Άθληση και Διατροφή

Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας -->

να γράφουμε κάθε μέρα, αν περπατήσαμε, αν βήξαμε, αν ανεβήκαμε τη σκάλα κλπ κλπ

και να διαβάζουμε, αν κάποιος περπάτησε, έτρεξε, πήγε στο μάρκετ κλπ κλπ

Μετά από μία μέρα διάλειμμα περπάτημα ξανά στην ταράτσα το καταμεσήμερο για να πάρουμε και την απαραίτητη βιταμίνη d.
Καπελάκι σορτσάκι και κοντομάνικο έχει τόσο ζέστη

:flipout:

και σοβαρά τώρα,
κάτι που θα ήθελα να κάνω αν ήμουν συνεχώς μέσα και είχα ελεύθερο χρόνο
(αλλά δουλεύω έστω και εκ περιτροπής αλλά και από το σπίτι)

θα ήταν να καθίσω να μελετήσω και με ανάγνωση και ακουστικά,
κάποια αφιερώματα που υπάρχουν στη μουσική κατηγορία του φόρουμ,

υπάρχει πολύ σε ποσότητα και καλό σε ποιότητα υλικό δωρεάν,
που αν το βρίσκαμε σε βιβλία, ευχαρίστως θα τα αγοράζαμε

πχ μου έρχονται στο μυαλό κάπoια αφιερώματα του grio ( :worshippy: ) , αλλά όχι μόνο,
που λόγω έλλειψης χρόνου, πέρασα στα γρήγορα,
αλλά έχω στο μυαλό μου να "μελετήσω " όταν θα έχω χρόνο

πολύ καλό και πολύ υλικό, χρόνος να υπάρχει

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Έχει μειωθεί επίσης και η άσκηση στο γυμναστήριο και δυσκολα μπορείς να την αναπληρώσεις στο ίδιο επίπεδο στο σπίτι ατομικά.

Μπορείς να την αναπληρώσεις σε ικανοποιητικότατο βαθμό (αναλόγως του διαθέσιμου χώρου και του διαθέσιμου εξοπλισμού), ειδικά το αερόβιο κομμάτι, και όχι μόνο.
Ειδικά εσύ με τα θέματά σου, επιβάλλεται να δουλέψεις αερόβια διότι η αερόβια ικανότητα φθίνει σχετικά γρήγορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπάρχει διάδρομος και ποδήλατο spinning , όρεξη δεν υπάρχει και απαιτεί άλλη φιλοσοφία για να το κανεις συνήθεια

στα ομαδικά εχεις και ένα γυμναστή να σε πιέζει

Δυστυχώς σου λείπουν τα πιο βασικά...
Στο ξαναλέω πάντως, ότι το επίπεδο αερόβιας ικανότητας πέφτει πολύ γρήγορα. Όσο το αφήνεις τόσο περισσότερο δρόμο θα έχεις μπροστά σου για να ξαναφτάσεις εκεί που ήσουν.
Ελπίζω να σου έρθει σύντομα η φώτιση! :smile:

Εγω εδώ και χρονια παντως αγοράζοντας έναν διαδρομο τον εβαλα απέναντι από τον προβολεα αρχικα (τωρα απέναντι από την τηλεοραση)
Γυρνώντας από την δουλεια και πριν το φαγητο για 1 ωρα κανω γρηγορο περπατημα βλέποντας την ταινια η την σειρα που θελω.
Πλεον είναι εξαρτηση. Αν δεν κανω εχω πρόβλημα!
Αποτέλεσμα από τα 100 κιλα πηγα σε 1 χρονο στα 88 και τωρα κρατιεμαι στα 90.

Στην περιοδο τωρα της καραντινας ΟΛΟΙ περναμε από τον διαδρομο. ΟΛΟΙ

με την προϋπόθεση ότι έχεις πάρει άδεια να τον βάλεις μέσα στο σπίτι....

Εγω εδώ και χρονια παντως αγοράζοντας έναν διαδρομο τον εβαλα απέναντι από τον προβολεα αρχικα (τωρα απέναντι από την τηλεοραση)
Γυρνώντας από την δουλεια και πριν το φαγητο για 1 ωρα κανω γρηγορο περπατημα βλέποντας την ταινια η την σειρα που θελω.
Πλεον είναι εξαρτηση. Αν δεν κανω εχω πρόβλημα!
Αποτέλεσμα από τα 100 κιλα πηγα σε 1 χρονο στα 88 και τωρα κρατιεμαι στα 90.

