Audio Physic Scorpio Γνώμες

Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Εγω παντως το ακουσα με symphonic line και επαθα πλακα κετα τα πρωτα 15 λεπτα... Τωρα οσο για το tempo ο χωρος μου ειναι 40 τ.μ. οποτε παμε δαγκωτο Scorpio. Τα μεγαλα ηχεια θελουν και μεγαλους χωρους για να παιξουν σωστα. εχω τα klipsch rf-7 και rf-3 και το 'χω δει το εργο...

και γω σε περιπου 40 τετραγ.παιζω με τα τεμπο και δεν ενιωσα ποτε οτι θελω μεγαλυτερα ηχεια εκτος και και αν οταν ακους θες να γκρεμιζονται οι σοβαδες εκει παω πασο τεσπα -bye-

Καποια μοντελα που ειχα ακουσει απο Α.Psysic προ 2-3 ετη δεν μου αρεσαν στο μεγεθος της σκηνης και στο χαμηλο,ο δε συνδιασμος που ανεφερε ο φιλος παραπανω με densen εκανε τα πραγματα ακομη χειροτερα!Καλη αναζητηση ευχομαι.
περιεργο το δυνατο τους σημειο ειναι το μεγεθος της σκηνης και απο χαμηλο εχουν μπολικο ο λογος που τα αγορασα ηταν το χαμηλο τους σε σχεση με αυτα που ειχα παλιοτερα.μαλλον δεν ηταν καλα στημενα οταν τα ακουσες-bye-

Δε ξερω. Εγω παντως τωρα εχω τα klipsch rf-7 και οταν ακουσα πρωτη φορα τα scorpio ηταν κατι εντελως διαφορετικο σαν ακουσμα. Τα δικα μου εχουν τρομερη ενεργεια και πολυ διαφανια και απιστευτα δυναμικα. Οσο για χαμηλο δεν σθζηταμε παει πολυ χαμηλα, και δε θελω να παρω κατι υποδεεστερο απο αυτα που εχω τωρα. Δε μου φανηκαν τα scorpio να κατεβαινουν τοσο χαμηλα παρολο που οι προδιαγραφες του λενε οτι παει μεχρι 29 hz ενω τα δικα μου μεχρι 32 hz. Μετα μου φανηκαν λιγο ''μαζεμενα'' στα υψηλα τους με εμφατικα μεσαια, κατι που αλλαζε οταν υψωνα το κεφαλι μου στο υψος των τουιτερ μιας και η καρεκλα που καθομουν ηταν χαμηλη και τα αυτια μου ηταν στο υψος των μιντ. Ισως να ειχα βεβαια αυτη την αισθηση λογο του οτι εχω συνηθισει τα klipsch. παντως και το τριγωνο ακροασεις που μου εστεισε ο αντιπροσωπος για τα scorpio μου φανηκε μικρο με αποστασεις περι των 1,80 - 2,00 μετρων σχετικα βεβαια με τον ογκο του ηχειου.
Ετσι εχω μπει σε σκεψεις.... :chinscratch::bang::huh2::hmmmm:
Υπεροχος ο ηχος των klipsch rf-7 με live αισθηση αλλα αλλη σοβαροτητα εχει το scorpio το οποιο πιστευω οτι τονικα υπερτερει.

