ATC Loudspeakers.

Re: Απάντηση: ATC Loudspeakers.

καλα ειναι και τα 50αρια δε συμφωνεις zouperman?

Zouper! :HTEHETH63:

Zω με τα παθητικά σε 22 τμ, οδηγούνται από Bryston 7B SST2. Τα ενεργά δεν τα έχω ακούσει εκτεταμένα, και σε σωστό χώρο, τα δυναμικά που έχω πάντως, δεν τα άκουσα με τα ενεργά.

Τα FET στην έξοδο των ενεργών και γενικά τα FET όπου τα πετυχαίνω, μου φαίνονται λίγο χλιαρά σε σχέση με BJT.

Βέβαια γούστα είναι αυτά, και σίγουρα τα ενεργά έχουν λιγότερες παραμορφώσεις.

Last edited:
Ever hear the phrase "mosfet mist?" I used to own an older Conrad Johnson solid-state amp which was class AB with mosfets in the output stage. Despite the class AB bias, it was always pleasant to listen to, but suffered from three serious flaws: 1) limp wristed and poorly defined bass reproduction, 2) fuzziness in midrange and treble, and 3) poor soundstaging cues as performers were lost in a flattened, homogenized stage that was compromised by an elevated noise floor. These are traditional sins associated with mosfet output stages in solid-state amps, though designers frequently use them because of their significant strength: they sound sweet and musical. If I had to create some guidelines on the flaws of solid-state output stages, it'd be that mosfets have a haze, and bipolars have ringing; haze is like a fog limiting transparency into the presentation, whereas ringing is an obnoxious distortion added to the mid-treble presentation.

Again, nothing is perfect, but for long term listening ease, I'd always choose the mosfets' sins over those of bipolars'.

O Ryan Coleman προτιμά τα FET, αλλά είπαμε, γούστα είναι αυτά, και ίσως και θέμα επιτυχημένης σχεδίασης. (ίσως δεν έχει ακούσει και τους τελευταίους Bryston....χε χε :2thumb22sup:)

Διαβάστε το review, έχει ενδιαφέρον.

http://www.positive-feedback.com/Issue52/pass_xa60.htm

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

αγαπητε γιαννη πηγεs στο 7Β? επιβαλεται ακροαση για να αξιολογησουμε το ματσαρισμα που τοσο πεισματικα επιμενειs!

Zouper! :HTEHETH63:

Zω με τα παθητικά σε 22 τμ, οδηγούνται από Bryston 7B SST2. Τα ενεργά δεν τα έχω ακούσει εκτεταμένα, και σε σωστό χώρο, τα δυναμικά που έχω πάντως, δεν τα άκουσα με τα ενεργά.

Τα FET στην έξοδο των ενεργών και γενικά τα FET όπου τα πετυχαίνω, μου φαίνονται λίγο χλιαρά σε σχέση με BJT.

Βέβαια γούστα είναι αυτά, και σίγουρα τα ενεργά έχουν λιγότερες παραμορφώσεις.

Με τι προ παίζεις? Γιατί μου κινεί την περιέργεια ο συνδυασμός ATC & Bryston. Έχω ακούσει Bryston με PMC.

αλλο ενα λαθοs ματσαρισμα για μενα που αδικει πολυ τα pmc που μπορουν να αναδειξουν μεγαλο πλουτο αρμονικων κατι που δεν τουs δινουν οι bryston. το ιδιο ισχυει και για τα atc.

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

αγαπητε γιαννη πηγεs στο 7Β? επιβαλεται ακροαση για να αξιολογησουμε το ματσαρισμα που τοσο πεισματικα επιμενειs!

Oh yes! .....αν και πάλι άχρηστο θα μου τον βγάλεις τον συνδιασμό....κρυφολαμπάκια....:ernaehrung004:

Κάτσε όμως πρώτα να φτιάξω κάτι μπασοπαγίδες και να βάλω αεροστόπ στην εξώπορτα που κοπανάει.

Μήπως θέλεις να σου φέρω έναν Παρασάουντα Α21, να κάνει γυμναστική στα 40ρια σου? :SFGSF8:

Καλή Ανάσταση Αποστόλη!

χαχαχαχα τι να κανω και εγω εχω τιs παραξενιεS μου!!:ears: καλοριζικα γιαννη και μολιS εισαι ετοιμοS θα κανουμε ολεS τιs ακροασειs δοκιμεs. καλη ανασταση με υγεια

αλλο ενα λαθοs ματσαρισμα για μενα που αδικει πολυ τα pmc που μπορουν να αναδειξουν μεγαλο πλουτο αρμονικων κατι που δεν τουs δινουν οι bryston. το ιδιο ισχυει και για τα atc.

