Άθληση και Διατροφή

Ζάχαρη (σε γλυκά, ή σκέτη) max να τρώω 5-6 φορές τον χρόνο, άντε 10 (που δεν νομίζω) και σαν γεύμα, με 3 ώρες διαφορά από τα άλλα γεύματα.
Η διατροφή μου είναι πιο πολύ "one carb" παρά low carb.
Δηλαδή...
Ένας υδατάνθρακας (ψωμί/πατάτες/μακαρόνια/ρύζι) σε κάθε γεύμα σε μικρή ποσότητα (όσο δύο φέτες ψωμί)
Μία πρωτεΐνη (τυρί/ζαμπόν/κρέας/ψάρι) σε κάθε γεύμα
Όσα και ότι θέλω σε λαχανικά.

Όταν το βλέπεις για πρώτη φορά λες "πφφφ... σιγά, μπορώ να το κάνω".
Όταν πας να φας μπριζολίτσα με πατάτες και η σαλάτα δεν πρέπει να έχει φέτα στραβώνει λίγο το μάτι.
Αλλά όταν πας να κάνεις τοστ και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τυρί ή αλλαντικό...
Χυμοί φρούτων κομμένοι, αν θέλεις τρως ένα φρουτάκι σαν γεύμα και αυτό μία φορά την ημέρα.
Οινόπνευμα, μία φορά την εβδομάδα max.
Και τα γεύματα με διαφορά 3 ωρών το ένα από το άλλο με τελευταίο γεύμα max 4-5 ώρες πριν κοιμηθείς.

Δοκίμασέ το μία μέρα να δεις πόσο γρήγορα πεινάς. :D

Και πες μου γιατί δεν πέφτω από τα 89 κιλά με σχεδόν καθημερινή προπόνηση μίας ώρας. :nounder:

Ζάχαρη (σε γλυκά, ή σκέτη) max να τρώω 5-6 φορές τον χρόνο, άντε 10 (που δεν νομίζω) και σαν γεύμα, με 3 ώρες διαφορά από τα άλλα γεύματα.
Η διατροφή μου είναι πιο πολύ "one carb" παρά low carb.
Δηλαδή...
Ένας υδατάνθρακας (ψωμί/πατάτες/μακαρόνια/ρύζι) σε κάθε γεύμα σε μικρή ποσότητα (όσο δύο φέτες ψωμί)
Μία πρωτεΐνη (τυρί/ζαμπόν/κρέας/ψάρι) σε κάθε γεύμα
Όσα και ότι θέλω σε λαχανικά.

Όταν το βλέπεις για πρώτη φορά λες "πφφφ... σιγά, μπορώ να το κάνω".
Όταν πας να φας μπριζολίτσα με πατάτες και η σαλάτα δεν πρέπει να έχει φέτα στραβώνει λίγο το μάτι.
Αλλά όταν πας να κάνεις τοστ και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τυρί ή αλλαντικό...
Χυμοί φρούτων κομμένοι, αν θέλεις τρως ένα φρουτάκι σαν γεύμα και αυτό μία φορά την ημέρα.
Οινόπνευμα, μία φορά την εβδομάδα max.
Και τα γεύματα με διαφορά 3 ωρών το ένα από το άλλο με τελευταίο γεύμα max 4-5 ώρες πριν κοιμηθείς.

Δοκίμασέ το μία μέρα να δεις πόσο γρήγορα πεινάς. :D

Και πες μου γιατί δεν πέφτω από τα 89 κιλά με σχεδόν καθημερινή προπόνηση μίας ώρας. :nounder:

Αν σε διαβητικό τύπου 2 έχουν βάλει μακαρόνια στην διατροφή του και φρούτα (έστω αυτά τα λίγα), δεν έχω να πω πολλά, ειλικρινά εγώ στη θέση σου θα άλλαζα γιατρό χθες. Και φυσικά θα μελετούσα, θα μελετούσα όχι άρθρα μποντιμπιλνταράδων που ανέβάζει ο φίλος από πάνω, ιατρικές επίσημες μελέτες, σαν αυτή που σου έδειξα.
Το πρόβλημα σου είναι ότι τα κύτταρα σου έχουν αναπτύξει αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή δεν δέχονται πλέον γλυκόζη μέσω ινσουλίνης μέσα τους, οσο και να τους τα πρήζει η ινσουλίνη (όση από αυτή και ας παράγει το πάγκρεας δηλαδή). Οπότε η γλυκόζη κυκλοφορεί ΟΛΗ στο αίμα και φυσικά ανεβαίνουν οι τιμές της (ζαχαρο) και δυσκολεύονται να πέσουν.
Και εσύ τρως μακαρόνια που προκαλούν έκρηξη γλυκόζης στο αίμα, και φρούτα, που είναι σκέτη ζάχαρη (φρουκτόζη) που επίσης εκτοξεύουν την γλυκόζη. Επαναλαμβάνω, γλυκόζη που δεν μπορεί να διαχειριστεί η ινσουλίνη. Τι να σου πω φίλτατε, για εμένα αυτό που κάνεις είναι έγκλημα κατά του εαυτού σου.
(μπορώ να φανταστώ την δυσκολία μιας διατροφής δάσκαλε, μην ξεχνάς πάσχω από νόσο crohn, δεν είμαι διατροφικά και τόσο ελεύθερος..)

