Athens Audio & Video Show 2014

Re: Απάντηση: Athens Audio & Video Show 2014

Να πω την αληθεια, νομιζω οτι γίνεται περισσοτερος ντορος εδώ μέσα για τις εκθεσεις απο οτι χρειαζεται.
Ξερω κοσμο που τον ενδιαφερει η consumer και θα παει μονο σε αυτη, ξερω κοσμο που θα παει μονο στην hi end και ξερω και καποιους που θα πανε και στις δύο.
Πρωτα σε αυτην που τους ενδιαφερει και μετα αν εχουν χρονο θα πανε και στην αλλη.
Επίσης μην ξεχναμε τον κοσμο απο επαρχια που θα θελησει να έρθει στην Αθηνα.
Να πανε ολα καλα και να χαρουμε το χομπυ μας !!!

Σωτήρη θα σου απαντήσω, παρόλο που έχει καταγραφεί η άποψή μου, μόνο κ μόνο γιατί με την αφορμή του post σου μου δίνεται η ευκαιρία να πω κ κάτι ακόμα που ίσως το ξεχνάμε.

Δεν ξέρω εσύ πως νοιώθεις, όμως πολλοί από εμάς τους χομπίστες νοιώθουμε συμμέτοχοι κατά κάποιον τρόπο στο χώρο.
Άλλος περισσότερο κ άλλος λιγότερο.

Αυτό που εγώ κρατάω από τη "σύμπτωση" των εκθέσεων είναι μια κακώς νοούμενη κόντρα ή κουτοπονηριά, η οποία νοιώθω ότι δεν προάγει το χόμπυ.
Αυτό με στεναχωρεί. Σε ο,τιδήποτε συμβαίνει υπάρχει ένα context, ένα σύνολο δεδομένων πίσω από τις αποφάσεις που παίρνονται.
Σε όποιους νοιάζονται λίγο παραπάνω, αυτό το context τους ενδιαφέρει.

Και όταν διαπιστώνω ότι υπάρχει κακώς νοούμενος ανταγωνισμός και άλλες κατακριτέες συμπεριφορές, ΞΕΡΩ ότι βλάπτεται ο ίδιος ο χώρος που αγαπάω.
Αυτό με στεναχωρεί κ πολεμάω.

Δε με πειράζουν οι ίδιες ημερομηνίες.
Με πειράζει ο τρόπος που προέκυψαν.

Συμφωνω και εγω. Θα μπορουσαν απλα να τα βρουν, να μοιραστουν οι αντιπροσωποι χωρις να ερθουν σε αδιεξοδο και να δημιουργηθουν δυο εκθεσεις με διαφορετικο αλλα παρομοιο χαρακτηρα, να κανει ο καθε διοργανωτης το κομματι του, να προβληθουν και οι δυο και να επωφεληθει ολο το οικοσυστημα της μικρης μας αγορας δηλαδη ειδικος τυπος, κατασκευαστες/αντιπροσωποι και κοινο.

Οπως εγινε μονο κακο θα προκαλεσει αφου εμμεσα αλλα ουσιαστικα εκβιαζει τους επαγγελματιες του χωρου να παρουν θεση διοχνωντας καποιους απο αυτους, μπεδρευει το κοινο που επισης θα χασει απο τις μοιραιες απωλειες στους εκθετες και φυσικα σπηλωνει το ονομα των ειδικου τυπου στην χωρα αφου αυτο που μενει ειναι μια αισθηση κατινιας και κουτοπονηριας που περα απο οτι δεν ταιριαζει στην ηδη προβληματικη αγορα του χομπυ δεν αφηνει κανενα περιθωριο βελτιωσης της ψυχολογιας γενικως δημιουργωντας τις προυποθεσεις για ακομα χειροτερες μερες.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που το High Fidelity εχει υποπεσει σε αναρμοστα η αν θελετε γυφτικα σφαλματα.
Αυτην την φορα απλα το ποτηρι τουλαχιστον για εμενα ξεχειλισε.

Προσωπικα δεν προκειται να ξαναστηριξω αυτο το εκκολαπτηριο μιζερης κουπονηριας και εριδας στην ελλαδα που τοσο εχει αναγκη την αλληλοστηριξη και την ομονοια.

