Αθλιότητα

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,451
Αθήνα
Σήμερα το πρωί βρέθηκε στη πυλωτή μπροστά από το αυτοκίνητό μου ένα γατάκι κατακρεουργημένο μέσα σε λίμνη από αίματα. Συγνώμη εάν σοκάρω κάποιους αλλά πρέπει κάποια στιγμή τέτοια γεγονότα να μη τα προσπερνάμε. Εδώ και χρόνια με τη γυναίκα μου περιθάλπουμε, ταΐζουμε και στειρώνουμε τις γατούλες και τα αδέσποτα της γειτονιάς μας. Μαζεύονται λοιπόν τα κακόμοιρα για να τύχουν της περιποίησης που τους αξίζει. Βέβαια έτσι είναι και στόχος των ασυνόδευτων σκύλων (συνήθως πιτ μπουλ και ροτβαιλερ) που οι "ζωόφιλοι" βγάζουν για την βόλτα τους. Κάποιοι από αυτούς δεν σταματούν εκεί, αλλά τα ενθαρρύνουν να κυνηγούν και να εξοντώνουν τα ποιο αδύναμα και εξασθενημένα και πολλές φορές οι ίδιοι τα αποτελειώνουν με χαρακτηριστική ωμότητα. Όλα αυτά είναι μέρος μιας άτυπης εκπαίδευσης των ζώων τους καθότι τις νυχτερινές ώρες οργανώνονται κυνομαχίες στο παρακείμενο πάρκο των Δικαστηρίων με στοιχηματισμό και τα συνεπακόλουθα. Μετά τα πολλαπλά κρούσματα έχουμε απευθυνθεί στις αρχές (δήμο, αστυνομία) αλλά αντιμετωπιζόμαστε στη καλυτέρα των περιπτώσεων ως γραφικοί.
Λοιπόν φίλοι μου για μένα αυτή είναι η πραγματική ΚΡΙΣΗ της εποχής. Δεν νοείται να μην υπάρχει σεβασμός στο αγαθό της ζωής ανθρώπων και ζώων. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν ή νοσούν χωρίς τα στοιχειώδη, όταν κατακρεουργούνται και εκτελούνται ζώα πως μπορούμε εμείς να έχουμε διάθεση για hiend θεάσεις και ακροάσεις; Και για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους δεν θέλω να φορτώσω ενοχές σε κανένα απλά το απευθύνω ως γενικότερο ερώτημα σε εσάς και σε μένα. Η ευαισθητοποίησή μας πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και ΔΙΑΡΚΗΣ. Η αδιαφορία είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, ο εγωκεντρισμός και η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης συνιστά ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

"Οι άνθρωποι δίνουν στην κοινωνία τη μορφή που έχει και η κοινωνία διαμορφώνει τους ανθρώπους: το αποτέλεσμα είναι, λοιπόν, ένα είδος φαύλου κύκλου. Για να μετασχηματιστεί η κοινωνία πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι και για να μετασχηματιστούν οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξει η κοινωνία.
Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ αποκτηνώνει τον άνθρωπο και για να εξαλειφθεί η αθλιότητα οι άνθρωποι πρέπει να έχουν κοινωνική συνείδηση και αποφασιστική θέληση. Errico Malatesta"

Λυπηρο, οι καφροι ζουν αναμεσα μας.

Το προπερασμενο ΣΚ, "μαζεψα" 4 ημι-αδεσποτα απο την γειτονια μου. Ολα απο φολα

Ανατριχιαστικο.Απανθρωποι που η κλασικη μου ευχη προς αυτους ειναι να βρουν ιδιο τελος.
Φαινεται απο τον τροπο γραφης σου αγαπητε πως εισαι ευαισθητος και γλυκος ανθρωπος.Τα τομαρια αυτα απαιτουν αλλου ειδους αντιμετωπιση,δυστυχως..

Λυπηρο, οι καφροι ζουν αναμεσα μας.

Το προπερασμενο ΣΚ, "μαζεψα" 4 ημι-αδεσποτα απο την γειτονια μου. Ολα απο φολα

Δεν ζουν οι κάφροι ανάμεσα μας, εμείς ζούμε ανάμεσα σε κάφρους...

Κάποιος φίλος κάποτε είπε:
"Μπορεί κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα και να κρίνει μια κοινωνία, απο τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα."

Και κάτι ακόμα:
"Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων."

Last edited:
Σχετικα με την κακοποιηση των ζωων, φανταζομαι εχετε παρει γευση απο το speciesism ...

