ATC Loudspeakers.

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Επειδή με ενδιαφέρουν τα SCM40 θα ήθελα να μάθω από που τα αγόρασες πόσο στοίχισαν, και αν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσω σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα.
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

Τα ATC SCM40 τα άκουσα στον ίδιο τον αντιπρόσωπο LOCATION SOUND
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]τηλ .210 3646154 - 5[/FONT] όπου υπεύθυνος είναι ο αγαπητός Κος Θέμης Ζαφειρόπουλος από τον οποίο και τα αγόρασα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μια επίσκεψη έτσι ώστε να κάνεις
την ακρόασή σου και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση είναι
πως όταν άκούσα τα SCM40 με τον ενισχυτή μου στην κυριολεξία έπαθα
σοκ ! σε σχέση με όσα άλλα ηχεία είχα ακούσει μέχρι τότε.

Θεωρώ το ATC SCM40 ώς, ίσως, το καλύτερο ηχείο που μπορείς να πάρεις στην κατηγορία τιμής μέχρι 5000 - 6000 .

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η τιμή του η οποία μετά την πτώση της
Αγγλικής λίρας είναι 2200 .

Ένα πραγματικά εξαιρετικό ηχείο το οποίο θέλει ασφαλώς και το αντίστοιχο setup
για να σε κάνει να δακρύσεις ... από χαρά.

Φιλικά,

Δημήτρης

Last edited:

Εξαρτάται πως τα στρώνεις.Πολλοί βάζουν επι βδομάδες
και ακούν στα 90 dp ,μια χοντρή που τραγουδάει με ένα πιάνο και όταν κάποια στιγμή μερακλώσουν και βάλουν τίποτα PRINCE,DEPECHE MODE,RONNY JORDAN κ.α.
απογοητεύονται και βγάζουν λάθος συμπεράσματα
για το ηχείο τους.Κατά την ταπεινή μου γνώμη 100 ώρες αρκούν ,αρκεί βαθμιαία να ανεβαίνει η ένταση και να παίζει
κάτι με ικανό χαμηλό.(τα δικά μου τα είχα 3 ημέρες να παίζουν σε ενα δωμάτιο ,απέναντι το ένα στο άλλο στα 20 εκ. με αντιστροφη φάσης το ένα ηχείο,για να μην ενοχλώ
τους γειτόνους)

εχεις ακουσει depeche????

Θέλουν πολύ παραπάνω απο 100 και θέλουν κι εντάσεις για να "ανοίξουν" ολοκληρωτικά.

Ρώτα και εμάς...
Με τον 2x50 έκανα πάνω από χρόνο για να στρώσουν...
Ώσπου έβαλα πάνω τον ομόσταβλο 2x150 και είδα τι μπορούν να κάνουν αυτά τα "ηχειάκια"... :bigcry:

για το στρωσιμο ηχειων παροτι υπαρχουν διαφορες αποψεις,νομιζω οτι θελουν παρα πολλες ωρες για να ''ανοιξουν'' εντελως παντα αναλογα με το ειδος και το μεγεθος του ηχειου...Μεχρι να περασουν αυτες οι ωρες τι μια θα παιζουν κανονικα και την αλλη θα κανουν κοιλιες....

Εσείς που τα ξέρετε κάπως τα ηχεία αυτά...
τι ενισχυτές προτείνετε με τα SCM 11. Ο χώρος είναι 15τμ περίπου.

Κι όταν λέω προτείνεται δεν εννοώ μονο από οδήγησης αλλά κι από ταίριασμα ήχου.

Για παράδειγμα με τον Roksan Caspian ή τον Naim XS ή τον Audio Analogue Verdi Cento? Θα έβαζα και τον Densen B-110 που μου αρέσει απλώς είπανε μερικοί πως δεν έχει καλά ρεύματα.

Τα ATC δεν χρειάζονται πολλά ρεύματα γιατί απλά η αντίστασή τους δεν πέφτει κάτω από τα 6Ω.
Θα πρότεινα τουλάχιστον 2x150W για να ησυχάσεις εκτός και αν σου αρέσει η γλύκα της λάμπας που τότε θα πρέπει να πάρεις κανένα τερατάκι των 100W...
Εγώ τα παίζω με 2x50 αλλά
1) Σε χαμηλές σχετικά εντάσεις
2) Ξύνομαι να τον αλλάξω

Τα ATC δεν χρειάζονται πολλά ρεύματα γιατί απλά η αντίστασή τους δεν πέφτει κάτω από τα 6Ω.
Θα πρότεινα τουλάχιστον 2x150W για να ησυχάσεις εκτός και αν σου αρέσει η γλύκα της λάμπας που τότε θα πρέπει να πάρεις κανένα τερατάκι των 100W...
Εγώ τα παίζω με 2x50 αλλά
1) Σε χαμηλές σχετικά εντάσεις
2) Ξύνομαι να τον αλλάξω

Κάτσε, πως μου λές πως δεν χρειάζομαι πολλά watt και μετά μου λές να πάρω έναν 2x150 ? Δεν το καταλαβαίνω.
Κι επίσης πολλά καλά ηχεία δεν πέφτουν κάτω από 6Ω....όπως Spendor, ProAc, Leema κτλ..

Επίσης σε έναν μικρότερο χώρο (15τμ) δεν χρειάζομαι και λιγότερα watt για να πετύχω την ίδια ένταση από έναν χώρο 30τμ?