Ετσι κιαλλιως μαζι με τις διαφορες μακακιες που εχουν κανει η υλη τους ηταν λιγο πριν σταματησω να το παιρνω πολυ χαμηλης ποιοτικης και ενημερωτικης αξιας.

Για εμενα απλα τελειωσανε, προτεινω να πραξει το ιδιο ο οποιοσδηποτε συνειδητοποιημενος χομπιστας..

Δεν θα χασει και τιποτα..

Last edited:
Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί μόνο αν η έκθεση ορίζονταν από το Σύλλογο, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, λόγω της εύνοιας που επιθυμούν να έχουν ορισμένοι αντιπρόσωποι. Έτσι πέρσι έγιναν δύο και ίσως φέτος. Λ.Σ.

Αν αυτο που λεει ο Λουκας ειναι ετσι, η μπαλα κατα την γνωμη μου ειναι στα ποδια των επισκεπτων των εκθεσεων.

Αντιληπτο οτι εκθεσεις γινονται για το συμφερον ολων (διοργανωτων,εκθετων,επισκεπτων.....το διευκρινιζω προς αποφυγην παρεξηγησεων) αλλα οι επισκεπτες που ενδεχομενως θα βαλουν και το χερι στην τσεπη με τις πιθανες αγορες τους , δεν ειναι και δεν πρεπει να ειναι τα τελικα "θυματα και στοχοι" και εχουν τον πρωτο λογο.

Ιδου η Ροδος.................. Αν διοργανωτες (οποιας δηποτε εκθεσης) και εκθετες δεν μπορουν να κανουν μια εκθεση επιπεδου που αρμοζει στον χωρο και τους επισκεπτες ας τους υποδειξουν οι επισκεπτες με τον τροπο τους τι και πως το θελουν.

Oi economo & totsipaki ειπαν την γνωμη τους σαν απλοι καλοι χομπιστες.:a0210:

Last edited:
Ορισμένες σκέψεις και απο εμένα:

Καλό θα ηταν να μην προτρέχουμε σε αφορισμούς και χαρακτηρισμούς, γιατι δεν γνωριζουμε λεπτομέρειες και οτι γράφουμε το κάνουμε μονο με υποψίες και φήμες. Ξερω οτι κινήσεις για μια και μοναδική έκθεση έγιναν αλλα δεν καρποφόρησαν. Οι λόγοι ποικίλοι αλλα και παλι πέφτουμε σε φήμες και θεωρίες χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις πλευρές.

Στο εξωτερικό παντως το να γίνονται παράλληλα εκθέσεις ειναι κατι παρα πολυ συνηθισμένο με γνωστά παραδείγματα απο Ευρώπη (Γερμανία, Σουηδία) αλλα και στην Αμερικη. Οι λογοι για αυτο ειναι συνήθως οικονομικοί αλλα και συμπαθιες/αντιπάθειες με τους εκάστοτε διοργανωτές (χαρακτηριστικο παράδειγμα το Μοναχο οπου καποιοι θεωρούν την high end society ολίγον τι "μαφια"..). Αυτο σε γενικές γραμμές βολευει τους επισκέπτες γιατι με μια βολτα στο Μοναχο πχ βλέπουν παραπάνω εκθεματα έστω και σε διαφορετικούς χώρους (υπάρχει shuttle bus που σε πηγαίνει απο την μια στην αλλη. Εδω θα ειναι διπλα διπλα).

Ο καθε κατασκευαστης-εκθετης κανει σε αυτη την περιπτωση την επιλογη του, ποια εκθεση θεωρει καλυτερη, πιο οργανωμενη, με περισσότερες υπηρεσίες, πιο συμφέρουσα οικονομικα κτλ και κινείτε αντίστοιχα. Και στις δυο, στην μια ή και σε καμια..

Εφόσον γινουν και οι δυο εκθέσεις τελικός κριτής θα ειναι τελικά η προσέλευση, ο καθένας θα βγαλει τα συμπεράσματα του και θα είμαστε εδω να τα συζητήσουμε οπως παντα.