Δε ξερω. Εγω παντως τωρα εχω τα klipsch rf-7 και οταν ακουσα πρωτη φορα τα scorpio ηταν κατι εντελως διαφορετικο σαν ακουσμα. Τα δικα μου εχουν τρομερη ενεργεια και πολυ διαφανια και απιστευτα δυναμικα. Οσο για χαμηλο δεν σθζηταμε παει πολυ χαμηλα, και δε θελω να παρω κατι υποδεεστερο απο αυτα που εχω τωρα. Δε μου φανηκαν τα scorpio να κατεβαινουν τοσο χαμηλα παρολο που οι προδιαγραφες του λενε οτι παει μεχρι 29 hz ενω τα δικα μου μεχρι 32 hz. Μετα μου φανηκαν λιγο ''μαζεμενα'' στα υψηλα τους με εμφατικα μεσαια, κατι που αλλαζε οταν υψωνα το κεφαλι μου στο υψος των τουιτερ μιας και η καρεκλα που καθομουν ηταν χαμηλη και τα αυτια μου ηταν στο υψος των μιντ. Ισως να ειχα βεβαια αυτη την αισθηση λογο του οτι εχω συνηθισει τα klipsch. παντως και το τριγωνο ακροασεις που μου εστεισε ο αντιπροσωπος για τα scorpio μου φανηκε μικρο με αποστασεις περι των 1,80 - 2,00 μετρων σχετικα βεβαια με τον ογκο του ηχειου.
Υπεροχος ο ηχος των klipsch rf-7 με live αισθηση αλλα αλλη σοβαροτητα εχει το scorpio το οποιο πιστευω οτι τονικα υπερτερει.

το θεμα ειναι και με τι σκεφτεσαι να το συνοδευσεις...παντως στα 40 τ.μ. ανετα παιζει και το tempo.

τα physic με symphonic και naim προσωπικα θεωρω πως δεν πανε.primare και pathos ειναι πολυ καλα συνοδα ενω για παραπανω,ξεφευγοντας οικονομικα παντως,πας για burmester η einstein.

Συγνώμη κιόλας άλλα έχεις αυτές τις ηχειάρες των klipsch που τσακίζουν κόκκολα με τρομερές δυναμικές , ρεαλιστική ήχο και φοβερό χαμηλό και θέλεις να το αλλάξεις να πας στις μινιατούρες. Γνώμη μου είναι να αναβαθμίσεις τους ενισχτυτές και τις πηγές και να αφήσεις ήσυχα τα ηχεία. Τέτοια ηχεία για να πάρεις την σήμερον ημέρα θέλεις τουλάχιστον 5-6000 και από ορισμένες εταιρίες. Μην αλλάξεις τα Klipsch.Θα σου λείψουν...

Συγνώμη κιόλας άλλα έχεις αυτές τις ηχειάρες των klipsch που τσακίζουν κόκκολα με τρομερές δυναμικές , ρεαλιστική ήχο και φοβερό χαμηλό και θέλεις να το αλλάξεις να πας στις μινιατούρες. Γνώμη μου είναι να αναβαθμίσεις τους ενισχτυτές και τις πηγές και να αφήσεις ήσυχα τα ηχεία. Τέτοια ηχεία για να πάρεις την σήμερον ημέρα θέλεις τουλάχιστον 5-6000 και από ορισμένες εταιρίες. Μην αλλάξεις τα Klipsch.Θα σου λείψουν...
να το δείς και απο αυτή την πλευρά......έχω ακούσει μερικά μοντέλα, παλαιότερα, audio physic και μόνο συνδυασμός με λάμπα τα έφερε στα καλά τους,αλλά το θέμα ειναι τι ζητάει κάποιος και τι θέλει να αλλάξει απο το σύστημά του.......εσύ μάλλον πας σε εντελώς αντίθετο δρόμο.

Να δω τι αλλο θα ακουσω. Audio physic με λαμπα! Λοιπον αδερφε το scorpio ειναι οσο και να αμφιβαλουν καποιοι ενα απο τα καλυτερα ηχεια στην τιμη του, τουλαχιστον. Μπορει να παιξει ομορφα με naim, primare αλλα με symphonic line δινει ρεσιταλ. Δωσε του χωρο, στηστα σωστα, με μεγαλες κλισεις προς τα εσω και θα παρεις σκηνη σε υψος εστιαση και βαθος που καποια αλλα ηχεια εκει απλα ειναι για ντεκορ! Καμια σχεση με τα klipsch...

