Audio Grade Ethernet Switch

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Τελικά ήρθε με μαύρη πρόσοψη,αλλά δεν με χαλάει καθόλου(ειδικά που τα άλλα παιδιά αδημονούν να το πάρουν-έστω και εμπριμέ φαντάζομαι)
θα βγάλω φωτό,θα μπει ακριβώς κάτω από το router.
switch,router και streamer είναι πολύ-πολύ κοντά μεταξύ τους.
ψήνομαι και για καλώδιο 50cm supra από το switch στο streamer σαν τελευταία προσθήκη.
Δεν ξέρω αν για αυτό το μήκος συντρέχει λόγος να το βάλω,ακούω γνώμες

Το ξέρεις ότι έχουμε πληρώσει παραπάνω λεφτά για την ασημί πρόσοψη των 10mm και για τα καπάκια πάνω και κάτω τα οποία δεν είναι λαμαρίνα του 1mm αλλά αλουμίνιο των 2mm ......

ΥΣ..
Μην πάρεις το supra , το έχω και το άκουσα...

Στείλε μου πμ (αν θέλεις) , έχω φτιάξει και ακούσει τα nexans cat6A (f) UTP και cat7 S/FTP με βιομηχανική κάλτσα προστασίας και πολύ καλά βύσματα όπως βλέπεις στις φωτογραφίες παρακάτω :

IMG_20260218_125556.jpg

Μήκος 1 μέτρο το καθένα, τα έφτιαξα για να τα δοκιμάσω κόντρα στο πανάκριβο wireworld starlight (αλλά και μεταξύ τους)...

Ναι , το starlight δεν μπορεί να νικηθεί, αλλά και τα nexans είναι εξαιρετικά !
Η μεταξύ τους διαφορά είναι περισσότερο θέμα γούστου, άρα δεν είναι απόλυτα αντικειμενική από κάποιον που θα τα συγκρίνει.

Και επειδή εγώ δεν έχω "στήσει" μαγαζάκι, θα σου πω ότι μετά το starlight, 2ο στο δικό μου σύστημα ήρθε ένα έτοιμο (στα 2 μέτρα μήκος) της LANmark (πάλι nexans δλδ) cat6A το οποίο είναι πάμφθηνο και εύκολο να βρεθεί.
Ο mdvq το αγόρασε και ως συνήθως μου το έδωσε για δοκιμή..

IMG_20260218_131556.jpg

IMG_20260218_131606.jpg

IMG_20260218_131615.jpg

Ναι, αυτό το 2μετρο που νίκησε το ίδιο του το αδερφάκι του ενός μέτρου ( !! ) , έφτασε πολύ κοντά στο starlight και μάλιστα κάποια στιγμή το ξεπέρασε όταν το starlight μπήκε σε άλλη θύρα στο switch..

Έτσι μάθαμε ότι και οι θύρες παίζουν ρόλο, τουλάχιστον στο μικρό tp-link που έχω αυτή την στιγμή....

Παρέλαβα κι εγώ. Ειμαι δουλειά αλλά δεν κρατήθηκα. Έπρεπε να δω τουλάχιστον το μέγεθος του κουτιού του switch. Ανοιξα το πακετο και άκουσα κατι να κουδουνιζει απο μεσα. Ε, φυσικά και το άνοιξα. Είχε φύγει μια βίδα απο μεσα. Πολυ καθαρή δουλεία παντως. Δεν το περίμενα. Ειδικά το δέσιμο του zyxel στο κουτι ειναι πολύ προσεγμένο. Η βίδα που είχε φύγει ήταν μια απο αυτές στην πλακέτα του Δημήτρη. Σήμερα θα συνδέσω. Δε νομίζω να προλάβω να ακούσω, αλλα θα συνδέσω. 1000018820.jpg

Το ξέρεις ότι έχουμε πληρώσει παραπάνω λεφτά για την ασημί πρόσοψη των 10mm και για τα καπάκια πάνω και κάτω τα οποία δεν είναι λαμαρίνα του 1mm αλλά αλουμίνιο των 2mm ......

ΥΣ..
Μην πάρεις το supra , το έχω και το άκουσα...

Στείλε μου πμ (αν θέλεις) , έχω φτιάξει και ακούσει τα nexans cat6A (f) UTP και cat7 S/FTP με βιομηχανική κάλτσα προστασίας και πολύ καλά βύσματα όπως βλέπεις στις φωτογραφίες παρακάτω :

View attachment 266849

Μήκος 1 μέτρο το καθένα, τα έφτιαξα για να τα δοκιμάσω κόντρα στο πανάκριβο wireworld starlight (αλλά και μεταξύ τους)...

Ναι , το starlight δεν μπορεί να νικηθεί, αλλά και τα nexans είναι εξαιρετικά !
Η μεταξύ τους διαφορά είναι περισσότερο θέμα γούστου, άρα δεν είναι απόλυτα αντικειμενική από κάποιον που θα τα συγκρίνει.

Και επειδή εγώ δεν έχω "στήσει" μαγαζάκι, θα σου πω ότι μετά το starlight, 2ο στο δικό μου σύστημα ήρθε ένα έτοιμο (στα 2 μέτρα μήκος) της LANmark (πάλι nexans δλδ) cat6A το οποίο είναι πάμφθηνο και εύκολο να βρεθεί.
Ο mdvq το αγόρασε και ως συνήθως μου το έδωσε για δοκιμή..

View attachment 266850

View attachment 266851

View attachment 266852

Ναι, αυτό το 2μετρο που νίκησε το ίδιο του το αδερφάκι του ενός μέτρου ( !! ) , έφτασε πολύ κοντά στο starlight και μάλιστα κάποια στιγμή το ξεπέρασε όταν το starlight μπήκε σε άλλη θύρα στο switch..

Έτσι μάθαμε ότι και οι θύρες παίζουν ρόλο, τουλάχιστον στο μικρό tp-link που έχω αυτή την στιγμή....
Για πες για τις θύρες..

Ποιες διαφορες παρατηρησατε μεταξυ του lanmark και του supra συγκριτικα οταν συνδεθηκαν ως το τελευταιο καλωδιο απο το switch στο streamer? Αν ειναι να το παρω μιας και ειναι φτηνο. Γιατι εγω δοκιμασα το qed performance ethernet 3m, το audioquest pearl 1.5m, διαφορα ugreen, belkin διαφορα cat5e και cat6 και καλωδια διαφορα ethernet απο αλλες συσκευες και το προτιμησα με διαφορα.

Τις διαφορες τις ρωταω για να ξερω αν ο χαρακτηρας που βγηκε ταιριαζει με αυτο που θελω εγω για το συστημα μου.

Προσοχη ομως να πω κατι. Το προτιμησα αφου εκανα ρυθμισεις και τροφοδοτησα καθαρα switch και wifi bridge και στο πρωτο καλωδιο εβαλα το audioquest pearl 1.5. Δηλαδη πρεπει ηδη πριν το supra να ειναι καθαρο το δικτυο.

Για πες για τις θύρες..
Αυτή που είναι κοντά στην θύρα εισόδου είναι η καλύτερη και όσο πας πιο μακριά πέφτει η ποιότητα.

Ξαναλέω ότι αφορά το δικό μου μικρό tp-link switch και όχι αυτό του project που δεν έχω κάνει ανάλογη δοκιμή..

Ποιες διαφορες παρατηρησατε μεταξυ του lanmark και του supra συγκριτικα οταν συνδεθηκαν ως το τελευταιο καλωδιο απο το switch στο streamer? Αν ειναι να το παρω μιας και ειναι φτηνο. Γιατι εγω δοκιμασα το qed performance ethernet 3m, το audioquest pearl 1.5m, διαφορα ugreen, belkin διαφορα cat5e και cat6 και καλωδια διαφορα ethernet απο αλλες συσκευες και το προτιμησα με διαφορα.

Τις διαφορες τις ρωταω για να ξερω αν ο χαρακτηρας που βγηκε ταιριαζει με αυτο που θελω εγω για το συστημα μου.
Να τα πούμε στο ανάλογο νήμα καλύτερα ;;;;

Ας αφήσουμε καθαρό όσο γίνεται αυτό, γιατί δεν βλέπω να "προχωράει" σωστά το πράγμα....

Να τα πούμε στο ανάλογο νήμα καλύτερα ;;;;

Ας αφήσουμε καθαρό όσο γίνεται αυτό, γιατί δεν βλέπω να "προχωράει" σωστά το πράγμα....
Μπορεις να τα μεταφερεις τα μηνυματα εκει? Γιατι δεν προχωραει σωστα? Απαντησε αν θελεις στο νημα που λες.

