Audio-gd Reference 5.32 !!!

Αμ, ο άλλος που δοκιμάζει το μηχάνημα με ακουστικά και σχηματίζει τρίγωνο ανάμεσα στα ηχεία. :)

Anyway, να δούμε αν παίξει ακόμη καλύτερα με την τελευταία μου κατασκευή (δείτε εικόνα). Θα αντικαταστήσει το πρόχειρο που είχα για σύνδεση με τον προ.

Πολύ καλά αυτά τα Amphenol! Περιμένω άλλη μία τετράδα από τον Πάνο...

Attachments

• DSC_1278.jpg
    DSC_1278.jpg
    159.4 KB · Views: 321
ουφ, το δικό μου έχει παραχθεί στις 14 Ιουλίου ... ησύχασα ...γι' αυτό παίζει τέλεια ...

πάντως, αυτό που λέει ο Σωκ. δεν το έχω διαβάσει, παρά το γεγονός ότι έχω ψαχθεί πολύ ... εννοώ το λόττο ... θεματάκια υπάρχουν, πλην όχι από πλευράς ήχου ...

Να ξαναθυμίσω το ποστ #194 για να μην τα ρίχνουμε όλα στους Κινέζους.
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν υπαρχει θέρμανση οποτε τρέμει λιγο το χερακι τους στις κολλήσεις. Εξ ου και τα προβληματάκια που εχουν καποιοι φιλοι με οσα κομμάτια έρχονται χειμώνα-ανοιξη. Τα καλοκαιρινά ειναι σαφώς ανώτερα.

Ρε Πάνο...

Να ξαναθυμίσω το ποστ #194 για να μην τα ρίχνουμε όλα στους Κινέζους.

Σταυρο, πολλες φορες τα demo/review samples που αποστέλλονται ειναι τα work horses των (μικρων) κατασκευαστών ή early production samples και ετσι εξηγούνται καποιες ατέλειες. To site του κορεατη ειναι ακομα υπο κατασκευή. Το θεωρώ παρα πολυ πιθανο να έστειλε στον Srajan το πρωτο που εκαναν και ειμαι ψιλοβεβαιος οτι οι πελάτες θα πάρουν πλακέτα 100% τέλεια. Τωρα το αν αξιζει τελικα 9000$ ειναι αλλο θεμα.

Ο κατασκευαστής επέτρεψε στον συντάκτη να φωτογραφίσει το εσωτερικό και να δημοσιεύσει τις φώτο. Και φυσικά ο συντάκτης δεν σχολίασε...

Άσχετα από την επιτυχία της υλοποίησης (που δεν αμφισβητώ), εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν (αν ήμουν ο κατασκευαστής)!

Και φυσικά, ως εκ τούτου, οι αναγνώστες, μαζί και εγώ, δικαιούμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας....

Δυστυχώς Πάνο.

Δεν τον ξερεις τον Srajan.. Ασε καλύτερα τι επέτρεψε ο κατασκευαστής. Αν η COS προχωρήσει θα δουμε φωτο απο αλλο κομμάτι και θα καταλάβεις.

Ρίξε εδώ ματιά στις συνθήκες και το ντύσιμο.
Μιλάμε για ψόφος!

View attachment 110817View attachment 110818View attachment 110819View attachment 110820View attachment 110821

Αυτές οι φώτο είναι από τον ιστότοπο της audio-gd.
Σαφώς, αυτή δεν είναι η κυρίως γραμμή παραγωγής των πλακετών, αυτή είναι γραμμή της πλάκας. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοια γραμμή παραγωγής να βγει smd υλικό!
Άλλωστε εάν είχε γραμμή παραγωγής, θα την έδειχνε με περίσσεια περιφάνεια και όχι να δείχνει γκουμούτσες κολλητήρια των 100W για να αντέξουν τις εσωτερικέ ς θερμοκρασίες που επικρατούν. Άδεια δωμάτια από υλικό, πάγκοι με δύο τρία υλικά λες και τα έβαλαν για τις φώτο!
Ένα καλό μάτι, που προέρχεται από το diy, τα καταλαβαίνει αυτά.
Εδώ εμείς είμαστε ντιούηδες (όσοι είμαστε φυσικά) και ο πάγκος γεμίζει από υλικά και όργανα.
Επίσης ο Κινέζος που κάνει τον έλεγχο των μηχανημάτων (όχι αυτός με τα ακουστικά), ο άλλος που έχει ανοιχτό το φορητό και κάνει μετρήσεις επί των εγχειριδίων...είναι να γελάς, αφενός για την ποιότητα του εξοπλισμού και αφετέρου ότι οι μετρήσεις δεν γίνονται σε ότι θερμοκρασία περιβάλλοντος θέλεις εσύ....