Και για να σας προλάβω , τα συνοδα σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλου κόστους
Παιδια για να μην παρεξηγουμαι τα ηχεια αυτα θελουν προσεκτικο στησιμο. Αν αφιερωσετε καποιο χρονο γι'αυτο τοτε και σωματα εχει και σκηνη φτιαχνει και μουσικο ειναι. Αν δεν το προσεξεις τοτε μην το αγορασεις.

Παιδια για να μην παρεξηγουμαι τα ηχεια αυτα θελουν προσεκτικο στησιμο. Αν αφιερωσετε καποιο χρονο γι'αυτο τοτε και σωματα εχει και σκηνη φτιαχνει και μουσικο ειναι. Αν δεν το προσεξεις τοτε μην το αγορασεις.

Γιάννη για όλα τα ηχεία της κατηγορίας τιμής που συζητάμε ισχύει αυτό

Χώρος = 50% της απόδοσης του συστήματος

Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό το ποσοστό που αναφέρω αλλά ….

Γιάννη για όλα τα ηχεία της κατηγορίας τιμής που συζητάμε ισχύει αυτό

Χώρος = 50% της απόδοσης του συστήματος

Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό το ποσοστό που αναφέρω αλλά ….

Στα physic ακομη παραπανω φιλε.

τα physic με symphonic και naim προσωπικα θεωρω πως δεν πανε.primare και pathos ειναι πολυ καλα συνοδα ενω για παραπανω,ξεφευγοντας οικονομικα παντως,πας για burmester η einstein.
+1,συμφωνω!

Τον καλύτερο ήχο απο τα "ορίτζιναλ" AP(έφυγε πρίν αρκετά χρόνια ο αρχισχεδιαστής-ιδιοκτήτης),τα είχα ακούσει με ΥΒΑ.

Τα τωρινά θαρρώ δεν έχουν την φινέτσα και την ταχύτητα των "ορίτζιναλ".

Ναι τωρα τα physic ειναι ιμιτασιον. Ασε μας ρε Διονυση, μας δουλευεις! Τα τωρινα physic ακολουθουν σχεδιαστικα τα ιδια μονοπατια με τα πρωτα απλα παιζουν καλυτερα. Οσο για τα μηχανηματα που θα τα συνοδεψουν εχοντας στο μαγαζι ολα αυτα τα μηχανηματα που εχουν αναφερθει ο καλυτερος μακραν ηχος ειναι με symphonic line!

Γιατί εκνευρίζεσαι;

Σίγουρα είναι διαφορετικά τώρα σαν ήχος.Aυτό άκουσα,αυτό γράφω.
Αλλωστε στο παρελθόν,ήμουν ιδιοκτήτης και του τελευταίου όρίτζιναλ spark,ενώ είχα ακούσει και πάμπολλες φορές κι άλλα ηχεία της εταιρείας,απο τις τότε σειρές.Αρα δεν μιλάω εκ του προχείρου.

Είναι γνωστό,ότι ο τέως ιδιοκτήτης-σχεδιαστής άνοιξε άλλη εταιρεία την Sonics.

Last edited:
Eγώ πάντως την νέα σειρά την βρίσκω κλάσεις ανώτερη και σίγουρα υπερβατική του κόστους της κατα πολύ, η παλιά ήταν φυσικά υπέροχη αλλα στα λευτά της σαν ήχος..
Όσον αφορά το θέμα του ιδιοτήτη που τόσο έχει τονιστεί σίγουρα σε μικρές εταιρίες όπως η Αudio Physic υπάρχει σοβαρή επιρροή αλλα πιστευώ οτι ο σχεδιαστής είναι ο ουσιαστικός δημιουργός.
Φυσικά στο high end υπάρχουν εταιρίες οπου το ίδιο πρόσωπο είναι και τα δύο εκεί πάσο..

Πάντως όπως και να έχει η νέα σειρά της Αudio physic εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι φοβερά αναβαθμισμένη, ας ληφθεί υπόψιν και αυτή η άποψη μαζί με τις υπόλοιπες.