Audio Grade Ethernet Switch

Ταβάνι δεν υπάρχει σε τίποτα.
Αυτό που υπάρχει είναι το τι θα πάρεις σε σχέση με τι δίνεις.
Μπορεί να φτάσεις το 95% με Χ ποσό και να θέλεις 10Χ για να πας στο 96%!
Για εμένα, το ταβάνι είναι στο Χ γιατί αυτά τα 10Χ μπορείς να τα δώσεις σε κάτι άλλο που θα σου δώσει πολλά περισσότερα.

Μην καταλήξουν τα καλώδια να είναι πιο ακριβά από το σύστημά μας!
Κανείς δεν είπε τα καλώδια να είναι πιο ακριβά από το σύστημα , σε αυτό συμφωνώ μαζί σου, όχι όμως ότι με ένα καλό Switch πιάνεις ταβάνι..
Για να ακούσεις τις δυνατότητες ενός καλού Switch θες και ένα καλώδιο Ethernet της προκοπής, όχι τα τύπου Ugreen κλπ..
Το κόστος που θα διαθέσει κάποιος για αυτό το καλώδιο πάει ανάλογα το σύστημα και ανάλογα αν θα αγοραστεί καινούργιο η μεταχειρισμένο..

Αν με ένα καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου φτάσεις το 95% την απόδοσης ενός συστήματος, δεν έχεις λόγο να δώσεις πολλά λεφτά για καλώδια.
Βέβαια, το πακέτο "καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου" μαζί με τα λεφτά που θα δώσεις σε κάποιον IT ή τη δουλειά που θα κάνεις αν ξέρεις είναι ένα πακέτο > 500€ με το συγκεκριμένο switch.
Από το υπάρχων καλώδιο (Startech των 20-30€) σε καλώδια των 800+€ οι διαφορές ήταν τέτοιες που δεν άξιζαν την αλλαγή.
Σε αντίθεση με τα interconnect π.χ. που το ταβάνι που όρισα εγώ ήταν υπερπολλαπλάσιο.
Χωρίς βέβαια να έχω ακούσει τόσα πολλά καλώδια δικτύου ώστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.

Για να ακούσεις τις δυνατότητες ενός καλού Switch θες και ένα καλώδιο Ethernet της προκοπής, όχι τα τύπου Ugreen κλπ..

Πιθανολογώ ότι ένα CAT5 θα μπορούσε να παίζει καλύτερα από όλες τις άλλες κατηγορίες, ειδικά αν είναι κουρεμένο και δεν έχει τα παραπανήσια ζεύγη συνδεδεμένα.
Αυτό γιατί πάνω από 100Mbps δεν χρειάζεσαι στο streaming και τα παραπανήσια καλώδια μόνο θόρυβο και παρεμβολές μπορεί να μεταφέρουν.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση λοιπόν, ένα καλό Cat5 των 10€ να παίζει καλύτερα από ένα super duper καλώδιο των 300€.

Αυτό που έπαιξε καλύτερα από όλα (και στου Βλαδίμηρου αλλά και στο δικό μου σύστημα με ότι έχω δοκιμάσει) είναι της Startech.

Και τα καλώδια δικτύου τα αγοράζω απλά σε διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζω τι πάει που. 😂
Για μήκος 12-15 μέτρα, τι θα μπορούσαμε να βάλουμε;

Πολλα μπραβο στον Δημητρη για τον σχεδιασμο και την υλοποιηση!
Τα bits δεν ειναι φανταστικες απροσβλητες οντοτητες, χρηζουν προστασιας...
Και αυτο αποδειχτηκε.