Άθως, Μάρτιος 2010

Και να ολοκληρώσω τις φωτογραφίες της δεύτερης ημέρας του οδοιπορικού μας, με τις λήψεις του Άθωνα και της αυλής της μονής, από το μπαλκόνι όπου καθίσαμε οι συνοδοιπόροι απολαμβάνοντας την "μπλε ώρα" και το φως που γρήγορα έφθινε, συνοδεία ολίγου τσίπουρου. Μην περιμένετε βέβαια να δείτε φωτογραφία του τσίπουρου!

Mt Athos, Karakallou monastery by S_end, on Flickr

Πως και δεν ανεβήκατε στον πύργο ? .Εκπλητική θέα και ιδιαίτερα τη νύχτα που νομίζεις ότι απλά θα αγγίξεις τ αστέρια

Αν βάλω τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει στο Άγιο Όρος το 2002 με την nikon sq στα 3.2 mp αν δεν κάνω λάθος θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Να βάλω και γω τις δικιές μου με μία Olympus mignon κλασσικό φιλμ και εκτύπωση άστα να πάνε να κάνουμε μια ωραία σύγκριση.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ιδιαίτερος εξοπλισμός για να φωτογραφίσει κανείς στο Όρος. Οι παραπάνω είναι με μια Canon 40D, μηχανή που βγήκε το 2007, έναν Sigma 15-30, έναν Tamron 70-200/2,8, και έναν Samyang 85mm. Τον τελευταίο την επόμενη φορά, να είμαστε καλά, θα τον αφήσω, δεν μου χρειάστηκε πραγματικά. Ο 15-30 έδινε κάδρο μέχρι 24mm, το οποίο θεωρώ ότι καλύπτει μια χαρά για τέτοιου είδους περιήγηση (και όπου δεν καλύπτει, κάνουμε και κανένα πανόραμα), ο 70-200 αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμος, αυτά. Εάν είναι κάτι που θα φροντίσω να πάρω την επόμενη φορά, θα είναι ένα τρίποδο. Αναγκάστηκα να βγάζω πάρα πολλές τριπλολήψεις με ριπή στο χέρι, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για αποφυγή ειδώλων. Οι συνοδοιπόροι μου είχαν διαφορετική προσέγγιση ο καθένας στον εξοπλισμό τους. Ο Γρηγόρης καλύτερος από όλους, της φορητότητας, είχε θυμάμαι μια D300 με έναν 18-200vr, και αυτό ήταν. Ο συγχωρεμένος Δημήτρης είχε D700, πρέπει να είχε έναν 24-70, έναν 50ρη, πολύ δούλευε έναν fishey... Ο,τι και να έχεις πάντως, εάν κάτσεις και δουλέψεις με τους περιορισμούς του, κάτι θα πάρεις... ίσως και καλύτερα να ξεκινήσεις με τους περιορισμούς. Φωτογραφικός ασκητισμός!

Re: Απάντηση: Άθως, Μάρτιος 2010

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ιδιαίτερος εξοπλισμός για να φωτογραφίσει κανείς στο Όρος. Οι παραπάνω είναι με μια Canon 40D, μηχανή που βγήκε το 2007, έναν Sigma 15-30, έναν Tamron 70-200/2,8, και έναν Samyang 85mm.

ε...τώρα δεν λες και την 40D συμβατικό εξοπλισμό...

Πλέον, τη λες και την παραλές. Μόνο στην κατασκευή υπερτερεί (εξαιρετική!) και στο drive, στα λοιπά την έχει και η τελευταία dslr των τελευταίων 3ετών, μην πω και οι mirrorless.

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να βγάλεις εξαιρετικές φωτογραφίες με αυτή, λέω ότι πλέον δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πώς λέγαμε για το 50ρη το Sony? Κάτι τέτοιο... :flipout:

Και ένα διάλειμμα από τις "συνήθεις" μου αρχιτεκτονικές και τοπιογραφικές, μια συλλογή με ...αγιορείτισσες

Athos-cat-02 by S_end, on Flickr

Athos-cat-04 by S_end, on Flickr

Athos-cat-03 by S_end, on Flickr

Athos-cat-01 by S_end, on Flickr

αφιερωμένες στους γατόφιλους της παρέας, και ιδιαίτερα στον συγχωρεμένο Δημήτρη, τον οποίο παρατηρούσα να τις φωτογραφίζει μανιωδώς... ιδίως με fisheye!

Μπραβο βρε Τασο... να ησουν και λιγο πιο περιγραφικος, ανετα γινοταν εκδοση ταξιδιωτικη και οχι μονο...!!!!

:grinning-smiley-043

Το είπα και εγώ.
Και αν θέλει ο Τάσος μου στέλνει τις φώτο και αναλαμβάνω το στήσιμο.
Blurb,bonusprint κτλ φτιάχνουν ωραία φώτο άλμπουμ.