Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Επειδή έχω αποκωδικοποιητή που μου γράφει τις αναλύσεις, τα CINE+, PRISMA, RIK μεταδίδουν σε 544x576 δηλαδή χειρότερο από το αναλογικό 720x576.

Γι' αυτό παλιότερα είχα την απορία "γιατί να παίζουν λίγο πιο "θαμπά" από τα αναλογικά...". Απλά τα σώζει το γεγονός ότι μετά από αυτό δεν έχουν χιόνια, είδωλα κλπ. Για μένα που πιάνω άριστα τα αναλογικά, τα ψηφιακά της ΕΡΤ δείχνουν κατώτερα.

Εξαίρεση αποτελεί το SPORT+ που έχει "full" ανάλυση 720x576.

Ποια αναλογικά (έστω και στην Αθήνα ) εκπέμπουν παραπάνω απο τα 544x576 των ψηφιακών της ΕΡΤ ;

Η ερώτησή μου : Πότε θα εκπέμψει στην Αθήνα ???? Και πριν μου απαντήσεις, σε τηλεφώνημα που έγινε πριν λίγες ημέρες σε εσάς απαντήσατε "μέσα στον Φεβρουάριο".

Και η απάντηση της : Ναι αυτή την ενημέρωση είχαμε και λέγαμε για Φεβρουάριο αλλά με τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης (προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα τεχνικά προβλήματα) θα μας πάει πίσω, αν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει η Θεσσαλονίκη δεν θα ξεκινήσει η Αθήνα, αλλά πλέον κανονικά πάει για Μέσα Απριλίου....

Αυτά...

Περιμένεις από τις τηλεφωνήτριες να σου πουν τι θα γίνει όταν οι ίδια η εταιρία δεν ξέρει,δεν έχει ακόμα άδεια... και ξέρουν ότι στην Αττική είναι πολύ πιό πολυσύνθετο το θέμα της ψηφιακής επίγειας από τα πολλά αναλογικά κανάλια που υπάρχουν με άδεια, υπάρχει αναγλυφο της περιοχής κλπ κλπ

Σιγά και μην περιμένω να μου πούνε, απλά από περιέργεια πήρα για να διαπιστώσω τις ανακολουθίες !!!

Η ερώτησή μου : Πότε θα εκπέμψει στην Αθήνα ???? Και πριν μου απαντήσεις, σε τηλεφώνημα που έγινε πριν λίγες ημέρες σε εσάς απαντήσατε "μέσα στον Φεβρουάριο".

Και η απάντηση της : Ναι αυτή την ενημέρωση είχαμε και λέγαμε για Φεβρουάριο αλλά με τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης (προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα τεχνικά προβλήματα) θα μας πάει πίσω, αν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει η Θεσσαλονίκη δεν θα ξεκινήσει η Αθήνα, αλλά πλέον κανονικά πάει για Μέσα Απριλίου....

Αυτά...

Ότι θέλουν λένε... Δηλαδή η εκπομπή της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετικά τεχνικά προβλήματα από την εκπομπή του Ξυλόκαστρου και της Αθήνας;

Επειδή έχω αποκωδικοποιητή που μου γράφει τις αναλύσεις, τα CINE+, PRISMA, RIK μεταδίδουν σε 544x576 δηλαδή χειρότερο από το αναλογικό 720x576.
Γι' αυτό παλιότερα είχα την απορία "γιατί να παίζουν λίγο πιο "θαμπά" από τα αναλογικά...". Απλά τα σώζει το γεγονός ότι μετά από αυτό δεν έχουν χιόνια, είδωλα κλπ. Για μένα που πιάνω άριστα τα αναλογικά, τα ψηφιακά της ΕΡΤ δείχνουν κατώτερα.

Η θαμπάδα των ψηφιακών της ΕΡΤ νομίζω ότι οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι κάποιες εκπομπές είναι κομμένες πάνω/κάτω και μεγενθυμένες από 4:3 σε 16:9, οπότε μειώνεται η αρχική ανάλυση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι υπότιτλοι φαίνονται τεράστιοι και βρίσκονται ξυστά στο κάτω όριο τις οθόνης. Και σε μένα τα αναλογικά, αν εξαιρέσουμε τα είδωλα, φαίνονται πιο καθαρά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε αυτή την άθλια(SD) ανάλυση; Σε ένα κατάστημα που πούλαγαν δέκτες mpeg4 μου είπαν ότι θα είναι full hd...όχι ότι τους πίστεψα αλλά περίμενα τουλαχιστον ανάλυση hd.

Σιγά μην είναι και 3D πες τους.... :flipout::flipout::flipout:

α ρε φούμαρα που έχουν να πλασάρουν στον κοσμάκη για να ξεστοκάρουν τηλεοράσεις....

Μου φαίνεται ότι όλοι(digea, ert) στην Ελλάδα πάνε να μεταδώσουν ψηφιακό σήμα με προδιαγραφές για τις παλιές crt τηλεοράσεις! Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν οι παλιές τηλεοράσεις έχουν καλύτερη εικόνα στα τηλεοπτικά κανάλια από τις lcd.

