ATC Loudspeakers.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Sorry φιλε
τα βαζεις και με φυσικό
εκ μερους του σωματείου
P(watt)=V*I τα τελευταία 182 χρόνια
οποτε οπως καταλαβαινεις κερδίζει η πρωτη σου περίπτωση με 100Watt
:party:

Ναι 100watt ειναι,εγω τα έκανα θαλασσα με το μυαλό μου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Ναι 100watt ειναι,εγω τα έκανα θαλασσα με το μυαλό μου

είπαμε: πήρες φόρα...:grinning-smiley-043

η ουσία είναι ότι γουστάρεις την παρέα.:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

είπαμε: πήρες φόρα...:grinning-smiley-043

η ουσία είναι ότι γουστάρεις την παρέα.:grandpa:

:laugh:
Eλα βάλε ένα χεράκι εδώ γιατί οι απόψεις διύστανται
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=876814#post876814

Να βάλω τον nad στα 4Ωμ να τον δοκιμάσω αν γίνετε παρανάλαμα?:flipout:

βασικά συμβαίνουν αυτά

ο ιδανικός ενισχυτης ειναι αυτός που τροφοδοτει τα ηχεία με σταθερη ταση

αλλά παλι απο το 1827 V=I*R

οπως βλέπεις η ταση εξαρτάται απο την ενταση και την αντισταση

η αντισταση των ηχειων ομως μεταβαλεται με τη συχνότητα

αν χαμηλώση η αντισταση του ηχείου, για να διατηρήσεις τη τάση σταθερη, πρέπει να τροφοδοτήσεις με ρευμα (Ι) τα ηχεία,
δηλαδή ηλεκτρόνια τα οποία οσο πιο μεγάλο ειναι το τροφοδοτικό τοσο περισσότερα διαθέτει

τα ηχεία ζητάνε ταυτόχρονα διαφορετικές ποσότητες ρευματος για κάθε συχνότητα

σκεψου φιλε να εισαι ηλεκτρονιο και εκει που εκανεις τις βολτούλες σου γυρω από το πλέγμα με τις μπίλιες
ενας μ@$%# πατάει το play και ξαφνικά κάτι κόκκινο που λέει +
με απίστευτη δυναμη σε ρουφάει σε παραταξη με τα αδελφάκια σου

αν τώρα ο αλλος παιζει με το Volume ή οι μουσικοί με τα οργανα, θα τρώς κατι απίστευτα g επιταχυνσης και επιβραδυνσης που δε θα μπορείς να αναπνευσεις
και συν της αλλης αυτες οι μπιλιτσες του πεγματος δεν ειναι και τοσο... αραιες
για τετοια g και για τόσο κόσμο

αυτο γινεται ποιοτικά

ποσοτικά

V=I*R
R'=2*R
V=ct
I*R=I'*R' // I*R=I'*2*R \\ I'=I/2 δηλαδη το ρευμα που χρειαζεται η διπλάσια αντισταση ειναι μισό

αντιστοιχα
W=V*I
W'=V*I' // W'=V*I/2 \\ W'=W/2 δηλαδή η ισχύς της διπλάσιας αντιστασης ειναι η μιση

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Ημίθεος:SFGSFGSF:
Να ανοίξουμε ρε παιδιά ένα τεχνικό θέμα να λέμε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς μας εκεί.

Ερώτηση.
Από που μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τη σταθερότητα του τροφοδοτικού ενός ενισχυτή και γενικά για τα ρεύματα που μπορεί να αποδώσει?

