Audio Physic Scorpio Γνώμες

Παντως ακουγοντας καποια γνωστ μου δισκακια κλασικης μουσικης του edward crieg peer gynt οπως και pink floyd dark side of the moon ελειπε το βαθυ χαμηλο , σαν παρουσια ,αν επιτρεπεται ο ορος , και οχι σαν ογκος οπως και ελειπε ενεργεια στο τελος του the hall of the mountain king (peer gynt) οπου η ορχηστρα τα δινει ολα και στην εισαγωγη του dark side of the moon ελειπε το βαθυ χαμηλο της καρδιας. Ισως να εφτεγε ο χωρος....

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Να δω τι αλλο θα ακουσω. Audio physic με λαμπα! Λοιπον αδερφε το scorpio ειναι οσο και να αμφιβαλουν καποιοι ενα απο τα καλυτερα ηχεια στην τιμη του, τουλαχιστον. Μπορει να παιξει ομορφα με naim, primare αλλα με symphonic line δινει ρεσιταλ. Δωσε του χωρο, στηστα σωστα, με μεγαλες κλισεις προς τα εσω και θα παρεις σκηνη σε υψος εστιαση και βαθος που καποια αλλα ηχεια εκει απλα ειναι για ντεκορ! Καμια σχεση με τα klipsch...

Μη ξεχνατε οτι τα rf-7 δεν εχουν καμια σχεση με τη κλασικη η καινουρια σειρα reference μιας και η κορνα ειναι με comresion driver και τα αλλα μεγαφωνα αρκετα ψαγμενα. Ο ηχος τους διαφερει πολυ απο τα υπολοιπα klipsch και μη ξεχναμε οτι παραγεται σημερα ξανα μετα απο απαιτηση πολλων οποτε εχουμε να κανουμε με ενα πολυ δυνατο αντιπαλο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Συγνώμη κιόλας άλλα έχεις αυτές τις ηχειάρες των klipsch που τσακίζουν κόκκολα με τρομερές δυναμικές , ρεαλιστική ήχο και φοβερό χαμηλό και θέλεις να το αλλάξεις να πας στις μινιατούρες. Γνώμη μου είναι να αναβαθμίσεις τους ενισχτυτές και τις πηγές και να αφήσεις ήσυχα τα ηχεία. Τέτοια ηχεία για να πάρεις την σήμερον ημέρα θέλεις τουλάχιστον 5-6000 και από ορισμένες εταιρίες. Μην αλλάξεις τα Klipsch.Θα σου λείψουν...

Εισαι ο τριτος που μου το λεει απο το φορουμ. Εχεις δικιο αλλα τα scorpio δεν ειναι καθολου μινιατουρες... Ειναι κομψα θηρια.:grinning-smiley-043 Θελω απλα να αλλαξω ηχειο να περασω σε κατι καλλιτερο. Απλα ειναι και η συνηθεια στο ακουσμα. Θελω να ανεβω μια κλαση πιο πανω. ''Να αναβαθμισω τον ηχο μου''.

Παντως η αναλυση του scorpio και ο εστιασμος του ηταν για χειροκροτημα.:SFGSFGSF:

Τα τωρινα physic ακολουθουν σχεδιαστικα τα ιδια μονοπατια με τα πρωτα απλα παιζουν καλυτερα. Οσο για τα μηχανηματα που θα τα συνοδεψουν εχοντας στο μαγαζι ολα αυτα τα μηχανηματα που εχουν αναφερθει ο καλυτερος μακραν ηχος ειναι με symphonic line!

Όπα! Βρέθηκε το ηχείο που θα συνοδεύσει τον ενισχυτη μου?:ears:

symphonic%20line-rg%207%20mk4-0_1168462193.jpg

Attachments

• symphonic%20line-rg%207%20mk4-0_1168462193.jpg
    symphonic%20line-rg%207%20mk4-0_1168462193.jpg
    14.9 KB · Views: 116
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Εισαι ο τριτος που μου το λεει απο το φορουμ. Εχεις δικιο αλλα τα scorpio δεν ειναι καθολου μινιατουρες... Ειναι κομψα θηρια.:grinning-smiley-043 Θελω απλα να αλλαξω ηχειο να περασω σε κατι καλλιτερο. Απλα ειναι και η συνηθεια στο ακουσμα. Θελω να ανεβω μια κλαση πιο πανω. ''Να αναβαθμισω τον ηχο μου''.