Ενημερώνω ότι προς ακρόαση, εκτός από τον ολοκληρωμένο SIA2-150 της ATC υπάρχει και νιόφερτος ΧΤΖ [FONT=&quot]Class[/FONT][FONT=&quot]A[/FONT][FONT=&quot]100 [/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot]3[/FONT], 50W class A, 150w class AB, με ενσωματωμένο DAC (1550) της Analogue devices.
Θα έχετε ευχάριστη έκπληξη, όπως κι εγώ.

Μου εξηγείτε την διαφορά αυτή?:singer:

Δύο χαρακτηριστικά των ηχείων είναι αυτά που υπαγορεύουν τις απαιτήσεις τους από τον ενισχυτή που καλείται να τα οδηγήσει:
1. Το πόσα βαττ χρειάζονται για να βγάλουν μία απαιτούμενη ηχητική στάθμη (ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ)
2. Το πόσο ρεύμα χρειάζονται για να οδηγηθούν σωστά. Αυτό εξαρτάται από το πόση είναι η τιμή της αντίστασης τους και πόσο αυτή μεταβάλλεται σε όλο το συχνοτικό φάσμα. Δηλαδή όσο περισσότερο η αντίσταση πέφτει σε κάποιες συχνότητες τόσο μεγαλύτερο ρεύμα χρειάζονται από τον ενισχυτή και τόσο πιο ισχυρή τροφοδοσία πρέπει να διαθέτει ο τελευταίος.
Αν τα ηχεία έχουν μία υψηλή (8Ω) και λίγο μειούμενη (6Ω) στο συχνοτικό φάσμα αντίσταση τότε δεν απαιτούν μεγάλα ρεύματα, άρα αν είναι αναίσθητα απαιτούν μόνο τάση (βαττ)
Αν λοιπόν έχουμε αναίσθητα ηχεία αλλά με πολύ ομαλή και σταθερή αντίσταση, μπορούμε να έχουμε έναν ποιοτικότατο ενισχυτή με επαρκή βαττ χωρίς απαραίτητα μεγάλη τροφοδοσία.

Εχω την εντύπωση ότι τάση=volt
watt=ισχύς

Περισσότερα βολτ=περισσότερη τάση=περισσότερη ισχύς για δεδομένη αντίσταση.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να σου γίνει κατανοητό οτι μπορεί και υπάρχουν υπέροχοι ενισχυτές χωρίς τεράστιες τροφοδοσίες. Όταν δεν τις χρειάζεσαι είναι καλύτερα να πληρώσεις όχι γι αυτές αλλά για την ποιότητα του ήχου τους.
Σε ένα ηχείο λοιπόν σχετικά ευαίσθητο και με ομαλή αντίσταση με έναν 50άρη DENSEN π.χ θα ακούσεις 3 κλάσεις καλύτερα από ότι με έναν 100άρη YAMAHA με θηριώδες τροφοδοτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Περισσότερα βολτ=περισσότερη τάση=περισσότερη ισχύς για δεδομένη αντίσταση.

Η ένταση,δηλ τα Ampere καθορίζουν την περισσότερη ισχύ.
Δηλ αν έχεις μια ταση 20volt και 5A κι μια δεύετρη περίπτωση 10volt και 6Α,στη δεύτερη περίπτωση έχεις μεγαλύτερη ισχύ.
Ο νόμος του Ωμ είναι σαφής νομίζω και στην περίπτωσή μας ή κάπου κάνω λάθος?

Πρέπει με κάποιο τρόπο να σου γίνει κατανοητό οτι μπορεί και υπάρχουν υπέροχοι ενισχυτές χωρίς τεράστιες τροφοδοσίες. Όταν δεν τις χρειάζεσαι είναι καλύτερα να πληρώσεις όχι γι αυτές αλλά για την ποιότητα του ήχου τους.
Σε ένα ηχείο λοιπόν σχετικά ευαίσθητο και με ομαλή αντίσταση με έναν 50άρη DENSEN π.χ θα ακούσεις 3 κλάσεις καλύτερα από ότι με έναν 100άρη YAMAHA με θηριώδες τροφοδοτικό.

Μάλλον δεν κατάλαβες τη φιλοσοφία μου,καλύτερα στο άλλο τοπικ,μην τα ανακατεύουμε όλα με το ίδιο θέμα.

Δηλ αν έχεις μια ταση 20volt και 5A κι μια δεύετρη περίπτωση 10volt και 6Α,στη δεύτερη περίπτωση έχεις μεγαλύτερη ισχύ.

Έχεις ένα ενισχυτή 50Watt που αναπτήσει τάση 25V π.χ. με ρεύμα 2A και έναν ομοίως 50Watt που δίνει τάση 15V με ρεύμα 3,33Α... ποιον προτιμάς?

Υποθέτω ότι επειδή τα συμβατικά ηχεία βασίζονται στη διαφορά τάσης, διαλέγεις αυτόν με τη μεγαλύτερη τάση. Σωστά?

Tον δεύτερο,γιατί όταν πέσει η ωμική αντίσταση του ηχείου λογικά θα θέλω αμπέρ,δηλ ρεύματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Μάλλον δεν κατάλαβες τη φιλοσοφία μου,καλύτερα στο άλλο τοπικ,μην τα ανακατεύουμε όλα με το ίδιο θέμα.

Sorry φιλε
τα βαζεις και με φυσικό
εκ μερους του σωματείου
P(watt)=V*I τα τελευταία 182 χρόνια
οποτε οπως καταλαβαινεις κερδίζει η πρωτη σου περίπτωση με 100Watt
:party: