Άθλια κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων από MEGA

Re: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Όταν η μετάδοση είναι 16:9 τα γραφικά δεν μετατοπίζονται προς το κέντρο της οθόνης;Στο MEGA τα γραφικά ήταν στα άκρα της οθόνης. Άρα δεν ήταν η μετάδοση πραγματικό 16:9 αλλά κάτι άλλο.

Τα γραφικά "μετατοπίζονται" προς το κέντρο όταν κρατάμε το safe area του 4:3, σήμερα δεν υπήρχε λόγος να το κρατήσουμε μιας και η μετάδοση ήταν μόνο για έδω, γι αυτό τα γραφικά ήταν ωφέλημα σε όλο το 16:9 κάδρο

Νίκος

Τώρα εξηγείται...κάνετε εξαιρετική δουλειά,καλός ήχος...απλά δεν υπάρχει παράπονο για SD μετάδωση!Πάλι περίπου 20 mbps bitrate δίνετε πάλι;Όπως κατακρίνουμε τα άσχημα πρέπει να επικροτούμε τα καλά...

Πρέπει να ήταν κάτω από 20, γιατί πηγαίναμε μέσω οπτικής ίνας SDI στο Mega, απλά αυτό που παρέδινα στην οπτική ήταν downconvert από HD :worshippy:

Οντως αρκετα καλη εικονα για sd.......:ernaehrung004:

Ισραηλ - Κροατια απο Μεγκα αποψε ηταν σε 4.3. Ετσι το εστειλαν απο το ισραηλ Τν, η μηπος εκαναν παραπωνα στο Μεγκα ατομα με CRT και αλαξε το Μεγκα παλι σε 4.3 μεταδοση?

Απάντηση: Άθλια κάλυψη ΠΑΟ από MEGA (επιστολή διαμαρτυρίας)

Γιατί εμεις με τις crt δεν θέλουμε αγώνες σε 16:9??? Τι νομίζεις? Γουστάρουμε να βλέπουμε εκτέλεση φάουλ και ούτε τον εκτελεστή να βλέπουμε ούτε το τέρμα?? Ας όψονται οι φωστήρες της ΕΡΤ και των ιδ. καναλιών.Ακόμα νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο, ή ότι μόλις βγήκαμε από τις σπηλιές μας και δεν ξέρουμε ότι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.....

16/9 η εικόνα τώρα από το mega ε;

Σήμα SD για σεμινάριο σήμερα από το Καραισκάκη. (Αναλογική λήψη από Πάρνηθα...)
Το λευκό μόνο είναι ελαφρώς κορεσμένο,σε ορισμένα όμως πλάνα.
Το flag για αυτόματη αλλαγή σε 16:9 δε δούλεψε και σήμερα ...

Δεν πειράζει όμως! :SFGSFGSF:

Last edited:

Ως γνωστόν πλέον, η εικόνα φεύγει από το OB Van της ABC.... αψεγάδιαστη... το τι φτάνει σε εμάς είναι άλλο θέμα....:D

Ως γνωστόν πλέον, η εικόνα φεύγει από το OB Van της ABC.... αψεγάδιαστη... το τι φτάνει σε εμάς είναι άλλο θέμα....:D

Τώρα από το βαν πρέπει να έκαναν το downscale μιας και μεταδίδεται μόνο σε sd στην Ελλάδα.

Η μετατροπή σε sd γίνεται στην άκρη του βαν, σε ένα rack γεμάτο....

Η μετατροπή σε sd γίνεται στην άκρη του βαν, σε ένα rack γεμάτο....

Σωστός :SFGSFGSF:
Έπιασαν τα σεμινάρια....
Από Dual HD/SD down/up/cross converters της Axon, εκεί γίνεται και το embedded του AES Audio.

Σήμα SD για σεμινάριο σήμερα από το Καραισκάκη. (Αναλογική λήψη από Πάρνηθα...)
Το λευκό μόνο είναι ελαφρώς κορεσμένο,σε ορισμένα όμως πλάνα.
Το flag για αυτόματη αλλαγή σε 16:9 δε δούλεψε και σήμερα ...

Δεν πειράζει όμως! :SFGSFGSF:

To WSS (wide screen signaling ή αλλοιώς flag) κάναμε δοκιμές με το master του mega και ενώ εγώ το έστελνα κανονικά, η ίνα του ΟΤΕ το έκοβε. Πιθανότατα τα data lines (line 23 WSS) να μην περνάνε από την ίνα.
Πάντως υπήρχε η πρόθεση από το mega να στείλει τον παλμό.

