ATI “Evergreen” (rv870), 58χχ

Re: Απάντηση: Re: ATI “Evergreen” (rv870), 58χχ

Υπάρχουν καλώδια SATA που τελειώνουν σε γωνία.
Μήπως θα σε βόλευε καλύτερα?

Έχω, αλλά δε χωράνε δυστυχώς. Τώρα το έχω κλείσει, όλα καλά. Μένει το θέμα του software player.
 
Τελευταία ενημέρωση σχετικά με την 5870 από άποψης HTPC.

Η κάρτα σχετικά με τις δυνατότητές της είναι super energy - efficient. Όταν είναι idle πέφτει από τα 800/1200 (GPU/MEM) στα 155/300 (!). Νομίζω δεν έχω δει μεγαλύτερο underclock.

Οι θερμοκρασία της σε idle είναι 46C και ο ανεμιστήρας γυρνάει στο 22% που είναι πρακτικά silent (ακούγονται περισσότερο οι WD green και ο 12'' του κουτιού που δουλεύει minimum στροφές).

Το σύστημα με την αλλαγή από την onboard HD3200 στην 5870 "τσίμπησε" 18 περίπου Watt, από τα 46W πήγε στα 64W, πολύ καλή κατανάλωση πιστεύω τηρουμένων των αναλογιών (2 memory modules, 2 σκληροί δίσκοι, 2 12'' fan).

amdh.png


Όσον αφορά το HD playback, ακόμα πρέπει να περιμένουμε την AMD να δώσει στην κυκλοφορία τον driver που χρησιμοποιήθηκε στα γνωστά reviews... Οι τελευταίες εκδόσεις του PowedDVD (9.0.2029.0) και του TotalMedia Theatre (3.0.1.120) δεν μπορούν να κάνουν bitstreaming με τον υπάρχοντα driver της ΑΤI 8.66RC7. Όταν βγει επιτέλους ο driver θα είμαστε μάλλον ΟΚ.
 
Ολα τα reviews, αυτό έλεγαν, για την καταπληκτική δουλειά που έκανε η ΑΤΙ στην κατανάλωση της νέας της κάρτας, όταν αυτή είναι idle... Πολύ καλό και για εμάς φυσικά, για χαμηλό θόρυβο και κατανάλωση.
 
Όσον αφορά το HD playback, ακόμα πρέπει να περιμένουμε την AMD να δώσει στην κυκλοφορία τον driver που χρησιμοποιήθηκε στα γνωστά reviews... Οι τελευταίες εκδόσεις του PowedDVD (9.0.2029.0) και του TotalMedia Theatre (3.0.1.120) δεν μπορούν να κάνουν bitstreaming με τον υπάρχοντα driver της ΑΤI 8.66RC7. Όταν βγει επιτέλους ο driver θα είμαστε μάλλον ΟΚ.
Δεν ειναι θεμα driver, είναι θεμα pdvd / tmt.

Οποτε δεν ειναι τόσο απλα τα πραγματα.

Το μεν pdvd δεν εχει δωσει επισημα την εκδοση που κανει bs με τις νεες ΑΤΙ (και επειδη Cyberlink ειναι αυτη, μπορει να μην το κάνει και ποτε...), το δε TMT δεν εχει πει τιποτα επισημως ακόμα (αν και στο φορουμ τους δειχνουν ενημεροι της καταστασης....)

Ακόμα δλδ η μόνη λύση που υπάρχει ''εδω και τωρα'' για bs ειναι η Asus για το TMT και η Auzentech για το pdvd.
 
ρε παιδια , εγω αν στο htpc βαλω την 5850 ή την 5750 που θα ερθει σε λιγες μερες, θα ειμαι ενταξει απο αποψη της αποκωδικοποιησης των νεων φορμα ηχου????
Ο ενισχυτης ειναι ο sony dg 910 και "φτανει" μεχρι dts, dolby pro logic, κτλ.
 
Και επίσημα, είναι θέμα του PowerDVD.

Μετά από επικοινωνία μου με τον Nathan Kirsch που είναι αρχισυντάκτης στο Legit Reviews μου επιβεβαίωσε, αφού μίλησε με τη Cyberlink, ότι η λειτουργία του bitstreaming της έκδοσης που χρησιμοποιήθηκε στα reviews δεν έχει ενσωματωθεί στα μετέπειτα patches.

Οπότε tansap η απάντηση είναι όχι, μέχρι να μας λυπηθεί η Cyberlink (χλωμό) ή να γίνει κάτι opensource.
 
Τα νέα απο το opensource περιβάλλον είναι καλά.

Ο Albain μαζί με τα αλάνια του mpc homecinema είναι πολύ κοντά στο δικό τους wasapi renderer, μιας και το πρόβλημα του bs έχει λυθεί μέχρι εκεί......-bye-

Αναμονή ημερών πια....
 
ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια -bye-

θα περιμενω λιγο ακομα μηπως γινει τιποτα απο opensource και μετα βουρ για 4870 ...........
 
υπαρχει κανεις που αμφιβαλει οτι σε 1 μηνα το πολυ ολα θα εοχυν λυθει? Θεμα χρονου δεν ειναι να κυκλοφορησει η νεα εκδοση των προγραμματων, ειδικα αφου εχει δοκιμαστει κιολας στα reviews καποια μορφη της ηδη?

Οποτε για αυτον τον 1 μηνα συζηταμε και γινεται ο ντορος? :D εδω ακομα δε μπορουμε να βρουμς τις καρτες στα καταστηματα, αυτο μας μαρανε?
Υπομονη....ειμαστε τοσο κοντα πλεον....