Στην περιοδο τωρα της καραντινας ΟΛΟΙ περναμε από τον διαδρομο. ΟΛΟΙ

Άγγελε μπράβο για την θέληση που επέδειξες!

Πρέπει να σου πω όμως ότι η μείωση του βάρους σου από τα 100 στα 88-90 δεν οφείλεται στον διάδρομο ή για να το πω καλύτερα οφείλεται πολύ λιγότερο στον διάδρομο και πολύ περισσότερο στην βελτίωση της διατροφής σου (τουλάχιστον θερμιδικά, διότι κατ'αρχάς αυτό μετράει).
60 λεπτά μέτριας έντασης περπάτημα, για έναν άντρα 100 κιλών, σημαίνει κατανάλωση περίπου 400-450 θερμίδων. Είμαι σίγουρος ότι είχες περιορίσει την θερμιδική σου πρόληψη αρκετά περισσότερο από 400 θερμίδες. Η απώλεια βάρους γίνεται πρωτίστως με την διατροφή και δευτερευόντως με την άσκηση. Η άσκηση έχει άλλα οφέλη (μυικό σύστημα, καρδιαγγειακό κλπ) συν το ότι μας βοηθάει να μπούμε σε μια φιλοσοφία περισσότερο fitness η οποία θα συμπαρασύρει ευνοϊκά και την διατροφή μας.

Πρέπει να σου πω όμως ότι η μείωση του βάρους σου από τα 100 στα 88-90 δεν οφείλεται στον διάδρομο ή για να το πω καλύτερα οφείλεται πολύ λιγότερο στον διάδρομο και πολύ περισσότερο στην βελτίωση της διατροφής σου (τουλάχιστον θερμιδικά, διότι κατ'αρχάς αυτό μετράει).
60 λεπτά μέτριας έντασης περπάτημα, για έναν άντρα 100 κιλών, σημαίνει κατανάλωση περίπου 400-450 θερμίδων. Είμαι σίγουρος ότι είχες περιορίσει την θερμιδική σου πρόληψη αρκετά περισσότερο από 400 θερμίδες. Η απώλεια βάρους γίνεται πρωτίστως με την διατροφή και δευτερευόντως με την άσκηση. Η άσκηση έχει άλλα οφέλη (μυικό σύστημα, καρδιαγγειακό κλπ) συν το ότι μας βοηθάει να μπούμε σε μια φιλοσοφία περισσότερο fitness η οποία θα συμπαρασύρει ευνοϊκά και την διατροφή μας.

Διονύση να ανοίξουμε ένα νήμα Άσκηση και δίαιτες? θα έχει τρομερό ενδιαφέρον

Διονύση να ανοίξουμε ένα νήμα Άσκηση και δίαιτες? θα έχει τρομερό ενδιαφέρον

Γιατί όχι; Ενδιαφέρον θα είναι αλλά ενδιαφερόμενοι θα υπάρχουν; :D
Προσωπικά απορρίπτω την έννοια της Δίαιτας (καταπίεση, ημερομηνία λήξης, εύκολη παλινδρόμηση σε κακές συνήθειες). Είμαι υπέρ ενός μοντέλου ισορροπημένης διατροφής που να μπορεί κάποιος να το ακολουθεί δια βίου.

Το νούμερο που αναφέρεις είναι πολύ αισιόδοξο. Αν έτρεχες μαραθώνιο (με το βάρος σου) ίσως και να κατανάλωνες 3000 kcal.
Επίσης, σε ένα μήνα αποκλείεται να έχασες 8 κιλά μόνο λίπος. Σίγουρα έχασες και υγρά και μυική μάζα.

