απο intermodulation.... Τα proac σου απλα στρογγυλευαν τα πραγματα και αν ειχες δυνατοτητα να δοκιμασεις στα ιδια ηχεια εναν αλλο ενισχυτη εγνωσμενου γλυκου χαρακτηρα, θα εβλεπες τη διαφορα. Θα τα πουμε ιδιαιτερως για το που και πως τον ακουσα και θα καταλαβεις.

τα proac ήθελαν λάμπα, ή καναν class a sugden κλπ. τέτοια πράγματα (είχα δοκιμασει πολλά τότε). με εντυπωσιάζει αυτό που λες για τoν 9100, έχω αντίθετη άποψη αλλά βέβαια σέβομαι και τη δική σου. αρκεί να βάζεις που και που κανά prog να ακούς με τους ιταλούς σου :)

τα proac ήθελαν λάμπα, ή καναν class a sugden κλπ. τέτοια πράγματα (είχα δοκιμασει πολλά τότε). με εντυπωσιάζει αυτό που λες για τoν 9100, έχω αντίθετη άποψη αλλά βέβαια σέβομαι και τη δική σου. αρκεί να βάζεις που και που κανά prog να ακούς με τους ιταλούς σου :)

Θα το πω αλλιως. Υπαρχουν πολυ πιο μουσιοκα ενισχυτικα να επιλεξεις απο εναν 9100. Τα proac γενικα ειναι ηχεια λιγο πιο "μαλακα" και forgiving σε σχεση με τα ΑΤC, οπότε κολακευουν.
Αν βαλεις διπλα 9100, Audia Flight, Unison unico τα μεγαλα μοντελα(100, 200, οχι το μικρο p), εκει καταλαβαινεις τι σημαινει μουσικος ενισχυτης και αναφερομαι στους τελευταιους. Την εμπειρια του να μπαινει ενας 9100 σε Dynaudio x36 και μετα να βγαινει και να μπαινει στη θεση του ενας AFIII ηταν ακρως αποκαλυπτικη για μενα. Ο πρωτος ειχε μεν καλυτερη οδηγηση, ο δευτερος ομως ηταν πραγματικο μουσικο μηχανημα , τραγικα καλυτερος στα μεσαια και μεσουψηλα και στη συνολικη ομοιογενεια του που θυμιζε πιο "δυναμικη" λαμπα. Αν σε καποιον ακουγεται γλυκοηχος και μουσικος ο Plinius, τοτε ή εχει ηχεια με γλυκο χαρακτηρα που επιβαλλονται, ή δεν τον εχει ακουσει διπλα σε ενα πραγματικο μουσικο ενισχυτη με τα ιδια ηχεια. Με το δευτερο τροπο εγω καταλαβα τι γινεται με τον συγκεκριμμενο ενισχυτη.
Οι Ιταλοι τα prog ειδικα στα κανουν πολυωρο καθημερινο ακουσμα :)

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Ο παλιος bsst ηταν πολυ σκληρος ενισχυτης, με μεγαλη εκπληξη μου ακουσα τον καινουριο ολοκληρωμενο και τον 4bsst2 και η εταιρια εχει αλλαξει ηχο, ακοθυγονται μαλακα με αυστηρα μονιτορ ηχεια (OB1i). O Plinius 9100 ακουγεται λιγοτερο "αναλογικος" απο τον ηχο της σημερινης Bryston, αποδεδειγμενα λιγο "μηχανικος" στα μεσουψηλα και υψηλα, και απο intermodulation.... Τα proac σου απλα στρογγυλευαν τα πραγματα και αν ειχες δυνατοτητα να δοκιμασεις στα ιδια ηχεια εναν αλλο ενισχυτη εγνωσμενου γλυκου χαρακτηρα, θα εβλεπες τη διαφορα. Θα τα πουμε ιδιαιτερως για το που και πως τον ακουσα και θα καταλαβεις.

Τον Plinius τον θεωρω απαραδεκτο για τα χρηματα που στοιχιζει

+1:a0210:

Δηλαδή;

Matching, δηλ. όταν οι 2 ηχητικοί χαρακτήρες συμβάλουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα που υποκειμενικά (για σένα) ή αντικειμενικά (για πολλούς) είναι αρεστό και ισορροπημένο.

Καλό είναι να λέγονται αυτά,γιατί πολλοί θεωρούν τα "σπιτικά" ηχεία της εταιρείας,σαν αυστηρά μόνιτορς.
Μόνο το τι έχει γραφεί σε περιοδικά...

Για μένα βέβαια που τα έχω ζήσει,για χρόνια,δεν είναι...Εχουν σαφή χαρακτήρα.
Εχω αναφερθεί ήδη μέσα στο θέμα παλιότερα.

Γενικά περί ταιριασμάτων συμφωνώ,παλιά ιστορία όσο και το χόμπι...

Last edited: