ATI-HD2900XT

Εσυ στη θεση του Δημητρη θα την αλλαζες με την 2600xt ας πουμε ??

Αν το 3D (aka games σε αναλύσεις > 1280) δεν ήταν βασική προϋπόθεση σαφώς.

Θα το έκανα για λόγους οικονομικούς (ντρέπομαι που το λέω και ειδικά σε εσένα :p), απόδοσης, κατανάλωσης, θερμοκρασίας κλπ.

Από πλευράς ποιότητας το UVD δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι.

Μεγιές Δημήτρη και καλές θεάσεις. Μόλις γυρίσω από τις διακοπές
να κανονίσουμε μάζωξη για επίδειξη.-bye-

Eννοήτε ότι δεν θα λείψω με τίποτε.
1ον για τιν συμπαθέστατο οδοντογιατρό
2ον για τον δημιούργημά του, μιας και το Σάββατο με έπρηξε με τα sVista του:flipout:

Λοιπόν παίδες :

Ναι Δημήτρηδες (συνωνόματοι) , με το 7.7 μπορείς να επιλέξεις από underscan μέχρι overscan σε τεράστια κλίμακα.Αυτό με έσωσε από το :
1. Να κάθεται το HTPC μέχρι να αλλάξω τηλεόραση ή να πάρω προβολέα
2.Να βλέπω με component αλλά όχι 1080p.

Στην απάντηση του Σύριου : Βλέπω 1080p στα 60 Hz χωρίς "προβλήματα".Κάποιο έμπειρο μάτι ίσως δεί,εγώ από το λίγο που είδα με το PowerDVD Ultra έπαιξε λίγο καλύτερα από το PS3 που εχω (σε κίνηση)
Δεν το έχω δοκιμάσει σε άλλα refresh rates,δεν το έχω σετάρει με άλλους players (ας είναι καλά μερικοί μερικοί που μου τάξανε να έρθουν να βοηθήσουν τον άσχετο και τώρα λένε να αλλάξω την κάρτα μου με την 8600.!!:slapface: :flipout:)
Δεν την αλλάζω,ο κύβος ερίφθη.Δεν μπορώ να ρισκάρω επι του παρόντως με μια 8600 που θα βλέπω ή τετράγωνα ή με overscanning ..!Στάθηκα τυχερός ,πράγμα σπάνιο για μένα και έκλεισα από καρτα.

Στην διάθεσή σας για περισσότερα.:operator:

Re: Απάντηση: ATI-HD2900XT

Λοιπόν παίδες :

Ναι Δημήτρηδες (συνωνόματοι) , με το 7.7 μπορείς να επιλέξεις από underscan μέχρι overscan σε τεράστια κλίμακα.Αυτό με έσωσε από το :
1. Να κάθεται το HTPC μέχρι να αλλάξω τηλεόραση ή να πάρω προβολέα
2.Να βλέπω με component αλλά όχι 1080p.

Στην απάντηση του Σύριου : Βλέπω 1080p στα 60 Hz χωρίς "προβλήματα".Κάποιο έμπειρο μάτι ίσως δεί,εγώ από το λίγο που είδα με το PowerDVD Ultra έπαιξε λίγο καλύτερα από το PS3 που εχω (σε κίνηση)
Δεν το έχω δοκιμάσει σε άλλα refresh rates,δεν το έχω σετάρει με άλλους players (ας είναι καλά μερικοί μερικοί που μου τάξανε να έρθουν να βοηθήσουν τον άσχετο και τώρα λένε να αλλάξω την κάρτα μου με την 8600.!!:slapface: :flipout:)
Δεν την αλλάζω,ο κύβος ερίφθη.Δεν μπορώ να ρισκάρω επι του παρόντως με μια 8600 που θα βλέπω ή τετράγωνα ή με overscanning ..!Στάθηκα τυχερός ,πράγμα σπάνιο για μένα και έκλεισα από καρτα.

