AthensFlyingweek - Hellenic Air Force - αεροπλάνα

Απάντηση: Re: Απάντηση: AthensFlyingweek

Σε ευχαριστώ πολύ..
Η ταχύτητα ήταν 1/125 και το διάφραγμα f8...

Το φαντάστηκα ότι έχει κάνει επιλογή πολύ χαμηλής ταχύτητας για αυτό και ζήτησα να το γράψεις, αυτό σε όσους δεν το γνωρίζουν (και μην παρεξηγηθούν κάποιοι είναι γενικώς ο χαρακτηρισμός) κάνει τη μεγάλη διαφορά ενός φωτογράφου που γνωρϊζει άρτια την τεχνική παναρίσματος και ξέρει πως να παρουσιάσει φωτό δράσης από τις φωτό ενός φωτογράφου που κατεβαίνει να γεμϊσει κάρτες με ριπές. Το προσεχτικό κάδρο επίσης (εδώ κάνω μνεία και στο Νίκο που μας έβαλε 3-4 εξαιρετικές φωτό) είναι εξίσου σημαντικό.

Θα συμφωνήσω και με τα λεγόμενα του Kosh 200% και τον ευχαριστώ γιατί μου εϊχαν ξεφύγει οι φωτό του Νίκου και γϋρισα να τις δώ. Έχω γράψει πολλές φορές ότι σπάνια μεγαλώνω τις φωτό για να τις δω, αν με τραβάει μια φωτό την βλέπω και σε μικρό κάδρο. Νικόλα πολλά μπράβο, κατάφερες με εξοπλισμό πείνας (για το είδος φωτογράφησης και τις απαιτήσεις του), σώμα ΕΜ10 ΙΙ (500 καινούργιο) και φακό κατηγορίας κιτ mzuiko 75-300ΙΙ (400-550 ) να ξεζουμϊσεις την μηχανή και να παρουσιάσεις λίγες αλλά ολοζωντανες σε χρώμα και λεπτομέρεια φωτό.
Την επόμενη φορά σου δανείζω την ΕΜ1.2 να την ξεσκουριάσεις :twoguns:

Re: AthensFlyingweek

Εξαιρετικό μάτι φωτογράφου ο Νίκος και η δουλειά του πανέμορφη με εξοπλισμό "πείνας" θα πω και εγώ.
Νίκο πες μας δυο λόγια μοιράσου την εμπειρία σου να μας μεταφέρεις γνώσεις, παράδειγμα τι ώρα τραβήχτηκαν σε ποια θέση ήσουν όταν τράβηξες τις ζωγραφιές σου και ότι άλλο εσύ πιστεύεις.
... να μοιραστώ και εγώ μερικές στιγμές .. παρακάτω βλέπετε τη θέση που τραβούσαμε, μπροστά μας ο γερανός για το βίντεο της διοργάνωσης άλλοτε πηγαίναμε και λίγο αριστερά του. Στα αριστερά μας ο ήλιος να στραβώνει με αποτέλεσμα να σουτάρουμε μόνο μπροστά .. μιλώ για τις ελάχιστες καλές δικές μου.

_DSC16912_1.jpg

Last edited:

Zήλεψα ανεβάζω και εγώ μια αντίστοιχη του Νικόλα μα εδάφους :smash:
.. πληροφορίες στο flickr

Απάντηση: AthensFlyingweek

Ευχαριστώ φίλοι για τα καλά σας λόγια. Οσο για τα του εξοπλισμού μου να αναφέρω πως σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσω σε ποιότητα αρχείου τις φωτογραφίες του Νίκου ούτε και του Βασίλη.
Ξέρω τους περιορισμούς του συστήματος (μικρός αισθητήρας, θέματα εστίασης) και προσπαθώ να τις ξεπεράσω με σφιχτό καδραρισμα και προεστιαση ενός τέτοιου απαιτητικού θέματος.
Θόρυβος όσο μπορεί ξεπλένεται στο LR.
Στο Ταναγρα ημουν προς το τέλος των κιγκλιδωμάτων, και είχα θέματα φωτισμού από τις 18:00 και μετά. Στις τελευταίες φωτό έριξα ταχύτητα στα 1600,και iso στα 800.
Ομως αυτό που με χαροποιεί είναι ότι μπορώ πια μετά από χρόνια να έχω φωτογραφίες που στα δικά μου μάτια δείχνουν πρόοδο στην ενασχόληση με την φωτογραφία.
Και είναι ωραίο να βλέπεις και άλλα μέλη εδώ μέσα χρόνο με τον χρόνο να γίνονται καλύτεροι με αυτό που αγαπούν.

