ATC Loudspeakers.

Το 20 tower γενικά είναι ίδιο με το 20 βάσης (ίδιος ενεργός όγκος) με λίγο περισσότερο μπάσο λόγω της προεκτεινόμενης προς τα κάτω καμπίνας. Είχε κάποιες διαφορές από το 20-2 λόγω διαφορετικής καμπίνας πάλι.

Μακρια απο τους class D οσοι εχουν ATC ,τουλαχιστον για τα 40αρια που εχω ακουσει ......

Αυτοί δεν είναι ψυφιακοι Ε;εγώ ρωταγα αν θα παίζουν με τους ψηφιακούς της wyred4sound.που δυστυχώς δεν τους φέρνει κάποιος εδώ.

Class D Boyoho είναι τα τελικά στάδια.

Single-channel.jpg

http://boyoho.com/Products/Single-channel.asp

Ότι ψηφιακό άκουσα πάνω στα ATC, δεν...
Δεν είναι νταμπαντουμπάδικα ηχεία!
Μόνο ένας με προενίσχυση λάμπας πήγε να πει κάτι. Τουλάχιστον δεν ήταν κουραστικός.

Η γνώμη μου είναι πως ΔΕΝ φταίνε οι ενισχυτές... είναι ο χαρακτήρας των ηχείων αυτός. Ο οποίος χαρακτήρας προσωπικά δεν μου αρέσει... Νομίζω πως διυλίζουν τον κώνωπα στις μεσουψηλές και πρέπει να "ματσάρει" για να φχαριστηθής μπασάκι (έως το 40αρι πού´χω ακούσει). Εαν βεβαίως αμέσως μετά τα ATC(40αρι) σου τύχει να ακούσεις τα Cerwin Vega XLS 215 (που κοστίζουν λιγότερο απ'τα μισά ) παθαίνεις πολιτισμικό σοκ! Να πω επίσης πως και τα Geometric Harmony:fahne90: που ´´εχω ακούσει με Λάμπα(τσακιρίδη):fahne90: και αμέσως μετά με Class D "Omega" :fahne90:ακουγωνταν εξαίρετα και με τα δυο.

Last edited:
Μάλλον έχεις άλλα γούστα και κριτήρια για να αναφέρεις τα Cerwin Vega για το πολιτισμικό σοκ.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Η γνώμη μου είναι πως ΔΕΝ φταίνε οι ενισχυτές... είναι ο χαρακτήρας των ηχείων αυτός. Ο οποίος χαρακτήρας προσωπικά δεν μου αρέσει... Νομίζω πως διυλίζουν τον κώνωπα στις μεσουψηλές και πρέπει να "ματσάρει" για να φχαριστηθής μπασάκι (έως το 40αρι πού´χω ακούσει). Εαν βεβαίως αμέσως μετά τα ATC(40αρι) σου τύχει να ακούσεις τα Cerwin Vega XLS 215 (που κοστίζουν λιγότερο απ'τα μισά ) παθαίνεις πολιτισμικό σοκ! Να πω επίσης πως και τα Geometric Harmony:fahne90: που ´´εχω ακούσει με Λάμπα(τσακιρίδη):fahne90: και αμέσως μετά με Class D "Omega" :fahne90:ακουγωνταν εξαίρετα και με τα δυο.

Για τα Cerwin Vega XLS 215 υπάρχει σχετικό νήμα.

Καταλαβαίνουμε το ενθουσιασμό σου για τα εν λόγω ηχεία, αλλά λάβε υπ´όψιν
σου και τον μη ενθουσιασμό κάποιων μελών γι αυτά, λόγω διαφορετικών ακουσμάτων
και προσωπικού γούστου.

υγ: Τα μηνύματα που αναφέρονταν στα CV μεταφέρθηκαν στο νήμα τους..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

Για τα Cerwin Vega XLS 215 υπάρχει σχετικό νήμα.

Καταλαβαίνουμε το ενθουσιασμό σου για τα εν λόγω ηχεία, αλλά λάβε υπ´όψιν
σου και τον μη ενθουσιασμό κάποιων μελών γι αυτά, λόγω διαφορετικών ακουσμάτων
και προσωπικού γούστου

υγ: Τα μηνύματα που αναφέρονταν στα CV μεταφέρθηκαν στο νήμα τους..

