ATC Loudspeakers.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

δεν καταλαβα το αλληλοβοηθεια................ ( ελπιζω να πατισα αρκετες φορες το πληκτρο ) αλλα στα 2,50 μετρα και στο μικρομεσαιο χωρο μου τον γουσταρα πολυ. αυτα .

Μεταξυ των Αγγλων...αδελφων εννοει:)

ρε σεις με χιουμοριστικη διαθεση το ειπα ..μην τρελενεσται.. :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Ακουσα, εν αναζητησει ηχειων, το ATC 7. Τι καταπληκτικο ηχειο για το μεγεθος του !!! Αλλα και τι...ρουφηχτρα ενεργειας!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Ακουσα, εν αναζητησει ηχειων, το ATC 7. Τι καταπληκτικο ηχειο για το μεγεθος του !!! Αλλα και τι...ρουφηχτρα ενεργειας!

Με τι ενισχυτή τα άκουσες? Μήπως τα σύγκρινες με τα ATC SCM 11?
Τα σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά, καθώς κοιτάω για κάτι πολύ μικρό για το δωματιό μου 14τμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Με τι ενισχυτή τα άκουσες? Μήπως τα σύγκρινες με τα ATC SCM 11?
Τα σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά, καθώς κοιτάω για κάτι πολύ μικρό για το δωματιό μου 14τμ.

Φοβερο το 7 για το μεγεθος του - αλλα παρε το 11, κι αν βρεις μεταχειρισμενο το 19!

Παιδιά έχει κάποιος άποψη για το ATC SCM 19 σε σχέση με το 40άρι?

Μιλάμε φυσικά στον ίδιο χώρο με το ίδιο ενισχυτικό. Π.χ 30μ3 και απόσταση ακρόασης στα 3μ.

Ευχαριστώ.

**Η ερώτηση αναφέρεται σε κάποια έρευνα που έκανα σε forum εξωτερικού και με παραξένεψε οτι διάβασα και κάποια post, που κάποιοι θεωρούν το 19άρι καλύτερο!

Last edited:
Όχι για το 19άρι, τέλοσπαντων δεν το βρίσκω λογικό, απλά το έριξα στο τραπέζι μήπως κάποιος με εμπειρία και με τα 2 ηχεία έχει να πεί κάτι.

*Πάντως οι περισσότεροι λένε το αντίθετο, οτι το 40αρι είναι το πιο ολοκληρωμένο και φυσικά με καλύτερξ μεσαία, λόγο του κλασσικού mid.

Δεν θέλω να δώσω καμία ιδιαίτερη έμφαση απο εκεί και πέρα.

Αλλά είπα μήπως...

σε συγκεκριμένο βρετανικό φόρουμ πάντως επανηλειμμένα διαβάζω πως το 19 είναι το overall best standmounter regardless of price (τώρα αν το έκαναν speaker ... ποιος ξέρει ... είναι φοβερό το 19 πάντως ... τουλάχιστον στα 40 περίπου κυβικά της σοφίτας , από την οποία τώρα σας γράφω) μην ξεχνάτε πάντως πως παρ'ότι το 40 ΔΕΝ μπουμπουνίζει (και τοποθετείται και εύκολα) ΣΕ τι μεγέθη δωματίων κυρίως απευθύνονται οι βρετανοί (πωλητές και δημοσιογράφοι) όταν μιλάμε για ακροάσεις σε διαμερίσματα -κυρίως- εκεί. δεν ξέρω φυσικά αν αναφερόμαστε στο ίδιο φόρουμ, απλώς παραθέτω απόψεις και θέσεις που και εγώ έχω διαβάσει.

Ε καλά... Το regardless of price δεν το λες...
Εγώ και το 40άρι θα άλλαζα για ένα 25άρι αν δεν χρειαζόταν να δώσω λεφτά.
Και αν φύγεις από ATC, υπάρχουν ηχεία από άλλες εταιρίες που είναι σαφώς ανώτερα (πάντα με τη φιλοσοφία του regardless of price, μιας και έχουν πολλαπλάσια τιμή από το 19άρι).

η διαφορα αναμεσα στο 40 και το 19 ειναι οτι το 19 εχει πιο συμπαγη ηχο με πιο δεμενη την μεσαια περιοχη και ακουγεται πιο πολυ σαν ενα μεγαφωνο. το 40 εχει πιο διαυγη πιο αναλυτικο ακουσμα στα μεσουψηλα λογω μιντρειντ αλλα θελει απο την αλλη πιο ψαγμενα καλωδια και ενισχυτεs για να δεσει συχνοτικα ωστε να μην ακουs να ξεχωριζουν τα μεγαφωνα του. με λιγα λογια το 19 ειναι πιο ευκολο να το ματσαρει κανειs με περισσοτερουs ενισχυτεs.