Audio Physic Scorpio Γνώμες

H αληθεια ειναι οτι τα συνοδα μου δεν κανουν για αυτα τα ηχεια και μου το θυμιζουν ολη την ωρα που ακουω μουσικη....
Οποτε υπομονη μεχρι να ερθει η ωρα της αναβαθμισης γιατι με στεγνωσαν τα ηχεια.
Πολυ καλη τονικοτητα και πολυ ισοροπημενος ηχος! Και ειναι παραπανω απο αρκετο για το χωρο μου! Θα μπορουσε ανετα να παιξει και σε μαγαλυτερο χωρο.Παρολο που ο ενθσχυτης μου ειναι αναιμικος στο θεμα της οδηγησης.
Παρολ'αυτα η μουσικη νιωθω οτι ξεπιδαει απο την απολυτη ησυχια και εχουν εχουν αβιαστη μουσικη ροη.
Ο κατασκευαστης λεει μεσα στο βιβλιο οτι οι μοναδες περνουν απο burn in πριν μονταριστουν στη καμπινα και σημειωνει οτι αναλογως του μουσικου προγραμματος θελαι περιπου 3 μερες στρωσιμο... Λιγο μου ακουγεται... Τι λετε εσεις;

Αυτό έλειπε, να τα έπερνες σε χρώμα που δεν σε τρέλεναν.Δεν χωράνε συμβιμβασμοί όταν κάνεις τέτοια έξοδα.
Κακά τα ψέμματα, η τρέλα μας αγγίζει και το οπτικό νεύρο.

Αν δεν δεις μεγάλες διαφορές πάρε τον φτηνότερο και κράτα λεφτά στην άκρη για πηγή. Το cp player που έχεις το είχα 10χρονάκια. Παληκάρι και αξιόπιστο και από όλα και μια χαρά ειναι για τα λεφτά του. Αλλά όταν το άλλαξα και ανέβηκα 1-2 κατηγορίες μου έπεσαν τα σαγώνια.
Εγω το marantz το εχω 9 χρονια.Αλλα δεν εχεις αδικο. Σιγα σιγα θα τα κανω ολα. Πρωτα απο ολα ενισχυτης γιατι δε γινεται να τα παιζω με τον πολυκαναλο. Ειναι κοροϊδια για τα λεφτα που εδωσα.:slapface:

Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Α φιλαράκι να χέρεσαι τις καλονές σου....

Εγώ στο περίμενε κανά δυο μέρες ακόμα τι να πω πια τι να πω!!!:violent-smiley-030:

Με μπρίζωσες μ' αυτό που είπες πως άνετα υποστηρίζουν μεγαλύτερο χώρο, γιατί ήταν αρχικά στις επιλογές μου αλλά θεώρησα τους Ερμήδες καταληλότερους για το χώρο μου και τα συνοδά μου!!!

Χαλάρωσε και απόλαυσέ τα μέρα με τη μέρα που θα παίζουν καλύτερα και μη μπριζώνεσαι για αναβαθμίσεις ακόμα...

Nα εισαι καλα κρητηκε! Αντε με το καλο να παρεις και τα δικα σου να τα χαρεις! Φωτογραφιες που ανεβασα ειδες καθολου;
Μη μπριζονεσαι καθολου. Ο ερμης ειναι και γ@μ@ τα ηχεια! Πολυ καλα! Ναι η αληθεια ειναι οτι τα παιζω ανετα ακομα και με τον ενισχυτη μου οσον αφορα τις εντασεις.
Κατα τα αλλα θελει σιγουρα καλλιτερα ενισχυτικα καθως δεν εχουν την στερεοφωνικη εικονα και τη καθαροτητα που ειχαν οταν τα ακουσα με primare και symphonic line. Ειναι η αληθεια.

Last edited by a moderator:
Nα εισαι καλα κρητηκε! Αντε με το καλο να παρεις και τα δικα σου να τα χαρεις! Φωτογραφιες που ανεβασα ειδες καθολου;
Μη μπριζονεσαι καθολου. Ο ερμης ειναι και γ@μ@ τα ηχεια! Πολυ καλα! Ναι η αληθεια ειναι οτι τα παιζω ανετα ακομα και με τον ενισχυτη μου οσον αφορα τις εντασεις.
Κατα τα αλλα θελει σιγουρα καλλιτερα ενισχυτικα καθως δεν εχουν την στερεοφωνικη εικονα και τη καθαροτητα που ειχαν οταν τα ακουσα με primare και symphonic line. Ειναι η αληθεια.

