Αθορυβο τροφοδοτικο και κουτι για AT5IONT-I

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπέρα

Ψαχνω ενα φτηνο και σχετικα αθορυβο τροφοδοτικο και κουτι για την παραπανω motherboard AT5IONT-I. τι επιλογές εχουμε;

ευχαριστω εκ τον προτέρων

Κοίταξε τα picoPSU από τροφοδοτικά...

Μπορείς να δείς πολλά απο αυτά που ζήτάς, εδώ

Απο που αγοράζω αυτα τα picoPSU;
Μέχρι μεθαύριο που θα έρθει η μητρική πρέπει να καταλήξω σε ένα τροφοδοτικο κ αν βρεθεί κ κανά κουτι (θα δοκιμάσω μπας κ κάνει το παλιό πρώτα)

Ποια αθορυβα τροφοδοτοκα χρησιμοποίητε εσείς στα htpc σας;

Εγώ έχω αγοράσει picopsu εις διπλούν από αυτόν: http://myworld.ebay.com/mitxpc123/
Χωρίς τελωνεία κλπ, ήρθε στο σπίτι μου σε ικανοποιητικό χρόνο.

υγ. αφού το Μ/Β σου είναι mini itx, κοίτα για τέτοια κουτιά, και όχι μεγάλα...

και επίσης αν μπορείς να κρατηθείς λίγες μέρες -μάλλον-, οι ενδείξεις είναι υπέρ των επερχόμενων fusion APU της AMD...

Επίσης (αν χρησιμοποιήσεις picoPSU για τροφοδοτικό), λογικά όποιο κουτί και αν πάρεις, αν του αφιερώσεις λίγο χρόνο τελικά θα το κάνεις αθόρυβο με τις κατάλληλες επεμβάσεις...
Δες και το project της υπογραφής μου "24χ7" για να πάρεις ιδέες για χαμηλωμένες στροφές σε ανεμιστήρες, picoPSUs κλπ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Αθορυβο τροφοδοτικο και κουτι για AT5IONT-I

Εγώ έχω αγοράσει picopsu εις διπλούν από αυτόν: http://myworld.ebay.com/mitxpc123/
Χωρίς τελωνεία κλπ, ήρθε στο σπίτι μου σε ικανοποιητικό χρόνο.

υγ. αφού το Μ/Β σου είναι mini itx, κοίτα για τέτοια κουτιά, και όχι μεγάλα...

και επίσης αν μπορείς να κρατηθείς λίγες μέρες -μάλλον-, οι ενδείξεις είναι υπέρ των επερχόμενων fusion APU της AMD...

Επίσης (αν χρησιμοποιήσεις picoPSU για τροφοδοτικό), λογικά όποιο κουτί και αν πάρεις, αν του αφιερώσεις λίγο χρόνο τελικά θα το κάνεις αθόρυβο με τις κατάλληλες επεμβάσεις...
Δες και το project της υπογραφής μου "24χ7" για να πάρεις ιδέες για χαμηλωμένες στροφές σε ανεμιστήρες, picoPSUs κλπ...
Την μητρικη την εχει παραγγείλει ηδη ο φιλος μου οποτε ξεχναμε την AMD.

1) Θα χρειαστουμε κατι αλλο εκτως απο αυτο ; αυτο ειναι αθορυβο τελειως, σωστα;
2) το power brick 80W τι ειναι θα χρειαστώ και τετοιο;
3) Θα χρειαστει και κανενας ανεμηστιρας για τα παραπανω;
4) ποσο περιπου πηρε για να σου ερθει; εμεις θα το δοκιμασουμε με το ηδη υπαρχον τροφοδοτικο και μετα το αντικαταστουμε..
5) σε κουτι midi atx (αυτο του 2000) μπαινει; ή χρειαζεται mini itx κουτι;
6) μολις ειδα οτι εχει διαφορα picopsu με διαφορετικα watt... Ποιο να προτιμησουμε; το λινκ που εβαλα πιο πανω ειναι το πρωτο που βρηκα απο αυτον που το πηρες.