PMC και ATC....καμία σχέση.

Ακριβώς. Κι εγώ την ίδια γνώμη σχημάτισα ακούγοντας το συνδυασμό αυτό. Για τα ATC δεν έχω άποψη αφού δεν τα έχω ακούσει.

Με τι προ παίζεις? Γιατί μου κινεί την περιέργεια ο συνδυασμός ATC & Bryston. Έχω ακούσει Bryston με PMC.

Είναι που δεν ζεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. :afro:

Συνήθως κατευθείαν με το Weiss DAC202. Αν θέλω λίγο πιο λαμπάτη μεσαία και λίγο πιο στρογγυλεμένα άκρα, παίζει και ένας προενισχυτής W4S STP SE.

διαφορετικα δε, με προσεγγιση και απο τιS δυο εταιριεs στην πιο μονιτορ πλευρα τονικοτηταs. στα δικα μου γουστα επειδη εχω ακουσει και τoυs δυο συνδιασμουs θελουν κατι πιο πλουσιο ηχοχρωματικα αλλιωs θα προδωσουν αλλωτε ευγενικα και αλλωτε ακομψα.

Είναι που δεν ζεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
:afro:

Συνήθως κατευθείαν με το Weiss DAC202. Αν θέλω λίγο πιο λαμπάτη μεσαία και λίγο πιο στρογγυλεμένα άκρα, παίζει και ένας προενισχυτής W4S STP SE.

O.K. Ευχαριστώ για την απάντηση.

offtopic.
για καποιο psycho λογο μου βγαζει νοημα αυτη η συζητηση και χαιρομαι!

:aktion033:

Όχι ότι είναι κανένα σοβαρό περιοδικό, αλλά για ρίξε μια ματιά εδώ, να δεις τι έχουν για reference σύστημα.......και είναι και Εγγλέζοι...που βλογάν τα γένια τους..
english-bobby-smile.gif

testRoom1.jpg

http://www.whathifi.com/how-we-test

Last edited:

Μπορείς να το αναλύσεις αυτό λίγο παραπάνω τι εννοείς με τις αρμονικές;

Βέβαια υπάρχει και άλλος δρόμος....50ρια + SCM0.1-15....
http://www.atcloudspeakers.co.uk/professional/loudspeakers/scm0-1-15/

Τα σαμπ πολλοί εμίσησαν, τα (πραγματικά) full range ηχεία ουδείς.

Αλλά έστω ότι πάμε σε σαμπ, τι το ιδιαίτερο έχει το atc που να δικαιολογεί το κόστος του; 8.000 βλέπω;

Σε αυτά τα χρήματα (ή και στα μισά ακόμη) μπορεί κανείς να κάνει απίστευτα πράγματα σε σαμπ.

Ή κι από έτοιμες λύσεις, ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, βλ. π.χ. ζεύγος Kreisel DXD-1202 στα 4500 , με άριστες μετρήσεις.

ειναι και τα δυο σκληρα ως προς την πραγματικοτητα νομιζω. τα pmc παλευουν να τη φερουν λιγο και γενικα δεν κλανουν χαμηλα και υψηλα οπως τα atc που βεβαια κεντανε στα μεσαια. παντως αν τα βαλεις διπλα διπλα σε harbeth tannoy proac κ.α. της ιδιας υποτιθεται σχολης "ερχονται" πιο κοντα.

Σε αυτά τα χρήματα (ή και στα μισά ακόμη) μπορεί κανείς να κάνει απίστευτα πράγματα σε σαμπ.

+1

Τα sub που ανήκουν στη hi end κατηγορία έχουν φοβερές δυνατότητες.....

Παιδιά, ένα σχόλιο μόνο από μένα. Για να έχετε μία αναφορά τι μπορούν να κάνουν τα atc, κάντε μία βόλτα στο athens mastering. To ίδιο και για το μεγάλο σαμπ και για το σχόλιο για το πως αποδίδουν τα άκρα του φάσματος. Θα μου πείτε, χρειάζεται τέτοιος χώρος για να αποδώσουν καλά; Τι να σας πως, εγώ έχω καταλήξει ότι τα μεγάλα μοντέλα, ναι, θέλουν αντίστοιχη επένδυση στο χώρο. Για τα μικρά, δεν ξέρω.