Σίγουρα υπάρχουν και φιλοσοφικές προεκτάσεις όπως ο ειδισμός κλπ., αλλά γνωρίζω ανθρώπους χωρίς μόρφωση μα ψυχικά καλλιεργημένους που το σεβασμό σε όλες τις μορφές και είδη ζωής τον θεωρούν δεδομένο.

Σημερινο,απο το cretalive...πως κολλαει ε;

Την ώρα που στην Κρήτη πραγματοποιούνταν ημερίδα θετικής εκπαίδευσης σκύλων, στο πάρκο Γεωργιάδη, στην "καρδιά" του Ηρακλείου νεαροί προέτρεπαν τα σκυλιά τους να γίνουν ... δολοφόνοι! Σύμφωνα με το adespoto.gr το πρωί της Κυριακής τρεις νεαροί με τα σκυλιά τους, ράτσας πιτ μπουλ, με κομμένα (παρανόμως) τα αυτιά και τις ουρές τους, αποφάσισαν να βάλουν τα σκυλιά τους να "ξεσκίσουν" αδέσποτα που, για κακή τους τύχη, βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πάρκο.

Η κατάσταση ξέφυγε τελειώς όταν, έντρομος, γονέας βλέποντας τα πιτ μπουλ ελεύθερα, τράβηξε όπλο (!) προκειμένου να φύγουν οι νεαροί με τα σκυλιά τους. Το περιστατικό*- αν μη τί άλλο - προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς αφενός η κακοποίηση των ζώων ... ζει και βασιλεύει, με αποτέλεσμα μάλιστα να στήνονται "αναμετρήσεις θανάτου" μέσα στα πάρκα, κι αφετέρου, τα όπλα να βγαίνουν ... με χαρακτηριστική ευκολία!

Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Η κατάσταση ξέφυγε τελειώς όταν, έντρομος, γονέας βλέποντας τα πιτ μπουλ ελεύθερα, τράβηξε όπλο (!) προκειμένου να φύγουν οι νεαροί με τα σκυλιά τους. Το περιστατικό*- αν μη τί άλλο - προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς αφενός η κακοποίηση των ζώων ... ζει και βασιλεύει, με αποτέλεσμα μάλιστα να στήνονται "αναμετρήσεις θανάτου" μέσα στα πάρκα, κι αφετέρου, τα όπλα να βγαίνουν ... με χαρακτηριστική ευκολία!

Είχε παιδιά στο πάρκο και οι άλλοι αμόλησαν πιτ-μπουλ; Και δεν βρίσκονται τώρα πίσω από κάγκελα;

Re: Απάντηση:

Και να υποβάλλω και ένα ερώτημα, κατ' εμέ, θεμελιακό. Μήπως τα στοιχεία αντικοινωνικής συμπεριφοράς υποδηλώνουν έλλειψη παιδείας και αγωγής και είναι συνεπακόλουθο της κρίσης αξιών στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημά μας;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Μήπως τα στοιχεία αντικοινωνικής συμπεριφοράς υποδηλώνουν έλλειψη παιδείας και αγωγής και είναι συνεπακόλουθο της κρίσης αξιών στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημά μας;

Αλήθεια συνέβη το περιστατικό ή ήταν κάτι σαν ευαγγελική παραβολή, εφαλτήριο για το παραπάνω κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο;

Όπως και το "Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων."

Πραγματικά λυπηρό το περιστατικό, αλλά τα άλματα και οι γενικεύσεις δεν οδηγούν πουθενά. Όχι ότι διαφωνώ με την κρίση αξιών κλπ κλπ, αλλά τέτοιες γενικεύσεις μου χτυπούν κάπως.

Δυστυχώς μας βρήκε νέα "μόδα", η εκπαίδευση με αδέσποτα.

Η πλάκα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι λέγονται φιλόζωοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Αλήθεια συνέβη το περιστατικό ή ήταν κάτι σαν ευαγγελική παραβολή, εφαλτήριο για το παραπάνω κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο;

Όπως και το "Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων."

Πραγματικά λυπηρό το περιστατικό, αλλά τα άλματα και οι γενικεύσεις δεν οδηγούν πουθενά. Όχι ότι διαφωνώ με την κρίση αξιών κλπ κλπ, αλλά τέτοιες γενικεύσεις μου χτυπούν κάπως.

