Audio Physic Scorpio Γνώμες

Προσωπικά, έχω επιλέξει τη μέση λύση.

Αφού πρώτα ακούσει κάποιος τα δύο-τρία ηχεία που επιθυμεί ή το ηχείο που επιθυμεί στο κατάστημα, του το πηγαίνω σπίτι με χρέωση, ανάλογη με το βάρος, τον όγκο, την απόσταση από την έδρα μου.

Κάνει την ακρόαση το Σαββατοκύριακο, χωρίς να έχει εμένα από επάνω του να τον «πρήζω» άκου τι όμορφα τα χαμηλά, πως σε χαϊδεύει η φωνή της Ella, αυτό είναι hi hat και λοιπές τέτοιες εκφράσεις, πηγαίνω το παίρνω, με πληρώνει, το σκέφτεται κάποιο χρονικό διάστημα (δεν εννοώ ένα χρόνο!) και αν αποφασίσει την αγορά του το ποσό αφαιρείται από την αξία του ηχείου.

Με αυτό τον τρόπο και εκείνος εξυπηρετείται και εγώ δεν αισθάνομαι ανόητος ή θύμα εκμετάλλευσης.

Φυσικά με την προϋπόθεση ότι αξίζει η κίνηση, όχι να έχει ο άλλος τον ενισχυτή της Marantz 6004 και να θέλει να αγοράσει Focal 1038 γιατί του αρέσουν ως εμφάνιση και παίζουν με ενισχυτές… 100w/8Ω…
Σε αυτή την περίπτωση και τσάμπα ο κόπος είναι και θάβεται το ηχείο, οπότε καλύτερα μακριά και αγαπημένοι ;-)

Εγώ "επωφελήθηκα" αυτής ακριβώς της τακτικής του "ισοβίτη" και μπόρεσα να ακούσω σπίτι μου το ηχείο που τελικά αγόρασα. Ενώ μου είχε αρέσει από την πρώτη ακρόαση στο χώρο της Stepcom, είχα μια μικρή ένσταση για το χαμηλό του που μου φάνηκε λίγο ασθενικό και άνευρο. Επειδή όμως ήταν στημένα καταμεσής του χώρου ακρόασης, σε απόσταση περί τα 2,5 μέτρα από τον πίσω τοίχο και 1,5 μέτρο από κάθε πλευρά, σκέφτηκα ότι στο σπίτι μου, στο 0,5 μέτρο από πίσω και στο 1 μέτρο από πλάι, μπορεί να ενισχυθεί λίγο το χαμηλό, όπως κι έγινε. Επίσης ο "ισοβίτης" μου είχε πει και για την καλύτερη συνεργεία του ηχείου με γιαπωνέζικους ενισχυτές, πράγμα που επίσης επιβεβαιώθηκε. Και επιπλέον κατά κάποιο τρόπο με "αποθάρρυνε" από την ακρόαση του μεγαλύτερου ηχείου της σειράς, το οποίο μάλλον θεωρούσε ότι θα ήθελε καλύτερα συνοδά (αντίστοιχα με το παράδειγμα 6004 και 1038).

Ως εκ τούτου είχα μια εξαιρετική εμπειρία, η οποία θα ήταν εξίσου καλή ακόμα κι αν δεν είχα αγοράσει τα Duetto κατόπιν της ακρόασης σπίτι μου, καθώς τότε με ένα πολύ χαμηλό κόστος (30 Ευρώ) θα είχα γλιτώσει μια "λάθος" αγορά.

Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Από αυτήν την φράση πήρα την αφορμή να γράψω.Κύριε Μηχαήλο κοιτάζετε την τσέπη σας και καλά κάνετε από την πλευρά σας. Ο καθέ αντιπρόσωπος απλώς προσπάθεί να κερδίσει με διαφορετικές τακτικές....

Αυτο το τελευταιο ειναι που με εκνευριζει φιλε μου...αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.
Οσο για τα μηχανηματα που μεχρι τωρα εχουμε δανεισει προς ακροαση ποτε δεν εχουμε ζητησει χρηματα, εκτος αν προκειται για εκτος Αθηνας οπου ο ενδιαφερομενος χρεωνεται με τα μεταφορικα. Παρολαυτα αυτα σαφως θα επρεπε και συμφωνω απολυτα με τον Αντωνη, γιατι υπαρχουν και καποιοι που το κανουν μονο και μονο για την πλακα τους - σιγα μην σκεφτουν την μεση μας - αλλα ειναι και ενα δειγμα του ποσο πραγματικο ενδιαφερον υπαρχει απο τον υποψηφιο αγοραστη.

