Ati hd 7770, pioneer sc-lx 86 με τιποτε 23.976

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Ειχα την 4850 με benq 5000. Στους catalyst ειχα την επιλογη 23hz η οποια κλειδωνε απροβληματιστα. Μετα εμφανιζε την επιλογη ως 24 αλλα κλειδωνε οπως επρεπε. Αγορασα εναν lx86 και αναβαθμιστηκα (χωρις λογο as usual) σε μια ati 7770 2gb. Οταν βαζω τους τελευταιους catalyst δεν υπαρχει η επιλογη 23 πουθενα. Ουτε η 24 αλλα αυτην εχω την δυνατοτητα να την προσθεσω απο τις extra αναλυσεις. Οταν επιλεγω 24 κλειδωνει στα 24. Τον pioneer τον εχω pass through.
Δεδομενου του οτι η ati δεν βλεπει πια τον benq αλλα τον pioneer δεν εχω ιδεα που ειναι το προβλημα. Ειτε τον εχω κλειστο ειτε ανοιχτο δεν υπαρχει πουθενα η επιλογη 23. Δεν την εχουν πια οι ati ή εχω αλλο θεμα; Τιποτα δεν βρηκα στο internet το εxουν ριξει ολοι στις nvidia. Help.

Κλασικό θέμα της περσινης σειράς lx76/86.
Αν δεν είναι rev.b θα έχεις θέματα, όχι απαραίτητα με όλες τις συσκευές όμως.
Μίλα και με το σέρβις να δεις τι θα σου πουν.

έχεις κάνει enable το 1080p 24 από τους catalyst???

23hz.JPG

Μπαίνεις με δεξί κλικ από το desktop στον catalyst και ψάχνεις για hdtv support.

Κοιτάς για την επιλογή που λέει add 1080p 24 format to the display manager (HD) και το τικάρεις.

Εμένα σε 2 ati έτσι μόνο μου ανοίγει τα 23p στις επιλογές αλλά παίζω κατευθείαν στην tv. Το επιλέγεις σαν 23 αλλάζει το refresh και μετά σου δείχνει 24.

να υποθέσω ότι όταν βάζεις την έξοδο κατευθείαν στο προβολικό έχεις τις επιλογές και τις χάνεις όταν περάσεις μέσα από τον ενισχυτή???

Δεν το δοκιμασα αυτο γιατι δεν ειναι ευκολη η προσβαση. Παντως πιστευω οτι ειναι θεμα ati Και θα εχω το ιδιο προβλημα.

Στο Control Panel\Appearance and Personalization\Display\Screen Resolution\Advanced Settings\Monitor είδες αν εμφανίζει τα 23;
Αν όχι, δοκίμασε να αλλάξεις τις επιλογές GPU scaling ή ITC processing στην καρτέλα Properties (Digital Flat Panel) του CCC. Μία απο τις δύο δεν είναι συμβατή με τα 23Hz.

Δεν υπηρχε στο **/monitor το 23. Ξετικαρα και το gpu scaling τιποτε. Και το itc processing ξετικαρα παλι τιποτε. Κανω restart κια επανερχομαι .

Δυστυχως και μετα το restart δεν υπαρχει το 23 ουτε σαν δυνατοτητα στο ***/monitor ουτε σαν option στο ccc... Αρχισε να σοβαρευει το πραμα....

Δοκιμασες να περάσεις τον driver του pioneer στα devices? τον βλέπουν τα windows σαν lx86?
Υπάρχει τρόπος να διαβάσεις το edid του pioneer.

http://www.avsforum.com/t/1227161/edid-overrides-to-solve-bitstreaming-issues-for-ati-5xxxs

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά δεν κάνει και κακό.

Μετά θα δοκίμαζα να κάνω uninstall τους drivers της ati και να αφήσω να τους κάνουν εγκατάσταση τα windows.

Οποτε μάλλον θα πρεπει να συνδέσεις προβολέα απευθείας με PC για να εισαι σίγουρος για το τι φταίει.

Στο ΗDTV Support δεν υπάρχει επιλογή 23p. Mόνο 24.
Δες αν υπάρχει στο monitor, όχι βέβαια ότι έχει κάποια σημασία (επίσης δεν ξέρω τι γίνεται αν είσαι συνδεδεμένος με AVR και μετά στο monitor... βάλε μια οθόνη να δεις αν αλλάζει κάτι)

Τα 23p θα τα ορίσεις στο madvr / devices (πρέπει να δει τη συσκευή) / display modes και μετά χειροκίνητα περνάς 1080p23 (και να κάνεις το σταυρό σου να συνεργαστεί ο pio)
άσε τοιν catalyst να λέει 24, δε σε νοιάζει.

Βάλε ταινιάκι σε full screen και τσέκαρε με cntl+J τα frame drops και πες μας.

edit. Μετά κάθε ρύθμιση άνοιξε/ κλείσε το πρόγραμμα, τσέκαρε τις ρυθμίσεις ότι υπάρχουν. Καμιά φορά δεν τις παίρνει αλλιώς.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ati hd 7770, pioneer sc-lx 86 με τιποτε 23.976

Νικο στην 4850 ειχα επιλογη 23. Στον mad δινω 23 αλλα κλειδωνει 24 οπως βλεπω πατωντας ctrl j....

Που την είχες την επιλογή όμως?
Στο desctop ή στο flat panels?

Eγώ με 6630 έχω μόνο στο desctop και απ'ότι βλέπω και ο vas 24 δείχνει.

Το κλιπάκι σου είναι 23,976? (ντάξ λέμε τώρα... για να τα πιάσουμε όλα :ADFADF1:)

Για τσέκαρε και με xbmc μήπως είναι θέμα madvr ρυθμίσεων.

Νικο στην 4850 ειχα επιλογη 23. Στον mad δινω 23 αλλα κλειδωνει 24 οπως βλεπω πατωντας ctrl j....

O Σύριος που κάποια στιγμή ειχε τον ιδιο a/v , επειδη του κράσαρε ο server , οτι ταινιες είχε δει με τον ενισχυτή ηταν μονο αυθεντικές απο το blu ray του το οποιο εδινε κανονικά 23.976 οπως εδειχνε και ο lumagen.
Περιττό να σου πω οτι οταν ξαναεφτιαξε τον server και δοκίμασε με το htpc του ειχε το ίδιο πρόβλημα.Ετσι αναγκάστηκε να τον πουλήσει ...
Τωρα εχει τον LX87 o οποίος παίζει άψογα και απο το blu ray του , αλλα και απο το htpc του (πλέον εχει αγοράσει nvidia)