Audio Grade Ethernet Switch

Ταβάνι δεν υπάρχει σε τίποτα.
Αυτό που υπάρχει είναι το τι θα πάρεις σε σχέση με τι δίνεις.
Μπορεί να φτάσεις το 95% με Χ ποσό και να θέλεις 10Χ για να πας στο 96%!
Για εμένα, το ταβάνι είναι στο Χ γιατί αυτά τα 10Χ μπορείς να τα δώσεις σε κάτι άλλο που θα σου δώσει πολλά περισσότερα.

Μην καταλήξουν τα καλώδια να είναι πιο ακριβά από το σύστημά μας!
Κανείς δεν είπε τα καλώδια να είναι πιο ακριβά από το σύστημα , σε αυτό συμφωνώ μαζί σου, όχι όμως ότι με ένα καλό Switch πιάνεις ταβάνι..
Για να ακούσεις τις δυνατότητες ενός καλού Switch θες και ένα καλώδιο Ethernet της προκοπής, όχι τα τύπου Ugreen κλπ..
Το κόστος που θα διαθέσει κάποιος για αυτό το καλώδιο πάει ανάλογα το σύστημα και ανάλογα αν θα αγοραστεί καινούργιο η μεταχειρισμένο..

Αν με ένα καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου φτάσεις το 95% την απόδοσης ενός συστήματος, δεν έχεις λόγο να δώσεις πολλά λεφτά για καλώδια.
Βέβαια, το πακέτο "καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου" μαζί με τα λεφτά που θα δώσεις σε κάποιον IT ή τη δουλειά που θα κάνεις αν ξέρεις είναι ένα πακέτο > 500€ με το συγκεκριμένο switch.
Από το υπάρχων καλώδιο (Startech των 20-30€) σε καλώδια των 800+€ οι διαφορές ήταν τέτοιες που δεν άξιζαν την αλλαγή.
Σε αντίθεση με τα interconnect π.χ. που το ταβάνι που όρισα εγώ ήταν υπερπολλαπλάσιο.
Χωρίς βέβαια να έχω ακούσει τόσα πολλά καλώδια δικτύου ώστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.

Για να ακούσεις τις δυνατότητες ενός καλού Switch θες και ένα καλώδιο Ethernet της προκοπής, όχι τα τύπου Ugreen κλπ..

Πιθανολογώ ότι ένα CAT5 θα μπορούσε να παίζει καλύτερα από όλες τις άλλες κατηγορίες, ειδικά αν είναι κουρεμένο και δεν έχει τα παραπανήσια ζεύγη συνδεδεμένα.
Αυτό γιατί πάνω από 100Mbps δεν χρειάζεσαι στο streaming και τα παραπανήσια καλώδια μόνο θόρυβο και παρεμβολές μπορεί να μεταφέρουν.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση λοιπόν, ένα καλό Cat5 των 10€ να παίζει καλύτερα από ένα super duper καλώδιο των 300€.

Αυτό που έπαιξε καλύτερα από όλα (και στου Βλαδίμηρου αλλά και στο δικό μου σύστημα με ότι έχω δοκιμάσει) είναι της Startech.

Και τα καλώδια δικτύου τα αγοράζω απλά σε διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζω τι πάει που. 😂
Για μήκος 12-15 μέτρα, τι θα μπορούσαμε να βάλουμε;

Πολλα μπραβο στον Δημητρη για τον σχεδιασμο και την υλοποιηση!
Τα bits δεν ειναι φανταστικες απροσβλητες οντοτητες, χρηζουν προστασιας...
Και αυτο αποδειχτηκε.

Για μήκος 12-15 μέτρα, τι θα μπορούσαμε να βάλουμε;

Εγώ πάντως έχω ένα μαύρο. 😂
Δεν πήγα ψάχνοντας το καλύτερο σε ήχο, εξήγησα γιατί το πήρα αυτό γαλάζιο.
Απλά μου κάθισε.

Παιδιά τώρα τι περιμένουμε για να προχωρήσει;

Ένα γενικό τσεκ απ, εξετάσεις αίματος αυτών που συμμετέχουν και από κάποιον ειδικό να βγάλει το προσδόκιμο ζωής τους. 😂

Μπράβο στον Dim Dim για την κατσκευή, δυστυχώς τα χέρια μου δεν πιάνουν οπότε αναγκάστηκα να δοκιμάζω switches του εμπορίου όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέμα στα μέσα του 2020 (όλοι με θεωρούσαν τρελό) μετά από το άρθρο στο audiophile style.

https://audiophilestyle.com/ca/reviews/uptone-audio-etherregen-review-and-comparison-r887/.