O Γιαννης ειναι απο τους λιγους που εκφερει την γνωμη -αποψη του και ας ερχεται σε αντιθεση με το στενως εννουμενο επαγγελματικο συμφερον.Θα πει την αποψη και κατ ιδιαν χωρις να σκεφθει πρωτα το αμεσο οικονομικο συμφερον.Προτιμα να εχει ευχαριστημενους πιθανους πελατες,παρα μη ικανοποιημενους αγοραστες.Σε οποια επαφη ειχα μαζι του ,μονο καλα λογια εχω να πω,για την συμπεριφορα του και την ευγενεια του
Επιπλεον τοσο αυτος οσο και αλλοι εχουν την ιδιοτητα του εμπορου ,και το δηλωνουν ξεκαθαρα.

Last edited:

Παρολαυτα αυτα σαφως θα επρεπε και συμφωνω απολυτα με τον Αντωνη, γιατι υπαρχουν και καποιοι που το κανουν μονο και μονο για την πλακα τους - σιγα μην σκεφτουν την μεση μας - αλλα ειναι και ενα δειγμα του ποσο πραγματικο ενδιαφερον υπαρχει απο τον υποψηφιο αγοραστη.

Αυτό ακριβώς μου άρεσε εμένα ως υποψήφιου πελάτη, δηλαδή ότι πληρώνοντας ένα μικρό ποσό που κάλυπτε το κόστος της μεταφοράς, αισθανόμουν ότι μπορούσα πιο άνετα να επιστρέψω τα ηχεία, αν αποφάσιζα να μην προχωρήσω στην αγορά τους. Γιατί το τζάμπα θα δημιουργούσε σε μένα τουλάχιστον μια (μικρή έστω) υποχρέωση.

O Γιαννης ειναι απο τους λιγους που εκφερει την γνωμη -αποψη του και ας ερχεται σε αντιθεση με το στενως εννουμενο επαγγελματικο συμφερον.Θα πει την αποψη και κατ ιδιαν χωρις να σκεφθει πρωτα το αμεσο οικονομικο συμφερον.Προτιμα να εχει ευχαριστημενους πιθανους πελατες,παρα μη ικανοποιημενους αγοραστες.Σε οποια επαφη ειχα μαζι του ,μονο καλα λογια εχω να πω,για την συμπεριφορα του και την ευγενεια του
Επιπλεον τοσο αυτος οσο και αλλοι εχουν την ιδιοτητα του εμπορου ,και το δηλωνουν ξεκαθαρα.

συμφωνω απολυτα.το εχω πει στο γιαννη να μην τσιμπαει γιατι χανει το δικιο του.ο γιαννης δεν μπορει να δει το φορουμ σαν διαφημηση.αντιθετα μπορει νατσακωθει γραφοντας στα παλαιοτερα των υποδηματων του το οτι ειναι επαγγελματιας και πρεπει να φαινεται "καπως".
και θα πει τη γνωμη του χωρις να χαιδεψει αυτια.μπορω να καταλαβω τον εκνευρισμο του.και σιγουρα δεν πηγαζει απο τη συζητηση για τα σκορπιο αλλα εχει τις ριζες του στο οχι πολυ μακρινο παρελθον.το οποιο σε μερικους αρεσει να ξαναβγαζουν στη επιφανεια.
αλλα οταν απαιτεις απο καποιον ευγενεια πρεπει και εσυ ο ιδιος να φερεσαι ευγενικα.γιατι η ειρωνεια απ'οσο ξερω δενειναι και το πιο ευγενικο πραγμα.
ο αναμαρτητος πρωτος τω λιθω βαλλετω...

Ο Γιαννης και καποιοι αλλοι αντιπροσωποι -εμποροι εχουν χαραξει εναν αλλον δρομο ,που ειναι τουλαχιστον πολυ καλλιτερος απο καποιες παλιοτερες αντιμετωπισεις προς τους καταναλωτες.Θα ηθελα να αναφερω καποια ονοματα ,αλλα δεν νομιζω οτι σε τελευταια αναλυση ,χρειαζεται.Φαινονται και το αποδεικνυει η παρουσια τους στο avclub,και νομιζω οτι η παρουσια τους κοσμει το avclub.Τωρα οτι και αυτοι ,οπως ολοι μας ,μπορει να κανουν και καποια λαθη ,αυτο δεν αιρει την καθ ολα εξαιρετη παρουσια τους

Το ξέρω και συμφωνώ σε αυτά που λέτε άλλωστε γι'αυτό χαίρει της εκτιμησής μου ως αντιπρόσωπος. Απλώς όταν υπάρχει επαγγελματική σχέση και στον ποιο ευκολόπιστο προκαλούνται υποψίες....και καλώς κατά την γνώμη μου.Άλλωστε άλλοι έμποροι δεν άντεξαν να μην βγάζουν όλα τους τα προιόντα τα καλύτερα του κόσμου και αποχώρησαν από το forum.