Εσείς θα βρίσκεστε και στις 2?
Θα είμαι στου ΉΧΟΥ. Πέρσι ήμουνα και στις δύο που έγιναν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Στην πρώτη με την Ύδραμα, στη δεύτερη του ΗΧΟΥ μόνος. Είμαι υπέρ της μιας Έκθεσης.Λ.Σ.

Μην μας φανει περιεργο αν φετος στου ηχου ειναι περισσοτεροι οι εκθετες. Κατι που πιθανον να εξηγει και την κινηση του ανταγωνιστικου περιοδικου με πιθανο απωτερο σκοπο να ασκηθει πιεση στους εκθετες να λαβουν μερος και στις δυο και ως πιεση στον ηχο που μαλλον ψετος τα πηγαινε καλυτερα σε συμμετοχες.

Με λιγα λογια εμφυλιος κανονικος με θυματα εκθετες και κοινο.. Ωραια πραγαματα..

Απάντηση: Re: Athens Audio & Video Show 2014

Έγινε!
Ρίξε μόνο μια ματιά μήπως μου διέφυγε κάτι.

Παιδιά είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέρος της μεγάλης αυτής παρέας....υπάρχει ποιότητα ανθρώπων,εδώ μέσα!!!!!
Είναι off topic,αλλά επειδή βγαίνει συναίσθημα,μην το διαγράψετε

Re: Απάντηση: Re: Athens Audio & Video Show 2014

Λόγω απόστασης απ το Κέντρο ,πιστεύω ότι μας βολεύει ,τους εξ επαρχίας προερχόμενους ,το να γίνουν όπως εξελίσσεται μαζί και οι δύο...τελευταίες όμως πληροφορίες από αντιπρόσωπο (αργά το απόγευμα),σε επικοινωνία για άλλο θέμα...μου ειπώθηκε ότι ΜΑΛΛΟΝ η μία απ τις 2 θα ακυρωθεί.Έχετε υπ όψη σας αυτήν την πληροφορία?Ισχύει??Γιατί πρέπει να κανονιστούν τα εισιτήρια...Με την πρώτη ανακοίνωση της Athens Hi-End έκλεισα,και φυσικά μετά απ την μεταφορά και αλλαγή ημερομηνιών τ ακύρωσα...αυτή όμως η αβεβαιότητα δεν βοηθάει.

Re: Απάντηση: Re: Athens Audio & Video Show 2014

Λόγω απόστασης απ το Κέντρο ,πιστεύω ότι μας βολεύει ,τους εξ επαρχίας προερχόμενους ,το να γίνουν όπως εξελίσσεται μαζί και οι δύο...τελευταίες όμως πληροφορίες από αντιπρόσωπο (αργά το απόγευμα),σε επικοινωνία για άλλο θέμα...μου ειπώθηκε ότι ΜΑΛΛΟΝ η μία απ τις 2 θα ακυρωθεί.Έχετε υπ όψη σας αυτήν την πληροφορία?Ισχύει??Γιατί πρέπει να κανονιστούν τα εισιτήρια...Με την πρώτη ανακοίνωση της Athens Hi-End έκλεισα,και φυσικά μετά απ την μεταφορά και αλλαγή ημερομηνιών τ ακύρωσα...αυτή όμως η αβεβαιότητα δεν βοηθάει.
Φίλε αν εσύ που βρίσκεσαι επαρχία δυσκολευεσαι με τις ημερομηνίες κ τα εισιτήρια, τι να πουν κ οι συνεργάτες των εκθετων από το εξωτερικό που έκλεισαν εισιτήρια για να έρθουν στις 14-16 κ τώρα πρέπει να τα αλλάξουν...

Τεσπα, στις 29-30 μια έκθεση θα γίνει σίγουρα, οπότε ετοιμάσου για αυτή κ μπορεί να σου κάτσει κ μια "λειψή" δώρο!

Το High Fidelity μετά από αυτό το χουνερι που επιφυλαξε στους εκθέτες λέτε να μαζέψει διαφημίσεις για τα επόμενα τεύχη (αν βγουν?)