Παρότι είναι μεγάλο σεντόνι είναι πολύ ενδιαφέρον. Εχω καταλήξει με 2 switches με γραμμικό τροφοδοτικό συνδεδεμένα και μεταξύ τους και με το modem με οπτική (εκεί να δεις τρέλλα με τα transceivers... @Δημήτρης Δημητρακούδης )

Αν με ένα καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου φτάσεις το 95% την απόδοσης ενός συστήματος, δεν έχεις λόγο να δώσεις πολλά λεφτά για καλώδια.
Βέβαια, το πακέτο "καλό switch και σωστό στήσιμο δικτύου" μαζί με τα λεφτά που θα δώσεις σε κάποιον IT ή τη δουλειά που θα κάνεις αν ξέρεις είναι ένα πακέτο > 500€ με το συγκεκριμένο switch.
Από το υπάρχων καλώδιο (Startech των 20-30€) σε καλώδια των 800+€ οι διαφορές ήταν τέτοιες που δεν άξιζαν την αλλαγή.
Σε αντίθεση με τα interconnect π.χ. που το ταβάνι που όρισα εγώ ήταν υπερπολλαπλάσιο.
Χωρίς βέβαια να έχω ακούσει τόσα πολλά καλώδια δικτύου ώστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.

Πιθανολογώ ότι ένα CAT5 θα μπορούσε να παίζει καλύτερα από όλες τις άλλες κατηγορίες, ειδικά αν είναι κουρεμένο και δεν έχει τα παραπανήσια ζεύγη συνδεδεμένα.
Αυτό γιατί πάνω από 100Mbps δεν χρειάζεσαι στο streaming και τα παραπανήσια καλώδια μόνο θόρυβο και παρεμβολές μπορεί να μεταφέρουν.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση λοιπόν, ένα καλό Cat5 των 10€ να παίζει καλύτερα από ένα super duper καλώδιο των 300€.
Ταβάνι για εμένα στα Ethernet cables είναι ένα συγκεκριμένο που είναι πιο φθηνό από τα 300 ευρώ που ορίζεις.. (μιλάμε για τιμή μέτρου), το οποίο θα μπει ανάμεσα switch/Streamer..
Τα πιο ακριβά που λες με αφήνουν αδιάφορο διότι δεν ανταποκρίνονται στην τιμή τους ηχητικά..
Και το ποσό που συζητάω είναι πολύ καλό για ένα σύστημα κάποιου σεβαστού κόστους..
Δηλαδή δεν είναι πολύ σε σχέση με το υπόλοιπα καλώδια στο σεταπ..

• Like
Reactions: Θρησκος
Τα θορυβώδη παλμοτροφοδοτικά το καταλαβαίνω, αλλά το ρολόι στο switch γιατί το αλλάζετε;

Ταβάνι για εμένα στα Ethernet cables είναι ένα συγκεκριμένο που είναι πιο φθηνό από τα 300 ευρώ που ορίζεις.. (μιλάμε για τιμή μέτρου), το οποίο θα μπει ανάμεσα switch/Streamer..

300€ το μέτρο δεν είναι απαγορευτικό ποσό.
Απλά δεν έχει τύχει να ακούσω κάποιο που να "ερωτευτώ" ακόμη.

Τα δικά σου αφτιά (που είναι και νεότερα σε ηλικία) τι λένε ;;
Με το κουμπί να μειώνει τις μεσαίες στο πρώτο βήμα ακούω το χαμηλό από την κουζίνα σε πολύ χαμηλή ένταση, θα αγνοήσω τον "γκουρού".

• Like
Reactions: vlad66
Για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν όλο το νήμα εδώ έχουμε μια DIY περίπτωση που όμως στο κόστος έχουμε υπολογίσει και τη δουλειά έμπειρου ηλεκτρονικού ο οποίος θα παραδωσει έτοιμο προϊόν.
@economides
Αγαπητέ φίλε ένα έχω να γράψω χρόνια έχω να ακούσω τόση διαφορά από μια τόσο μικρή και οικονομική προσθήκη στο σύστημα μου. Ανάλογης απόδοσης swich ανεξαρτήτου τιμές περιμένω ακόμη να ακούσω.

• Like
Reactions: economides
Απλά δεν έχει τύχει να ακούσω κάποιο που να "ερωτευτώ" ακόμη.
Έχε λίγο υπομονή όσα έχω φτιάξει από τα πορτοκαλί που ήταν να φέρω σπίτι σου μου τα άρπαξαν φίλοι και γνωστοί θα προσπαθήσω να φέρω ένα στου Δημήτρη.

• Like
Reactions: Tzimisce
Αν το μεγάλο μοντέλο τους, το PRO είναι έτσι, φαντάσου πως είναι το μικρό.

n8pro-system.jpg
Ναι , αλλα ειδες οτι η μπορνα της γειωσης ειναι κατευθειαν κολλημενη στην πλακετα ;
Ο καλυτερος τροπος να σπασει η τυπωμενη γραμμη στην πλακετα , αν χαλαρωσει η μπορνα......... :p

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Έχε λίγο υπομονή όσα έχω φτιάξει από τα πορτοκαλί που ήταν να φέρω σπίτι σου μου τα άρπαξαν φίλοι και γνωστοί θα προσπαθήσω να φέρω ένα στου Δημήτρη.

To Σάββατο. ;)
Ένα τρίμετρο παρακαλώ!