Ένα ακόμη πιο εκλαικευμένο παραδειγματάκι για να γίνει αντιληπτό γιατί δεν είναι πανάκεια η μεγάλη τροφοδοσία για την επιλογή ενισχυτή:
- Η παροχή ρεύματος = η ανάρτηση του αυτοκινήτου
- Η αντίσταση = Η ποιότητα του οδοστρώματος
- Η τάση = Η άνεση του επιβάτη
Όσο πιο κακό το οδόστρωμα (λακούβες=μικρή αντίσταση), τόσο πιο καλή ανάρτηση πρέπει να έχουμε για να έχουμε την ίδια άνεση.
Ένα ηχείο λοιπόν με όχι σταθερή αντίσταση είναι οι λακούβες και ένα με σταθερά υψηλή είναι μία ευρωπαική autostrada "τζάμι".
Εκεί λοιπόν που μας χρειάζεται η ανάρτηση είναι στην πρώτη περίπτωση.

Ημίθεος:SFGSFGSF:
Να ανοίξουμε ρε παιδιά ένα τεχνικό θέμα να λέμε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς μας εκεί.

Ερώτηση.
Από που μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τη σταθερότητα του τροφοδοτικού ενός ενισχυτή και γενικά για τα ρεύματα που μπορεί να αποδώσει?

Ρε μάστορα μου,δεν είναι δυνατόν για κάθε νεοσειρχόμενο μέλος,να ξαναγράφονται όλα τα θέματα,απο την αρχή.Εχουν γραφεί δεκάδες σχετικά θέματα-μερικά είναι και "καρφιτσωμένα".Διάβασε λίγο,πρίν αρχίσεις να πολυβολείς.Ολοι σου απαντάνε με διάθεση,να πληροφορήσουν και να βοηθήσουν...

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Ερώτηση.

Από τη μέτρηση (και όχι απαραίτητα το τι λέει το φυλάδιο) η οποία λέει 100W στα 8Ω, 200W(θεωρητικό νούμερο) στα 4Ω, 400W (ακόμη πιο θεωρητικό) στα 2Ω, και 800W(ουτοπικό) στο 1Ω.
Αυτός είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ σε οδήγηση ενισχυτής ο οποίος υπάρχει πρακτικά μόνο στα χαρτιά.

Ένα τσιμπημένο στάδιο οδήγησης του τελικού σταδίου στις χαμηλόμεσαιες συχνότητες κάνα 2-3 ντιμπιά μπορεί να σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα για έναν ενισχυτή που θεωρείς υποτονικό η που νομίζεις ότι δεν οδηγεί ικανοποιητικά η οτι δεν έχει ρεύματα
παίξτε λίγο με τις πηγές και με τα ic και θα δείτε πράγματα και θαύματα απο κεί που δεν το περιμένεις

κατα κανόνα όλοι οι σύγχρονοι ημιαγωγοί έχουν τρομερές δυνατότητες διαχείρισης ρεύματος σε υψηλές συχνότητες μακράν και από το ακουστικό φάσμα ( 200 κηζ με αμελητέα παραμόρφωση χαλαρά πχ στα 40 watt )

οπότε πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην οδήγηση απ ότι νομίζουμε

πχ κάποια μπαφεράκια κάνουν θαύματα , τα καρφώνεις ανάμεσα στην πηγη και στον τελικό στάδιο και ακούς ομορφιές

ο ενισχυτής ουσιαστικά είναι το όχημα , τι κι αν είναι φεραρι εάν ο το οδηγεί η 65χρονη σύμβουλος υγείας του δήμου λούτσας φιατάκι θα δείχνει

στον αρχικό διαμορφωτή σήματος είναι κρυμμένα πολλά λεφτά ...

σχεδόν τα μισά

Ρε μάστορα μου,δεν είναι δυνατόν για κάθε νεοσειρχόμενο μέλος,να ξαναγράφονται όλα τα θέματα,απο την αρχή.Εχουν γραφεί δεκάδες σχετικά θέματα-μερικά είναι και "καρφιτσωμένα".Διάβασε λίγο,πρίν αρχίσεις να πολυβολείς.Ολοι σου απαντάνε με διάθεση,να πληροφορήσουν και να βοηθήσουν...