Το οτι πρεπει να εχουμε τα ματια μας και τα αυτια μας ανοικτα ειναι αυτονοητο,γιατι η δικια μας τσεπη αδειαζει και πρεπει να αδειαζει ετσι, ωστε να ικανοποιουνται οι απαιτησεις μας

O κυριος Γιαννης συμμετειχε στη συζητηση μετα απο προσκληση που του εστειλα με p.m. και δε παυει να εχει μια εμπειρια οσον αφορα αυτα τα ηχεια. Τωρα ο αντιπροσωπος εδω στη Θεσσαλονικη μου ειπε ο ιδιος μετα απο τις ακροασεις που εκανα οτι αν με ικανοποιουν τα δικα μου ηχεια να κατσω στα αυγα μου αλλα αν μου αρεσουν τα scorpio πραγματικα να κατσω να το σκεφτω και μετα να προχωρησω. Πιστευω οτι ηταν αψογος και δε προσπαθησε να με επιρεασει. Ισα ισα που στις ακροασεις ημουν μονος στο studio χωρις να μου πιπιλαει καποιος το μυαλο...

O κυριος Γιαννης συμμετειχε στη συζητηση μετα απο προσκληση που του εστειλα με p.m. και δε παυει να εχει μια εμπειρια οσον αφορα αυτα τα ηχεια. Τωρα ο αντιπροσωπος εδω στη Θεσσαλονικη μου ειπε ο ιδιος μετα απο τις ακροασεις που εκανα οτι αν με ικανοποιουν τα δικα μου ηχεια να κατσω στα αυγα μου αλλα αν μου αρεσουν τα scorpio πραγματικα να κατσω να το σκεφτω και μετα να προχωρησω. Πιστευω οτι ηταν αψογος και δε προσπαθησε να με επιρεασει. Ισα ισα που στις ακροασεις ημουν μονος στο studio χωρις να μου πιπιλαει καποιος το μυαλο...
Τελικα Παναγιωτη αποφασισες?

να πω και γω μια καλη γνωμη για τον γιαννη, τον εχω γνωρισει και εχω αγορασει απο αυτον καιειναι πολυ σωστο ατομο και επαγγελματιας και χομπιστας και δεν εχει μονο αυτο το χομπυ εχει και αλλο και αυτο εμενα μου λεει πολλα.οταν πας στο μαγαζι του σκοτωνεται να σε εξυπηρετηση να κουβαλαει τα ηχεια να αλαζει συνθεσεις κτλ.επισης βλεπω πως καποιοι γνωριζουν την μια και μονη αληθεια,ελπιζω να μην γινει και δω φορουμ που θα μετεχουν μονο σοφοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Nαι! Scorpio δαγκωτο!!! Μου εχει μεινει ο τροπος που επαιζαν!
ωραια περιμενουμε εντυπωσεις απο το χωρο σου!

+1 και από εμένα από προσωπική εμπερία.

Πριν ενα χρονο ο Γιαννης μου εφερε τα Tempo και τα Scorpio για να αποφασισω.Φετος τα B. Luna και τα Virgo.Xωρις χρεωση.

ο Γιαννης ειναι απο τους λιγους που δικαιουνται να πουν την γνωμη τους εδω μεσα .
και καλα θα κανουμε να σεβομαστε τετοια διαμαντια γνωσης του αθληματος αυτου .

οσι τον εχουν γνωρισει δεν ειναι τυχαιο που λενε τα καλυτερα και δεν ξεκολουν απο το στεκι του .

οχι δεν εκανα λαθος !
ΣΤΕΚΙ ειναι οχι μαγαζι .
δεν ειναι τυχαιο που η γυναικα του του λεει συνεχεια να ανοιξει καφε!:D

Εγώ για τον Γιάννη δεν μπορώ να γράψω κάτι, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες !!

Μόνο +++++++ έχει ο Γιάννης, ως άνθρωπος κ ως επαγγελματίας.

Για τα δε Scorpio όπως κ για τα tempo, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα έχω ακούσει με διάφορα συνοδά κ μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Κατ'εμέ, άριστες επιλογές κ τα δύο.

Για τα δε Scorpio όπως κ για τα tempo, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα έχω ακούσει με διάφορα συνοδά κ μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Κατ'εμέ, άριστες επιλογές κ τα δύο.
Eμενα με καθηλωσε το γαγονος οτι μπορουσα να ''διακρινω'' (ακουστικα) τους μουσικους που βρισκοτουσαν στο χωρο! Οπως επισης επιασα τον εαυτο μου να παρασειρεται εντονα απο τη μουσικη. Μου διμιουργησαν τρομερη ορεξη και καλη διαθεση να ακουσω μουσικη!:guitarist: