Re: Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο
Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία Στέλιο... και κατάλαβες λάθος!
Να σου πω λοιπόν τι έγραψα και σε παρακαλώ να δεχτείς ότι αυτό και μόνο αυτό εννοώ! Μιας και ο γράφων γνωρίζει πάντα καλύτερα από τον αναγνώστη...
Το θέμα αιχμαλωσίας των ζώων έχει δεκάδες πτυχές... μια από αυτές είναι ότι δεν τα ξεχωρίζουμε σε έξυπνα και χαζά... συναισθηματικά ή αναίσθητα... ειναί έμβια όντα όπως και ο άνθρωπος!
Ακόμα κι όμως αν κάποιος "ανώτερος επιστήμονας" διαπίστωσε και κατάταξε τα έμβια όντα σε μια κλίμακα εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης... που ακριβώς κατέταξε τα χταπόδια, τα μερμήγκια και τόσα άλλα έμβια τα οποία σπαρταράνε στα πόδια μας??? Και δεν δίνει δεκάρα κανείς?
Αυτό έγραψα και μόνον αυτό, στη συγκεκριμένη παράγραφο!
Η ερμηνια που δινεις σε αυτα που εγραψες, ειναι σαν το "λεφτα υπαρχουν" | "που πηγαν τα λεφτα"
Άρα είσαι υπέρ του κυνηγίου? Καλώς Ιάπωνες και Νορβηγοί ξεκοιλιάζουν τις φάλαινες? Έτσι βλέπεις την ισορροπία της φύσης?
Πιστεύω ότι παρεξήγησα τα λόγια σου. Αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα του κυνηγίου.
Αν τα παραδειγματα που φερνεις εχουν καποια σχεση με την
ισοροπια της φυσης τι να πω.
1) Ποιος σου είπε ότι πάω να διασκεδάσω?
Έχω πάει το παιδί μου στο πάρκο για να αποκτήσει επαφή με τη φύση. Να μάθει... φοβάμαι μήπως πιστέψει ότι όλος ο κόσμο είναι τα τσιμεντένια κτήρια και τα σιδερένια άλογα!
Και επίσης του εξήγησα ότι οποιαδήποτε τροφή προέρχεται από τη φύση είναι βρώμικη, μολυσμένη και πειράζει τον εγκέφαλό του!
ΜΟΝΟ από εκτροφεία λαμβάνουμε τις απαραίτητες ζωικές τροφές (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) και τίποτα παραπάνω! Αυτό έχουμε εμείς σπίτι μας...
2) Επίσης κανείς δεν επικρότησε την αιχμαλωσία... όχι τουλάχιστον εγώ, για να είμαι πιο ακριβής...
Δεν γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε εσύ πως βρέθηκαν στις πισίνες της Καλιφόρνιας τα συγκεκριμένα δελφίνια.
Είμαι ενάντια, ρητώς, με την αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου που δεν μας έχει ανάγκη.
Και όταν αυτή η συνθήκη εκπληρώνεται πρέπει να δημιουργούμε όσο είναι εφικτό το φυσικό περιβάλλον για τα ζωντανά που ατύχησαν...
Όχι είμαστε φιλόζωοι και αφήνουμε το σκύλο μέσα στο διαμέρισμα και εξαφανιζόμαστε στη δουλειά στο καφέ κτλ...
Αυτό πιστεύω!
Το αν τα συγκεκριμένα δελφίνια αδυνατούν να επιζήσουν πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον το έχεις υπολογίσει? Το γνωρίζεις?
Γνωρίζεις αν μπορεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για όλα τα δελφίνια και ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία?
Αν θελεις το παιδι σου, και οποιος θελει φυσικα, να αποκτησει σχεση με τη φυση, να το πηγαινεις πιο συχνα βολτες στο δασος. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να συναντησει αγρια ζωα, στο φυσικο τους περιβαλλον. Δεν πειραζει αν δεν δει λιονταρι ή τιγρη για να καταλαβει τα αλλα που λες περι σιδερενιων αλογων.
Αν καποιος ειναι κατα της αιχμαλωσιας δεν συντηρει εγκαταστασεις που την προκρινουν. Απλα ειναι τα πραγματα.
Επισης, μπορει να μην ξερω πως βρεθηκαν εκει τα δελφινια (στην Καλιφορνια) αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν χτυπησαν την πορτα και ζητησαν να μπουν. Αν παλι υποννοεις οτι ηταν αρρωστα, τραυματισμενα ή οτιδηποτε, θα επρεπε, οταν γινοντουσαν καλα, να τα ξαναφησουν να φυγουν. Αλλα κατι τετοιο δεν εγινε.
Και τι σημαινει ζωντανα που ατυχησαν; Πως ατυχησαν; Και γιατι δεν γινεται να επιζησουν στο φυσικο τους περιβαλλον; Αντι να δινει τα χρηματα του καποιος λοιπον, σε φυλακές, ας τα δωσει καλυτερα για την προστασια των ζωων αυτων στο φυσικο τους περιβαλλον. Αν τωρα μπορει να κανει και κατι παραπανω, περα απο τη χρηματικη και ηθικη υποστηριξη, ακομα καλυτερα.
Αρκετα με το παραμυθι των "φιλοζωων".
Σου παάντησα παραπάνω...
Το γεγονός ότι επιλεκτικά και αποσπασματικά απαντάς σε όσα (πιστεύεις) ότι δεν σου αρέσουν... λέει πολλά...
no problem επίσης!
Τελος, μπορει κανεις να με κατηγορησει για διαφορα πραγματα, και μη σου πω οτι θα εχει και δικιο. Αλλα
ποτε δεν απομονωσα φρασεις που αλλοιωνουν το
νοημα των γραφομενων καποιου. Ακομα και αν σχολιασω κομματι γραπτου, φροντιζω να υπαρχει ολο το απαραιτητο κομματι, επι τουτου.
Και το φορουμ ειναι εδω, τα γραπτα ολων υπαρχουν και προκαλω
οποιονδηποτε να μου υποδειξει κατι τετοιο.