Audio Grade Ethernet Switch

Αυτος ο τύπος αρχείου δεν υποστηρίζεται.

Το αρχείο που θα κατέβει είναι τύπου ZIP, έχει μέσα 2 αρχεία WAV.

To zip με διπλό κλικ θα ανοίξει και θα μπορέσεις να πάρεις τα wav αρχεία.

Το αρχείο που θα κατέβει είναι τύπου ZIP, έχει μέσα 2 αρχεία WAV.

To zip με διπλό κλικ θα ανοίξει και θα μπορέσεις να πάρεις τα wav αρχεία.
Ενα άλλο μέλος μου έλυσε την απορία.Ευθυνεται το ότι χρησιμοποιώ αποκλειστικά το κινητό τηλέφωνο.

εχεις καποιο απ που το αποσυμπιεζει γι αυτο.
Ρε φίλε νομίζω ότι το έχει ενσωματωμένο το android.
Κατέβασα το αρχείο και μόλις πάτησα πάνω του ,μου έβγαλε το εικονίδιο που σου επισυνάπτω.
Τα αποσυμπιεσα και ψάχνω ακουστικά να τα ακούσω 😀

Attachments

• Screenshot_2025-12-27-22-32-23-833_com.alphainventor.filemanager.jpg
    Screenshot_2025-12-27-22-32-23-833_com.alphainventor.filemanager.jpg
    159.3 KB · Views: 6
Last edited:
Κατέβασα το αρχείο και μόλις πάτησα πάνω του ,μου έβγαλε το εικονίδιο που σου επισυνάπτω.
Φανταζομαι του Θρησκου δεν το εχει.

έβαλα τα 2 wav σε ένα νεο project στο ableton που ειναι το αγαπημενο μου DAW

1.jpg

αντεστρεψα τη φαση στο ενα απ' τα δύο

2.jpg

επειδή οι ηχογραφήσεις δεν ξεκινούσαν ακριβώς από το ίδιο σημείο, χρειάστηκε να "ευθυγραμμίσω" τα κομμάτια manual...

3.jpg

με τεράστο ζοομ και ταυτοχρονη ακρόαση.... στόχος ήταν να μην ακούγεται τίποτα....

έχει κάποιο περιθώριο σφάλματος αυτό αλλά οκ, δε γράφουμε και διατριβή....

τελικά το αποτέλεσμα το εκανα export σε 44,1/24 χωρίς άλλο processing...

Μπορειτε να ακούσετε τις διαφορές εδώ:

(το link ειναι για 3 ημέρες, sorry ήταν ο πιο εύκολος τρόπος να το μοιράσω)

===================================================================
προσωπική άποψη, δεν ακούω καμιά (ουσιαστική έστω) διαφορα για να με κάνει να αλλάζω switch :P

Ακούγεται πολύ σιγά έκανες κάτι στην ένταση;
αυτή είναι η διαφορά τους.... τόσο σιγα....

για κάποιους μπορεί να είναι πολύ και να ψάχνονται,
για άλλους (σαν εμένα) είναι αδιάφορη...

Δεν έχεις τα ΒΤ της earfün που μου είχες πάρει και μένα ;;;

Πάντως με τα ακουστικά (αυτά τα ΒΤ) δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά.

Δια ζώσης η διαφορά ήταν εμφανής.

Νωρίτερα σήμερα έγινε μια νέα ηχογράφηση, απ' ευθείας από την έξοδο του προενισχυτή μου.

Για δείτε τι καταλαβαίνετε..

Τά άκουσα.
Setup_1: Με ακουστικά Hifiman Deva Pro
PC Foobar (UPnP) ->
Streamer Cambridge MXN10 ->
Optical Out ->
DAC Shanling EH3 ->
Rupert Neve RNHP (ενισχυτής ακουστικών) ->
Hifiman Deva Pro.

Setup_2: Με ακουστικά Final B3 IEM
Samsung S20 FE (Android) ->
Eddict Player ->
Bluetooth LDAC 990 Kbps ->
Shanling UP5 Bluetooth DAC/Amp ->
Final B3

Τα αρχεία είναι και τα δύο γραμμένα σε format 48 KHz/16 Bits.
Μου φάνηκε παράξενο, αλλά είναι εξακριβωμένο.

Εντυπώσεις. Η ακουστική εκτίμηση ήταν πολύ δύσκολη, διότι οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Αλλά υπάρχουν και εντοπίζονται. Υπερτερεί το δεύτερο αρχείο 2.Wav
- Τα χαμηλά και τα μεσαία έχουν μεγαλύτερα σώματα, ενώ το χαμηλό κατεβαίνει ελάχιστα, ανεπαίσθητα πιο κάτω.
-Τα πατίνια της ντραμς που παίζει διακριτικά καθ' όλη τη διάρκεια του κομματιού σε κάποια σημεία ακούγονται καλύτερα, ελάχιστα πιο δυνατά, σε σημεία που στο 1ο αρχείο περνούν απαρατήρητα. Τα sticks της ντραμς ακούγονται με περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο αρχείο. Και είναι πιο σαφείς οι απολήξεις, εκεί που σβήνει κάθε νότα.
Διαφορές στη στερεοφωνική εικόνα δεν παρατήρησα.
Ως τελικό συμπέρασμα καταλήγω ότι το 2ο αρχείο έχει μεγαλύτερη δυναμική περιοχή. Σε ελάχιστο βαθμό, αλλά εντοπίζεται.

Δεν ξέρω ποιό αρχείο είναι ποιό. Ούτε ξέρω τι πέτυχα. Διαφορές πάντως βρήκα.