Θα δοκιμασουμε να το βαλουμε στο ηδη υπαρχον του κουτι που ειναι απο το 2000 γιατι δεν θελει να κανει και αλλα εξοδα.

ευχαριστω

Last edited:
1+2) Δες την πρώτο λινκ που έβαλες, το power brick είναι ο μετατροπέας (ελληνικά το λένε και "τούβλο" :2thumb22sup: ) από 220V AC -> 12V DC, μιας και αυτά τα pico PSU θέλουν 12V DC στην είσοδο τους.
3) ανεμιστήρας αποκλειστικός για το picoPSU όχι. Αν βέβαια υπάρχει λίγη ροή στο κουτί, τόσο το καλύτερο.
4) δεν θυμάμαι δυστυχως... δεν πρέπει να ήταν πάνω από 10 μέρες πάντως
5) Αν έχει τις τρύπες των mini itx, θα μπει. Εαν όχι... όχι.
6) Εξαρτάται τι θα έχεις πάνω του. Πρέπει να μου πεις το πλήρες configuration που θα έχετε. Μονο για έναν ατομ/ιον + 1 δίσκο, είναι αρκετά και τα 60άρια. Εαν σκοπεύετε να βάλετε αρετούς δίσκους, ίσως να υπάρχει θέμα στο startup των δίσκων που τραβάνε ρεύμα απότομα...

υγ. κανέναν μετασχηματιστή από λάπτοπ σε απραξία έχετε? Συνήθως αυτοί δίνουν 19V. Υπάρχουν και wideband input picoPSUs... π.χ. από 12V - 24V, ότι πρέπει για τέτοιους.

1+2) Δες την πρώτο λινκ που έβαλες, το power brick είναι ο μετατροπέας (ελληνικά το λένε και "τούβλο" :2thumb22sup: ) από 220V AC -> 12V DC, μιας και αυτά τα pico PSU θέλουν 12V DC στην είσοδο τους.
3) ανεμιστήρας αποκλειστικός για το picoPSU όχι. Αν βέβαια υπάρχει λίγη ροή στο κουτί, τόσο το καλύτερο.
4) δεν θυμάμαι δυστυχως... δεν πρέπει να ήταν πάνω από 10 μέρες πάντως
5) Αν έχει τις τρύπες των mini itx, θα μπει. Εαν όχι... όχι.
6) Εξαρτάται τι θα έχεις πάνω του. Πρέπει να μου πεις το πλήρες configuration που θα έχετε. Μονο για έναν ατομ/ιον + 1 δίσκο, είναι αρκετά και τα 60άρια. Εαν σκοπεύετε να βάλετε αρετούς δίσκους, ίσως να υπάρχει θέμα στο startup των δίσκων που τραβάνε ρεύμα απότομα...

υγ. κανέναν μετασχηματιστή από λάπτοπ σε απραξία έχετε? Συνήθως αυτοί δίνουν 19V. Υπάρχουν και wideband input picoPSUs... π.χ. από 12V - 24V, ότι πρέπει για τέτοιους.αν μπορεις γραψε λιγες πληροφοριες για αυτο
Λογικα θα εχει εναν σκληρο 1 με 2TB και ενα dvd-rw. αλλα επειδη το μηχανημα δεν ειναι δικο μου, μολις εχω νεοτερα θα ενημερωσω..

νομιζω οτι εχουμε και ενα παλιο λαπτοπ,

Last edited:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=207

αντί για να αγοράζεις και power brick, χρησιμοποιείς του λάπτοπ μαζί με wide input picoPSU...
lacie-750gb-hard-drive-unbox.jpg

αυτα απο τους εξωτερικους δισκους Lacie ή απο κανενα usb hub κανουν γιατι εχω αρκετους δισκους και δεν τα χρειαζομαι ολα τα τροφοδοτικα τους (μιλαω για να αντικαταστήσω το power brick με ενα απο αυτα)

Last edited:
λογικά δεν πρέπει, αυτά θα είναι πολύ μικρά... των λάπτοπ είναι 60 ~ 120W...
Διάβασε το άρθρο (αν δεν το διάβασες) για να δεις τι κερδίζεις (και τι χάνεις).