Κρίμα γιατί το περιοδικό εχει πολύ άξιους συντελεστές κ reviewers...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέρος της μεγάλης αυτής παρέας....υπάρχει ποιότητα ανθρώπων,εδώ μέσα!!!!!
Είναι off topic,αλλά επειδή βγαίνει συναίσθημα,μην το διαγράψετε
Από τα ποιό ωραία off topic Λεωνίδα!
(αντε μπας κ σταματήσουμε τη γκρίνια :))

Υπαρχουν μελη που γραφουν εδώ και συνεργάζονται με τα περιοδικα.Ισως θα μπορουσαν να μας πληροφορησουν καλυτερα.

Είναι πραγματικά περίεργο να διαβάζεις σε ένα φόρουμ προβληματισμούς που θα έπρεπε να απασχολούν τους ανθρώπους που ως δραστηριότητα για τα προς το ζην έχουν τον ήχο… Είναι πραγματικά περίεργο αντί να βρίσκονται ΑΥΤΟΙ σε ένα τραπέζι, σε ένα διαδικτυακό χώρο, να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες, να σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα προώθησης του αντικειμένου τους, οι προτάσεις να έρχονται από ανθρώπους που –όπως αποδεικνύεται- αγαπούν περισσότερο το αντικείμενο.

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, τα πραγματικά θύματα αλλά και εν δυνάμει θύτες είναι οι αντιπρόσωποι.
Θύματα γιατί ο κόπος, τα έξοδα, για την παρουσία τους σε μία έκθεση -όπου θεωρείτε επιτυχημένη ή όχι από την προσέλευση κόσμου και τη γνωριμία του με τις κατασκευές της κάθε εταιρείας, εισαγόμενης ή μη- θα πρέπει να διπλασιαστεί για τη συμμετοχή τους ΚΑΙ στις δύο εκθέσεις ή θα πρέπει να αποδεχθούν το μικρότερο αριθμό επισκεπτών λόγω των ταυτόχρονων εκθέσεων.
Θύματα γιατί θα μπουν ταμπέλες ανάμεσα τους, τύπου "οι φίλοι του τάδε ή του δείνα περιοδικού".

Θύτες γιατί έμμεσα, ανάλογα με την έκθεση που θα επιλέξουν, θα οδηγήσουν το ένα ή το άλλο περιοδικό στην παύση λειτουργίας του γρηγορότερα.

Αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο καθεστώς όπου και πάλι θα υπάρξουν θύματα αντιπρόσωποι γιατί δεν είναι στα «κόλπα» ή είχαν επιλέξει διαφορετική έκθεση από το περιοδικό που απέμεινε στην πιάτσα.
Αυτό που απέμεινε, ως μονοπώλιο πια, θα ξεκινήσει έμμεσους εκβιασμούς, ως μοναδικός έντυπος αντιπρόσωπος αυτής της δραστηριότητας.
Αν όλα αυτά σας φαίνονται ως ιστορίες εκτός πραγματικότητας ρωτήστε παλαιοτέρους στο χώρο, ανθρώπους που έχουν κλείσει τριακονταετία, όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο ή περισσότερα έντυπα του ενός για την πληροφόρηση του κόσμου.

Ήδη υπάρχουν αντιπρόσωποι που δε μπορούν να συμμετέχουν στη έκθεση τους ενός περιοδικού γιατί υπάρχει περιορισμός δωματίων.
"Να πάρει αίθουσα" θα πει κάποιος , δεκτό αλλά υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα:
Μία αίθουσα θα χρειαζόταν η Audio Evolution για την παρουσίαση πληθώρας εταιρειών που εισάγει, μία η Golden Acoustics για τον ίδιο λόγο, μία η Sonus Hi-Fi για τον ίδιο λόγο, μία η ΕΤΥΤ για τον ίδιο λόγο, μία η Orpheus Audio για τον ίδιο λόγο, μία η Aphrodite Audio για τον ίδιο λόγο, μία η Aurion Image and Sound για τον ίδιο λόγο, μία η Exclusive Audio για τον ίδιο λόγο, βάλτε και κάποιες εταιρείες που εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα μεγάλο ηχείο σε μικρό χώρο δωματίου αλλά δεν έχει και μικρότερο η εταιρεία (!) … οπότε πιστεύω ότι καταλάβατε που το πάω…
Δεν φτάνουν οι αίθουσες για σωστή παρουσίαση των εταιρειών και με τον περιορισμό δωματίων που υπάρχει κάποιοι δε θα συμμετέχουν υποχρεωτικά.