Απορώ γιατί βλέπετε εφιάλτες στο πρόσωπο ενός χρήστη?
Μια πρόταση έκανα και δεν "απαιτησα" να ανοιχθεί ένα τεχνικό θέμα το οποίο να αφορά το θεωρητικό επίπεδο.
Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα τεχνικά και ομολογώ ότι υα έχω διαβάσει εδώ και αρκετούς μήνες πρίν,κάτι ανάλογο όμως δεν υπάρχει.
Πολύ φοβάμαι ότι όταν υπάρχει θεωρητικό υπόβαθρο φέρνει σε δεινή δύσκολη θέση υπερτημιμένες κατασκευές,μακάρι να κάνω λάθος γιατί απ ότι βλέπω το μόνο κριτήριο είναι η "ποιότητα" όταν οι κατασκευές αδυνατούν να αποδώσουν βασικές μετρήσεις ηλεκτροφυσικής!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Από τη μέτρηση (και όχι απαραίτητα το τι λέει το φυλάδιο) η οποία λέει 100W στα 8Ω, 200W(θεωρητικό νούμερο) στα 4Ω, 400W (ακόμη πιο θεωρητικό) στα 2Ω, και 800W(ουτοπικό) στο 1Ω.
Αυτός είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ σε οδήγηση ενισχυτής ο οποίος υπάρχει πρακτικά μόνο στα χαρτιά.

Τα ξέρω και τα έχω πει φίλε μου σε άλλο τοπικό και με πήραν όλοι απ τα μούτρα.....όταν η θεωρία δεν μπορεί να γίνει πράξη τότε η πχοιότητα είναι το μοναδικό κριτήριο!
Γι αυτό και το ψάχνω σε τεχνικό επίπεδο.
Δεν πειράζει.....θα στραφώ σε βιβλιογραφία,ούτως ή άλλως είμαι άρρωστος με την τεχνική θεωρία οπότε θα μου λυθούν και πάλι αρκετοί προβληματισμοί όσο αναφορά την τάση της εποχής.

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Απορώ γιατί βλέπετε εφιάλτες στο πρόσωπο ενός χρήστη?
Μια πρόταση έκανα και δεν "απαιτησα" να ανοιχθεί ένα τεχνικό θέμα το οποίο να αφορά το θεωρητικό επίπεδο.
Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα τεχνικά και ομολογώ ότι υα έχω διαβάσει εδώ και αρκετούς μήνες πρίν,κάτι ανάλογο όμως δεν υπάρχει.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42102

μη το παιρνεις προσωπικά
εδω ειναι ενα φορουμ που τα λεμε...
ειμαι εδω για να μαθω και να βοηθησω γιατι εχω βοηθηθει αλλά και για ψυχαγωγία
Δεν το βλέπω οτι πρεπει να κρατάω πολύ τους τυπους γιατι ειναι μια ελευθερη κουβέντα και γραφω οπως θα τα λέγαμε σε ενα καφε ή μπαρ και οχι σε ενα κυριλε εστιατοριο
οποτε απο καποιες εκφρασεις μη το παιρνεις προσωπικά αν εχεις προκαλέσει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Τα ξέρω και τα έχω πει φίλε μου σε άλλο τοπικό και με πήραν όλοι απ τα μούτρα.....όταν η θεωρία δεν μπορεί να γίνει πράξη τότε η πχοιότητα είναι το μοναδικό κριτήριο!

Αν ένας ενισχυτής είναι 2x100 στα 8Ω και 2x180 στα 4 τότε μιλάμε για πολύ καλό ενισχυτή...
Αν βλέπεις 2x100 στα 8Ω και 2x120 στα 4, μακρυά...
Όπως και τα γελοία νούμερα του στυλ "8x140 W RMS" σε μηχάνημα των 2.000 ευρώ όταν κάπου τόσο κοστίζει ο μετασχηματιστής που θα έπρεπε να έχει μέσα, η θωράκιση και το κουτί του (το οποίο θα έπρεπε να έχει ικανό μέγεθος για να στρώσει σταπέζι πάνω του μία 5αμελής οικογένεια)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Όπως και τα γελοία νούμερα του στυλ "8x140 W RMS" σε μηχάνημα των 2.000 ευρώ όταν κάπου τόσο κοστίζει ο μετασχηματιστής που θα έπρεπε να έχει μέσα, η θωράκιση και το κουτί του (το οποίο θα έπρεπε να έχει ικανό μέγεθος για να στρώσει σταπέζι πάνω του μία 5αμελής οικογένεια)...