Τώρα από το βαν πρέπει να έκαναν το downscale μιας και μεταδίδεται μόνο σε sd στην Ελλάδα.

Σωστά, την διεθνή παραγωγή, την κάναμε από την απέναντι μεριά του Καραισκάκης με άλλο Βαν.
Οι διπλές παραγωγές γίονονται από την άλλη μεριά του γηπέδου γιατί υπάρχουν άλλα banners με διαφημίσεις (Για τα λεφτά γίνονται όλα....)
Τώρα αν με ρωτήσεις γιατί είχαμε Αγγλικά γραφικά στο mega αφού παίζαμε μόνο Ελλάδα, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Πάντως αν μάθεις, πες μου και εμένα γιατί δεν πήρα καμιά πιστηκή απάντηση όταν ρώτησα το ίδιο....

Να υποθέσουμε ότι ο αγώνας της Τρίτης Ρεαλ Μαδρίτης-Μίλαν θα μεταδοθεί 4:3, ως συνήθως;

sorry, εγώ είχα το aspect σε auto και γύρναγε κανονικά σε 16:9 ,άρα υπήρχε wss?

sorry, εγώ είχα το aspect σε auto και γύρναγε κανονικά σε 16:9 ,άρα υπήρχε wss?

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, κατά 99%. Στο λέω γιατί έκανα και monitoring μέσα στο Βαν και δεν έβλεπα πουθενά τον παλμό.

To WSS (wide screen signaling ή αλλοιώς flag) κάναμε δοκιμές με το master του mega και ενώ εγώ το έστελνα κανονικά, η ίνα του ΟΤΕ το έκοβε. Πιθανότατα τα data lines (line 23 WSS) να μην περνάνε από την ίνα.
Πάντως υπήρχε η πρόθεση από το mega να στείλει τον παλμό.

Τοσο δυσκολο ειναι δηλαδη για το Mega να δωσει μονο του WSS?

Δεν υπαρχει η δυνατοτητα απο το master του, να δωσει κατα βουληση WSS οταν τυχον προβαλει αναμορφικο υλικο? Εχουν απαρχαιωμενο εξοπλισμο ή χρειαζεται καποιος τεχνικος με ειδικες γνωσεις που οι υπαρχοντες δεν εχουν? :tdown:

Στον Αντεννα εδειξαν στιγμιοτυπα απο Ισραηλινο καναλι και ολα ηταν αναποδα! Νομιζα οτι ειχαν κανει καποια πατεντα, αλλα τελικα συμφωνα με τα οσα μας ειπατε ολη η δουλεια γινεται Χ 2...

Σωστά, την διεθνή παραγωγή, την κάναμε από την απέναντι μεριά του Καραισκάκης με άλλο Βαν.
Οι διπλές παραγωγές γίονονται από την άλλη μεριά του γηπέδου γιατί υπάρχουν άλλα banners με διαφημίσεις (Για τα λεφτά γίνονται όλα....)
Τώρα αν με ρωτήσεις γιατί είχαμε Αγγλικά γραφικά στο mega αφού παίζαμε μόνο Ελλάδα, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Πάντως αν μάθεις, πες μου και εμένα γιατί δεν πήρα καμιά πιστηκή απάντηση όταν ρώτησα το ίδιο....

Επειδή δεν υπήρχαν γραφικά στα Ελληνικά μιας και είναι Διεθνής παραγωγή το euro,να μια πιθανή απάντηση.Αλλά σε κάθε περίπτωση,εάν έχετε τα γραφικά και στα Ελληνικά,γιατί να μην τα δείξετε έτσι;Η εικόνα της Διεθνής παραγωγής θα ήταν εξαιρετική ε;Πάντως φάνηκε ότι το downscale το κάνατε εσείς!

Επειδή δεν υπήρχαν γραφικά στα Ελληνικά μιας και είναι Διεθνής παραγωγή το euro,να μια πιθανή απάντηση.Αλλά σε κάθε περίπτωση,εάν έχετε τα γραφικά και στα Ελληνικά,γιατί να μην τα δείξετε έτσι;Η εικόνα της Διεθνής παραγωγής θα ήταν εξαιρετική ε;Πάντως φάνηκε ότι το downscale το κάνατε εσείς!

Δεν υπήρχαν σε Ελληνικά, ο σχεδιασμός είχε γίνει μόνο στα Αγγλικά.
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Μίλα με τον Αντώνη Φαμ, ίσως σε ενδιαφέρουν τα μηνύματα που ανταλλάξαμε.