Άθληση και Διατροφή

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Ακριβώς αυτό είναι η ουσία! Βήμα βήμα!
Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη λογική άσπρου-μαύρου ή διακόπτη on-off. Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να πάνε από το ένα άκρο του φάσματος στο άλλο, από την διατροφική αναρχία στην απόλυτη πειθαρχία. Από το μισό ταψί πήγες στα δύο κομμάτια, σε βάθος χρόνου ίσως να πας στο ένα κομμάτι αλλά και να μην πας δεν έγινε και τίποτα, αρκεί αυτά τα δύο κομμάτια να είναι, έστω αδρά, ενταγμένα στο ημερήσιο πλάνο σου. Η ισορροπημένη διατροφή δεν σημαίνει ούτε δαιμονοποίηση τροφών ή ομάδων τροφών (πχ οι κακοί υδατάνθρακες και άλλα φαιδρά που κυκλοφορούν) ούτε ενοχοποίηση για την απειροελάχιστη ατασθαλία-απόλαυση. Αν κάποιος δεν μπορεί να στερηθεί την πίτσα ας φάει και μισό ταψί, αρκεί να είναι εντός πλάνου θερμιδικά και όσον αφορά την κατανομή των μακροσυστατικών. Αν η πίτσα είναι home made πράγμα που σημαίνει καλύτερη επιλογή υλικών, ακόμη καλύτερα. Αν κάποιος δεν μπορεί να στερηθεί το γλυκό ή το παγωτό, ας φάει, αλλά μικρή ποσότητα, όχι καθημερινά και πάντα έχοντάς το στο πλάνο του.

Θέλει πειθαρχία και συνέπεια στον αγώνα της καλύτερης διατροφής. Εγώ είπα στον εαυτο μου : οτι ειναι επεξεργασμενο δεν το ακουμπας. Αρχισα να διαβάζω και τις ετικέτες τον τροφίμων και οπου εχει φοινικέλαιο οτιδηποτε εκτός ελαιολαδο το αποφευγο.

Ειναι δύσκολο, αλλά εαν πεις οτι δεν τρωω το Χ (πχ ζαχαρι) και το αντικαθιστο με το Υ (πχ φρουτα) για να νιωθω την ιδια ευχαριστήση τοτε κάνεις βήματα πραγματικά.
Γενικότερα ο εγκέφαλος μας εχει μαθει κάποιες πεποιθησεις, και για να κοπουν θέλει αντικατάσταση με κάτι άλλο.

Θέλει πειθαρχία και συνέπεια στον αγώνα της καλύτερης διατροφής. Εγώ είπα στον εαυτο μου : οτι ειναι επεξεργασμενο δεν το ακουμπας. Αρχισα να διαβάζω και τις ετικέτες τον τροφίμων και οπου εχει φοινικέλαιο οτιδηποτε εκτός ελαιολαδο το αποφευγο.

Ειναι δύσκολο, αλλά εαν πεις οτι δεν τρωω το Χ (πχ ζαχαρι) και το αντικαθιστο με το Υ (πχ φρουτα) για να νιωθω την ιδια ευχαριστήση τοτε κάνεις βήματα πραγματικά.
Γενικότερα ο εγκέφαλος μας εχει μαθει κάποιες πεποιθησεις, και για να κοπουν θέλει αντικατάσταση με κάτι άλλο.

Δεν λειτουργούν όλοι οι άνθρωπο με τον ίδιο τρόπο. Τα βήματα προόδου είναι σχετικά για τον καθένα.
Κάποιοι, όπως εσύ, βρίσκουν πιο εύκολο να αντικαταστήσουν κάτι επιβλαβές με κάτι λιγότερο επιβλαβές, επειδή δεν μπορούν να καταργήσουν το πρώτο. Κάποιο άλλοι, μπορούν απλά να καταργήσουν το επιβλαβές χωρίς να καταφύγουν στο τέχνασμα της αντικατάστασης.