Η διαφορά στην κετογονική είναι ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί πλέον αλλη τεχνική και άλλο καύσιμο, τριγλυκερίδια και λίπος αντίο γλυκόζης και ινσουλίνης (που στην περίπτωση σου υπολειτουργεί). Εσύ τώρα χρησιμοποιείς για να παίρνεις ενέργεια τον προβληματικό σου μηχανισμό της γλυκόζης/ινσουλίνης (γιαυτό και συχνά γεύματα, δεν έχεις αποθήκες γλυκόζης), ενώ έχεις θέσει εκούσια σε αδράνεια (αφού δεν τρως καθόλου λίπος παρα υδατάνθρακες και πρωτεΐνη) έναν υγιέστατο μηχανισμό (και με τεράστιες αποθήκες ενέργειας), αυτόν της κέτωσης.

Μήπως να συμβουλευόσουν κάποιον αλλον γιατρό?

Απάντηση: Re: Άθληση και Διατροφή

Λες να πειράζει τη γεύση του καφέ και σου φαίνονται όλα ξινά;

Το λέω γιατί σε βλέπω που την μπουκώνεις σαν θερμαστής την καφετιέρα και κοντεύεις να την φτάσεις στους 200 και να λες μα τι φταίει

...θα μελετούσα όχι άρθρα μποντιμπιλνταράδων που ανέβάζει ο φίλος από πάνω, ιατρικές επίσημες μελέτες, σας αυτή που σου έδειξα.

Τα άρθρα των ''μποντιμπιλνταράδων'' όπως συνεχίζεις απαξιωτικά να αναφέρεις, βασίζονται κι αυτά σε μελέτες.
Anyway, έχεις ανακαλύψει το άγιο δισκοπότηρο της διατροφής το οποίο ''όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει'', προφανώς γι'αυτό δίνεις τώρα και ιατρικές συμβουλές.

Τα άρθρα των ''μποντιμπιλνταράδων'' όπως συνεχίζεις απαξιωτικά να αναφέρεις, βασίζονται κι αυτά σε μελέτες.
Anyway, έχεις ανακαλύψει το άγιο δισκοπότηρο της διατροφής...προφανώς γι'αυτό δίνεις και ιατρικές συμβουλές.

το άρθρο που ανέβασες που γράφτηκε πριν από 10-15 χρόνια, είναι πραγματικά ανάξιο σχολιασμού...για πηγές έχει άλλα άρθρα, που σχολιάζουν άλλα άρθρα τα οποία γράφτηκαν το 191Χ, και όχι κλινικές μελέτες, τι ακριβώς να σχολιάσουμε??Κράζουν τον αρθρογράφο ακόμα και στα σχόλια...:flipout:
Αν το "συμβουλέψου και άλλον γιατρό" ή το "άλλαξε γιατρό" ´ή το "υπο ιατρική παρακολούθηση" εσένα σου μοιάζουν για ιατρικές συμβουλές, οκ, δίνω ιατρικές συμβουλές, δεν θα σου χαλάσω χατήρι :ernaehrung004:

Anyway, έχεις ανακαλύψει το άγιο δισκοπότηρο της διατροφής το οποίο ''όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει'', προφανώς γι'αυτό δίνεις τώρα και ιατρικές συμβουλές.

Eπειδή μάλλον σε ενδιαφέρει ο αθλητισμός με τα βάρη αν έχω καταλάβει καλά, ένα ωραίο βιντεάκι από δυο νέα παιδιά που ασχολούνται με τα βάρη και εξηγούν με πολύ απλά λόγια περι κετογονικής διατροφής που έκανε ο ένας από τους δύο. Ηταν αν θυμάμαι καλά από τα πρώτα βιντεάκια που είδα, είχα πέσει τυχαία πάνω του και είχα εκπλαγεί διότι δεν είχα ξανακούσει περι κετο τότε. Ρίξτου μια ματιά, έχουν και φάση αυτά τα παιδιά..