Στην διάθεσή σας για περισσότερα.:operator:

συνονοματε επιβεβαιωνω πανυγυρικα και εγω......:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
windows vista ultimate,ati 1650 pro,7,7 catalyst=
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "OVERSCAN"!!!!!(τουλαχιστον με τα δικα μου ματια και την δικια μου πειρα.)

σε οποια αναλυση και refreshrate και να παιζεις πηγαινεις απλα στην επιλογη των catalyst και η εικονα ερχεται κουτι......
δεν δοκιμασα με hd-blueray αλλα σε dvd δεν ειχα κανενα προβλημα.

Υ.Γ. δεν ξερω εαν οι 7,7 κανουν το αντιστοιχο σε xp...λογικα δεν θα υπαρχει προβλημα.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΤΙ........:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Sorry για το offtopic..........

Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τους 7.7 σε XP με 1950pro?

Αν ναι, τί παίζει ? Κάνει τα ίδια "κόλπα"?

Απάντηση: Re: ATI-HD2900XT

Οι οδηγοι της nvidia εχουν αντιστοιχη επιλογη για overscanning οπως οι catalyst ή οχι...??
Απο παλια, εχουν (τελευταια δεν εχω τσεκαρει αλλα δεν νομιζω να το εχουν βγαλει)

Πάντως δεν βλέπω συμμετοχές και γνώμες.
Μόνο ο Δημήτρης ενδιαφέρεται.

Η λείπουν όλοι διακοπές ή σνομπάρουν την κάρτα μου..:BDGBGDB55:

Υ.Γ Απροπό το HITECH την έβγαλε "τρίτη και καταϊδρωμένη" ενώ γράφει οτι αποκωδικοποιεί μερικώς το H.264.

MEGA ΨΕΜΑ !! Τέτοια κοτσάνα δεν έχω ξανακούσει/διαβάσει
Ας έρθει όποιος θέλει να διαπιστώσει αν το κάνει ή όχι !!!:slapface:
Αψογα παίζει τόσο τα Blu-ray όσο και τα HD DVD συν τα χ264..
(Και δεν έβαλα ακόμα τα reclocks,splitters etc γιατί δεν ξέρω..Μόνο PowerDVD Ultra & VLC έχω)

Aν κατάλαβα καλά, μιλάς για την 8800...

Και ναι, δεν επιταχύνει μεσω hardware τα ΗD φορμάτ... Ασχετα αν τα παίζει.. Μερικώς μέσω software κάνει δουλειά, όπως και η 2900 άλλωστε...

Δες τα σχετικά άρθρα:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce8-roundup_2.html (πινακας που γραφει ακριβως τι υποστηρίζει η κάθε κάρτα)

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3047 (πολύ ενδιαφέρον)

Και πολλά ακόμα...

Παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί:

Η 2900 δεν έχει UVD και πρακτικά προσφέρει HA όμοιο με αυτό των 1650/1950 (aka μείωση του CPU util της τάξης του 5-10% και αυτό με αμφίβολα για την ποιότητα εικόνας αποτελέσματα).

οι νέες 8800 έχουν hardware accelerator , μην μπερδεύεστε ...

Ποιες 8800 ακριβώς? Θα μου δώσεις ένα λινκ να διαβάσω γιατί πρωτη φορά το ακούω... Οπου εχω δει τεστ για 8800, ΔΕΝ προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε HA... Μόνο οι 8500/8600...

ATI-HD2900XT. Ποιά;

Ποιανού κατασκευαστή κάρτα συζητάμε;

Διότι στην ελληνική αγορά έχω δει την HD2900XT από 2 τουλάχιστον κατασκευαστές: Την Sapphire και την GeCube. Και μάλιστα το ΠΛΑΙΣΙΟ τις διαθέτει και τις δύο με 20 ευρά διαφορά (η Sapphire ακριβότερη).