Παντως η αναλυση του scorpio και ο εστιασμος του ηταν για χειροκροτημα.:SFGSFGSF:

Για να σου το είπαν και άλλοι καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.Αν είχες 25-30 τ.μ θα σου έλεγα πάνε σε audio physic καλά ηχεία είναι. Άλλα μιας και έχεις 40 τ.μ νομίζω ότι τα klipsch είναι μανούλες για τέτοιο χώρο.Σε μικρό χώρο θα είχανε πρόβλημα. Άλλα σε μεγάλο μπορούν να παίξουν άνετα.Για μεγάλους χώρους είναι φτιαγμένα. Μπορείς να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, σε σημείο που να μην τον αναγνωρίζεις αναβαθμίζοντας τα ενισχυτικά και τις πηγές σου. Σου το λέω γιατί μέσα στην βιασύνη σου να κάνεις αναβάθμιση, μπορεί να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο αναβαθμίσεων και στο τέλος να ζητάς στοιχεία που είχες ήδη με το υπάρχον σύστημα σου. Μόλις είδα κιόλας ότι για ενισχυτή έχεις έναν av ραδιοενισχυτή της pioneer.Μα πως είναι δυνατόν να βγάλουν σωστό ήχο με τέτοιο ενισχυτή???Ούτε τα audio physic θα παίξουν καλά με αυτόν τον ενισχυτή.Παρόλο που είναι πολύ ευαίσθητα ηχεία τα klipsch θέλουν αρκετό ρεύμα μιας και έχει το κάθε ηχείο έχει 2 8ιντσα.Ψάξου σε ενισχυτικά πριν δώσεις τα ηχεία. Θα είναι τρομερό λάθος κατά την γνώμη μου να πάρεις audio physic και να τα συνδέσεις στο av της pioneer. Και επίσης μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Καλό βράδυ

Last edited:

Παιδια για να μην παρεξηγουμαι τα ηχεια αυτα θελουν προσεκτικο στησιμο. Αν αφιερωσετε καποιο χρονο γι'αυτο τοτε και σωματα εχει και σκηνη φτιαχνει και μουσικο ειναι. Αν δεν το προσεξεις τοτε μην το αγορασεις.

Kυριε Μηχαηλο εννοειται πως αν δαπανηση καποιος το ποσο που ζητουν τα scorpio θα τα προσεξει στο στησιμο γιατι θα ενδιαφερεται κι αυτοσς με τη σειρα του σοβαρα για τον ηχο του για να ξοδεψει αυτο το ποσο.

Τελος εμενα με ενδιαφερει πως να κανω το ηχειο να βγαλει το χαμηλο που δινει ο κατασκευαστης και να εχει ενεργεια. Οσο για το στησιμο διαθετω τετοιο ζηλο και υπομονη-επιμονη που μαλλον τα scorpio πρεπει να με προσεξουν.

Δε μπορω να ξεχασω ενα ζευγαρι audio physic που ειχα ακουσει σε εκθεση μαλλον το 2006 που επαιζαν με τους τελικους η τελικο (δε θυμαμαι αν ηταν 2 μονομπλοκ η ενας στερεο) kraft symphonic line που επαιζαν σε μεγαλο δωματιο , που κατεβαιναν πολυ χαμηλα με υποδειγματικο ελεγχο λογο βεβαια και ανυσχιτη κατιβεβαια που δαν ακουσα στον αντιπροσωπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Για να σου το είπαν και άλλοι καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.Αν είχες 25-30 τ.μ θα σου έλεγα πάνε σε audio physic καλά ηχεία είναι. Άλλα μιας και έχεις 40 τ.μ νομίζω ότι τα klipsch είναι μανούλες για τέτοιο χώρο.Σε μικρό χώρο θα είχανε πρόβλημα. Άλλα σε μεγάλο μπορούν να παίξουν άνετα.Για μεγάλους χώρους είναι φτιαγμένα. Μπορείς να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, σε σημείο που να μην τον αναγνωρίζεις αναβαθμίζοντας τα ενισχυτικά και τις πηγές σου. Σου το λέω γιατί μέσα στην βιασύνη σου να κάνεις αναβάθμιση, μπορεί να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο αναβαθμίσεων και στο τέλος να ζητάς στοιχεία που είχες ήδη με το υπάρχον σύστημα σου. Για πες μας λίγο τι ενισχυτές και τι πηγές έχεις!!!

