Audio Grade Ethernet Switch

Θα υπέθετα ότι με αυτό το switch η ανάγκη καλών καλωδίων ,είναι πολυτέλεια.
Ισχύει;;
Με το ugreen πιάνουμε ταβάνι ή πάει κι άλλο;;

Ισχύει;;
Ισχύει ,

, αλλά πάει κι άλλο.. να καταλάβεις ένα 3μετρο cat6a του Tzimisce (φτηνό και αυτό, ούτε μάρκα δεν θυμάμαι) ήταν καλύτερο από το 0,5μ ugreen που κράτησα από τα δικά σου..

Το 0,5μ θα πρέπει να φύγει και στην θέση του να μπει κάποιο 1,5μ γιατί το νέο switch θα πρέπει να πάει κάπου χαμηλά και όχι να πάρει την θέση πικάπ.. δεν θα έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα...

Πολύ πιθανό να κοιτάξω για κάτι καλύτερο , αλλά όχι υπερβολές...
Ας πούμε 10-15€ για cat7 ή 8 ... κάπως έτσι...

Ο Δημήτρης θα τα φτιάξει ;;

Αν είναι να τα φτιάξει ο Δημήτρης πρέπει η σειρά προτεραιότητας να είναι βάση της ηλικίας του καθενός ενδιαφερόμενου..

Όλοι με ταυτότητες και από τον γηραιότερο προς τον νεότερο, για να προλάβουν να το δουν όσοι είναι κάποιας ηλικίας...

(για να το ακούσουν είναι άλλο θέμα...) :ROFLMAO:
Τώρα, με γεμισες ...αισιοδοξια😀

Σε σχεση με το αναφερομενο, τι διαφορες εχει αυτο https://silentangel.com/n8/ ;

Αν το μεγάλο μοντέλο τους, το PRO είναι έτσι, φαντάσου πως είναι το μικρό.

n8pro-system.jpg

Με την ευκαιρία, να πω δυο λόγια για την ιστορία του συγκεκριμένου project.

Το ότι το ethernet switch επηρεάζει τον ήχο δεν το ανακάλυψα εγώ, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην κοινότητα.

Επίσης το συγκεκριμένο switch (Zyxel GS-108B v3) είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι επιδέχεται "χέριασμα" με ωραία αποτελέσματα.
Κάποιοι μάλιστα το "χεριάζουν" και το πουλάνε ως έτοιμο audiophile προϊόν, σε τιμή x10 από όσο στοιχίζει. Αν δεν κάνω λάθος το Silent Angel N8 είναι ένα από αυτά.

Αυτό που έχω κάνει εγώ διαφορετικά είναι ότι δεν αλλάζω απλά το ρολόι με ένα καλύτερο και αλλάζω το πακάκι των 3€ με ένα γραμμικό τροφοδοτικό.

Το ρολόι που βάζω είναι TCXO, οπότε είναι ήδη πάρα πολύ καλύτερο από τον κρύσταλλο που έχει η πλακέτα από το εργοστάσιο, αλλά η σημαντικότερη βελτίωση έρχεται από την τροφοδοσία του ρολογιού. Γιατί αν η τροφοδοσία εκεί είναι βρώμικη, θα καταλήξει να "μολύνει" και το switch.

Η δεύτερη διαφορά που έχει το "δικό μου" είναι ότι αντικαθιστώ τα on-board τροφοδοτικά της πλακέτας του Zyxel. Οπότε φεύγουν εντελώς το παλμοτροφοδοτικό που δίνει τα 1.1V και το εντελώς φτηνιάρικο 1117 που δίνει τα 3.3V και αντικαθίστανται από τροφοδοτικά βασισμένα σε LT3042 και LT3045.

Όλα αυτά μαζί συντελούν στο να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος στα σήματα ethernet, με τα ευεργετικά αποτελέσματα στον ήχο που ακούτε.

Αλλά αυτό που μου προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι το πόση διαφορά κάνει. Περίμενα να είναι στα όρια του ακουστού, ή έστω να πρέπει να συγκεντρωθείς για να το ακούσεις. Τελικά πρέπει να συγκεντρωθείς για να μην το ακούσεις. :D

Με την ευκαιρία, να πω δυο λόγια για την ιστορία του συγκεκριμένου project.

Το ότι το ethernet switch επηρεάζει τον ήχο δεν το ανακάλυψα εγώ, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην κοινότητα.

Επίσης το συγκεκριμένο switch (Zyxel GS-108B v3) είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι επιδέχεται "χέριασμα" με ωραία αποτελέσματα.
Κάποιοι μάλιστα το "χεριάζουν" και το πουλάνε ως έτοιμο audiophile προϊόν, σε τιμή x10 από όσο στοιχίζει. Αν δεν κάνω λάθος το Silent Angel N8 είναι ένα από αυτά.

Αυτό που έχω κάνει εγώ διαφορετικά είναι ότι δεν αλλάζω απλά το ρολόι με ένα καλύτερο και αλλάζω το πακάκι των 3€ με ένα γραμμικό τροφοδοτικό.

Το ρολόι που βάζω είναι TCXO, οπότε είναι ήδη πάρα πολύ καλύτερο από τον κρύσταλλο που έχει η πλακέτα από το εργοστάσιο, αλλά η σημαντικότερη βελτίωση έρχεται από την τροφοδοσία του ρολογιού. Γιατί αν η τροφοδοσία εκεί είναι βρώμικη, θα καταλήξει να "μολύνει" και το switch.