Γιώργο (JL), επίσης πολύ αισιόδοξο το log σου.
Τα προγράμματα των διαδρόμων, ποδηλάτων κλπ που υπολογίζουν κατανάλωση θερμίδων, αφενός είναι μέσοι όροι, αφετέρου είναι πολύ αισιόδοξα, για προφανείς λόγους :D

Να σου πω την αληθεια ηταν υπολογισμος απο ρολοι με ειδικο προγραμμα κλπ κλπ παντως η Ζηρεια εχει υψομετρικα που αγγιζουν τα 700 μετρα και στο κατεβασμα και στο ανεβασμα με διαρκεια τις 3 ωρες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Να σου πω την αληθεια ηταν υπολογισμος απο ρολοι με ειδικο προγραμμα κλπ κλπ παντως η Ζηρεια εχει υψομετρικα που αγγιζουν τα 700 μετρα και στο κατεβασμα και στο ανεβασμα με διαρκεια τις 3 ωρες
Αν στο κατέβασμα περάσεις για προβατίνα στην ΚΑΡΥΑ τα πήρες τα κιλάκια σου πίσω και φτιάχνεις και 6pack στα πλάγια :flipout:

Παντως σοβαρά τώρα το νήμα για άθληση και διατροφή πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου γιατί είναι σημαντικό να ειμαστε σε καλή κατάσταση ειδικά τώρα που είναι περίοδος εγκλεισμού. Και ίσως να μπορούν και κάποια χρήσιμα μνμ. από εδώ να μεταφερθούν από τους συντονιστές.

ΥΣ
ο διάδρομος δεν πέρασε από έγκριση στο σαλονι εδώ και χρόνια οπότε είχε αποθηκευτεί, μετά από 27 χρόνια ο μικρός μου υιός έφυγε από το σπίτι πριν λίγο καιρό και βρέθηκε δωμάτιο για να τον απλώσω. Τώρα μεθοδεύω να μπει Tv , ηχεία κλπ. για να υπάρχει και οπτικόακουστική απόλαυση και να περναει ευχάριστα η ώρα

στο γυμναστήριο αυτά τα έχεις έτσι κιαλλιως ! :cool:

Last edited:
Απάντηση: Ιοί

Προφανώς και είναι θέμα ισοζυγίου!
Εγώ πάντως με 60 λεπτά στο 7 (χλμ/ώρα) και κλίση 5 κάθε μέρα, θα έλεγα 6 μέρες την εβδομάδα, στα 40+ έχασα τα κιλά αυτά.
Μείωσα και την κατανάλωση αλλά δεν στερήθηκα κάτι...
Όλο αυτό πέρασε από σκαλοπάτια με τα κόλα να μένουν σταθερά και μετά ξαφνικά να πέφτουν 2-3 και πάλι τα ίδια.
Πέρασε όμως η μέση μου αυξήθηκε η ευεξία μου κτλ κτλ

Χτες μετα απο πολυ καιρο βγηκα για τρεξιματακι μετα απο πολυ καιρο ( Απο τον Σεπτεμβρη δηλαδη)... Πανωλεθρια !!!
Βεβαια και τον Σεπτεμβρη πανωλεθρια ηταν γιατι τραυματιστηκα, αλλα χτες, εκανα 500 μετρα και φουσκωσα... λιγο περπατημα αντε παλι καμμια πεντακοσαρια...παλι περπατημα. Catastrophe ! :tdown:
Σημερα ξαναβγηκα και το χιλιομετρο μονοκοματα το εβγαλα χωρις κανενα φουσκωμα...αλλα μετα παλι περπατημα...μην εχουμε αλλα. Δεν φορτσαρα τιποτα πουτε τολμαω...
Θα δουμε αυριο :dead:
Απογοητευτηκα αλλα δεν το βαζω κατω. Απλα πρεπει να προσεξω για να αποφυγω ακομα καμμια ασχημη.

Γιώργο το διάστημα Σεπτέμβριος - Απρίλιος είναι αιώνας για την αερόβια ικανότητα. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν μείωση της VO2max ακόμη και σε διάστημα 1-2 ημερών!!
Έχεις χάσει όλες τις προσαρμογές που είχες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τις χτίσεις ξανά. Στην αρχή να κάνεις τρέξιμο με διαστήματα περπατήματος (ή το αντίθετο) και προοδευτικά να μειώνεις το περπάτημα. Θα σε συμβούλευα να μην κοιτάς απόσταση, τώρα στην αρχή, αλλά μόνο τον συνολικό χρόνο που περπατοτρέχεις.
Σε 15 μέρες θα έχεις ανέβει μισό ή ένα σκαλάκι αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα είσαι στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου. Οι προσαρμογές απαιτούν υπομονή - επιμονή - συνέπεια. Μην ξεχνάς την μαγική λέξη: προοδευτικά.

