Επειδή με ενδιαφέρουν τα SCM40 θα ήθελα να μάθω από που τα αγόρασες πόσο στοίχισαν, και αν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσω σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα.
Ευχαριστώ.
Εξαρτάται πως τα στρώνεις.Πολλοί βάζουν επι βδομάδες
και ακούν στα 90 dp ,μια χοντρή που τραγουδάει με ένα πιάνο και όταν κάποια στιγμή μερακλώσουν και βάλουν τίποτα PRINCE,DEPECHE MODE,RONNY JORDAN κ.α.
απογοητεύονται και βγάζουν λάθος συμπεράσματα
για το ηχείο τους.Κατά την ταπεινή μου γνώμη 100 ώρες αρκούν ,αρκεί βαθμιαία να ανεβαίνει η ένταση και να παίζει
κάτι με ικανό χαμηλό.(τα δικά μου τα είχα 3 ημέρες να παίζουν σε ενα δωμάτιο ,απέναντι το ένα στο άλλο στα 20 εκ. με αντιστροφη φάσης το ένα ηχείο,για να μην ενοχλώ
τους γειτόνους)
Τα ATC δεν χρειάζονται πολλά ρεύματα γιατί απλά η αντίστασή τους δεν πέφτει κάτω από τα 6Ω.
Θα πρότεινα τουλάχιστον 2x150W για να ησυχάσεις εκτός και αν σου αρέσει η γλύκα της λάμπας που τότε θα πρέπει να πάρεις κανένα τερατάκι των 100W...
Εγώ τα παίζω με 2x50 αλλά
1) Σε χαμηλές σχετικά εντάσεις
2) Ξύνομαι να τον αλλάξω
Κάτσε, πως μου λές πως δεν χρειάζομαι πολλά watt και μετά μου λές να πάρω έναν 2x150 ? Δεν το καταλαβαίνω...
Σου είπε δεν χρειάζεσαι πολλά ρεύματα όχι πολλά watt
Μου εξηγείτε την διαφορά αυτή?:singer:
τάση (βαττ)
Εχω την εντύπωση ότι τάση=volt
watt=ισχύς
Περισσότερα βολτ=περισσότερη τάση=περισσότερη ισχύς για δεδομένη αντίσταση.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να σου γίνει κατανοητό οτι μπορεί και υπάρχουν υπέροχοι ενισχυτές χωρίς τεράστιες τροφοδοσίες. Όταν δεν τις χρειάζεσαι είναι καλύτερα να πληρώσεις όχι γι αυτές αλλά για την ποιότητα του ήχου τους.
Σε ένα ηχείο λοιπόν σχετικά ευαίσθητο και με ομαλή αντίσταση με έναν 50άρη DENSEN π.χ θα ακούσεις 3 κλάσεις καλύτερα από ότι με έναν 100άρη YAMAHA με θηριώδες τροφοδοτικό.
Η ένταση,δηλ τα Ampere καθορίζουν την περισσότερη ισχύ.
Δηλ αν έχεις μια ταση 20volt και 5A κι μια δεύετρη περίπτωση 10volt και 6Α,στη δεύτερη περίπτωση έχεις μεγαλύτερη ισχύ.
Ο νόμος του Ωμ είναι σαφής νομίζω και στην περίπτωσή μας ή κάπου κάνω λάθος?
Η ένταση,δηλ τα Ampere καθορίζουν την περισσότερη ισχύ.
Δηλ αν έχεις μια ταση 20volt και 5A κι μια δεύετρη περίπτωση 10volt και 6Α,στη δεύτερη περίπτωση έχεις μεγαλύτερη ισχύ.
Ο νόμος του Ωμ είναι σαφής νομίζω και στην περίπτωσή μας ή κάπου κάνω λάθος?
Μάλλον δεν κατάλαβες τη φιλοσοφία μου,καλύτερα στο άλλο τοπικ,μην τα ανακατεύουμε όλα με το ίδιο θέμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.