Η δεύτερη διαφορά που έχει το "δικό μου" είναι ότι αντικαθιστώ τα on-board τροφοδοτικά της πλακέτας του Zyxel. Οπότε φεύγουν εντελώς το παλμοτροφοδοτικό που δίνει τα 1.1V και το εντελώς φτηνιάρικο 1117 που δίνει τα 3.3V και αντικαθίστανται από τροφοδοτικά βασισμένα σε LT3042 και LT3045.

Όλα αυτά μαζί συντελούν στο να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος στα σήματα ethernet, με τα ευεργετικά αποτελέσματα στον ήχο που ακούτε.

Αλλά αυτό που μου προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι το πόση διαφορά κάνει. Περίμενα να είναι στα όρια του ακουστού, ή έστω να πρέπει να συγκεντρωθείς για να το ακούσεις. Τελικά πρέπει να συγκεντρωθείς για να μην το ακούσεις. :D
I'M SOLD.
COUNT ME IN.

Πάντως πολλές φορές έχω διαβάσει ότι στον ήχο είναι καλύτερο το cat6.
H ugreen ,αν δεν κάνω λάθος,βγάζει και cat7 και cat8.
Αν βρω θα τα πάρω να τα δοκιμάσεις και βλέπουμε.

Αυτό που έπαιξε καλύτερα από όλα (και στου Βλαδίμηρου αλλά και στο δικό μου σύστημα με ότι έχω δοκιμάσει) είναι της Startech.

Και τα καλώδια δικτύου τα αγοράζω απλά σε διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζω τι πάει που. 😂

• Like
Reactions: mdvq and vlad66
H ugreen ,αν δεν κάνω λάθος,βγάζει και cat7 και cat8.
Αν βρω θα τα πάρω να τα δοκιμάσεις και βλέπουμε.

Όχι αν προλάβω να το πάρω πρώτος... :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Ο Δημήτρης θα τα φτιάξει ;;

Αν είναι να τα φτιάξει ο Δημήτρης πρέπει η σειρά προτεραιότητας να είναι βάση της ηλικίας του καθενός ενδιαφερόμενου..

Όλοι με ταυτότητες και από τον γηραιότερο προς τον νεότερο, για να προλάβουν να το δουν όσοι είναι κάποιας ηλικίας...

(για να το ακούσουν είναι άλλο θέμα...) :ROFLMAO:
Τωαρα, με γεμισες ...αισιοδοξια😀
Καμία σχέση. Αυτό είναι τίγκα στα παλμοτροφοδοτικά.
Παντως οταν το πρωτοεβαλα, ακουσα μα αισθητη διαφορα -η οποια βεβαια σε λιγα λεπτα ξεχασθηκε λογω συνηθειας πλεον!

Τι να πω με αυτούς που έχω μπλέξει ;;

Φράγκο δεν θα μείνει ούτε για την κηδεία μου...

Γ@μ@ει !!!

Είσαι οκ τώρα ;;;

( Άσε που έχω την εντύπωση ότι θέλουν να με κάνουν να παρατήσω τα αναλογικά... χώρος ούτε για ένα πικάπ δεν θα μείνει στο τέλος...)

ΥΣ.
Με αυτό το switch οι δοκιμές με τα ethernet καλώδια γίνονται για πλάκα!
Αμέσως ακούς την διαφορά από το ένα στο άλλο..
Μα τα καλώδια Ethernet δεν έχουν διαφορές..
Σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων, τώρα τι άλλαξε;..

• Haha
Reactions: vlad66
Ισχύει;;
Δεν υπάρχει ταβάνι, πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω..

Ισχύει ,

, αλλά πάει κι άλλο.. να καταλάβεις ένα 3μετρο cat6a του Tzimisce (φτηνό και αυτό, ούτε μάρκα δεν θυμάμαι) ήταν καλύτερο από το 0,5μ ugreen που κράτησα από τα δικά σου..

Το 0,5μ θα πρέπει να φύγει και στην θέση του να μπει κάποιο 1,5μ γιατί το νέο switch θα πρέπει να πάει κάπου χαμηλά και όχι να πάρει την θέση πικάπ.. δεν θα έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα...

Από την στιγμή που έχεις το καλό Switch, διάλεξε κάποιο από τα φθηνά Ethernet που προτιμάς μέχρι αυτό, και από το Switch μέχρι το Α6 πάρε κάτι ανώτερο, η βελτίωση θα ανέβει κι άλλο..
Ταβανι δεν υπάρχει στην βελτίωση παρά μόνο επίπεδα βελτίωσης...

Δεν υπάρχει ταβάνι, πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω..

Ταβάνι δεν υπάρχει σε τίποτα.
Αυτό που υπάρχει είναι το τι θα πάρεις σε σχέση με τι δίνεις.
Μπορεί να φτάσεις το 95% με Χ ποσό και να θέλεις 10Χ για να πας στο 96%!
Για εμένα, το ταβάνι είναι στο Χ γιατί αυτά τα 10Χ μπορείς να τα δώσεις σε κάτι άλλο που θα σου δώσει πολλά περισσότερα.

Μην καταλήξουν τα καλώδια να είναι πιο ακριβά από το σύστημά μας!