Δωστε 5750 στο λαο!!!
 
Δωσε καρτα στο λαο , η μαλλον στα θυματα :FSGSFGS4: , αυτο το Upgrade στο pc ειναι διχως τελος και μια τρυπα στο νερο , παιρνω καρτα για την γονατιζει ευκολα το επομενο game ,τωρα το νεο φρουτο ειναι directx11 :flipout: , λες και ειδαμε ποτε το 10 , τωρα μαλιστα που μαθαμε και τα νεα windows 8 θα ειναι 128 bit , γρηγορα για ολικο upgrade :flipout:
 
Λες να παμε να παρουμε καλυτερα ενα XBOX 360, ε;

Βρε, δεν εχεις και αδικο....

:p
 
Παιδιά πριν τρεις μέρες κάρφωσα στο pc thn 5770 της asus.
Ξέρει κανένας αν έχουν βγει οι drivers που κάνουν αποκωδοκοποιηση στα νέα forma ήχου;
 
Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το eyefinity καθώς έχω εντυπωσιαστεί απίστευτα από την υλοποίησή του.

Καταρχήν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα χρησιμοποιούσα μια Matrox tripplehead togo digital edition ( http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/th2go/ ) για ενοποιημένη επιφάνεια εργασίας και για τα παιχνίδια (έχω τρία 24´´ monitor). Η εμπειρία του widescreen gaming είναι εκπληκτική.

Η υλοποίηση της matrox είναι πολύ καλή και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν και η σχεδόν μόνη λύση (υπάρχει και το softTH ( http://www.kegetys.net/SoftTH/ ), υλοποίηση σε λογισμικό).

Οι οθόνες μου έχουν native ανάλυση 1920x1200 με τη Μatrox όμως η ανάλυση που μπορούσα να έχω ήταν 1680x1050x3 ήτοι 5040x1050. Επίσης είχα και κάποια άλλα μικροπροβληματάκια.

Όταν διάβασα για το eyefinity αποφάσισα να το δοκιμάσω. Για την υλοποίησή του χρειάζονται τα εξής:

1. Vista ή Windows 7. To eyefinity δεν υλοποιείται σε Xp. Εγώ είχα εγκατεστημένα Xp και δεν υπήρχε περίπτωση να περάσω Vista οπότε περίμενα την 22η Οκτώβρη. Πήρα την 64bit ultimate έκδοση των windows 7. Ήθελα οριστική εγκατάσταση οπότε δεν ήθελα να περάσω beta η rc έκδοση.

2. Ati γενιάς 5χχχ. Αρχές Οκτώβρη πήρα την Sapphire 5870. Σχεδόν ένα μήνα την είχα στο κουτί και τρωγόμουν να τη δω σε δράση…

3. Active dp (display port) σε dvi adapter. Το eyefinity για να υλοποιηθεί χρειάζεται οι δύο οθόνες να συνδεθούν σε dvi και η τρίτη σε dp. Καθώς ελάχιστες οθόνες έχουν dp σύνδεση χρειάζεται ο αντάπτορας. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να είναι active και αυτή τη στιγμή ανάλογο αντάπτορα φτιάχνει η Dell αλλά πουλιέται μόνο αμερική, η Apple αλλά δε δουλεύει και η Accell τον οποίο και πουλάει αμερικάνικο κατάστημα (μέσω ενδιάμεσου !) και ένα ολλανδικό. Κατάφερα να τον αγοράσω από το αμερικάνικο κατάστημα και ευτυχώς ήρθε γρήγορα (εξαντλείται συνέχεια, παράγγειλα και δεύτερο από το ευρωπαϊκό κατάστημα καλού κακού αλλά έχει περάσει περίπου ένας μήνας και ακόμα τον περιμένω).


To Σάββατο αφού πήρα τα αναγκαία backup εγκατέστησα τα windows 7. H εγκατάσταση έγινε πολύ γρήγορα, χωρίς απρόοπτα Όλα λειτούργησα άψογα (προγράμματα και οδηγοί). Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, είναι και όμορφα και το κυριότερο λειτουργικά. Πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Δείχνουν και σταθερά αλλά ο χρόνος θα δείξει. Με το που πέρασα του 9.10 οδηγούς της Ati ενεργοποιήθηκε το τρίτο monitor. Από το λογισμικό της Ati ομαδοποίησα τις οθόνες σε ανάλυση 5760x1200 δηλαδή επιτέλους είχα το 1920x1200x3.

Η ευκρίνεια είναι εκπληκτική κα σε συνδυασμό με το desktop Windows 7 μαγεία. Εγκατέστησα διάφορα παιχνίδια (Lord of the rings online, Eve-online) τα οποία όχι μόνο παίζουν σε 5760x1200 αλλά καθώς και η κάρτα είναι πανίσχυρη μπόρεσα να έχω όλες τις επιλογές γραφικών στο maximum χωρίς κανένα πρόβλημα. Παίζουν και δείχνουν πανέμορφα, η διαφορά με πριν είναι πραγματικά μεγάλη και η ήδη εξαιρετική εμπειρία έγινε απίστευτη.

Η Ati έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και για νέα τεχνολογία που πρώτη φορά υλοποιείται δείχνει και αρκετά ώριμη. Έχοντας την εμπειρία της matrox μπορώ να πω ότι πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται crossfire με eyefinity, πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει το εξαιρετικό.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ati θα βγει σύντομα και κάρτα για σύνδεση 6 monitor οπότε έχουμε να δούμε ακόμα πολλά…
 
Last edited: