Αθέατες ακτινοβολίες...

Radar, ακτινολογοι, πιλοτοι και πασης φυσεως εργαζομενοι που εκτιθονται αμεσα εχουν γνωση του κινδυνου και θεωρητικα προστατευονται οπως πρεπει.

Η κουβεντα νομιζω εχει να κανει με τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ολοι εμεις που δεν ξερουμε και δεν μας εχουν ενημερωσει οι αρμοδιοι.

Παντως, το δικο μου το NOKIA 9300, αν ειναι να πιστεψουμε τα charts, εχει ιδιαιτερα χαμηλο SAR (~ 0.07 W/Kg).
Δεν θελω να μιλησω για το ψηλοτερο (μπορει να το χει κανεις !!!!). Ολες οι τιμες ειναι ... εργαστηριου και ΟΧΙ
με το κινητο να χει ξελιγωσει την μιση και παραπανω χωρητικοτητα της μπαταριας. ΕΚΕΙ .... ΔΕΝ ξερουμε ποσο
πανω απο τα 2 Watt ειμαστε ! (και δεν γραφει και κανεις για να ξεστραβωθουμε .... )

Ακτινοβολια εκμπεμπει ακομα και η μπανανα (και μαλιστα ραδιενεργη λογω του Καλιου μεσα της).
Ουρανιο εκπεμπει το Ραδονιο μεσα στους τοιχους του σπιτιου ... αλλα ΟΛΑ αυτα ειναι σε πολυ χαμηλα ποσοστα.

Ναι Νικο .... ας ανοιξουμε την κουβεντα, ουδεν προβλημα !

Last edited:
Όχι,δεν ήταν 24/7 αλλά ήταν ενεργό αρκετές ημέρες κάθε μήνα.Είχα φίλους τεχνικούς εκεί και μου έλεγαν απίστευτες ιστορίες,που δε θέλω να τις μεταφέρω εδώ γιατί ίσως να κινούνται στα όρια της αλήθειας..

Υπάρχει μεγάλο αρχείο στα στρατά απο ασθένειες σχετιζόμενες με την έκθεση στα ραντάρ ιδίως όταν τα πρωτοχείριζονταν οι εκάστοτε μηχανικοί , τρελοόποσοστό λευχαιμίας , σχεδόν καθολική υπογεννητικότητα και όλοι βλάβες στους όρχεις , είναι ο πιο εκτεθειμένος ιστός και πολύ ευαίσθητη λειτουργικό όργανο σε σχέση με εξωγενείς παράγοντες , ( πχ γκρίνια γυνάκας .. )

αυτα τα ολίγα μας τα λέγαν στην σχολή απο τότε αλλα τα διαστάυρωσα και απο μπάρμπα αξιωματικό αρχαίο , εμας πάντως μας το λέγαν ρητά ότι πάνω απο λίγα λεπτά απαγορέυεται να βρίσκεσαι σε μεγάλο πομπο κοντα του για συντήριση ελεγχο , το εφέ που νιώθεις πάντως άμεσα είναι κάτι σαν ανατρίχιασμα και ζαλάδα μέχρι πτώσης ! το έχω νοιώσει σε τεράστιο μηχάνημα όμως !

το θεμα με τα ρανταρ ειναι γνωστο. οι πιλοτοι το ξερουν καλυτερα απ ολους (ρανταρ καιρου). προκαλει ευκολα και γρηγορα στειρωση στους αντρες. μεταξυ αστειου και σοβαρου, παλιος πιλοτος ελεγε σε φιλο νεο οτι "εγω παιδια εχω κανει, εσυ κοιτα να το επισπευσεις γιατι δεν εχεις πολυ καιρο"

ειναι χαρακτηριστικη η αισθηση μεταλου που σου αφηνει στο στομα μια μεγαλη εκθεση σε ακτινοβολια

Απάντηση: Re: Αθέατες ακτινοβολίες...

Με τον μυκροκυμάτων δεν υπάρχει πρόβλημα, αν έχει καλή/σωστή καμπίνα και κλείνει επίσης σωστά.

έλεγχος μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση ενός κινητού εντός και αφού τον κλέισουμε να το καλέσουμε.
Αν χτυπήσει υπάρχει πρόβλημα.

επειδή με τη χρήση όλο και κάποια φθορά θα υπάρξει στη πόρτα, προσωπικά δεν πήρα ποτέ φούρνο μικροκυμάτων.

Το "προσθετικό" του θέματος, όπως αναφέρεις είναι το σημαντικότερο imo.
Υποτίθεται ότι ο φούρνος μικροκυμάτων μου είναι "καλός".
Bauknecht,Γερμανικός,εντοιχισμένος,3 ετών,πληρωμένος πανάκριβα.
Έκανα το πείραμα που περιγράφεις και συμβαίνει το εξής.
Όταν καλώ το κινητό από το σταθερό,το κινητό δεν καλεί.
Όταν το κάλεσα από άλλο κινητό,χτυπάει κανονικά.
Αν λοιπόν ο "καλός" και ακριβός φούρνος,έχει διαρροή,τι να υποθέσω ότι συμβαίνει με άλλους αγνώστου προελεύσεως...
Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να τον πετάξω.

Σωκράτη και στη δουλειά επώνυμο είχαμε, αν και το να λέμε μάρκες μάλλον δεν ωφελεί αφού μπορεί να πρόκειται για ένα κομμάτι ή βλάβη ή βαριά χρήση/χτύπημα της πόρτας.

απλά σκέψου ότι όπως το σήμα μπαίνει, με τον ίδιο τρόπο βγαίνει......................
Μακριά του όταν τον χρησιμοποιείται, να είσαι σίγουρος.

Εγώ πιστεύω εντελώς το αντίθετο,ότι πρέπει δλδ να λεμε μάρκες,γιατί διαβάζοντας το post σου,ήμουν σίγουρος ότι ο δικός μου-ΛΟΓΩ ΜΑΡΚΑΣ-δεν επέτρεπε να περάσει ακτινοβολία.

δεν ειναι κακος ο φουρνος. απλα δεν εχει λογο να ειναι θωρακισμενος απο παντου με τον ιδιο τροπο. μπορει πχ η πλατη η η βαση να εχει μια υποτυπωδη RF μονωση γιατι ο σχεδιαστης δεν την χρειαζεται καθοτι εντοιχισμενο

Δηλαδή γιά να καταλάβω ,λύσαμε όλες τίς άλλες πηγές που μολύνουν τό περιβάλλον και φθάσαμε στό σημείο -πολυτέλεια νά λύσουμε καί τό πρόβλημα τής οικιακής ακτινοβολίας.Δεν αναφερόμαι καθόλου σέ όσους τήν υφίστανται λόγω επαγγέλματος
Καί αφού βρήκαμε το <κακό δράκο> καιρός είναι νά επιβάλουμε καί τίς αναγκαίες λύσεις.Να καταργηθούν όλες οί πηγές ακτινοβολίας πού χρησιμοποιούμε καί έτσι δέ θά υπάρχει πρόβλημα.Μπορούμε κάλλιστα να´εκτρέφουμε ταχυδρομικά περιστέρια,νά γυρισουμε σέ τηλεφωνικά κέντρα της δεκαετίας του 60,και φυσικά νά καταργηθούν σχεδόν όλες οι συσκευές πού εκπέμπουν πάνω από ένα αποδεκτό όριο ακτινοβολίας.
Βέβαια ολως συμπτωματικά θά χαθούν χιλιάδες ζωές εξ αιτίας αυτου ,αλλά όσοι καταφέρουν καί επιβιώσουν δε θα <βομβαρδίζονται> από τήν ακτινοβολία

Δεν είναι έτσι...Γι' όλα υπάρχουν λύσεις...Μόνο που κοστίζουν.