Παιδια σιγα σιγα με τα σκαλιά και με το τρεξιμο. Περπατηματακι πρωτα και διατασεις. Αποπειρα για τρεξιμο καμια βδομαδα μετα. Και οι 7 οροφοι ειναι ζορι ακομα και για νεα παιδια.

Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Eπιτελους ... καποιοι ...
αντιλαμβανονται οτι αποτομοτητες (σκαλες και τρεξιματα) ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ χωρις διατασεις.
Οι διατασεις ΔΕΝ θα σας δωσουν ουτε δυναμη, ουτε αντοχη, ουτε φυσικη κατασταση.
Αλλα αν θελετε ΝΤΕ και ΚΑΛΑ να παθετε ζημια (χωρις αυτες) .... ξεκινηστε ΛΟΚΑΤΖΙΔΙΚΑ.

Υπαρχει εστω και ενας στο AVclub που να μην αντιλαμβανεται οτι ο Διονυσης (Shakinen)
δεν ειναι στην ιδια φαση που ειστε εσεις ???? Μπορει να σας προτρεπει (και καλα κανει)
να ασχοληθειτε .... αλλα .... ΟΥΤΕ την διατροφη του κανετε (εξαιρετικα σημαντικο),
ουτε την επιμονη του εχετε ασκησει (με τι ? με ενα μηνα περπατημα η τρεξιμο ?),
ουτε την εμπειρια/εποπτεια του στο τι να ΜΗΝ κανετε (ως ταρζανια και σαλτο).
Διοτι αυτο που δεν εχει πει ο Διονυσης ειναι οτι .... ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ βλαπτει σοβαρα !
Στην αρχη ολα πονανε και αυτο ειναι καλο ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, γιατι ετσι συγκρατειστε
(απο ταρζανιες). Αλλα μολις λιγο (ελαχιστα) σταματησει ο μυικος πονος ....

ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ... που στελνει ειτε σε νοσοκομειο ειτε σε αναρρωση.
Και ο λευκος καρχαριας ειναι ο ενθουσιασμος και η παρορμηση που εκλυεται απο τις ενδορφινες
οτι ξαναγιναμε 25αρηδες : "Ωχ τι καλα, νιωθω 25αρης, δεν χρειαζομαι ζεσταμα και μαλακιες,
θα τρεξω ενα χιλιομετρο ο κοσμος να ρθει τουμπα, θα ανεβω 7 οροφους, ΔΙΣ, χωρις ζεσταμα"
και αλλα τετοια .... λοκατζιδικα !!!!

Και μετα .... ΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ..... τι σουβλια εινα αυτη .... ΩΩΩΩΩΧ, δεν μπορω να κουνηθω.

ΑΜΑΝ ... τι κανουμε τωρα !

ΔΕΝ ειναι μεσος ορος ο Διονυσης .... γιατι .... ΔΕΝ εχει παρατησει το αθλημα εδω και χρονια.
Εσεις, απο την αλλη, δεν εχετε παρατησει τους καναπεδες και τις πιτσες (εδω και χρονια).
Και δεν ειναι μονο το αθλημα. Σε καποια αλλη σελιδα, ποσταρε την μεσημεριανη του μεριδα.
Την ειδατε ? Την ειδατε αλλα δεν καταλαβατε και πολλα. Ετσι δεν ειναι ? Εσεις, στο δικο σας
ψυγειο .... απο ποτε εχει να μπει οτιδηποτε φυτικο ? Αντιθετα, τα αλατια και οι ζαχαρες δεν
προλαβαινουν να κλεισουν μηνα στα ραφια ! Υπερβαλλω ? Ετσι θα πατε να αθληθειτε ?
Με σαλτα και γιουρια ?

ΑΝ θελετε λαχταρες ...... δικο σας το κορμι (και το ρισκο). Σιγουρα ΟΧΙ του Διονυση.
(εγω, φυσικα, δεν γραφω οτι γραφω για να στηλιτευσω τον Διονυση, αλλα για να ακουστει
το εξης μετρο και σταθμο .... ο ενθουσιασμος των ενδορφινων ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ και δεν ειστε 25αρηδες)

Και τι προτεινεις βρε καταστροφολογε SR ?
Περπατηματακι μονο (οχι πανω απο 15 λεπτα). Αν θελετε περισσοτερο απο 15 λεπτα ... διατατικουλες (πρωτα).
Και αστε τα λοκατζιδικα ... τρεξιματα και στιβους μαχης. ΔΕΝ ειναι για σας ! Οχι ετσι, με αυτον τον τροπο που
πατε να τα ξεκινησετε.