Από το 4.30 και μετά ξεκινάει η συζήτηση..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Άθληση και Διατροφή

Αν σε διαβητικό τύπου 2 έχουν βάλει μακαρόνια στην διατροφή του και φρούτα (έστω αυτά τα λίγα), δεν έχω να πω πολλά, ειλικρινά εγώ στη θέση σου θα άλλαζα γιατρό χθες.

Με αυτή τη διατροφή και χάπι οι τιμές ζαχάρου είναι στο 0.80 (νηστείας) - 1.40 (2 ώρες μετά από το γεύμα) ή 1.60 αν κάνω παρασπονδία.

Λες να πειράζει τη γεύση του καφέ και σου φαίνονται όλα ξινά;

Το λέω γιατί σε βλέπω που την μπουκώνεις σαν θερμαστής την καφετιέρα και κοντεύεις να την φτάσεις στους 200 και να λες μα τι φταίει

Μα δεν βάζω ζάχαρη. :flipout:
Σκέτο τον πίνω, ε, αν ξινίζει βάζω ένα canderel για να μην τον πετάξω.

Re: Απάντηση: Re: Άθληση και Διατροφή

Με αυτή τη διατροφή και χάπι οι τιμές ζαχάρου είναι στο 0.80 (νηστείας) - 1.40 (2 ώρες μετά από το γεύμα) ή 1.60 αν κάνω παρασπονδία.

Μα δεν βάζω ζάχαρη. :flipout:
Σκέτο τον πίνω, ε, αν ξινίζει βάζω ένα canderel για να μην τον πετάξω.

Λογικά βοηθάει και το αντρικό ξύρισμα ρε δάσκαλε!:violent-smiley-030:
Αρα είσαι ρυθμισμένος άψογα αν κατάλαβα καλά. Αν μετά από ένα μήλο ή ένα πιάτιο μακαρόνια π.χ, ανεβάσεις μόνο 140, φίλε, είσαι ΠΟΛΥ ελαφριά περίπτωση αντίστασης στην ινσουλίνη, κανονικά θα έπρεπε να χτυπάς 200αρια, το γνωρίζεις αυτό να υποθέσω, και να χτυπάς και 140αρια στο άσχετο τελείως.
Πρόταση μου είναι να ασχοληθείς με την διατροφή σου προσωπικά, εννοώ να μελετήσεις και να κατανοήσεις όλους τους μηχανισμούς. Εχεις διαβάσει υποθέτω ότι η αντιστροφή στην αντίσταση ινσουλίνης είναι εφικτή σε κάποιες περιπτώσεις.
Εσύ παράλληλα οφείλεις να προσέχεις και LDL HDL και την πίεση σου, διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Με αυτά πως πας?
Επίσης πως ανέπτυξες αντίσταση στην ινσουλίνη?σε έκαναν κάποια διάγνωση επι τούτου?

Σε όλα τα άλλα είμαι μωρό παιδάκι...
Έκανα κάπου μια φορά το χρόνο γενικές εξετάσεις αίματος, εκεί με ειδοποίησαν ότι κόντευε να μου βγει από τα αφτιά (360+).
'Οπως είμαι αυτή τη στιγμή για να φτάσω το 200άρι πρέπει να χτυπήσω γαλακτομπούρεκο!

Και ελαφριά περίπτωση δεν με λες... απλά είναι στο φύση μου να είμαι απόλυτα εγκρατής (εκτός από τα μακαρόνια).

Μαχαιρι .... μονο εγω ! :proud:

... κοντευω να τρελλαθω :nounder:

Λιγο σκουμπρι με τα φασολια ρε παιδια ... μια τυροκαφτερη ... κατι :bigcry:

Θα διαπραξω φονο :angry: ....

θα ρωτήσω κάτι σχετικό άσχετο που με καίει: τα αθλητικά μου παπούτσια πήγαν κατά λάθος για πλύσιμο και είναι μούσκεμα, είναι για πέταμα; έχω πάντως ήδη παραγγείλει καινούργια αλλά ήταν τα αγαπημένα μου και δεν υπάρχουν πια...

Εγω προσωπικα τα παπουτσια μου τα πλενω τακτικα στο πλυντηριο κανονικοτατα και δεν εχουν παθει τιποτε

Εγω προσωπικα τα παπουτσια μου τα πλενω τακτικα στο πλυντηριο κανονικοτατα και δεν εχουν παθει τιποτε

πιστεύω ότι χάνουν την Αντικραδασμική τους ιδιότητα ναι? όχι?