Παρέλαβα κι εγώ. Ειμαι δουλειά αλλά δεν κρατήθηκα. Έπρεπε να δω τουλάχιστον το μέγεθος του κουτιού του switch. Ανοιξα το πακετο και άκουσα κατι να κουδουνιζει απο μεσα. Ε, φυσικά και το άνοιξα. Είχε φύγει μια βίδα απο μεσα. Πολυ καθαρή δουλεία παντως. Δεν το περίμενα. Ειδικά το δέσιμο του zyxel στο κουτι ειναι πολύ προσεγμένο. Η βίδα που είχε φύγει ήταν μια απο αυτές στην πλακέτα του Δημήτρη. Σήμερα θα συνδέσω. Δε νομίζω να προλάβω να ακούσω, αλλα θα συνδέσω. View attachment 266853

Τι είναι αυτό ρε Θανάση ;;;

Screenshot_20260218-134427.png

Σου φαίνεται για καινούργιο ή η φωτογραφία με ξεγελά ;;;

Το EMI FILTER εννοώ..

Τι είναι αυτό ρε Θανάση ;;;

View attachment 266855

Σου φαίνεται για καινούργιο ή η φωτογραφία με ξεγελά ;;;

Το EMI FILTER εννοώ..
Δε φαίνεται για καινούργιο. Αλλά πίσω δεν το στέλνω :P
Εκτός αν έχει πρόβλημα. Που δε νομίζω.

• Angry
Reactions: vlad66
Θα μιλησω με τον ηλεκτρονικό και θα επανελθω, εγω τα αγορασα ολα ολοκαινουργια και του τα παρέδωσα σε σφραγισμένη σακούλα.

Άστο.. καινούργιο είναι, απλά δυσκολεύτηκε στην εφαρμογή του ο τεχνικός γιατί ήταν το 1ο κομμάτι που έβαζε..

Όλα καλά ;)

(Ρώτησα και έμαθα για να μου/μας φύγει η απορία)

• Love
Reactions: Panoramix
Θα μιλησω με τον ηλεκτρονικό και θα επανελθω, εγω τα αγορασα ολα ολοκαινουργια και του τα παρέδωσα σε σφραγισμένη σακούλα.

Κανένα παραπανήσιο αγόρασες για εμάς που έχουμε το πιλοτικό; 😂

Όλα καλά λέμε..

Θυμάσαι που ήθελα να τα μοντάρω μόνος μου ;;;

Κάτι τέτοια με χαλάνε γιατί είμαι τέρμα παράξενος...

Edit..
Αν και το δικό μου έρθει έτσι, θα το ξηλώσω για να του περάσω νέο διάφανο θερμοσυστελλόμενο...

Άστο.. καινούργιο είναι, απλά δυσκολεύτηκε στην εφαρμογή του ο τεχνικός γιατί ήταν το 1ο κομμάτι που έβαζε..

Όλα καλά ;)

(Ρώτησα και έμαθα για να μου/μας φύγει η απορία)

Για να μην υπάρχουν απορίες, ο τεχνικός είναι ο Σέρκος (@venar) και όντως έγινε έτσι.

Ταλαιπωρήθηκε απλά λίγο η ετικέτα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φίλτρο.

Για να μην υπάρχουν απορίες, ο τεχνικός είναι ο Σέρκος (@venar) και όντως έγινε έτσι.

Ταλαιπωρήθηκε απλά λίγο η ετικέτα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φίλτρο.
Για να πω την αλήθεια δεν το γνωριζα ποιο μέλος ηταν δεν τον ρωτησα ποτέ :LOL:

Μεταξυ σας συνενοηση δεν υπαρχει;
Εχετε βρει τον χωρο ευκαιρο και πυροβολατε ποτε με προβληματα, ποτε με υποψιες , ποτε με ευχαριστιες , ποτε με αιχμες ακομη και για το Σωματειο που τρεχει το φορουμ
και ολα αυτα με εναν ανθρωπο που τον ξερετε πολυ καλα , τον εχετε συναντησει πολλοι και ακομη εχετε και κανει ακροασεις μαζι του

Υπαρχει καποιος λογος για ολα αυτα ;

Επειδη ο χωρος ανηκει σε μη Κερδοσκοπικο Σωματειο καλο θα ηταν να ειστε λιγο πιο προσεκτικοι, εαν συνεχιστει το ιδιο παρατραγουδο θα ζητησω προσωπικα απο το διαχειριστη του νηματος να το κλειδωσει.