Ειναι για λόγους κόστους προφανώς....αλλά και οι CRT τηλεοράσεις είναι ακομα πλειοψηφία στους καταναλωτές.

Από εκει και πέρα για επίπεδη τηλεόραση πρέπει να βρει κανείς κάποια που παίζει SD σήμα και ειδικά το Ελληνικό τηλεοπτικό,καλά. (ως τώρα γενικά οι HD ready είναι καλύτερες σ'αυτό το θέμα,αλλά καταργούνται πλέον σιγά σιγά)

Οσο αφορά την Αθήνα,η Digea σε νεώτερες δηλώσεις του διευθύνοντός της Γ.Μαθιού στην φωνή της Αμερικής στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκαι,είπε ότι θα γίνουν εκπομπές σε 3+ μήνες,μόλις ολοκληρωθουν κάποιες διαδικασίες και ανάλογα πως θα πάει και η αγορά από δέκτες και η ανταπόκριση του κόσμου ως τώρα.Πιλότος είναι οι άλλες περιοχές που εκπέμπει τώρα "με τέλεια εικόνα και ήχο".:idea:

Καποιοι ισχυριζονται οτι υπαρχει δοκιμαστικη εκπομπη απο την Αιγινα. Φυσικα διακοπτομενη και οχι σταθερη. Ξερει κανεις κατι για αυτο?

Μονη μας ελπιδα για σοβαρη εικονα ο Σκαι που σαν καναλι (εξπλισμος κτλ.) ειναι ετοιμος για HD. Εχω την αισθηση-και την προσδοκια οτι αν οχι φετος, του χρονου ο Σκαι θα κανει την εκπληξη...

Μονη μας ελπιδα για σοβαρη εικονα ο Σκαι που σαν καναλι (εξπλισμος κτλ.) ειναι ετοιμος για HD. Εχω την αισθηση-και την προσδοκια οτι αν οχι φετος, του χρονου ο Σκαι θα κανει την εκπληξη...

+1

Οι μέχρι τώρα κινήσεις του αυτό ακριβώς δείχνουν :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

.αλλά και οι CRT τηλεοράσεις είναι ακομα πλειοψηφία στους καταναλωτές.

πολυ αμφιβαλλω επ'αυτου,η πλειοψηφια πλεον ειναι υπερ των LCD,plasma,εκτος κι αν εννοεις τιποτα μεταναστες ή χωρια που ειναι πανω στα βουνα,οποτε παλι μειοψηφια ειναι.
Εδω και τουλαχιστον 3 χρονια πωλουνται μονο επιπεδες τι βι,οποτε αποκλειεται να υπαρχουν πολλα σπιτια που να μην εχουν εστω και μια συγχρονη τι βι.

Είναι πολύ απλό, κάποιος που έχει λήψη από Αίγινα μπορεί να το τσεκάρει....

+1

Οι μέχρι τώρα κινήσεις του αυτό ακριβώς δείχνουν

Ο Σκαι είναι στην κοινοπραξία της Digea οπότε κάτι μόνος του δεν μπορεί να κάνει.Επίσης μην ξεχνάμε ότι το κανάλι πολλά έλεγε περί ψηφιακής εκπομπής πριν μετάσχει στην Digea αλλά ούτε δοκιμές δεν έκανε.Ο σοφός λαός λέει "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"

Re: Απάντηση: Re: Αθηνα...Πηρα τηλ. στην Digea!

πολυ αμφιβαλλω επ'αυτου,η πλειοψηφια πλεον ειναι υπερ των LCD,plasma,εκτος κι αν εννοεις τιποτα μεταναστες ή χωρια που ειναι πανω στα βουνα,οποτε παλι μειοψηφια ειναι.
Εδω και τουλαχιστον 3 χρονια πωλουνται μονο επιπεδες τι βι,οποτε αποκλειεται να υπαρχουν πολλα σπιτια που να μην εχουν εστω και μια συγχρονη τι βι.

Σύμφωνα με κάποια στοιχεία πωλήσεων 2004-2009 οι επίπεδες τηλεοράσεις ήταν 2 εκατ. +500 χιλιάδες ξεχωριστοί αποκωδικοποιητές για την ΕΡΤ.

Λογικά όλες οι υπολοιπες στα νοικοκυριά είναι CRT και όσες δεν αποσύρθηκαν καθόλου από τα σπίτια είναι CRT για δεύτερη ή τρίτη τηλεόραση.

Last edited:
Ο Σκαι είναι στην κοινοπραξία της Digea οπότε κάτι μόνος του δεν μπορεί να κάνει.Επίσης μην ξεχνάμε ότι το κανάλι πολλά έλεγε περί ψηφιακής εκπομπής πριν μετάσχει στην Digea αλλά ούτε δοκιμές δεν έκανε.Ο σοφός λαός λέει "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"

Ναι άλλα είναι και ο μοναδικός σταθμός που πραγματοποίησε γυρίσματα σε HD (εκπομπή "Γυρίσματα"), και ο μοναδικός που μεταδίδει αθλητικά σε ανάλυση μεγαλύτερη από SD μέσω Ίντερνετ...