Μπορεί κανείς να πει στον Αντώνη μην παρουσιάσεις την τάδε εταιρεία, ή στον Κώστα ή στον Μάκη ή στον Αλέκο ή στον Γιάννη ή στο Στέλιο κ.λπ.; Ε, και σε τι έκθεση συμμετέχει, πληρώνει, κοπιάζει, αν δε μπορεί να παρουσιάσει την πλήρη γκάμα των προϊόντων του, όπως τους αρμόζει;
Φανταστείτε τις παραπάνω εταιρείες (και δεν έχω αναφέρει αρκετές ακόμα) να προσπαθούν να στριμωχθούν σε δύο δωμάτια… οι επισκέπτες δε θα χωρούν!
"Έτσι θα εξασφαλιστεί η ισορροπία στην παρουσίαση των εταιρειών" διατείνονται κάποιοι, δεν είναι εφικτό απαντώ γιατί δεν είναι το ίδιο η StepCom με τέσσερις εταιρείες στο portfolio της με τη Solid Foundation που έχει 15 εταιρείες.
Η StepCom θα βολευτεί με δύο δωμάτια, η AVArt τι θα κάνει; Θα "πνιγεί" σε δύο δωμάτια;

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι «κόπτονται» για την επιτυχία της έκθεσης εκτός αυτών που πραγματικά θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει… μάλλον όχι γιατί δεν τους ενδιαφέρει αλλά γιατί δε μπορούν να υπερβούν το «εγώ» τους και να συνεργαστούν… Καλά να πάθουμε…

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....

Στο εξωτερικό παντως το να γίνονται παράλληλα εκθέσεις ειναι κατι παρα πολυ συνηθισμένο με γνωστά παραδείγματα απο Ευρώπη (Γερμανία, Σουηδία) αλλα και στην Αμερικη. Οι λογοι για αυτο ειναι συνήθως οικονομικοί αλλα και συμπαθιες/αντιπάθειες με τους εκάστοτε διοργανωτές (χαρακτηριστικο παράδειγμα το Μοναχο οπου καποιοι θεωρούν την high end society ολίγον τι "μαφια"..). Αυτο σε γενικές γραμμές βολευει τους επισκέπτες γιατι με μια βολτα στο Μοναχο πχ βλέπουν παραπάνω εκθεματα έστω και σε διαφορετικούς χώρους (υπάρχει shuttle bus που σε πηγαίνει απο την μια στην αλλη. Εδω θα ειναι διπλα διπλα)...

Όπως ήδη αναφέρατε Dr Pan K υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο εκθέσεων, που σημαίνει ότι οι διοργανωτές τα έχουν "βρει" μεταξύ τους αποδυκνείοντας ότι σέβονται εαυτό, εκθέτες, επισκέπτες. Υπάρχουν διαφωνίες στον τρόπο σκέψης, υλοποίησης, στο οικονομικό, γι' αυτό και οι δύο ταυτόχρονες εκθέσεις αλλά υπάρχει και συνεργασία γιατί υπάρχει ένας κοινός σκοπός...

Εσεις στηριζεται τα περιοδικα...... οποτε θα μπορουσαν οι 10 μεγαλοι του χωρου να ασκησουν βετο...Να μην κατεβει κανεις.... Να δεις πως αλλαζει το τροπαριο....να δεις πως σε μια ωρα τα περιοδικα θα τα βρουν....μια χρονια ο ενας μια ο αλλος...δεν χωρανε στην Αθηνα δυο εκθεσεις τον χρονο...ειναι δισβαστακτες για τα διαφημιστικα βαλαντια των περισσοτερων εκθετων...ουτε δα συντελειται και τεχνολογικη επανασταση καθε 6 μηνες στα προιοντα αυτα ωστε να δικαιολογει να γινετε μια την ανοιξη μια τον χειμωνα

Παντως αυτο το οριο στον αριθμο δωματιων για τον καθε εκθετη πως προεκυψε σαν ιδεα?
Ο καθε εκθετης δεν εχει δικαιωμα να παρει οσα τον καλυπτουν,πληρωνοντας το αναλογο ποσο?
Εκτος αν τα δωματια ειναι περιορισμενα (πραγμα που δεν το πολυπιστευω) και δεν φτανουν,οποτε η λυση αυτη προεκυψε ως αναγκη...

