AthensFlyingweek - Hellenic Air Force - αεροπλάνα

Να είστε καλά φίλοι μου.
Τη μικρή olympus την έχω φέρει στα μέτρα μου και διανύουμε αρμονική σχέση.
Εννοείται ότι μου έχει λείψει το κράτημα μιας dslr και σε κάποιες φωτογραφίες η εστίαση αλλά πάμε καλά.

Ήθελε λίγο περισσοτερη ταχύτητα Νίκο αυτή για να βγει ολοκάθαρη αλλά μου αρέσει ως κάδρο πολύ. Ίσως να φταίει ότι άλλαξες εξοπλισμό :smash:

Κώστα είναι με πενταξ κ20 πριν χρόνια, εννοείται αν την τραβαγα τώρα θα ήταν καλύτερη λόγω πολύ περισσότερων κλικ.

12.jpg
17.jpg

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) σε συνεργασία με το κοινωφελές Ίδρυμα «ΙΚΑΡΟΣ» προέβησαν στη σύναψη κοινά συμφωνημένης σύμβασης, βάσει της οποίας παραχωρήθηκε στο ΓΕΑ αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ755, με σκοπό την ανακατασκευή και την επαναφορά του σε “πτήσιμη” κατάσταση, έτσι ώστε να συμμετάσχει σε αεροπορικές εκθέσεις ή και επιδείξεις ιστορικών αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης που πραγματοποιήθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και τον νόμιμο εκπρόσωπο του ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», κ. Δημήτριο Κόλια.

Επαναφορά σε πλήρως πτητική κατάσταση για αεροσκάφος Supermarine Spitfire (s/n MJ755) της ΠΑ

tn_4-nk-6-thumb-large.jpg
tn_98.xSPITFIRExIXxMJx755.jpg

ΠΩΩΩΩΩ η γριά (747) με τα Red Arrows !!! Φανταστική ΦΩΤΟ !!

Τελικά μια από τα ίδια και φέτος στο Athens Flying Week, οι συμμετοχές πολύ λίγες και όχι κάτι το ιδιαίτερο...
Κάθε χρόνο και χειρότερα.....
Συγκριτικά με αντίστοιχα σοου του εξωτερικού είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει....

Απο τοτε που εφυγε απο το Τατοι και πηγε στην Ταναγρα οσο παει και γινεται χειροτερο.

Οταν το κανει ενας συγκεκριμενος επιχειρηματιας μονον βεβαια πως να αναβαθμιστει ? μονοπωλιο χωρις ανταγωνισμο......

Στην Μ.Βρεττανια αν δει κανεις ποσα σοου εχουν καθε χρονο θα του φυγει το τσερβελο....

Υπάρχει κάποιος που πήγε Τανάγρα να ανεβάσει φωτογραφίες και να γράψει δυο λόγια???

Νικόλα (Θ.Νίκος) Πήγες???

Ειχα παει το Σαββατο απογευμα με την οικογενεια. Συμπαθητικα ηταν αλλα δεν εχω μετρο συγκρισης. Το βελγικο F16 εκανε παπαδες, οπως και οι Royal Air Jordanian.

Attachments

• DSC00730.jpg
    DSC00730.jpg
    35 KB · Views: 123
  • DSC00692.jpg
    DSC00692.jpg
    101.2 KB · Views: 122
  • DSC00590.jpg
    DSC00590.jpg
    16.4 KB · Views: 120
Καλά ήταν... Εντυπωσιακο το demo αναχαιτίσης

2b4831ca5d926d5ca5294f1682b1f701.jpg

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλή προσπάθεια αλλά ανεπαρκής εξοπλισμός, χρειάζεσαι κάτι με πιο ισχυρό ζουμ για το συγκεκριμένο θέμα.

Χθες κυριακη πηγα και εγω κανα 4ωρο . Το διαλεξα εναντι του Σαββατου γιατι το σαββατο εδινε καθαρο ουρανο εντελως ενω την κυριακη ειχε πιθανοτητα συννεφιας αλλα τελικα δεν ειχε καθολου καλο φως (πολυ συννεφια, τα λιγα συννεφα ειναι το καλυτερο γενικως αλλα με φωτισμενα αεροσκαφη)

Ηταν αναγνωριστικη ας πουμε -πρωτη φορα μετα το 2011 που πηγαμε Ταναγρα για την καταπληκτικη εκεινη επιδειξη της ΠΑ για τα 100 της χρονια- προσεγγιση για την Ταναγρα που ομως καθε χρονο ακριβαινει και γινεται και πιο πτωχη.

Μακαρι να ερθει κανας ξενος να κανει καμια διοργανωση μπας και υπαρξει ανταγωνισμος γιατι εδω εχουμε αρχισει και το παραξηλωνουμε....