Άμα είναι να χάνεις τη φόρμα σου σε 2 μέρες ποιο το όφελος;
Άσε καλύτερα, πάω να χτυπήσω μπυρόνι...

Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Πιτογυρα... Πρέπει να έχω κανένα δίμηνο να φάω, και με βλέπω να αργώ να ξαναφαω...
Με τον εγκλεισμό δεν έχουμε παραγγείλει απέξω ούτε μια φορά. Κανονικα παίρναμε και καμιά πίτσα μια φορά το μήνα. Ούτε σοκολάτες ούτε πατατάκια τρώμε πλέον ...
Σπιτικό φαγακι... Και από γλυκό... έφτιαξε η σύζυγος φανουρόπιτα... Και κάτι τρουφάκια, που επειδή ξεσυνήθισα τα γλυκά εγώ αδυνατω να τα φάω. Διατροφή δεν μπορώ να πω ότι κάνουμε, πάντως σίγουρα τρώμε πιο υγιεινά και πιο στρωτά.
Τώρα λευκό καρχαρία... Να είναι νόστιμος λες;

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Eπιτελους ... καποιοι ...
αντιλαμβανονται οτι αποτομοτητες (σκαλες και τρεξιματα) ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ χωρις διατασεις.
Οι διατασεις ΔΕΝ θα σας δωσουν ουτε δυναμη, ουτε αντοχη, ουτε φυσικη κατασταση.
Αλλα αν θελετε ΝΤΕ και ΚΑΛΑ να παθετε ζημια (χωρις αυτες) .... ξεκινηστε ΛΟΚΑΤΖΙΔΙΚΑ.

Υπαρχει εστω και ενας στο AVclub που να μην αντιλαμβανεται οτι ο Διονυσης (Shakinen)
δεν ειναι στην ιδια φαση που ειστε εσεις ???? Μπορει να σας προτρεπει (και καλα κανει)
να ασχοληθειτε .... αλλα .... ΟΥΤΕ την διατροφη του κανετε (εξαιρετικα σημαντικο),
ουτε την επιμονη του εχετε ασκησει (με τι ? με ενα μηνα περπατημα η τρεξιμο ?),
ουτε την εμπειρια/εποπτεια του στο τι να ΜΗΝ κανετε (ως ταρζανια και σαλτο).
Διοτι αυτο που δεν εχει πει ο Διονυσης ειναι οτι .... ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ βλαπτει σοβαρα !
Στην αρχη ολα πονανε και αυτο ειναι καλο ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, γιατι ετσι συγκρατειστε
(απο ταρζανιες). Αλλα μολις λιγο (ελαχιστα) σταματησει ο μυικος πονος ....

ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ... που στελνει ειτε σε νοσοκομειο ειτε σε αναρρωση.
Και ο λευκος καρχαριας ειναι ο ενθουσιασμος και η παρορμηση που εκλυεται απο τις ενδορφινες
οτι ξαναγιναμε 25αρηδες : "Ωχ τι καλα, νιωθω 25αρης, δεν χρειαζομαι ζεσταμα και μαλακιες,
θα τρεξω ενα χιλιομετρο ο κοσμος να ρθει τουμπα, θα ανεβω 7 οροφους, ΔΙΣ, χωρις ζεσταμα"
και αλλα τετοια .... λοκατζιδικα !!!!

Και μετα .... ΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ..... τι σουβλια εινα αυτη .... ΩΩΩΩΩΧ, δεν μπορω να κουνηθω.

ΑΜΑΝ ... τι κανουμε τωρα !

ΔΕΝ ειναι μεσος ορος ο Διονυσης .... γιατι .... ΔΕΝ εχει παρατησει το αθλημα εδω και χρονια.
Εσεις, απο την αλλη, δεν εχετε παρατησει τους καναπεδες και τις πιτσες (εδω και χρονια).
Και δεν ειναι μονο το αθλημα. Σε καποια αλλη σελιδα, ποσταρε την μεσημεριανη του μεριδα.
Την ειδατε ? Την ειδατε αλλα δεν καταλαβατε και πολλα. Ετσι δεν ειναι ? Εσεις, στο δικο σας
ψυγειο .... απο ποτε εχει να μπει οτιδηποτε φυτικο ? Αντιθετα, τα αλατια και οι ζαχαρες δεν
προλαβαινουν να κλεισουν μηνα στα ραφια ! Υπερβαλλω ? Ετσι θα πατε να αθληθειτε ?
Με σαλτα και γιουρια ?