Οι εταιρείες συνήθως προτιμούν να το αποφεύγουν αδιαφορόντας για τις συνέπειες,μέχρι να αναγκαστούν να το κάνουν.

Χρειάστηκε σχεδόν μισός αιώνας δικαστικών αγώνων,για το τσιγάρο κι εκεί ο κίνδυνος ήταν πιό προφανής...

Oι δικαστικοί αγώνες δέν έφεραν τά θεαματικά αποτελέσματα ,αλλά κατά κύριο λόγο η ιατρική κοινότητα μέ τήν ενημέρωση τού κοινού γιά τίς βλαβερές συνέπειες τού καπνού
Όσον αφορά τήν ακτινοβολία δυστυχώς δέν είναι παρόμοιο πρόβλημα μέ αυτό τού καπνού
Η ακτινοβολία είναι αποτέλεσμα τού σημερινού τρόπου ζωής καί δυστυχώς δέν υπάρχει άλλος δρόμος
Η θά πάμε πισω 40 χρόνια πίσω η απλά θά δεχθούμε τίς όποιες βλαβερές συνέπειες μέχρι νά βρεθούν λιγότερο επιβλαβείς συσκευές

Oι δικαστικοί αγώνες δέν έφεραν τά θεαματικά αποτελέσματα ,αλλά κατά κύριο λόγο η ιατρική κοινότητα μέ τήν ενημέρωση τού κοινού γιά τίς βλαβερές συνέπειες τού καπνού
Όσον αφορά τήν ακτινοβολία δυστυχώς δέν είναι παρόμοιο πρόβλημα μέ αυτό τού καπνού
Η ακτινοβολία είναι αποτέλεσμα τού σημερινού τρόπου ζωής καί δυστυχώς δέν υπάρχει άλλος δρόμος
Η θά πάμε πισω 40 χρόνια πίσω η απλά θά δεχθούμε τίς όποιες βλαβερές συνέπειες μέχρι νά βρεθούν λιγότερο επιβλαβείς συσκευές

έχεις πάθει ζημιά από το αιφόνι για αυτό τα λες.αυτά :laugh:

Γιατί να πάμε 40 χρόνια πίσω βρε?
Απλά να περιορίσουμε τη χρήση στο απαραίτητο, να υπάρξει ενημέρωση και δικλείδες ασφαλείας συζητάμε.
Αν δεν ξέρουμε τι γίνεται πως θα προστατευτούμε?

Νικολα, το αρθρο της Κ. ειναι αρκετα καλο αλλα ρεπει λιγο προς τον εντυπωσιασμο. Οπως ειχα αναφερει, η ενταση της ακτινοβολιας μειωνεται με το τετραγωνο της αποστασης, καποιες αναφορες του τυπου "ρουτερ στα 10 εκατοστα ειναι 3 φορες πανω απο το οριο" ειναι παντελως ακυρες. λες και κραταει κανεις το ρουτερ στο κεφαλι του διπλα.

"Η μέτρηση έδειξε 15,20 μιλιβάτ, τριπλάσια από το όριο, σε απόσταση 10 εκατοστών (ρουτερ)"

Αρα δεν ανησυχω για το ρουτερ γιατι στους 80 ποντους θα ειναι σαφως κατω απο το οριο. Το ιδιο και για ολες τις αλλες συσκευες των οποιων οι μετρησεις εγιναν δικην κινητου τηλεφωνου

Τα ασυρματα τηλεφωνα της προκοπης εχουν συστημα ελαχιστης (σχεδον μηδενικης) ισχυος οταν δεν τηλεφωνουμε, αρκει να μην το παρακανουμε οταν μιλαμε. Προσωπικα δεν εχω ασυρματο γιατι δεν γουσταρω παρεμβολες στον Μπαχ.