Οχι Λευτερη δεν ψαχνουμε λαθος. Αλλα στη φωτο , η φαση ειναι εκει που δειχνει το βελος. Ετσι ειναι το ιδιο το IEC στα καλωδια ρευματος. Εσυ βλεπεις την ασφαλεια στη φαση ?
Είναι σωστό έτσι όπως έχει γίνει, δεν υπάρχει λάθος
Και θεωρεις σωστο στην ασφαλεια να εχεις ενα καφε και ενα μπλε καλωδιο , και στο iec δυο μπλε ?
Συν το οτι στη φωτο αυτην, τα δυο μπλε ειναι αναποδα στο iec. Συν το οτι μας λες οτι το καλωδιο ρευματος του χρηστη , ειναι σωστο με αυτο το λαθος στο iec................αρα πιθανως και το καλωδιο λαθος η μηπως η πριζα στον τοιχο ?
Δεν θα ηθελες να εισαι ηλεκτρολογος στην Κυπρο ή την Αγγλια για παραδειγμα.
Μπορείς να με κατηγορείς όσο θες, κανένα πρόβλημα..
Όποιος νομίζει ότι το μηχάνημα έχει λάθος συνδεσμολογία επειδή αντί για καφέ χρώμα στην ασφαλειοθηκη, έχει μπλε, επειδή ο κάτοχος του μηχανήματος δεν είχε ένα κομματάκι καφέ καλώδιο ώστε να το αντικαταστήσει και άφησε το μπλε, μάλλον δεν γνωρίζει ηλεκτρολογικά.
Μπορούμε να πάμε όποιος θέλει το συγκεκριμένο μηχάνημα σε οποιονδήποτε τεχνικό/ηλεκτρονικό/ηλεκτρολόγο η ότι άλλο θέλετε, να μας βρει το λάθος..
ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχει πουθενά λάθος..
Επίσης δεν θα ήθελα να είμαι ηλεκτρολόγος στην Κύπρο η στην Αγγλία...
Μια χαρά κάνω την δουλειά μου τόσα χρόνια στην χώρα μου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα..
Δεν υποχρέωσα κανέναν να πειράξει τα μηχανήματα που παρέλαβαν, (εννοώ τα Switch), που ούτως ή άλλως είχαν κάνει λάθος στην συνδεσμολογία οι εξειδικευμένοι τεχνικοί που έκαναν το μονταρισμα, (έβαλαν την ασφάλεια στον ουδέτερο και σύνδεσαν λάθος τον μετασχηματιστή...
Ο συγκεκριμένος κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος γνωρίζει τι κάνει σε αντίθεση με πολλούς άλλους που γράφουν σε αυτό το φόρουμ..
Επισης γνωρίζω και εγώ πολύ καλά τι σχολιάζω, δεν είναι δικό μου θέμα όλη αυτή η φάση με τα Switch, δεν τα έφτιαξα εγώ...