ΑΝ θελετε λαχταρες ...... δικο σας το κορμι (και το ρισκο). Σιγουρα ΟΧΙ του Διονυση.
(εγω, φυσικα, δεν γραφω οτι γραφω για να στηλιτευσω τον Διονυση, αλλα για να ακουστει
το εξης μετρο και σταθμο .... ο ενθουσιασμος των ενδορφινων ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ και δεν ειστε 25αρηδες)

Και τι προτεινεις βρε καταστροφολογε SR ?
Περπατηματακι μονο (οχι πανω απο 15 λεπτα). Αν θελετε περισσοτερο απο 15 λεπτα ... διατατικουλες (πρωτα).
Και αστε τα λοκατζιδικα ... τρεξιματα και στιβους μαχης. ΔΕΝ ειναι για σας ! Οχι ετσι, με αυτον τον τροπο που
πατε να τα ξεκινησετε.

Καλέ μου φίλε Μάνο, θα πρέπει να (ξανα)βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Κάποια, όχι όλα διότι αρκετά από αυτά που λες είναι σωστά.

Διατάσεις
Τις έχεις θεοποιήσει (όχι μόνο εσύ) ενώ τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί λένε ότι έχουν πολύ λιγότερη σημασία από αυτή που τους δίναμε. Το έχω γράψει και σε σένα και σε άλλους φίλους. Αν επιμένεις να τις θεωρείς πανάκεια, ΟΚ.

Διατροφή
Σημαντική αλλά για όχι για τους λόγους που νομίζεις. Η ισορροπημένη διατροφή έχει να κάνει με την γενικότερη υγεία μας, με τον έλεγχο του βάρους και με την βέλτιστη σύσταση του σώματος (ποσοστό σωματικού λίπους). Δεν μας κάνει η σωστή διατροφή να τρέχουμε γρήγορα ή να πηδάμε ψηλά, παρά μόνο με έμμεσο τρόπο.

Ενδορφίνες
Αυτά που έχω προτείνει εδώ μέσα και αυτά που διαβάζω ότι κάνουν κάποιοι εδώ μέσα, απέχουν αρκετά από το πραγματικό ''φτιάξιμο'' των ενδορφινών.

Οι προτάσεις μου
Κάνεις μεγάλο λάθος όταν λες ότι προτείνω πράγματα που κάνω εγώ και δεν προλαμβάνω τον ενθουσιασμό. Ντρέπομαι να γράψω τι κάνω (ειδικά στις σκάλες) γιατί μπορεί να παρεξηγηθώ. Να ξέρεις ότι έχω συμβουλεύσει πολλούς ανθρώπους και πάντα το κάνω με επαγγελματισμό, μετά λόγου γνώσης και προφανώς χωρίς να τους προτείνω πράγματα που κάνω εγώ (αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν). Έχω αλλεργία στην broscience και πάντα προσπαθώ να αποκαθιστώ αλήθειες και να καταρρίπτω μύθους βασιζόμενος στην επιστήμη.

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από συμβουλευτικά post μου σ'αυτό το νήμα. Δεν σου φαίνονται σαν προσπάθεια περιορισμού του ενθουσιασμού;
Γιώργο ...Μην ξεχνάς την μαγική λέξη: προοδευτικά.

Το επίπεδο του καθενός διαφέρει προφανώς αλλά ενδεικτικά θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος με 1 όροφο ανέβασμα/1 όροφο κατέβασμα x α φορές και αφού, προοδευτικά...

Δημήτρη να θυμάσαι, η λέξη κλειδί είναι προοδευτικά.

Τάσο θυμίζω τη μαγική λέξη: προοδευτικά.

στο τζυμ κανω διαατασεις μετα τα σετ,ζεσταμα χρειαζεται για σκαλια,για καλη στηριξη της μεσης γυμναζουμε ραχιαιους κοιλιακους και το περιτο βαρος δεν κανει καλο στις αρθρωσεις..