απο εδω το βρηκα 52ε μονο το picoPSU με τα μεταφορικα.
Αν βρω και ενα τροφοδοτικο laptop απο κανα φιλο θα ειναι οτι πρεπει..

1) Το συγκεκριμενο ειναι συμβατο με την μητρικη AT5IONT-I; πως μπορω να το τσεκαρω;

2) Με τα ρευματα που ειναι διαφορετικα στην αμερικη δεν παιζει κανενα προβλημα;

για κουτί εγώ έχω καταλήξει σε ενα απο αυτά
υπάρχει και το antex isk 300-65 με pico psu απο την μαμά
ωραια φαινονται και αυτα. το silverstone δειχνει πιο στηβαρο.

Αν εχεις 5 συσκευες sata (4σκληρους και ενα dvd-rw ή bluray-rw) στην μητρικη της E35MI-I Deluxe θα της σηκωνει κανενα PicoPSU ή θα πρεπει να παμε σε κανονικο τροφοδοτικο;

Last edited:
Τι να σου πώ...εγώ είμαι της άποψης μην μπερδευεις το HTPC με τον File server
απο εκει και πέρα κάθε δίσκος είναι περίπου 8watt.
Βάλε ΕΔΩ τα parts του μηχανήματος σου να πάρεις μια ιδέα της PSU χρειάζεσαι.
Όσο αφορά το κουτί, είναι θέμα γούστου. Εμένα μου αρέσουν τα cube. Γενικά τα silverstone θεωρουνται καλά
Απο εκεί και πέρα το καλυτερο review το έχει το APEX
Αν πάντως αποφασίσεις να πας για αυτό, στείλε μου ενα email μπας και πάρουμε 2 :D

Last edited:
Τι να σου πώ...εγώ είμαι της άποψης μην μπερδευεις το HTPC με τον File server
απο εκει και πέρα κάθε δίσκος είναι περίπου 8watt.
Βάλε ΕΔΩ τα parts του μηχανήματος σου να πάρεις μια ιδέα της PSU χρειάζεσαι.
Όσο αφορά το κουτί, είναι θέμα γούστου. Εμένα μου αρέσουν τα cube. Γενικά τα silverstone θεωρουνται καλά
Απο εκεί και πέρα το καλυτερο review το έχει το APEX
Αν πάντως αποφασίσεις να πας για αυτό, στείλε μου ενα email μπας και πάρουμε 2 :D
βασικα θα φτιαξω 2 pc ενα για τον φιλο μου που ηδη εχει παρει την AT5IONT-I, και ενα για εμενα με τo νεο AMD.
Κανενα απο τα δυο δεν τα φτιαχνω για HTPC μιας και οι 2 εχουμε media player. Τα θελουμε για internet browsing, κατεβαστηρια 24/7, να καινε λιγο ρευμα, και καμια φορα να παιζουν και κανα βιντεο απο την HDMI τους. Εγω θα ηθελα να του βαλω πανω οσους σκληρους παιρνει και ενα LIAN LI EX 503 που παιρνει αλλους 5 και να τα βλεπει το media player μου ( dune prime 3) για να παιζω απευθυας τα bluray μου, χωρις να μετακινω αρχεια οπως τωρα. εχω ηδη παρει και περιμενω ενα NAS synology 411j αλλα αυτο θα ειναι μονο για μουσικη αντε και μερικα bluray.

ποσο εχει το APEX και που λες να γινει η αγορα;

Last edited:
Αν το θες για file server τοτε δεν κοιτας το apex, αυτο παίρνει 1 δίσκο
(το apex εχει γυρω στα 40 και άλλα τόσα νομίζω τα μεταφορικά απο USA)
για περισσότερους δίσκους, και να είναι στο σαλόνι (δλδ να ειναι εμφανήσιμο) μάλλον για κανένα μεγάλο silverstone (νομίζω μέχρι 4 δισκους παίρνουν)
Για παραπάνω ίσως είναι καλύτερα να πάρεις την μεγάλη Mobo της asus με το νεο AMD για να μπορείς να καρφώσεις κανενα pci sata controller στο μέλλον.