ενισχυτης a/v pioneer rxv 2011
cd marantz cd 6000 ose limited edition
pick up nottingham analogue iterspace rega rb 300 clearaudio alpha mm
phon project phono box special edition
ηχεια klipsch RF-7 RC-7 RF-3

Aπλα θελω να στησω ενα καλο 2καναλο set up. εχω βρει και αγοραστη για τα ηχεια μου και περιμενει να αποφασισω αν θα του τα δωσω...

Ο χωρος μου ειναι σχηματος Γ και το συστημα ειναι στημενο σε ενα ορθογωνιο 20-25 τ.μ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

ενισχυτης a/v pioneer rxv 2011
cd marantz cd 6000 ose limited edition
pick up nottingham analogue iterspace rega rb 300 clearaudio alpha mm
phon project phono box special edition
ηχεια klipsch RF-7 RC-7 RF-3

Aπλα θελω να στησω ενα καλο 2καναλο set up. εχω βρει και αγοραστη για τα ηχεια μου και περιμενει να αποφασισω αν θα του τα δωσω...

Να μην του τα δώσεις. Να ακούσεις τα klipsch με το πικαπ σου με διάφορους ενισχυτές και αν μετά από πολλές ακροάσεις δεν σου αρέσει ,να τα αλλάξεις. Συγνώμη κιόλας που είμαι τόσο κάθετος άλλα όταν είδα την αγγελία σου για τα klipsch παρόλο που έχω καλά ηχεία μπήκα στην μπρίζα να τα πάρω. Τέτοια ηχεία δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Είναι ηχειάρες κατά την γνώμη μου και δεν τα έχεις ακούσει ποτέ όπως πραγματικά μπορούν να παίξουν. Μόνο σκέψουν το εξής. Στο αντιπρόσωπο άκουσες τα audio physic με πανάκριβα συνοδά. Και παρόλο που τα klipsch τα ακούς με τον av τα βρήκες σε πολλά σημεία καλύτερα.Φαντάσου να συνδέσεις τα klipsch με καλούς ενισχυτές πόσο θα απογειωθούν.Αντί να πάρεις τα audio physic πάρε έναν symphonic line για τα klipsch...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Για να σου το είπαν και άλλοι καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.Αν είχες 25-30 τ.μ θα σου έλεγα πάνε σε audio physic καλά ηχεία είναι. Άλλα μιας και έχεις 40 τ.μ νομίζω ότι τα klipsch είναι μανούλες για τέτοιο χώρο.Σε μικρό χώρο θα είχανε πρόβλημα. Άλλα σε μεγάλο μπορούν να παίξουν άνετα.Για μεγάλους χώρους είναι φτιαγμένα. Μπορείς να αναβαθμίσεις τον ήχο σου, σε σημείο που να μην τον αναγνωρίζεις αναβαθμίζοντας τα ενισχυτικά και τις πηγές σου. Σου το λέω γιατί μέσα στην βιασύνη σου να κάνεις αναβάθμιση, μπορεί να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο αναβαθμίσεων και στο τέλος να ζητάς στοιχεία που είχες ήδη με το υπάρχον σύστημα σου. Μόλις είδα κιόλας ότι για ενισχυτή έχεις έναν av ραδιοενισχυτή της pioneer.Μα πως είναι δυνατόν να βγάλουν σωστό ήχο με τέτοιο ενισχυτή???Ούτε τα audio physic θα παίξουν καλά με αυτόν τον ενισχυτή.Παρόλο που είναι πολύ ευαίσθητα ηχεία τα klipsch θέλουν αρκετό ρεύμα μιας και έχει το κάθε ηχείο έχει 2 8ιντσα.Ψάξου σε ενισχυτικά πριν δώσεις τα ηχεία. Θα είναι τρομερό λάθος κατά την γνώμη μου να πάρεις audio physic και να τα συνδέσεις στο av της pioneer. Και επίσης μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Καλό βράδυ

εννοειται πως αν παρω τα scorpio θα αλλαξω και τα υπολοιπα συνοδα.

10 ιντσα εχουν...

αντε καλο βραδυ. θα τα πουμε ξανα το πρωι!