Το περιστατικό είναι απόλυτα πραγματικό, και απορώ πραγματικά γιατί αμφισβητείς την ειλικρίνειά μου. Εάν οι σκέψεις και "γενικεύσεις" μου δεν σε βρίσκουν σύμφωνο αυτό το δέχομαι αλλά να υπονοείς ότι το κατασκεύασα για να..., πραγματικά τουλάχιστον με εκπλήττει.

Πάντως όπως και να προσεγγίσεις αυτές τις εγκληματικές συμπεριφορές, παραδοσιακά ή και ντετερμινιστικά, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και διαρκώς διογκούμενο. Αυτό το αρνείσαι;

Ήταν οι απανωτές γενικεύσεις και τα άλματα από το ένα συμπέρασμα στο άλλο που μου χτύπησαν.

Ότι έχουμε εξαγριωθεί και φερόμαστε απάνθρωπα όπου βρούμε, ασφαλώς είναι γεγονός. Νομίζω ότι είναι η μικρότητα της φύσης μας... δεν είμαστε, τουλάχιστον εξ ορισμού και άνευ κόπου και βασάνων, τα ανώτερα όντα που ίσως νομίζουμε.

Απαράδεκτο αυτό που γίνετε με τα αδέσποτα αλλά απαράδεκτο και από κάποιους που έχουν ζώα και κάνουν ότι γουστάρουν!

Έχει βγει νέος νόμος για τα κατοικίδια Ν.4039-ΦΕΚ Α/15/2-2-2012 (και για την προστασία των ζώων) αν και στην χώρα μας μόνο νόμοι υπάρχουν χωρίς να τηρούνται!

Αν θέλετε να τον διαβάσετε παρακάτω,

http://happydogsworld.com/forum/downloads.php?view=detail&df_id=15

Re: Απάντηση: Αθλιότητα

Ήταν οι απανωτές γενικεύσεις και τα άλματα από το ένα συμπέρασμα στο άλλο που μου χτύπησαν.
Και πάλι οι "γενικεύσεις" και τα "άλματά" μου ΔΕΝ δικαιολογούν την αμφισβήτηση της ειλικρίνειάς μου.

Όσον αφορά δε το "Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων, εάν πρόσεξες το έβαλα με εισαγωγικά, καθότι δεν είναι δική μου διαπίστωση. Το έθεσα σαν προβληματισμό και όχι ως αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αν θέλεις βέβαια την άποψή μου, μου φαίνεται φυσικό "άνθρωποι" που κακοποιούν και εκτελούν ζώα να έχουν ευρύτερη εγκληματική συμπεριφορά. Βασικά δεν πρέπει να αναφέρονται ως άνθρωποι...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Πραγματικά λυπηρό το περιστατικό, αλλά τα άλματα και οι γενικεύσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Με τα άλματα κάνεις την υπέρβαση και με τις γενικεύσεις βλέπεις το δάσος και όχι το δένδρο. Προσωπικά και τα δύο με έχουν βοηθήσει να γνωρίζω με ποιους θα πάω και ποιους θα αφήσω. Ο δογματισμός σε θέματα όπως η αξία της ζωής είναι απαραίτητος. Εκεί κατά τα τέλη της δεκαετίας του `70 έβαζα νερό στο κρασί μου, τώρα όχι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Αθλιότητα

Το παραθέτω άνευ σχολίων για να μη υποπέσω ξανά σε γενικεύσεις και συμπερασματικά άλματα.
------------
Απόσπασμα από το άρθρο της Μερόπης Κοκκίνη και του Σταύρου Διοσκουρίδη στη lifo
όλο το άρθρο
LIFO - ΘΕΜΑ - Ποιός σκοτώνει τα αδέσποτα;

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε πρόσφατα στη ΓΑΔΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Κακοποίηση και θανάτωση ζώων συντροφιάς» ο κτηνίατρος και Αστυνόμος Β', Απόστολος Περιστέρης, μίλησε σχετικά με το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που κακομεταχειρίζεται, δηλητηριάζει και θανατώνει ζώα. Υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους». Επιπλέον, ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 199. Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς! Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002). Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα - εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».
------
Αυτά τα ευχάριστα...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Last edited:
Kαμμία γενίκευση. Όποιος κακοποιεί ή φολιάζει ζώο, είναι εγκληματίας ήδη. Τι ροπή και σε άλλες εγκληματικές πράξεις συζητάμε.
Γκιλοτίνα. Τραβάω και το σχοινι εύκολα. Από μένα κανένα ελαφρυντικό.
Γενίκευση είναι: ''Όλοι οι κυνηγοί είναι απελπιστικά μικροτσούτσουνοι". Αυτό ναι.