Συμφωνώ με (και σέβομαι) γνώμες απο ακούσματα! Είμαι σκεπτικός με τις γνώμες που προκύπτουν μόνο απο διαβάσματα. Να πω πως ήμουν έτοιμος να εκταμιεύσω για τα 40αρια, εξου και η προσωπική μου άποψη.

Είχα τα ATC 40άρια πριν καμιά διετία και τα Vega 15άρια προ 15ετίας. Τα ATC τα ξέχασα ήδη, τα Vega ακόμη τα θυμάμαι!

ATC αν ξαναπάρω, θα πάω στα ενεργά μόνιτορ SCM25A Pro για το pc. Τα 40άρια ούτως ή άλλως είναι μικρά για στήσιμο σε σαλόνι. Τα επιλέγουμε όλοι λόγω κόστους. Όλοι μας θα προτιμούσαμε τα 300άρια ενεργά ATC, αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα.

ATC-SCM300SL-Tower.png

Δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου η σύγκριση με τα Vega 215 (στα μισά λεφτά από τα ATC 40), που είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερη χαρά στον κοινό θνητό. Όσο κι αν φαντάζει αμαρτία και ύβρις και μόνο η αναφορά του ονόματος Vega δίπλα στο βαρύγδουπο όνομα ATC. Συμβιβασμούς θα κάνει τόσο ο κάτοχος ATC 40, όσο και ο κάτοχος Vega 215.

Tα Vega δεν είναι ούτε κατά διάνοια hiend, αλλά ούτε και τα 40άρια ATC είναι. Μόλις μετά βίας τα ATC 40 βρέχουν τις μύτες των ποδιών τους στα νερά του hiend, κι αυτό λόγω του mid τους.

Last edited:

Ορθά μίλησες αν και καθήμενος... :p

Tα Vega δεν είναι ούτε κατά διάνοια hiend, αλλά ούτε και τα 40άρια ATC είναι. Μόλις μετά βίας τα ATC 40 βρέχουν τις μύτες των ποδιών τους στα νερά του hiend, κι αυτό λόγω του mid τους.

Όποιος έχει αγοράσει τα 40άρια για το αβυσσαλέο μπάσο τους ή την έκταση στις υψηλές τους μάλλον χρειάζεται ΩΡΛ.
Μπορείς να πεις ότι έχουν τις μεσαίες κάποιων high end ηχείων. Ακόμη και καλύτερες από κάποια high end ηχεία.
Όχι ότι είναι και high end...
Σαν σύνολο όμως είναι μία τίμια υλοποίηση που δεν θα σε απογοητεύσει αν αυτό που ψάχνεις είναι τα συγκεκριμένα πράγματα που σου προσφέρουν τα ATC.

Είχα τα ATC 40άρια πριν καμιά διετία και τα Vega 15άρια προ 15ετίας. Τα ATC τα ξέχασα ήδη, τα Vega ακόμη τα θυμάμαι!

ATC αν ξαναπάρω, θα πάω στα ενεργά μόνιτορ SCM25A Pro για το pc. Τα 40άρια ούτως ή άλλως είναι μικρά για στήσιμο σε σαλόνι. Τα επιλέγουμε όλοι λόγω κόστους. Όλοι μας θα προτιμούσαμε τα 300άρια ενεργά ATC, αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα.

ATC-SCM300SL-Tower.png

Δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου η σύγκριση με τα Vega 215 (στα μισά λεφτά από τα ATC 40), που είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερη χαρά στον κοινό θνητό. Όσο κι αν φαντάζει αμαρτία και ύβρις και μόνο η αναφορά του ονόματος Vega δίπλα στο βαρύγδουπο όνομα ATC. Συμβιβασμούς θα κάνει τόσο ο κάτοχος ATC 40, όσο και ο κάτοχος Vega 215.

Χαχα! Στα 300ρια η ATC βάζει 200W στο mid, και 100W στο tweeter! Και μιλάμε για ενεργά χωρίς cross και τις αντίστοιχες απώλειες.:ADFAD2:

Amplifier Output: Bass 275+275W, Mid 200W, High 100W

Βέβαια υπάρχει και άλλος δρόμος....50ρια + SCM0.1-15....

15-PRO-SUB__92275.1307698901.1280.1280.jpg

http://www.atcloudspeakers.co.uk/professional/loudspeakers/scm0-1-15/

εργαλεια τα 300αρια αλλα μαλλον θελουν και τεραστιους χωρους για να αναδειχθουν....

καλα ειναι και τα 50αρια δε συμφωνεις zouperman?