ati HD HDMI audio drivers 3850

Το HDMI με ήχο στο PC θα έχει νόημα όταν γίνει v.1.3 και αποκτήσουμε όλοι ενισχυτές οι οποίοι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα νέα φορμά HD Audio.

Μέχρι τότε, η μόνη του χρησιμότητα είναι να γλυτώνει ένα καλώδιο (του ήχου) στους τηλεορασάκηδες.

Το HDMI με ήχο στο PC θα έχει νόημα όταν γίνει v.1.3 και αποκτήσουμε όλοι ενισχυτές οι οποίοι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα νέα φορμά HD Audio.

Μέχρι τότε, η μόνη του χρησιμότητα είναι να γλυτώνει ένα καλώδιο (του ήχου) στους τηλεορασάκηδες.

+100

Και το LPCM από HDMI μας χαλάει δλδ;

Ειδικά για όσους δεν έχουν κορυφαία (σε αναλογικά) κάρτα ήχου, είναι η βέλτιστη λύση.

Δεν μας χαλάει καθόλου. Αλλά τη στιγμή που σήμερα το υποστηρίζει (αν δεν έχω μείνει πίσω) ένα μόνο MB, μάλλον δεν θα κάνει για όλους..
Και οι νέες Nvidia 8300/8400 το υποστηρίζουν.

Ναι, δεν λέω ότι είναι πανάκεια για όλους αλλά απλώς υπογραμμίζω ότι το HDMI στο PC έχει από τώρα νόημα (προφανώς όχι αυτό που πρέπει και ελπίζουμε σύντομα να έχει με την έλευση του 1.3 και αντιστοίχων προγραμμάτων αναπαραγωγής).

Όχι. Νομίζω ότι εδώ λείπουν οι οδηγοί της on board κάρτας ήχου της μητρικής.

Εμ ελα που δεν λειπουν!!!!!!!!!!!
Εγκατασταθηκαν κανονικα χωρις κανενα προβλημα και ολα παιζουν τελεια!!!!!!!!!!!

Μαλιστα πριν απο τους οδηγους της on board κάρτας ήχου της μητρικής εγκατεστησα το KB888111.exe patch της Microsoft (ετσι επρεπε υποτιθεται, για να μην εχω αυτο το "προβλημα"), αλλα...:frown:

Προφανως, λοιπον, ειναι για να παιρνω ηχο απο την HDMI της VGA (αν και η δικια μου (SAPPHIRE RADEON HD3850 ULTIMATE 512MB PCI-E εχει 2 DVI πισω)).:nounder:

Και οι νέες Nvidia 8300/8400 το υποστηρίζουν.

Ναι, δεν λέω ότι είναι πανάκεια για όλους αλλά απλώς υπογραμμίζω ότι το HDMI στο PC έχει από τώρα νόημα (προφανώς όχι αυτό που πρέπει και ελπίζουμε σύντομα να έχει με την έλευση του 1.3 και αντιστοίχων προγραμμάτων αναπαραγωγής).

διορθωση: 8200 - 8300/9200

εχω την 3850 και mb με hdmi out
εχω συνδεσει με καλωδιο DVI to Hdmi την ατι με την τιβι αλλα εχει μονο εικονα

ηχο παιρνω απο την onboard καρτα ηχου με το απλο καρφι πρασινο βυσμα

υπαρχει περιπτωση να παρω ηχο απο την ΑΤΙ με το καλωδιο dvi to hdmi που εχω ή πρεπει να βαλω τον adaptor dvi to hdmi που ειχε η Ατι και να παρω καλωδιο hdmi to hdmi?

Λοιπόν για να τα λέμε όλα σωστά...
Στα WinXP 32 bit και 64 bit δεν αναγνωρίζεται η κάρτα ήχου της ATi και χρειάζονται drivers.
Οι drivers βρίσκονται στο site της εταιρίας κανονικότατα, εδώ

Στα Vista 32bit αναγνωρίζεται αυτόματα απο το σύστημα και δουλεύει μια χαρούλα.

Τώρα στα Vista 64bit, απο όσο έχω ακούσει (απο forum/γνωστούς) παίζει μια χαρούλα με τους drivers απο την realtek. ( εδώ )

Μην ξεχνάτε ότι ο ήχος περνάει μόνο απο τον ειδικό αντάπτορα της ATi για DVI->HDMI και ότι για να ακούσετε ήχο πρέπει
να είναι επιλεγμένη ώς κύρια κάρτα ήχου η κάρτα της ATi.