Άθληση και Διατροφή

Καταρχην να αρχισουμε απο τα βασικα.

Αντιφλεγμονωδη θεραπεια πηρες ? Παγοθεραπειες συχνες κανεις ?

μετα απο αυτα ερχεται η ενδυναμωση με λαστιχα.

Για τα βαρη εχεις ακομα δρομο εκτος αν κατεβαινεις Ρολαντ Γκαρος.

Tσουκου-τσουκου (ο μπαμπογερας :rolleyes:) εφτασα τα δυο σετ των 20 επαναληψεων (κοιλιακους και ραχιαιους).
Δεν ειναι κανας φοβερος αθλος ... το ξερω. Ουτε μπορω να τις κανω κατω στο δαπεδο (με τιποτα !!!)
Στο περπατηματακι, τα παμε καλυτερα :proud: .... 20 + 50 λεπτακια (μεσημερι και βραδυ).

Ομως, η στερηση απο χαζαρη/αλατι .... ακομα να καταλαγιασει. :nounder: Σβηνω, χανομαι, πεθαινω ...

my tip αγόρασε ζελεδάκι Γιώτις με στέβια

εγώ αντίθετα κάπου το παράκανα και πήρα ένα κιλό...

Ξερεις ποια ειναι η παγιδα ? Η σπειρα του θανατου ?
Οτιδηποτε γλυκο μου φερνει αφορητη λιγουρα για αλμυρο.
Και μολις φαω το αλμυρο ... αφορητη λιγουρα για γλυκο.

FatherlyWateryAnemone-size_restricted.gif

Αμα πεσω εκει μεσα ... FUCKTA (με κεφαλαια). Πρεπει να βρισκομαι σε μια κατασταση
σχετικης ΑΓΕΥΣΙΑΣ (η κατι παρομοιο). Οι γευστικοι καλυκες της γλωσσας πρεπει να
εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιδραση στον εγκεφαλο μου (δεν εξηγειται αλλιως :nounder:)

Δεν πρεπει να ερεθιστουν (ουτε με ζελεδακι) .... ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΙΠΟΤΑ.

Tσουκου-τσουκου (ο μπαμπογερας :rolleyes:) εφτασα τα δυο σετ των 20 επαναληψεων (κοιλιακους και ραχιαιους).
Δεν ειναι κανας φοβερος αθλος ... το ξερω. Ουτε μπορω να τις κανω κατω στο δαπεδο (με τιποτα !!!)
Στο περπατηματακι, τα παμε καλυτερα :proud: .... 20 + 50 λεπτακια (μεσημερι και βραδυ).

Ομως, η στερηση απο χαζαρη/αλατι .... ακομα να καταλαγιασει. :nounder: Σβηνω, χανομαι, πεθαινω ...
Μάνο, με προσοχή τους ραχιαίους. Ο ορθοπεδικός εξαιτίας 3 κηλών, μου τους έχει απαγορεύσει δια ροπάλου. Θέλει προσοχή, στο τι και πως το κάνεις.
Έχεις δοκιμάσει καθόλου αυτές τις μπάλες ? Εμένα με βόλεψαν αρκετά, μου τις συνέστησε και ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής.
Να μας διαφωτίσει κι ο Διονύσης.

Oχι, δεν τις εχω δοκιμασει.
Οτι ασκηση κανω, δεν εχω υποβοηθηματα.
Η μπάλα δεν βοηθάει σε τίποτα. Απλώς προστατεύει από την επιβάρυνση τη σπονδυλική στήλη. Αν αγοράσεις, πρέπει φουσκωμένη να φτάνει στο ύψος των γονάτων σου. Δοκίμασε την, δεν είναι ακριβή.

Nαι αλλα ... επειδη δεν "χωνευεις" στην μπαλλα (ισορροπεις διαρκως)
πρεπει (μυικα) να κανεις διαρκως καποιες μικροσυσπασεις για να μην
γλιστρησεις και πεσεις κατω.

Χμμμμμ .... :chinscratch:

Ισχύει, αλλά το συνηθίζεις με τη 3η επανάληψη. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ στο να κάνω σωστά τις ασκήσεις.
Περίμενε να δούμε τη γνώμη του Διονύση.

Re: Απάντηση: Άθληση και Διατροφή

Μάνο, με προσοχή τους ραχιαίους. Ο ορθοπεδικός εξαιτίας 3 κηλών, μου τους έχει απαγορεύσει δια ροπάλου. Θέλει προσοχή, στο τι και πως το κάνεις.
Έχεις δοκιμάσει καθόλου αυτές τις μπάλες ? Εμένα με βόλεψαν αρκετά, μου τις συνέστησε και ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής.
Να μας διαφωτίσει κι ο Διονύσης.