τα τεμπο τα ειχα ακουσει με luxman ολοκληρωμενο και αριστα καλωδιοαξεσουαρ και συνοδα. ειχα παθει πλακα...
ειναι μια μαρκα που την εχω σε εκτιμηση οπως kai ολα τα made in japan που εχω ή είχα...

Eχω ακουσει κι εγω luxman πολυ παλια σε κακο χωρο και ασχετη στιγμη αλλα μου αρεσε παρα πολυ το ακουσμα! Δε θυμαμαι ομως με τι ηχεια....
Οπως επισης μ'αρεσουν και τα accuphase.

Επειδή είχα ακούσει τον δικό μου Luxman με τα Virgo όταν ψαχνόμουνα θα έλεγα το αποτέλεσμα πολύ πολύ καλό όχι όμως ιδανικό και ας λατρεύω την Luxman.
Νομίζω ότι πρίν αγοράσεις ενισχυτή πρέπει οπωσδήποτε να τα ακόυσεις με Densen, από τους συνδυασμούς Τζακ Πότ όπως μου αρέσει να λέω, το δέσιμο είναι ιδανικό και τα δίνει όλα με απαράμμιλη μουσικότητα για επιδόρπιο. Σπάνιο αποτέλεσμα που πολοί πανάκριβοι συνδυασμοί δεν το πετυχαίνουν.

Last edited:
Ο κατασκευαστης λεει μεσα στο βιβλιο οτι οι μοναδες περνουν απο burn in πριν μονταριστουν στη καμπινα και σημειωνει οτι αναλογως του μουσικου προγραμματος θελαι περιπου 3 μερες στρωσιμο... Λιγο μου ακουγεται... Τι λετε εσεις;

Και η B&W έγραφε δυό εβδομάδες και μάλιστα ότι μετά από αυτό το διάστημα είναι ιδέα του ιδιοκτήτη η οποία διάφορα.
Καλά... Για ενιά μήνες άλλαζαν συνήθως προς το καλύτερο κάθε μια δυό βδομάδες έντονα και ακουστά, ένα χρόνο μετά έχουν κάτσει και μπορώ πια να πω ότι το πως ακόμα στρώμουν μπόρει πια να είναι και ιδέα μου (ή μήπως όχι; )..

Last edited:
Επειδή είχα ακούσει τον δικό μου Luxman με τα Virgo όταν ψαχνόμουνα θα έλεγα το αποτέλεσμα πολύ πολύ καλό όχι όμως ιδανικό και ας λατρεύω την Luxman.
Νομίζω ότι πρίν αγοράσεις ενισχυτή πρέπει οπωσδήποτε να τα ακόυσεις με Densen, από τους συνδυασμούς Τζακ Πότ όπως μου αρέσει να λέω, το δέσιμο είναι ιδανικό και τα δίνει όλα με απαράμμιλη μουσικότητα για επιδόρπιο. Σπάνιο αποτέλεσμα που πολοί πανάκριβοι συνδυασμοί δεν το πετυχαίνουν.
Aν και εκτιμω τους densen πολυ δεν θα τους επαιρνα. Τους εχω ακουσει αρκετες φορες και μου αρεσε ποσο καθαροι και διαφανοι ηταν αλλα μου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν λεπτοηχοι αν μου επιτρεπεται τον ορο. Ομως δεν τους εχω ακουσει ποτε με audio physic οποτε επιφυλασομαι. Μακαρι να μπορεσω να παρω symphonic line. Οταν ερθει η ωρα θα το κοιταξω καλα.Παντως ο primare για τα λεφτα που ζηταει εχει και ισχυ και καη τροφοδοσια οπως και κατασκευη!

