ati radeon 9600 pro και samsung 40M87 πρόβλημα με απεικόνιση

john6945

New member
15 April 2008
81
Έχω συνδέσει τη Samsung M87 στη vga είσοδο μιας αρχαίας radeon 9600 pro με 128 mb ram και παρατηρώ το εξής πρόβλημα. Στην επιφάνεια εργασίας windows των windows σε ανάλυση 1920Χ1080@ 60Hz εμφανίζεται ένα είδωλο (κάτι σαν αχνή σκιά) πίσω από όλα τα σταθερά εικονίδια, τον κέρσορα του mouse και στο κείμενο όπου οι λέξεις εμφανίζουν μια αχνή σκιά στο τέλος τους κτλ. Επίσης μπορεί κανείς να το παρατηρήσει όταν πλησιάσει περίπου στο 1 με 1,5 m. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι ορατό όταν βλέπω ταινία sto pc (αν και για αυτό δεν είμαι εντελώς σίγουρος...). Επίσης το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και στη σύνδεση tv με την onboard vga (intel 945g) tou laptop. To περίεργο που έχω παρατηρήσει ότι αν ακουμπήσω με το χέρι ή κουνήσω λίγο το vga καλώδιο το είδωλο παρουσιάζει μια μετατόπιση!!!!
Υποπτεύομαι τρεις πιθανές εκδοχές
1) Ελαττωματικό vga καλώδιο ή παρεμβολές. να σημειώσω ότι το καλώδιο είναι των 3 ευρώ... (Αυρίο περιμένω ένα ποιοτικότερο μπας και λυθεί το πρόβλημα!)
2) Πρόβλημα στη Vga είσοδο ths tv
3) Πρ'οβλημα στο panel (αυτό δε θέλω ούτε να το φαντάζομαι...)
Αν έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει θα ήθελα τα φώτα σας! Η επικοινωνία με το service κατέληξε στην εξής ελληνικότατη απάντηση. "Οι τηλεοράσεις δεν προορίζονται για σύνδεση με pc αλλά μόνο για τηλεοπτικό πρόγραμμα..."

Δυστυχώς αν n κάρτα γραφικών έχει dvi όταν δοκίμασα το dvi σε hdmi η τηλεόραση δεν υποστήριξε την ανάλυση που έδωσε. Αύριο περιμένω ένα καλύτερο vga και σε dvi θα πάω με την αναβάθμιση!!!

Για την ακρίβεια είναι θεμα αναλογικού σήματος.

Δλδ μπορεί να φταίει απλώς η ποιότητα της εξόδου της VGA και όχι το καλώδιο (σενάριο πιθανότατο).

Αυτό το σενάριο μου φαίνεται μάλλον απίθανο μιας και το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και με τη vga του laptop. Αν και αυτό δεν έχει και καμιά τρομερή κάρτα γραφικών...

Last edited:
Εγώ πάλι τι να πω που έχω είδωλα σε HDMI :speechless-smiley-0
(http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=461438&postcount=12) και με έχουν κάνει μπαλάκι ΑΤΙ/Gigabyte μπας και βρούνε τι φταίει (που σιγά μην το βρούνε...)
Όχι πέστε μου τώρα: είχε κανείς τόσο καθαρή εικόνα κατά την εγκατάσταση του SP1;;; http://www.ellogon.org/~petasis/Gigabyte/F4/
Νομίζω ότι η μητρική μου κερδίζει επάξια το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ποιότητα απεικόνισης με ΑΤΙ chipset! :firstprize:

Προφανώς για να γράφεις σε αυτό to post έχεις και εσύ την M87. Είχα και εγώ το πρόβλημα που φαίνεται στις φωτογραφίες σου το οποίο όμως έλυσα με την αγορά ενός ποιοτικού vga καλωδίου. Πάντως όταν έιχα πάρει στο service ths Samsung μου έιχαν πει ότι η M87 είναι ασύμβατη με τα vista (όπως και πολλά άλλα πράγματα με αυτό το άθλιο λειτουργικό)!!! Αν και χρησιμοποιώ τα xp και δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα πετύχει Θα σου πρότεινα να βάλεις τα xp και να δοκιμάσεις ή να προσπαθησεις με κάνα καλό vga καλώδιο!!! Καλό κουράγιο!!!