Εκ του μακρόθεν, θα περιοριστώ να πω ότι τρόποι ενδυνάμωσης υπάρχουν πολλοί, με εξοπλισμό ή χωρίς εξοπλισμό. Είτε με μπάλα, είτε χωρίς μπάλα, είτε με οτιδήποτε άλλο, η ενδυνάμωση των μυών του κορμού απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τα άτομα με ιστορικό οσφυαλγίας και δη λόγω κήλης μεσοσπ. δίσκου. Ο θεράπων ιατρός και ο Φ/θ, οι οποίοι έχουν άμεση αντίληψη της κατάστασης του ασθενούς είναι οι αρμοδιότεροι για να προτείνουν ασκήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απραξία δεν είναι καλή επιλογή.

Mα δεν ειμαστε απρακτοι (οχι εντελως :rolleyes:).
Το θεμα ειναι οτι πριν απο αρκετα χρονια, ο ορθοπεδικος μου
συνεστησε να αποφευγω ΚΑΘΕ πλαγια (αποτομη) κινηση.
Οπως και καθε περιστροφικη.

Ομως δεν μου ειπε (και ουτε ρωτησα) πως οριζεται η αποτομοτητα
(στην κλιμακα απο το 1 μεχρι το 10). Σε καθημερινη βαση κανω
πολλες αποτομες κινησεις (σηκωμα απο καρεκλα) αλλα δεν εχω ...
ατυχηματα. Γιαυτο και η μπαλα μου φανηκε μια μαλλον ακινδυνη
εμπειρια. Αλλα λεω να την αφησω ως δοκιμη (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ).

Ηπια πραγματα (για γιαγιουλες) .... προς το παρον.
Και δεν τηρω καποιο χρονοδιαγραμμα επιδοσεων. :rolleyes:

Offtopic ON -
Πριν απο 10 χρονια, στην ολικη ανακαινιση του διαμερισματος μου,
ενας υδραυλικος με μηδεν (φαινομενικα) μυικη μαζα, σηκωνε καλοριφερ
των 100 κιλων .... και περιεστρεφε την μεση του καθως τα σηκωνε !!! :blink:

Ηταν 30κατι, τοτε ... σημερα ειναι 40κατι
αλλα εχει τρεις δισκοκηλες ... ΟΜΩΣ ... μηδεν επεμβασεις (η ετσι διατεινεται).
Νομιζω το μυστικο βρισκεται στο οτι ειναι πετσι και κοκκαλο. Ακομα και σημερα.
- Offtopic OFF

Offtopic ON -
Πριν απο 10 χρονια, στην ολικη ανακαινιση του διαμερισματος μου,
ενας υδραυλικος με μηδεν (φαινομενικα) μυικη μαζα, σηκωνε καλοριφερ
των 100 κιλων .... και περιεστρεφε την μεση του καθως τα σηκωνε !!! :blink:

Ηταν 30κατι, τοτε ... σημερα ειναι 40κατι
αλλα εχει τρεις δισκοκηλες ... ΟΜΩΣ ... μηδεν επεμβασεις (η ετσι διατεινεται).
Νομιζω το μυστικο βρισκεται στο οτι ειναι πετσι και κοκκαλο. Ακομα και σημερα.
- Offtopic OFF

Μάνο,
α) Όχι το μυστικό δεν βρίσκεται στο ότι είναι ότι ήταν πετσί και κόκκαλο. Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις αδύνατων ασθενών με κήλες δίσκου.
β) Μάλλον δεν έχεις σωστή αντίληψη τι είναι 100 κιλά. 40- 50 kg να το δεχτώ.
γ) Πράγματι, η κάμψη με στροφή είναι η χειρότερη θέση της ΣΣ.

Ποσο ζυγιζει ενα τριστηλο καλοριφερ (90αρι), Διονυση ?
ΑΥΤΟ σηκωνε. Τοποθετησε 4 τριστηλα και 2 διστηλα.
Το 4 τριστηλο δεν ηταν 90αρι .... ηταν 120αρι !

Λοιπον .... μολις γυρισα απο την βραδυνη μου βολτουλα.
Δεν ξερω αν το γραψα εδω, το προηγουμενο σκορ μου ηταν 1 ωρα ακριβως
για μια αποσταση απο το Ραδιο Σιτυ μεχρι τα Δικαστηρια ... και πισω (βραδυ, παντα).

Σημερα .... ξεκινησα 2:10 και γυρισα 3:10 .... απο Ραδιο Σιτυ μεχρι στρατοπεδο Νταλιπη και πισω.
ΔΕΝ ηταν 2 ωρες συνεχες περπατημα. Σταματησα 2 λεπτα στο Today στην Aδριανουπολεως με Πασσαλιδη
για να μου πουν ... οτι τελικα δεν εχουν τσαγακια στο ψυγειο (αν ειναι δυνατον, ειχα κορακιασει !!!!!).
Αλλα δυο λεπτα Ανθεων και Σοφουλη για να καμαρωσω τον παλιο μου Λυκειο (παραδοξως, ειχαν
ανοιχτα φωτα μεσα !!!!) και αλλα 5 με 6 λεπτα σε ενα τοσταδικο λιγo πριν την 25η Μαρτιου
για να πιω επιτελους ενα τεϊον ... και να μην παθω αφυδατωση ! :nounder:

Αρα 1 και 50 λεπτα ... περιπου !
Not bad for 54 yrs old dude .... not bad at all !

Περιμενα να πονεσει καποια απο τις δυο κηλες μου. Λιγο ... πονεσε (στην επιστροφη) ο Ο5-I1.
Αλλα πολυ λιγο. Αρα οι 2 ωρες μαλλον αναβαλλονται για αυριο. Θα κατσουμε σπιτακι
να κανουμε κανα κοιλιακο η ραχιαιο (ελαφρα πραγματα), καμια διατατικουλα ... και βλεπουμε
απο μεθαυριο με δυο βολτιτσες των 20 λεπτων (θα μου χτυπησει καμπανουλα αν το παρακανα,
μεθαυριο στις βολτουλες, θα δειξει το πραγμα).

All in all .... I'm very pleased ! :proud:

Αν ειναι να υπολογισω οτι τετοιες βολτες εκανα στα 18 μου (οταν ημουν 78 κιλα !!!!!!!!!
ενω τωρα ειμαι 112) ειμαι κατι παραπανω απο ικανοποιημενος.

Δεν έχει σχέση με άθληση,έχει με διατροφή.
Δείτε πως ένας wannabe γιατρός με ένα μείγμα από αλήθειες και άλλο ένα από δικές του αυταπόδεικτες μπούρδες,προσπαθεί να πείσει ότι και οι μπούρδες είναι σωστές.
https://www.youtube.com/watch?v=QAvHIL5107U

Ποιες είναι αυτές οι αυταπόδεικτες μπούρδες που λέει ωστε να μπορέσουμε να τις ερευνήσουμε?

-"Μαζεύουμε πέτρες στην χοληδόχο κύστη γιατί στην δίαιτά μας δεν έχουμε αρκετά λιπαρά",αλλά εάν έχουμε πολλά λιπαρά,"από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα".
-Να πίνουμε μηλόξυδο "νωρίς το πρωί",και "θα μας λύσει και το πρόβλημα" ."Αν υπάρχει πρόβλημα,είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε μηλόξυδο". Για το έλκος που θα δημιουργηθεί όμως δεν λέει τίποτα.Επίσης,δεν μας λέει ποιο είναι το πρόβλημα.(από 11:30 έως 11:38).
-"Όταν τρώμε τροφές χαμηλές σε λιπαρά,θα υπάρξει πρόβλημα στην χοληδόχο κύστη.100%..."Ντόινγκ!!!Αυταπόδεικτο...
-"Το πρόβλημα είναι η μη ενεργή χολή και όχι η υψηλή χοληστερόλη ή χοληστερίνη ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ".Και ξέρεις ποιοι θα "μας τα πούνε" αυτά ε;Οι γιατροί καλέ.Αλλά τι ξέρουν αυτοί.Ζήτω ο Απόλλωνας.Δεύτερο αυταπόδεικτο.
-"Η δίαιτες με χαμηλά λιπαρά γίνονται για κάποια πραγματάκια που είναι λίγο περίεργα"Κι άλλο ντόινγκ.
-Ρωτάει κάποιος ταλαίπωρος στα σχόλια:"όταν έχουμε αφαιρέσει την χοληδόχο κύστη πως γίνεται η χώνεψη των λιπαρών?Δεν ζοριζουμε τον οργανισμό μας αφού δεν υπάρχει η χολή για να βοηθήσει?"
και απαντάει ο Master:"Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση λιπαρών σε κάποιο ποσοστό και να γίνει σωστή απορρόφηση. Πάρα πολλοί χωρίς χοληδόχο κύστη ακολουθούν κετογονική διατροφή χωρίς κανένα πρόβλημα."