Αλλού δεν έχω δει ακόμα (στο Ιντερνέτι, εννοώ), αλλά υποθέτω πως σε λίγο θα σκάσει μούρη και στα υπόλοιπα μαγαζιά.

Και ένα μικρό σχόλιο:

Για τόσο ακριβή κάρτα θεωρώ έλλειψη δυο πράγματα:

1. Την μη υποστήριξη 1080p/24
2. Την έλλειψη HDMI 1.3

Την έχω κι εγώ βάλει στο μάτι, αλλά θέλω να περιμένω λίγο ακόμα, μπας και κανένα νεώτερο μοντέλο ή βερσιόν δώσει αυτά τα δύο.

Ά, και κάτι άλλο βέβαια. Το software για Blue-Ray/HD DVD, δηλ. το PowerDVD Ultra θέλει κι αυτό βελτίωση (ή όποιο άλλο εναλλακτικό βγεί, π.χ. το WinDVD), να υποστηρίζει τα νέα formats ήχου Dolby TrueHD 7.1 και DTS-HD. Μόνο έτσι θα μπορούμε να στήσουμε ικανοποιητικό HTPC. Νομίζω.

Re: ATI-HD2900XT. Ποιά;

Διότι στην ελληνική αγορά έχω δει την HD2900XT από 2 τουλάχιστον κατασκευαστές: Την Sapphire και την GeCube. Και μάλιστα το ΠΛΑΙΣΙΟ τις διαθέτει και τις δύο με 20 ευρά διαφορά (η Sapphire ακριβότερη).

Αλλού δεν έχω δει ακόμα (στο Ιντερνέτι, εννοώ), αλλά υποθέτω πως σε λίγο θα σκάσει μούρη και στα υπόλοιπα μαγαζιά.

Και ένα μικρό σχόλιο:

2. Την έλλειψη HDMI 1.3

Την έχω κι εγώ βάλει στο μάτι, αλλά θέλω να περιμένω λίγο ακόμα, μπας και κανένα νεώτερο μοντέλο ή βερσιόν δώσει αυτά τα δύο.

Ά, και κάτι άλλο βέβαια. Το software για Blue-Ray/HD DVD, δηλ. το PowerDVD Ultra θέλει κι αυτό βελτίωση (ή όποιο άλλο εναλλακτικό βγεί, π.χ. το WinDVD), να υποστηρίζει τα νέα formats ήχου Dolby TrueHD 7.1 και DTS-HD. Μόνο έτσι θα μπορούμε να στήσουμε ικανοποιητικό HTPC. Νομίζω.

Παναγιώτη,
εξαιρετικές επισυμάνσεις, μάλλον το κάνουν επίτηδες κάθε 3 και λίγο να τρέχουμε να αναβαθμίζουμε τους υπολογιστές για να τα κονομάνε οι κύριοι της AMD & nVidia:argue:

Ποιες 8800 ακριβώς? Θα μου δώσεις ένα λινκ να διαβάσω γιατί πρωτη φορά το ακούω... Οπου εχω δει τεστ για 8800, ΔΕΝ προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε HA... Μόνο οι 8500/8600...

Ολες οι καινούριες 8800 ( GTS , GTX , ULTRA ) Ενσωματώθηκε κάποια στιγμή , γύρω τον Απρίλιο - Μάιο ...

http://www.hothardware.com/Articles/NVIDIA_GeForce_8800_Ultra/

Last edited:
Απάντηση: ATI-HD2900XT. Ποιά;

Και ένα μικρό σχόλιο:

2. Την έλλειψη HDMI 1.3

Βρε Παναγιώτη κατ αρχήν δεν είναι τόσο ακριβή κάρτα.
Δεύτερον καμμιά κάρτα δεν υποστηρίζει τα παραπάνω,ακόμα.

Εδώ δεν τα υποστηρίζουν players πολύ ακριβότερα..:grinning-smiley-043