Δεν έχει νόημα να ακούσουμε τις διαφορές των αρχείων που ανέβασε ο Δημήτρης για το Switch..
Καμία ηχογράφηση και αρχείο δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική φυσικά υπέροχη του audiophile switch..
Μόνο σε πραγματική ακρόαση χωρίς μέσα εγγραφής θα ακουστεί η υπεροχή του Switch, αυτό είναι δεδομένο, θα παίζει πολύ ανώτερα το Switch που φτιάχνετε και θα το διαπιστώσουν όλοι οι ευτυχής κάτοχοι του Switch όταν τα παραλάβουν με το καλό..

• Like
Reactions: Th.ARvan
Και εγώ τα άκουσα και αναρωτήθηκα αν αξίζει να ασχολείται κανείς αν οι διαφορές είναι τόσο μικρές.
Αναρωτήθηκα επίσης αν όντως οι διαφορές είναι τόσο μικρές, ή μήπως είμαι απλώς κουφός 😆

Τα άκουσα με τα πολύ αποκαλυπτικά HiFIman Arya Organic και Shanling EH2 και MacBook Air M4

Προτιμώ το πρώτο. Μου φάνηκε να έχει ελάχιστα καλύτερο σώμα. Το δεύτερο μου φάνηκε ελάχιστα πιο αναλυτικό, αλλά λίγο πιο άδειο. Και τα δυο πάντως έχουν κάτι το ενοχλητικό στα πρίμα.

Μετά, έβαλα το ίδιο κομμάτι στο Qobuz και ακούστηκε λίγο καλύτερα και από τα δυο. Έφυγε αυτή η κάπως μεταλλική χροιά και ακούστηκε πιο γλυκό, πιο ισορροπημένο. (To mac μέσω WiFi βέβαια).

Πραγματικα μια τετοιου τυπου συγκριση απο δευτερο χερι δεν ειναι ευκολη και δεν μας λεει τιποτα για την αξια της κατασκευης.
Αυτο που κανει η τροποποιηση αυτη ειναι να μειωνει το επιπεδο θορυβου (noise floor) που ειναι ακουστο μονο εμμεσα
προλαμβανοντας την ενσωματωση του στο σημα με λεπτους υπαρκτους μηχανισμους οπως ενδοδιαμορφωση, φωραση κ.α.
Τα αποτελεσματα ειναι ευδιακριτα μονο στην ακροαση του συστηματος και θα ελεγα οχι σε ολα τα ειδη της μουσικης.
Κυριως ελαφρως καλυτερα μετωπα, χροιες, μικροδυναμικα, σκηνη, δυναμικη περιοχη που συνολικα μεταφραζονται σε περισσοτερη φυσικοτητα και λιγοτερη κοπωση.

Πραγματικα μια τετοιου τυπου συγκριση απο δευτερο χερι δεν ειναι ευκολη και δεν μας λεει τιποτα για την αξια της κατασκευης.
Αυτο που κανει η τροποποιηση αυτη ειναι να μειωνει το επιπεδο θορυβου (noise floor) που ειναι ακουστο μονο εμμεσα
προλαμβανοντας την ενσωματωση του στο σημα με λεπτους υπαρκτους μηχανισμους οπως ενδοδιαμορφωση, φωραση κ.α.
Τα αποτελεσματα ειναι ευδιακριτα μονο στην ακροαση του συστηματος και θα ελεγα οχι σε ολα τα ειδη της μουσικης.
Κυριως ελαφρως καλυτερα μετωπα, χροιες, μικροδυναμικα, σκηνη, δυναμικη περιοχη που συνολικα μεταφραζονται σε περισσοτερη φυσικοτητα και λιγοτερη κοπωση.
Σωστά, στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που αναφέρεται για το είδος της μουσικής..
Το Switch δεν έχει τέτοιες "ευαισθησίες", θα είναι ανώτερο ηχητικά σε όλα τα είδη μουσικής που θα κληθεί να αναπαράγει σε σχέση με ένα απλό του εμπορίου Switch..

Σωστά, στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που αναφέρεται για το είδος της μουσικής..
Το Switch δεν έχει τέτοιες "ευαισθησίες", θα είναι ανώτερο ηχητικά σε όλα τα είδη μουσικής που θα κληθεί να αναπαράγει σε σχέση με ένα απλό του εμπορίου Switch..

Δεν εχει να κανει με το switch.
Εννοω οτι αν καποιος ακουει metal η electronica πχ τετοιου τυπου βελτιωσεις (μπορει να) ειναι δευτερευουσας σημασιας

Κι όμως, ειδικά στη metal, που είναι πολύ συχνό φαινόμενο το περιεχόμενο να είναι πολύ πολύπλοκο, με πολλά όργανα να παίζουν μαζί, το switch κάνει μεγάλη διαφορά, γιατί "καθαρίζει" όλο το άκουσμα. Εκεί που η μουσική ήταν ένα συνονθύλευμα οργάνων, όλα γίνονται πιο διακριτά και καθαρά.

Κι όμως, ειδικά στη metal, που είναι πολύ συχνό φαινόμενο το περιεχόμενο να είναι πολύ πολύπλοκο, με πολλά όργανα να παίζουν μαζί, το switch κάνει μεγάλη διαφορά, γιατί "καθαρίζει" όλο το άκουσμα. Εκεί που η μουσική ήταν ένα συνονθύλευμα οργάνων, όλα γίνονται πιο διακριτά και καθαρά.
Πολλά όργανα σε Μetal; Περισσοτερα από πέντε;
Ο,τι αυτά τα πέντε μπορούν να ξεμπερδευτουν από σαν ένα που ακούγονται,ναι.