Είναι σίγουρο ότι δίνει αλλού την κατασκευή των πλακετών, οι οποίες απλά μοντάρονται εκεί που δείχνουν οι φώτο. Συνδέουν τα περιφερειακά και κάνουν και τις απαραίτητες κολλήσεις σε βύσματα, τροφοδοτικά κ.ο.κ

Εάν φυσικά κάποιος υποστηρίξει - με τεκμήρια - πως εκεί που δείχνει φτιάχνονται...συγνώμη αλλά μείνετε μακρυά από αυτήν την εταιρία και τους Κινέζους γενικότερα.

Ρε γ#μώτ, είχα πέσει παλαιότερα σε ένα βραζιλιάνικο φόρουμ που κάποιος είχε κάνει factory tour στα βάθη της Κίνας (μία ώρα ψάχναν μέσα στη ζούγκλα με το ταξί!), αλλά δεν μπορούσα να δω τις φώτο (ούτε με εγγραφή!)...

Ο τύπος που επισκέφτηκε τον King Wa έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις...

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Ο τύπος που επισκέφτηκε τον King Wa έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις...

Αν τον πήγε εκεί που βλέπουμε,εκτός από καλές εντυπώσεις μάλλον του έμεινε και πνευμονία.:flipout:
Οι ανθρωπιστές-πελάτες ας του στείλουν ένα mail,είναι να τους λυπάσαι τους συνεργάτες του.

Δεν ειναι συνεργάτες, υπάλληλοι του 1ευρω/ήμερα ειναι. Και οπως λεει ο Μανωλης, αυτο ειναι τελικο μονταρισμα για μετασ/τες, βύσματα, και σασι. Ο εξοπλισμος για τα τεστ ειναι στο επίπεδο ντιουη στα ξεκινήματα.. Αλλου εχει γινει ο σχεδιασμος και οι δοκιμες και σιγουρα αλλου κανει και τις ΟΕΜ πλακετες.

Βεβαια ακομα και στο High end ελαχιστοι εχουν soldering stations για τα μηχανηματα τους. Το καλοκαιρι που μας περασε πχ ο Vitus πηρε (για καποιες εκατονταδες χιλιαδες ευρω) ενα σταθμο της ERSA. Οι πιο πολλοι στενουν εξω.

Σημερα λοιπον ειχα την δυνατοτητα να ακουσω το ντακ του Σταυρου, το Audio GD 5.32, στο σύστημα μου. Κατέβασα driver απο το site του Κινεζου και έπαιξε απροβλημάτιστα μεσω foobar μέχρι και 24/192.

Το ντακ δεν ειναι καθόλου ασχημο, και στα χρήματα που το πηρε ο Σταυρος θεωρώ πως ειναι μια αξιόλογη επιλογή. Παρατήρησα οτι δεν εχει καθολου laid back ηχο οπως κάποια αλλα 1704, αντιθέτως ηταν λιγο forward και με αρκετό τσαμπουκά. Η έκταση καλη (χαμηλα και ψηλα), οι χροιές αρκετα καλες και τα μακροδυναμικα επίσης.

Στα μείον θα ελεγα ενα μικρότατο μεταλλικό χαρακτήρα σε καποια χάλκινα πνευστα και μια υποψία συριστικών σε γυναικείες φωνές. Και τα 2 αυτα σε κατώτερα επίπεδα απο κάποιες υλοποιήσεις με Sabre που εχω κατα καιρούς ακούσει στο ιδιο σύστημα.

Ο Σταύρος μου ειπε οτι το ντακ όπως έρχεται κανει ενα 8χ οversampling, αλλα εχει δυνατότητα να γινει NOS. Δεν υπηρχε χρονος για να γινει και αλλη δοκιμη οποτε εμεινα με την απορία για το πως θα πεζει σε NOS, υποψιάζομαι οτι θα χασει λιγο jump factor αλλα θα κερδίσει και αλλο σε φυσικότητα (λεω τωρα, μπορει να κανω και λαθος). Την δοκιμή θα την κανει ο ιδιος κάποια στιγμή και θα μας μεταφέρει εντυπώσεις.

Τνχ για την επίσκεψη Σταύρο!

Εδώ και λίγες μέρες δεν έχω ντακ (πάλι..) οπότε γράφω από μνήμης.

Σε σχέση με τις διαφορες σαύρες θα έλεγα ότι δεν παρατήρησα κάποια διαφορά σε λεπτομέρεια πληροφοριας, όχι κάτι αισθητό τουλάχιστον όπως όταν συγκρίνεις σαύρες με ΒΒ πχ.

Το background του Κινέζου είναι επίσης αρκετά ήσυχο. Θα έλεγα ότι στάθηκε καλά στο αρκετά απαιτητικό σύστημα μου, το οποίο ειναι ιδιαίτερα ειλικρινές

Ευχαριστώ για το feedback!

Αυτό που δεν καταλαβα είναι το oversampling. Σηκώνει δειγματοληψια δηλαδή by default;

Παναγιώτη χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά, τόσο εσένα όσο και το φανταστικό σύστημά σου (το οποίο υποστηρίζεται ιδανικά από τον απίστευτο πραγματικά χώρο σου)!:SFGSFGSF:

Η ακρόαση κλασσικής μουσικής στο βινυλιακό σύστημα του Παναγιώτη είναι από μόνη μια ξεχωριστή εμπειρία, τόσο έντονη που μπορεί να σε κάνει να αναθεωρήσεις στο άψε-σβήσε για αυτό το μουσικό είδος.

Βρίσκεις τον εαυτό σου να ακούει πιάνα, βιολοντσέλα, βιολιά και ορχήστρες, απίστευτες φωνές, σπάνια κομμάτια και ηχογραφήσεις αναφοράς. Και να αναρωτιέσαι γιατί δεν σου άρεσε μέχρι τώρα η κλασσική.

Και η απάντηση να είναι τόσο προφανής: καλό βινύλιο, αστείρευτα δυναμικά, μοναδικά ουδέτερες συσκευές με ειδικότητα στην...ειλικρίνεια.:worshippy:

Τώρα το Audio-gd έρχεται ρυθμισμένο σε x8 oversampling ενώ ο κατασκευαστής προτρέπει τη δοκιμή σε χαμηλότερες υπερδειγματοληψίες (x2,x4), ή ακόμη και σε αγνή λειτουργία NOS. Η ρύθμιση γίνεται στο εσωτερικό της συσκευής με τα γνωστά jumpers.

Θα γίνει δοκιμή τις επόμενες μέρες σε λειτουργία NOS και θα μεταφέρω εντυπώσεις...

Βρίσκεις τον εαυτό σου να ακούει πιάνα, βιολοντσέλα, βιολιά και ορχήστρες, απίστευτες φωνές, σπάνια κομμάτια και ηχογραφήσεις αναφοράς. Και να αναρωτιέσαι γιατί δεν σου άρεσε μέχρι τώρα η κλασσική.

Και η απάντηση να είναι τόσο προφανής: καλό βινύλιο, αστείρευτα δυναμικά, μοναδικά ουδέτερες συσκευές με ειδικότητα στην...ειλικρίνεια.:worshippy:

μου τα χάλασες.... δεν είναι βέβαια η κλασσική, καλή μουσική επειδή μπορεί να παιχθεί από /και να αναδείξει καλά μηχανάκια ... είναι καλή από μόνη της, η μητέρα των τεχνών, και σπουδαία πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά ... απλά δεν σου άρεσε (και καλά έκανες, γούστο σου και καπέλο σου) γιατί, λογικό είναι, ο καθένας μας έχει άλλες αισθητικές προτεραιότητες και προσλαμβάνουσες ...

Εμ βέβαια. Ξέχασα τον Σπύρο... :)

Σπύρο μου, δυστυχώς για μένα δεν είναι το προτεινόμενο μουσικό είδος.

Και ως εκ τούτου, μόνο σε τέτοια επίπεδα αναπαραγωγής...

Οτι τον αγγίζει τον καθένα. Με τον Σταυρο αν και εχουμε βρεθεί αρκετές φορες εξω, ηταν παντα στο βιαστικό (εκθέσεις, ακουστικα κτλ) ενω σήμερα καθίσαμε και ακούσαμε μουσική για αρκετη ωρα. Οτι και να πω ειναι λιγο, άνθρωπος που το διασκεδάζει το χομπι και με την συνείδηση του ντιουη, δεν τον νοιάζει ουτε το όνομα, ουτε η εμφάνιση. Πάει για τον ηχο και το vfm, κατι που και σε εμένα αρέσει πολύ.

Και ο ηχος ειναι για τους τολμηρούς, το συγκεκριμένο στην τιμη που το πηρε ειναι πολυ σοβαρή περίπτωση. Θα τον αγκαρεψω ξανα καποια στιγμη οταν στο μέλλον θα του εχει περάσει επανω κάποιο πιο πονηρό receiver και λογικά θα το εχει γυρίσει σε NOS (πιθανολογώ δλδ, γιατι μπορει να ειναι και καλυτερα ως εχει τωρα)