Τegonik,διαβάζοντάς σε,ξεκίνησα πριν 6 εβδομάδες την Κετογονική διατροφή και γράφω διατροφή και όχι δίαιτα με την ευρεία έννοια γιατί άρχισα να χάνω κιλά-έχω χάσει 9-όταν ξεκίνησα την διαλειμματική νηστεία.Ελπίζω όταν έγραφες να ρίξουμε διάβασμα,να μην εννοούσες πάντως τον Απόλλωνα ο οποίος προσεγγίζει την κέτο πολύ πιο υγιεινά από πολλούς,σε αυτό όμως το βίντεο,εκτίθεται.
-bye-:ernaehrung004:

-"Μαζεύουμε πέτρες στην χοληδόχο κύστη γιατί στην δίαιτά μας δεν έχουμε αρκετά λιπαρά",αλλά εάν έχουμε πολλά λιπαρά,"από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα".
-Να πίνουμε μηλόξυδο "νωρίς το πρωί",και "θα μας λύσει και το πρόβλημα" ."Αν υπάρχει πρόβλημα,είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε μηλόξυδο". Για το έλκος που θα δημιουργηθεί όμως δεν λέει τίποτα.Επίσης,δεν μας λέει ποιο είναι το πρόβλημα.(από 11:30 έως 11:38).
-"Όταν τρώμε τροφές χαμηλές σε λιπαρά,θα υπάρξει πρόβλημα στην χοληδόχο κύστη.100%..."Ντόινγκ!!!Αυταπόδεικτο...
-"Το πρόβλημα είναι η μη ενεργή χολή και όχι η υψηλή χοληστερόλη ή χοληστερίνη ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ".Και ξέρεις ποιοι θα "μας τα πούνε" αυτά ε;Οι γιατροί καλέ.Αλλά τι ξέρουν αυτοί.Ζήτω ο Απόλλωνας.Δεύτερο αυταπόδεικτο.
-"Η δίαιτες με χαμηλά λιπαρά γίνονται για κάποια πραγματάκια που είναι λίγο περίεργα"Κι άλλο ντόινγκ.
-Ρωτάει κάποιος ταλαίπωρος στα σχόλια:"όταν έχουμε αφαιρέσει την χοληδόχο κύστη πως γίνεται η χώνεψη των λιπαρών?Δεν ζοριζουμε τον οργανισμό μας αφού δεν υπάρχει η χολή για να βοηθήσει?"
και απαντάει ο Master:"Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση λιπαρών σε κάποιο ποσοστό και να γίνει σωστή απορρόφηση. Πάρα πολλοί χωρίς χοληδόχο κύστη ακολουθούν κετογονική διατροφή χωρίς κανένα πρόβλημα."

Τegonik,διαβάζοντάς σε,ξεκίνησα πριν 6 εβδομάδες την Κετογονική διατροφή και γράφω διατροφή και όχι δίαιτα με την ευρεία έννοια γιατί άρχισα να χάνω κιλά-έχω χάσει 9-όταν ξεκίνησα την διαλειμματική νηστεία.Ελπίζω όταν έγραφες να ρίξουμε διάβασμα,να μην εννοούσες πάντως τον Απόλλωνα ο οποίος προσεγγίζει την κέτο πολύ πιο υγιεινά από πολλούς,σε αυτό όμως το βίντεο,εκτίθεται.
-bye-:ernaehrung004:

Δεν καταλαβαίνω πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μπούρδες όλα αυτά που λες. Θέλεις να αναφέρεις τις ιατρικές μελέτες που καταρρίπτουν ότι λέει ο youtuber. Γιατί από την δική μου έρευνα, ότι λέει, ισχύει στο 100%.
Σε αυτό το βίντεο ΟΤΙ λέει, ισχύει στο 100%, οχι στο 99%. Αν έχεις ανακαλύψει κάτι που δεν ισχύει, αναφέρεις την έρευνα που καταρρίπτει τα λεγόμενα του, και την συζητάμε.
-ΝΑΙ, αν δεν καταναλώνουμε αρκετά λιπαρά, η κύστη μας δεν συσπάται και δεν απελευθερώνει υγρό χολή γιατί δεν υπάρχει λιπαρή τροφή να διασπάσει, απόλυτο δίκιο ο Απόλλωνας, γιατί το αμφισβητείς? Παράλογο σου ακούγεται αυτό?Μα η χολή ως υγρό απελευθερώνεται μόνο όταν είναι να διασπάει λιπαρά, οχι υδατάνθρακες.
Παρομοίως, σε ότι άλλο είπες, ο Απόλλωνας έχει απόλυτο δίκιο. Σου φαίνεται περίεργο?Πες μου συγκεκριμένα να σου ανεβάσω την αντίστοιχη επίσημη ιατρική μελέτη.
Πιάνεις συγκεκριμένες λέξεις, γιατί?πιάσε το συνολικό νόημα, που διαφωνείς ακριβώς?ρίξε ιατρικές μελέτες που καταρρίπτουν αυτά που λέει ο Απόλλωνας.
Τα εξήγησε τόσο ωραία, ισχύουν ΟΛΑ όσα είπε. Βαριέμαι ειλικρινά να σου απαντήσω ξεχωριστά στις διαστρεβλώσεις (γιατί περι διαστρεβλώσεων πρόκειται) που έγραψες.
Μελέτη, χρειάζεται ΠΟΛΥ μελέτη για να αμφισβητήσουμε κάποιον που έχει μελετήσει.Συμβουλή μου?Μελέτησε....