Last edited:

Ξεχωρίζω απ'το θρεντ τις φωτό του Θ. Νίκου, ως σύλληψη και ως κάδρο (το πορτρέτο του F16 από μπροστά είναι συγκλονιστικό), και βέβαια την πανδαισία χρωμάτων των Arrows.

Αν πετύχω κάτι τέτοιο στα μέρη μου με βλέπω εύκολα να νοικιάζω φακό για την περίσταση.

Nικο και Βασιλη οποτε θελετε ειστε καλεσμενοι στο σπιτι μου με τα αρχεια σας να κατσουμε να σας δειξω 2 πραγματακια γιατι εχετε δυνατοτητες πολλες .

Κι ο Νικος Θ βεβαιως αλλα αυτος σε λιγο θα μας δειχνει επεξεργασια δεν θα του δειχνουμε :ernaehrung004:

Όταν είδα τις δυο αυτές φωτογραφίες φώναξα .. αυτά είναι κάδρα, δε ξέρω και εγώ πόσες φορές τις έχω δει.
Μπράβο και πάλι παλίκαρε!

Ξεχωρίζω απ'το θρεντ τις φωτό του Θ. Νίκου, ως σύλληψη και ως κάδρο (το πορτρέτο του F16 από μπροστά είναι συγκλονιστικό), και βέβαια την πανδαισία χρωμάτων των Arrows.

Αν πετύχω κάτι τέτοιο στα μέρη μου με βλέπω εύκολα να νοικιάζω φακό για την περίσταση.

Με χαρά Ναθαναήλ όπως είπε και ο Νίκος.... σε φωτογραφική παρέα πάντα λέμε ναι, πότε βρεθήκαμε τυχαία πριν δυο χρόνια;

Nικο και Βασιλη οποτε θελετε ειστε καλεσμενοι στο σπιτι μου με τα αρχεια σας να κατσουμε να σας δειξω 2 πραγματακια γιατι εχετε δυνατοτητες πολλες .

Κι ο Νικος Θ βεβαιως αλλα αυτος σε λιγο θα μας δειχνει επεξεργασια δεν θα του δειχνουμε :ernaehrung004:

Οφ τοπικ...
Δεν αφήνουμε τα σιδερένια πουλιά και να κανονίσουμε για κανονικά πουλιά στο Αττικό ζωολογικό όπως είχε αναφέρει ο kbouk?
Να τα πούμε και από κοντά?

Το Θ. Νίκο μην τον λυπάστε καθόλου, τα δυο κάδρα δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί έχει φάει τα γόνατα του με πλήρη εξάρτηση και την μηχανή στο χέρι για πολλές ώρες :worshippy: (πάλι καλά που είναι πανάλαφρη :smash:) όπως έχουμε πεί πολλές φορές τον εξοπλισμό τον κάνει να μετράει πιο πολύ ή πιο λίγο ο φωτογράφος και το μεράκι του για το hobby του ή το επαγγελμά του.

ΥΣ
η συνάντηση στο Αττικό Πάρκο είναι ανοιχτή για όλους, αν βρούμε μια μελλοντική Κυριακή που βολεύει τους περισσότερους θα ήταν ευκαιρία να τα πούμε από κοντά.

Θα πρότεινα αντί να του δώσεις τη κάμερα του χρόνου να έρθεις ο ίδιος να δεις πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Ουδεμία σχέση της θέαση της φωτογραφίας με τον φωτογράφο ... αν του κάτσει σωστή θέση ή η καλή στιγμή και πολλά πολλά άλλα.