Άθως, Μάρτιος 2010

Re: Απάντηση: Άθως, Μάρτιος 2010

Καλημέρα,

δεν έχω πάει ποτέ στην περιοχή. Είναι μαγευτική τοποθεσία. Ευχαριστώ πολύ για το "ταξίδι" της σκέψης που μου πρόσφερες.

Μερικές ακόμη από το οδοιπορικό.

Την επομένη έβρεχε. Μουνταμάρα που δεν έκοψε βέβαια τα φτερά της παρέας των φωτογράφων, ο οποίοι πορευτήκαμε με το φως που είχαμε (ή δεν είχαμε). Εγώ δούλεψα αρκετά τριπλολήψεις πάντως.

Από το εσωτερικό της μονής Ιβήρων

Mt Athos, Iviron monastery by S_end, on Flickr

Στις τρεις πρώτες να πω ότι απεικονίζεται το "παραπόρτι" της Ιβήρων όπως λέγεται η δεύτερη και μικρότερη συνήθως πύλη του κάθε μοναστηριού στο Άγιο Όρος (αναφέρομαι στις φωτο του ποστ 82).

Last edited:
Τι μας κάνεις τώρα φίλε send! Εκτός του ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέα περιπέτεια, πρέπει να προμηθευτούμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό (φωτογραφικό)...

Για τα φωτογραφικα μην αγχωνεσαι, δεν θέλει απαραίτητα κατι το ιδιαίτερο. Οι παραπάνω ειναι με canon 40d, ήδη μοντέλο 6ετιας

Ξύλα να στεγνώνουν (?) μπροστά στη μονή

Πιο πέρα, ο αρσανάς της

Προσοχή όμως πιάνει κύμα από εκεί, όπως και τη συγκεκριμένη μέρα, γι' αυτό εάν έχετε τη φαεινή ιδέα να πλησιάσετε για λήψεις χαμηλής ταχύτητας κρατώντας φιλτράκι στο χέρι όπως παρακάτω

προσοχή, ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί μπορεί όπως καλή ώρα να σας πέσει η μηχανή στη θάλασσα όπως καλή ώρα

Περιέργως από κάποιο θαύμα σώθηκε, και από το νερό, και από την πτώση στο βραχάκι, μόνο λίγη μπογιά έφυγε πάνω από το μαγνήσιο. Είναι αυτά που λέμε στη φωτογραφική κατηγορία για το τι έγινε που το κέλυφος είναι πλαστικό. Αμ δε.

Στο ποστ 90 στη δεύτερη και τρίτη φωτογραφία δεν είναι ο αρσανάς αλλά κάποια ψαρόσπιτα της Ιβήρων. Στο δεξιά μάλιστα (το μακρόστενο) είχε φιλοξενηθεί και ο Φώτης Κόντογλου όταν πριν από πολλά χρόνια είχε επισκευτεί το μοναστήρι.
Στο σχόλιο του ποστ 91 είσαι λίγο υπερβολικός. Διάλεξες και συ σημείο! Είναι εκεί που σκάει το ρέμα μέσα στη θάλασσα! Πάντως όντως το χειμώνα χρειάζεσαι 4Χ4 ή αρκετά ψηλό αυτοκίνητο.

Βασικά έχω πάει αρκετές φορές και τις περισσότερες διαδρομές τις έχω κάνει με τα πόδια. Σημαντικός είναι ο δίτομος ταξιδιωτικός οδηγός "Άγιον Όρος" του Γαβριήλ Πεντζίκη εκδόσεις EXPLORER, όπου περιγράφει πολλά πράγματα με λεπτομέρειες. Επιπλέον η Ιβήρων είναι το αγαπημένο μου μοναστήρι.