Αν το ξενοδοχείο έδωσε 2 ορόφους, τότε υπάρχει το συγκεκριμένο όριο στα δωμάτια.

Oι εκθέτες έτσι κιαλλιώς δίνουν οι περισσότεροι πάλη επιβίωσης και ζορίζονται πάρα πολύ να συμμετάσχουν έστω και σε μια έκθεση και σε ένα δωμάτιο. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα αν θα χωρέσουν αφού οι γνωστοί δύο το πολύ τρείς μεγάλοι θα έχουν πιό μεγάλους χώρους, επίσης αν υπήρχε τέτοιο θέμα υπέρ συμμετοχής απο πλευράς εκθετών πολύ απλά οι δυοργανωτές θα φρόντιζαν να βρεθεί άλλος ένας όροφος σε κάποιο ξενοδοχείο αποκομίζοντας τα ωφέλη, οπότε το επιχείρημα οτι δεν χωράνε δεν στέκει.

Το πράγμα δυστυχώς φωνάζει απο μόνο του. Κάποιος απο τους δύο για λόγους που δεν αφορούν την ουσία της συζήτησης πιθανότατα να μήν πήγαινε και τόσο καλά σε συμμέτοχές.. Αντί λοιπόν να προσεγγίσει τον άλλον με κάποια καλή ιδέα συνεργασίας (οκ όχι το πιό απλό πράγμα ) ,αποφάσισε να αντιδράσει σπασμωδικά με σκοπό να μπεί στο μάτι αυτού που μάλλον τα πήγε καλύτερα και έμμεσα να εκβιάσει όσους εκθέτες ήταν σκεπτικοί όσον αφορά την συμμετοχή τους αναγκάζοντας τους έμμεσα να διαλέξουν στρατόπεδο.

Πώς; Πολύ απλά μετακινώντας την ημερομηνία διεξαγωγής ταυτόχρονα με του άλλου τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα.. Έτσι τραβιέται η προσοχή απο την πεσμένη συμμετοχή στην δική του διοργάνωση (αφου όλοι κουτσιμπολεύουν το γεγονός) και δημιουργεί πρόβλημα στον άλλον και στους δύσκολους εκθέτες δημιουργώντας επιπλοκές στην όλη διαδικασία που μεν πλήτουν τον χώρο ωφελούν όμως πρόσκαιρα τον ίδιο αφου κατα κάποιον τρόπο καλύπτεται το δικό του πρόβλημα..

Όλα αυτά εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου καλύτερα σε σχέση με τον παλιό καλό καιρό που μπορεί μέν να έπαιζαν άλου είδους εκβιασμοί απο το μονοπώλιο της εποχής αλλα τουλάχιστον είχαν και οι εκθέτες οικονομική άνεση να ανταπεξέλθουν και δεν υποχρεωνόντουσαν να υποστούν διλλήματα ανόητα αλλα άκρως επικίνδυνα ως προς τις συνέπειες τους.

Όχι οτι ο χώρος του χαιγφάι στην ελλάδα ήταν ιδανικός αλλα τώρα στην πιό δύσκολη στιγμή για την επιβίωση του σαν υπόσταση και σαν οικοσύστημα (ειδικός τύπος, επαγγελματίες του χώρου, κοινο) κάνει απλά ότι περνάει απο το χέρι του να βγάλει τα ίδια του τα μάτια με πρωταγωνιστή και μπροστάρη δυστυχώς ένα συγκεκριμένο κομμάτι του..

Αυτά ουτε βιβλίο του Λικόπουλου χρειάζεται κανείς να διαβάσει, ούτε να γραφτεί σε μασονική στοά, ούτε να πάει σε μέντιούμ για να τα καταλάβει. Με απλή λογική και παρατήρηση δυστυχώς επαληθεύονται τραγικά..