αν δε τη χάνουν ίσως γλιτώσω το διαζύγιο...

Και εγω το ιδιο.

Δεκαετιες τωρα.

Ομως δεν βαζω ποτε το στυψιμο , απλα στραγγιζω και τα αφηνω να στεγνωσουν σε σκιερο μερος αλλα οχι υγρο.

Απιθανη λυση .

πιστεύω ότι χάνουν την Αντικραδασμική τους ιδιότητα ναι? όχι?
.

οχι

Απάντηση: Re: Άθληση και Διατροφή

θα ρωτήσω κάτι σχετικό άσχετο που με καίει: τα αθλητικά μου παπούτσια πήγαν κατά λάθος για πλύσιμο και είναι μούσκεμα, είναι για πέταμα; έχω πάντως ήδη παραγγείλει καινούργια αλλά ήταν τα αγαπημένα μου και δεν υπάρχουν πια...

Τα πλενω σε χλυαρο νερο (και στο χερι, ΟΧΙ στο πλυντηριο που πεφτει το κοπανημα της αρκουδας).
Μετα τα αφηνω να στεγνωσουν μονα τους για 2-3 μερες (αν ειναι καλοκαιρι) .... ΟΜΩΣ ....
ΠΟΤΕ δεν τα βαζω να στεγνωσουν με τον ηλιο να τα χτυπαει κατα μετωπο. Διαστελλονται αγρια
και αρχιζουν και σκανε. Εννοειται βεβαια, οτι αθλητικα παπουτσια (μεχρι 70 ευρω) δεν φτιαχνονται
για να βαστανε δεκαετια. Οποτε τα παποιυτσακια σου ισως εχουν φτασει το life expectancy τους.
Για πιο ακριβα παπουτσια, δεν γνωριζω τι υλικα εχουν ....

εγώ τα έκανα πολύ προσεκτικά με οντοδόβουρτσα (μηχανή) το επάνω μέρος και τέρμα

τώρα στη φυλακή που θα είμαι μάλλον δε θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσω!

Διουνυση!!!!!
θελω να αρχισω να βαζω τα βαρη στην ζωη μου δεδομενο ομως οτι εχω επικονδυλιτιδα στο δεξι χερι στον τενοντα του αγκωνα (εσωτερικο ) δεν μπορω να φορτσαρω πολλα κιλα σε βαρη και επικεντρωνομαι σε Peck Deck και cross over με ιμαντες τροχαλια πλατης
επισης εχω λαστιχα μεγαλης δυσκολιας (κοκκινα) για να βοηθησω μπορω να κανω και push ups 10 την φορα καθε μια ωρα χωρις ενοχληση μπορεις να με βοηθησεις να φτιαξω ενα εβδομαδιαιο προγραμμα?

Αν και παίζεις tennis, έχεις τον λεγόμενο golfer's elbow...Καθόλου σπάνιο για τους τενίστες.
Σε τι φάση είναι η τενοντίτιδα; Οξεία, χρόνια; Παίζεις tennis αυτό τον καιρό; Ακολουθείς κάποιο πλάνο αποκατάστασης; Ίσως δεν είναι η καλύτερη περίοδος για ν'αρχίσεις βάρη. Μπορείς φυσικά να κάνεις ασκήσεις που δεν επιβαρύνουν τον καρπό (καμπτήρες μύες του καρπού στην περίπτωσή σου). Το Peck deck είναι μία από αυτές. Δυστυχώς όμως, δεν είναι πάρα πολλές.
Γιατί θέλεις να κάνεις βάρη; Ποιός είναι ο στόχος σου;
Τι εξοπλισμό έχεις διαθέσιμο; οτιδήποτε...

Σε ευχαριστώ Διονύση
ο πονος ειναι ακριβως εδω που δείχνει η φωτογραφία έκανα αποχη 3 μηνες και φυσιοθεραπείες ένα σετ των 12 επισκέψεων και είμαι πολύ καλύτερα παίζω καθημερινά 2-3 ώρες χωρίς να πονάω (λογικά έχω χρόνια )
με κλειστά τα γυμναστήρια δεν έχω και πολλά όργανα στην διάθεση μου παρά μόνον το λάστιχο.....λέω για μετά το άνοιγμα
Σκοπός μου η ενδυνάμωση και να μην έχω απώλεια μυικού ιστού

Screenshot_2.png