ZoupermanII
New member
- 9 July 2009
- 97
Μερικές παρατηρήσεις πάνω στις περιγραφές του Τσούπερμαν του Β':
1. Το SCM7 είναι ο διάδοχος του SCM10, του ίσως ενός από τα πιο σπουδαία close field monitors, άρα αξίζει την προσοχή όχι μόνο για ηχείο βιβλιοθήκης αλλα και μικρού δωματίου.
Z-Τι σχέση έχει το SCM10 σε σχέση με το SCM7, πέρα από το mid? Αν έχεις χώρο για βάσεις, έχεις χώρο και για SCM11, όσο μικρό δωμάτιο και αν είναι.
3. Γιατί το SCM19 είναι δυσκολότερο φορτίο από το 11?
Z-Προσωπική εκτίμηση, χωρίς μετρήσεις, έχει σχέση με το χαλαρότερο μπάσο του SCM19 σε σχέση με το SCM11, όταν οδηγήθηκαν και τα δύο από τον ίδιο, σχετικά μικρής ισχύος, ολοκληρωμένο.
4. Στο SCM40 αγοράζει κανέις το mid unit που όπως και να το κάνουμε φτιάχνει άλλη μεσαία περιοχή από όλα τα δίδρομα συμπεριλαμβανομένου και του SCM20 από το οποίο έχει όχι τόσο περισσότερο αλλά πιο άνετο και σωστό μπάσσο.
Ζ- Ωραίο το mid, αλλά δεν είναι το S του SCM50. Από την άλλη δεν θα πάρεις ποτέ "άνετο και σωστό μπάσο" με το SCM20 (και το SCM19) χωρίς βαρβάτο ενισχυτή. (Αφήνω τις "χροιές" του Αποστόλη, για την σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων). Και τελικά, γιατί η ATC κοστολογεί το SCM20, τόσο πάνω από το SCM40?
5. Ναι το τουίτερ των μεγάλων είναι καλύτερο εν γένει αλλά όχι να μας χαλάει την ομοιογένεια των entry.
Τέλος συμφωνώ οτι ο καλύτερος ενισχυτής φαίνεται στα ATC αλλά θα ξαναδιαφωνήσω-για πολλοστή φορά-οτι επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ μηχανής 2000 κυβικών και 3500, πρέπει να αγοράσουμε τη δεύτερη.
Z- Η απάντησή μου στο 4 καλύπτει και αυτό το θέμα. Δεν έχει ακούσει πολύς κόσμος το SCM20 τι μπορεί να κάνει με μεγάλο ενισχυτή (δυναμικά / έλεγχος mid).
Το έχω ξαναπεί οτι υπάρχουν παρα πολλοί που ήρθαν φέρνωντας ενισχυτές 70-100 βαττ μετά από αυτά που διάβασαν για τα κιλοβάττ που χρειάζονται τα ATC και έφυγαν με ηχεία.
Z- Το ίδιο έκανα και εγώ όταν πήρα τα SCM19. Και καλά κάνουν, που να βρεις τέτοια μεσαία περιοχή....αλλά θα ήθελα να μας που αν έμειναν εκεί....
Θέμη, παρ' ότι κάνεις λογοπαίγνια με το όνομα του ενός -και μοναδικού- του Ζούπερμαν του Β', δεν παρεξηγούμαι, καθώς και ακριβώς γιατί είσαι ο αγαπητός Θέμης. :afro:
Είπα "my two cents", καθώς ο καθένας εκτιμά τα πράγματα διαφορετικά σύμφωνα με τις προσωπικές του εμπειρίες και γνώσεις.
Οι απαντήσεις μου με bold μέσα στο αρχικό κείμενο.