Γελοία νούμερα και γελοίες κατασκευές,ακριβώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Τζίμ,όπως ξέρεις υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι.Μόνο που πρόκειται για τέρατα,που κοστίζουν πάρααααααα πολλαααααααααααααααααααααααααά...

Αν το θέμα είναι ενισχυτές των λίγων εκατοντάδων ευρό,απλά δεν γίνεται να έχουν τέτοια τροφοδοσία με τίποτα.

Απο την άλλη ενισχυτές μέχρι τα 50 wrms,που έχουν σοβαρό και καλό σχεδιαστή(π.χ YBA, Sugden,Lavardin...) και συνδυάζονται με εύκολα σχετικά ηχεία,αποδίδουν κλάσεις καλύτερα απο άλλους με διπλάσια+ ισχύ στα ίδια ή και περισσότερα χρήματα.

Επειδή το θέμα έχει να κάνει με συγκεκριμένα ηχεία κι όχι γενικά με την οδήγηση κι ενισχυτές,να επανέλθουμε αυστηρά στο θέμα παρακαλώ.

Last edited:
Δηλαδή, πάνω στο θέμα μας, εσύ θα οδηγούσες Π.Χ ένα ζευγάρι SCM-50 με
ενισχυτή λίγων εκατοντάδων ευρώ??? Δεν το νομίζω!!!

Δεν λέω αυτό.Στην γενική αναφορά περί ενισχυτών αναφέρομαι στη βάση που τέθηκε(σαν εκτός θέματος).

Τα συγκεκριμένα που λές,θα τα έπαιρνα ενεργά.

Καλημέρα,

Όπως ίσως θυμάστε έχω στην κατοχή μου τα ATC scm40 τα οποία και στρώνω
τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το δικάναλο σύστημα μου έχει ώς εξής :

ATC scm40
Primare A30.1 2x100 W
Benchmark DAC-1 HDR
Rotel RCD-991 AE μέσω DAC-1 HDR
Πηγές διάφορες μέσω DAC-1 HDR + PC μέσω DAC-1 HDR USB

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους Guru και γνώστες του είδους είναι
ποιον ή ποιους τελικούς θα μου προτείνατε, που να έχουν μεγαλύτερη
ικανότητα οδήγησης από τον Primare, σε συνεργασία με το DAC-1 HDR
ως προενισχυτή και βέβαια να ανήκουν σε λογικά επίπεδα κόστους.

Φιλικά,

Δημήτρης

Καλημέρα,

Όπως ίσως θυμάστε έχω στην κατοχή μου τα ATC scm40 τα οποία και στρώνω
τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το δικάναλο σύστημα μου έχει ώς εξής :

ATC scm40
Primare A30.1 2x100 W
Benchmark DAC-1 HDR
Rotel RCD-991 AE μέσω DAC-1 HDR
Πηγές διάφορες μέσω DAC-1 HDR + PC μέσω DAC-1 HDR USB

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους Guru και γνώστες του είδους είναι
ποιον ή ποιους τελικούς θα μου προτείνατε, που να έχουν μεγαλύτερη
ικανότητα οδήγησης από τον Primare, σε συνεργασία με το DAC-1 HDR
ως προενισχυτή και βέβαια να ανήκουν σε λογικά επίπεδα κόστους.

Φιλικά,

Δημήτρης

εαν σου αρεσει ο ηχος της Primare ριξε μια ματια στο Αγγλικο Ebay που εμφανιζονται καποιες φορες καποια φτηνα A32 (τα τερατα της Primare)