Last edited:
Aν και εκτιμω τους densen πολυ δεν θα τους επαιρνα. Τους εχω ακουσει αρκετες φορες και μου αρεσε ποσο καθαροι και διαφανοι ηταν αλλα μου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν λεπτοηχοι αν μου επιτρεπεται τον ορο. Ομως δεν τους εχω ακουσει ποτε με audio physic οποτε επιφυλασομαι. Μακαρι να μπορεσω να παρω symphonic line. Οταν ερθει η ωρα θα το κοιταξω καλα.Παντως ο primare για τα λεφτα που ζηταει εχει και ισχυ και καη τροφοδοσια οπως και κατασκευη!

Κι εγώ αυτή την εντυπωση έχω σχηματίσει για τους densen.
O primare εχει πιο καθαρό ήχο από τον symphonic line κατά την άποψή μου.

Κι εγώ αυτή την εντυπωση έχω σχηματίσει για τους densen.
O primare εχει πιο καθαρό ήχο από τον symphonic line κατά την άποψή μου.
Πιστευω πως αυτο που λες εχει να κανει με το οτι εχει πιο εντονα ακρα ο primare αλλα ο symphonic line που ειχα ακουσει ειχε πιο flat ηχο, καλλιτερη οδηγηση που ειχε σαν αποτελεσμα τρισδιαστατη απικονηση με σαφεις τοποθετησηεις των μουσικων εντος της σκηνης τρομερο βαθος και υψος εικονας οπως και πολυ καλη μουσικοτητα. Στοιχια που δεν ελειπαν απο τον primare αλλα υπηρχαν σε μικροτερο βαθμο. Μαλλον για symphonic line θα παω κι αν δε τα καταφερω τοτε primare.

Η αληθεια είναι ότι ο symphonic line ακούγεται πιο ογκώδης και πιο "γλυκός" από τον primare Ι30 θα έλεγα.
Αλήθεια ποιο μοντέλο symphonic line έχεις υπόψη σου?

Έχω ακούσει τα Audio Physic Virgo V με τρια ενισχυτικά
1. Clearaudio Balance pre-power amp.
2. Symphonic Line RG10 MKIV
3. Densen B250 pre - B330 power amp.

Το πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα το είχε ο 1.
Οι Densen είχαν αυτή την καθαρότητα και διαφάνεια ("άνοιχτή μεσαία") αλλά τους έλειπε ο όγκος.
Ο Symphonic RG10 ήρθε τρίτος. Είχε και μια έλλειψη οδήγησης σε σχέση με τους άλλους. Νομίζω ότι ο Krafquelle θα ταίριαζε καλύτερα στα Virgo.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να τα ακούσω και με τον ASR Emitter 1 κατι που δεν έκανα τότε λόγω έλλειψης χρόνου.

Να μη συμβιβαστείς στο θέμα ενισχυτικού και να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, κι ας περιμένεις για κάποιο χρονικό διάστημα.

Last edited:
Mε rg 9 εχω ακουσει. Οσο για οδηγηση οι Symphonic φημιζονται για τις ικανοτητες τους.
Και μιας και το ανεφερες αν εβρισκα εναν asr emitter I μετεχειρισμενο σε καλη κατασταση ισως να τον προτιμουσα περισσοτερο απο οποιονδηποτε αλλον αλλα δυστυχως δεν εχει τυχει να τον ακουσω ποτε. Ξερω μονο οτι ειναι εξαιρετικοι σε ολα τους τα σημεια.

Mε rg 9 εχω ακουσει. Οσο για οδηγηση οι Symphonic φημιζονται για τις ικανοτητες τους.
Και μιας και το ανεφερες αν εβρισκα εναν asr emitter I μετεχειρισμενο σε καλη κατασταση ισως να τον προτιμουσα περισσοτερο απο οποιονδηποτε αλλον αλλα δυστυχως δεν εχει τυχει να τον ακουσω ποτε. Ξερω μονο οτι ειναι εξαιρετικοι σε ολα τους τα σημεια.

Αφού τα φέρνει ο ίδιος αντιπρόσωπος καλό είναι να ακούσεις και τον asr emitter I για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.
Αν σου αρέσει περισσότερο από τους symphonic & primare κανε οικονομίες για να μαζέψεις το ποσό. Υπάρχει διαφορά στην τιμή το ξέρω, αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα.