Δεν λειτουργούν όλοι οι άνθρωπο με τον ίδιο τρόπο. Τα βήματα προόδου είναι σχετικά για τον καθένα.
Κάποιοι, όπως εσύ, βρίσκουν πιο εύκολο να αντικαταστήσουν κάτι επιβλαβές με κάτι λιγότερο επιβλαβές, επειδή δεν μπορούν να καταργήσουν το πρώτο. Κάποιο άλλοι, μπορούν απλά να καταργήσουν το επιβλαβές χωρίς να καταφύγουν στο τέχνασμα της αντικατάστασης.

Ναι σωστά, δεν υπάρχει καλουπι! Θέλει συνέπεια ομως αν όχι πειθαρχία.

Απολυτη πειθαρχια ειναι σε βαθος χρονου αδυνατη, εκτος εαν μιλαμε για μοναχο.
Πχ σημερα, εφαγα το πρωι τη βρομη με τα μπραν μου και εναν στημενο χυμο πορτοκαλι, δεκατιανο μια μπανανα, μετα μια μικρη φετα αγλυκο τσουρεκι με 20 γρ. γραβιερα. Και περπατησα 7 χλμ το πρωι για το γραφειο, και την επιστροφη την εκανα με ποδηλατο.

Ομως το μεσημερι εφτιαξε η συζυγος γλωσσες - ψαρια εννοω, οχι μοσχαρισιες- τηγανητές (σε ελαιολαδο). Εφαγα μια, και λιγες τηγανητές πατατουλες. Ειχα πανω απο 2 εβδομαδες να φαω ο,τιδηποτε τηγανητο. Ε δεν γινεται να μην φας μια στο τοσο.

Η Διατροφή μέσα από εικόνες

TDEE.jpg

...συνεχίζεται...

Διονύση κάπως πρέπει κάποιιε αναρτησεις να τις βαλουμε σε ενα νημα να ειναι μόνιμα εκει χωρις δυνατότητα να γραφουν τα μελη ωστε να μην χάνονται στον κυκεώνα των σελίδων
Ειναι τρομερος μπουσουλας και ειναι κριμα

Η Διατροφή μέσα από εικόνες

Thermal-Effect-Food.jpg

...συνεχίζεται...

Με άλλα λόγια οι πραγματικές θερμίδες που παίρνει κανείς από τις πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές είναι σοβαρά λιγότερες των "ονομαστικών".

Αυτή η φωνητική υπαγόρευση....

"βρομη";;;

"στημένος"; Χυμός είναι όχι ...πρωτάθλημα

Διονύση κάπως πρέπει κάποιιε αναρτησεις να τις βαλουμε σε ενα νημα να ειναι μόνιμα εκει χωρις δυνατότητα να γραφουν τα μελη ωστε να μην χάνονται στον κυκεώνα των σελίδων
Ειναι τρομερος μπουσουλας και ειναι κριμα

Καλή ιδέα, το έχω σκεφτεί κι εγώ. Θα μπορούσε να γίνει και μετά αυτό ή να τρέχει το άλλο νήμα παράλληλα με αυτό, δηλαδή να υπάρχουν και εδώ οι αναρτήσεις διότι μπορεί να δίνουν αφορμή για περαιτέρω συζήτηση όπως η παρατήρηση του Τάσου παρακάτω. Πάντως έχω αρκετό υλικό ακόμη.

Με άλλα λόγια οι πραγματικές θερμίδες που παίρνει κανείς από τις πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές είναι σοβαρά λιγότερες των "ονομαστικών".

Αυτή η φωνητική υπαγόρευση....

"βρομη";;;

"στημένος"; Χυμός είναι όχι ...πρωτάθλημα

Ακριβώς. Προφανώς και γι'αυτό κάποιες δίαιτες, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού που προσφέρουν οι πρωτεΐνες, προτείνουν δραστικό περιορισμό των υδατανθράκων και αύξηση των πρωτεϊνών.

Μια ερωτησουλα, με τα αναψυκτικα με stevia, ισχυει επισης το δογμα "θερμιδικο ελλειμμα"; Α, και μια ακομα. Με την "κατακρατηση υγρων" τι παιζει;