Audio Grade Ethernet Switch

Ποιό ADC; Και με ποιό Software; Για πες... :)

Είναι (προφανώς) DIY βασισμένο στο evaluation module του PCM4222 της TI.

1766479245526.png

Συγκεκριμένα είναι βασισμένο σε αυτή την πλακέτα: https://www.ti.com/tool/PCM4222EVM

Η σύνδεση με τον έξω κόσμο είναι μέσω USB (XMOS) και για πρακτικούς λόγους (monitoring) έχω βάλει μέσα και το μικρό DAC με AKM4493 που είχαμε φτιάξει κάποτε εδώ.

Το software που χρησιμοποιώ τα τελευταία ~30 χρόνια είναι το Sound Forge. Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

Είναι (προφανώς) DIY βασισμένο στο evaluation module του PCM4222 της TI.

View attachment 263174

Συγκεκριμένα είναι βασισμένο σε αυτή την πλακέτα: https://www.ti.com/tool/PCM4222EVM

Η σύνδεση με τον έξω κόσμο είναι μέσω USB (XMOS) και για πρακτικούς λόγους (monitoring) έχω βάλει μέσα και το μικρό DAC με AKM4493 που είχαμε φτιάξει κάποτε εδώ.

Το software που χρησιμοποιώ τα τελευταία ~30 χρόνια είναι το Sound Forge. Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

Τι βάθος και sample rates υποστηρίζει η συγκεκριμένη πλακέτα της TI ?

Πηγαίνει μέχρι 192K/24bit αλλά την έχω μόνιμα σεταρισμένη για 96K/24. Δεν είναι απλό το σετάρισμα - γίνεται με DIP switches.
Εχω τη γνώμη ότι η ΤΙ έχει κρατήσει υψηλή ποιότητα κατασκευής στα εξαρτήματα που παράγει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από σχεδόν 40 χρόνια η τεχνολογία προβολής DLP παραμένει σταθερή αξία τόσο σε εφαρμογές Home Cinema αλλά και επαγγελματικούς κινηματογραφικούς προβολείς. Το 4Κ DMD panel της TI είναι η καρδιά όλων των κινηματογραφικών συστημάτων προβολής συμπεριλαμβανομένων και των κινηματογράφων IMAX.

Επιστρέφοντας στη κουβέντα μας για τo ADC της ΤΙ ήθελα να ρωτήσω αν διαθέτει USB interface ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προγράμματα επεξεργασίας ήχου όπως Cubase, Soundforge κλπ. και αν είσαι προσωπικά ικανοποιημένος με την ποιότητα μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Θα ήθελα να κανονίσουμε μια συνάντηση τώρα που είναι διακοπές ( και έχω άδεια επιτέλους) να τα πούμε από κοντά και να κανονίσουμε το οικονομικό.
Προτείνω να ξεκινήσουμε να αγοράζουμε τα πάντα και να τα παραδοσουμε στον ηλεκτρονικό και να μας μείνει το τελευταίο κομμάτι του Δημήτρη για το τέλος.
Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε συντομότερα.
Ας δηλώσουμε λοιπόν ποιοι από εσάς είναι Αττική και μπορούν να συναντηθούμε.
Ξεκινώ τη λίστα.
Γραφουμε και την περιοχή μας για να βρούμε κοινό τόπο.
Δηλώνω και τοv sonus naturalis που θα το κανονίσουμε μεταξύ μας.

1. analog-jimaras (νότια προάστια) Ελληνικό.
2. Sonus Naturalis (νότια προάστια) Αργυρούπολη

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Επιστρέφοντας στη κουβέντα μας για τo ADC της ΤΙ ήθελα να ρωτήσω αν διαθέτει USB interface ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προγράμματα επεξεργασίας ήχου όπως Cubase, Soundforge κλπ. και αν είσαι προσωπικά ικανοποιημένος με την ποιότητα μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.

Όπως έγραψα, έχω βάλει USB interface ακριβώς για αυτό το λόγο, αν και στο παρελθόν το είχα συνδέσει με PC και μέσω s/pdif χωρίς θέματα.

Όσο αφορά την ποιότητά του, κατά κύριο λόγο το είχα χρησιμοποιήσει για να ψηφιοποιήσω σχετικά παλιές κασέτες, οπότε δεν είχα μεγάλες απαιτήσεις από ποιότητα ήχου.
Αλλά γενικά κάνει πολύ καλή δουλειά, με εξαιρετικά χαμηλό κατώφλι θορύβου και κανένα ακουστό τεχνούργημα. Καμία σχέση με διάφορες κάρτες ήχου που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν.

Άλλοι είχαν μετρήσει τις επιδόσεις του συγκεκριμένου EVB και είχε πολύ καλές επιδόσεις, τουλάχιστον μετρητικά. Πρακτικά "έπιανε" τα νούμερα του datasheet.

Θα ήθελα να κανονίσουμε μια συνάντηση τώρα που είναι διακοπές ( και έχω άδεια επιτέλους) να τα πούμε από κοντά και να κανονίσουμε το οικονομικό.
Προτείνω να ξεκινήσουμε να αγοράζουμε τα πάντα και να τα παραδοσουμε στον ηλεκτρονικό και να μας μείνει το τελευταίο κομμάτι του Δημήτρη για το τέλος.
Ξεκινώ τη λίστα.

Θα έρθω σπίτι σου να σου δώκω παραδάκι.. να μην βρέχει μόνο....

Το tascam έχει δύο θέσεις για τα μικρόφωνα του.
Ανοιχτά και χιαστί.
Δοκίμασε και άστο εκεί που έχεις καλύτερη αίσθηση.
Αν ξέρεις να το δουλεύεις κάνει καλή δουλειά, αλλά θέλει πολύ χρόνο να βρεθει το κατάλληλο σημείο που θα το στήσεις.
Εγώ το πέταγα όπου να 'ναι, γιατί έγραφα ζωντανή μουσική και δεν είχα χρόνο και χώρο για δοκιμές.

• Like
Reactions: Tzimisce
Ξεκινώ τη λίστα.

Γειτονακια είμαστε, Άνω Γλυφάδα είμαι εγώ..
Κοντά και με τους δύο σας..

Ξεκινώ τη λίστα.

Εγώ μένω στο κέντρο της Αθήνας κοντά στο μετρό Κεραμεικός, αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε όλοι δια ζώσης στέλνω χρήματα σε όποιον αναλάβει το οικονομικό κομμάτι μέσω IRIS. Επίσης θυμίζω ότι αν τελικά αγοράσουμε τα κουτιά από modushop έχω επαγγελματικό αφμ που δικαιολογεί αγορές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και περιφερειακών υλικών χωρίς φπα από το εξωτερικό. Αν δε το έχει αναλάβει άλλος μπορώ να το διεκπεραίωσω, αρκεί να μου στείλετε σωστό κωδικό παραγγελίας και ποσότητες.

• Like
Reactions: vlad66