Κοιταξε ουτως η αλλως τωρα κοντα δε μπορω να παρω τιποτα... οποτε σιγουρα θα κοιταξω να μαζεψω για να κανω μια αξιοπρεπη αγορα για να ειμαι και ικανοποιημενος!

Και πολύ σωστά θα κάνεις.

Επέτρεψε μου ένα τελευταίο off topic για να μην σε ξανα ενοχλήσουμε οι Voivodάδες.
Παιδιά όσοι πιστοί προσέλθετε στο social group με θέμα τους VOIVOD που έχω ανοίξει!
http://www.avclub.gr/forum/group.php?groupid=13

Πάνο μου sorry και τέλος εδώ.

Πάντως με τον Luxman L590AII που άκουσα τα virgo πέρα απο ότι ο ενισχυτής τα "έσκιζε" , το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απο ότι με Symphonic Line, άποψη μου αυτή..

Πρωτες εντυπωσεις...

Καταρχην κραταμε το γεγονος οτι ο ενισχυτης μου ειναι αναιμικος και προχωραμε...:slapface:

Τα ηχεια στο χωρο μου πιστευω οτι εκατσαν καλα παρολο που οι τοιχοι δεξια και πισω.
Αρχιζω απο τα χαμηλα. Η αληθεια ειναι οτι φοβομουν οτι στα χαμηλα θα ειναι αδυναμα. Τι αυταπατη... Ειναι απιστευτο το ποσο δυνατο χαμηλο εχει. Ειναι σφικτο αριστα ελεγχομενο γεγονος που δυσκολευει τον ενισχυτη μου αρκετα ο οποιος οταν το προγραμμα ζοριζει κρεμαει.Παρ'ολα αυτα ο χωρος γεμιζει για πλακα σε σημειο που με κανει να σκεπτομαι οτι και τα tempo θα τα καταφερναν αψογα αν δε μπορουσα να διαθεσω τα χρηματα. Δεν τονιζεται καμια περιοχη των χαμηλων και ευτυχως δεν εχω μεχρι στιγμης μπουμαρισματα.
Διαθετουν παλμο αισθητο στον χωρο και στο 'στομαχι'.Μεγαλη λοιπον ανατροπη και ολη αυτη η ενεργεια στα χαμηλα με ελαχιστες διαδρομες των μεγαφωνων. Λογικο βεβαια αφου το καθε ηχειο εχει 4 γουφερ...

Παμε παρακατω...

Στις μεσαιες τωρα... Κι εκει παλι στο χωρο μου εδειξαν αλλη συμπεριφορα οπως και στα χαμηλα απο οτι ειχα βιωσει στα demo rooms των αντιπροσωπων.
Καλλιτερη βεβαια κατα προσωπικη μου αποψη. Εχω μονιμως την εντυπωση οτι το ηχειο ειναι απον.Διαφανο καλλιτερα. Υπεροχες φωνες υπεροχες μελωδιες χωρις τονισμους. Μου δινεται η αισθηση συνεχως της αβιαστης ροης της μουσικης που ξεπηδαει απ'τη σιωπη. Μεγαλα σωματα και υπεροχη αποδοση των οργανων. Οσο τα ακουω τα ερωτευομαι...

Ποιο ψηλα τωρα....
Διαφανεια και καθαροτητα χωρις τονισμους εμφασεις και υπερβολες. Τα μεταλλα των κρουστων ειναι πανκαθαρα και ευδιακριτα!

Στα αυτια μου ακουγονται αψογα τονικα κατι το οποιο ειχα ακουσει και παλαιοτερα απο αλλους φιλους οπως επισης και διαβασει απο διαφορες δοκιμες στον ειδικο τυπο.

Δυστυχως δεν εχω τη τρισδιατατη απικονηση λογο του ενισχυτη που εχω ο οποιος δεν ενδεικνηται καν για 4ωμα φορτια ποσο δε για τα συγκεκριμενα ηχεια. Πιστευω πως αν αλλαξω ενισχυτη θα ''αλλαξουν'' και τα ηχεια εντελως.