Όντως το λογικο θα ηταν να αλλαξεις τον ενισχυτη πρωτα, για να δεις και ποσο πολυ θα ανεβουν τα ηχεια & αργοτερα τα αλλαζεις και αυτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Να μην του τα δώσεις. Να ακούσεις τα klipsch με το πικαπ σου με διάφορους ενισχυτές και αν μετά από πολλές ακροάσεις δεν σου αρέσει ,να τα αλλάξεις. Συγνώμη κιόλας που είμαι τόσο κάθετος άλλα όταν είδα την αγγελία σου για τα klipsch παρόλο που έχω καλά ηχεία μπήκα στην μπρίζα να τα πάρω. Τέτοια ηχεία δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Είναι ηχειάρες κατά την γνώμη μου και δεν τα έχεις ακούσει ποτέ όπως πραγματικά μπορούν να παίξουν. Μόνο σκέψουν το εξής. Στο αντιπρόσωπο άκουσες τα audio physic με πανάκριβα συνοδά. Και παρόλο που τα klipsch τα ακούς με τον av τα βρήκες σε πολλά σημεία καλύτερα.Φαντάσου να συνδέσεις τα klipsch με καλούς ενισχυτές πόσο θα απογειωθούν.Αντί να πάρεις τα audio physic πάρε έναν symphonic line για τα klipsch...-bye-

Εχεις πολυ δικιο τελικα. Κι εγω αυτο σκεφτομουν ολη μερα σημερα...

Όντως το λογικο θα ηταν να αλλαξεις τον ενισχυτη πρωτα, για να δεις και ποσο πολυ θα ανεβουν τα ηχεια & αργοτερα τα αλλαζεις και αυτα.

Οντως... μαλλον αυτο θα κανω.

πλακα εχει το πως μπορει να μπερδευτει καποιος ακουγοντας διαφορες γνωμες. για ηχεια πηγαινες και θα παρεις ενισχυτη, οκ γουστα ειναι αυτα γνωμη μου ειναι εμπιστευσου τα αυτια και τα γουστα σου πολυ προσεκτικα αν θες αβυσαλεο χαμηλο κρατα τα ηχεια σου αλλα να ξερεις οτι η επικρατηση μιας συχνοτητας δεν ειναι και ο σωστος ηχος,και εν πασει περιπτωση γιατι να θες παραπανω μπασο απο αυτο που εχει η ιδια η ηχογραφηση.εκει ειναι η διαφορα που ακους με τα physic οτι παιζουν αυτο που εχει γραφτει στο cd και οχι κατι αλλο.και στο λεω γιατι τα προηγουμενα ηχεια μου ηταν βασης και πραγματικα δεν ειχαν μπασο και αγορασα τα physic επειδη το βρηκα σε αυτα,αλλα εμενα μου ελειπε μιας και επαιζα σε 40 τετραγωνικα ισως και παραπανω.εσυ πας για το αντιθετο,και μιλαω για το μπασο γιατι στις υπολοιπες συχνοτητες δεν πιστευω οτι τα klipsh ειναι καλυτερα

πλακα εχει το πως μπορει να μπερδευτει καποιος ακουγοντας διαφορες γνωμες. για ηχεια πηγαινες και θα παρεις ενισχυτη, οκ γουστα ειναι αυτα γνωμη μου ειναι εμπιστευσου τα αυτια και τα γουστα σου πολυ προσεκτικα αν θες αβυσαλεο χαμηλο κρατα τα ηχεια σου αλλα να ξερεις οτι η επικρατηση μιας συχνοτητας δεν ειναι και ο σωστος ηχος,και εν πασει περιπτωση γιατι να θες παραπανω μπασο απο αυτο που εχει η ιδια η ηχογραφηση.εκει ειναι η διαφορα που ακους με τα physic οτι παιζουν αυτο που εχει γραφτει στο cd και οχι κατι αλλο.και στο λεω γιατι τα προηγουμενα ηχεια μου ηταν βασης και πραγματικα δεν ειχαν μπασο και αγορασα τα physic επειδη το βρηκα σε αυτα,αλλα εμενα μου ελειπε μιας και επαιζα σε 40 τετραγωνικα ισως και παραπανω.εσυ πας για το αντιθετο,και μιλαω για το μπασο γιατι στις υπολοιπες συχνοτητες δεν πιστευω οτι τα klipsh ειναι καλυτερα

Aλλο το τι πιστευεις και αλλο το να ακουσεις και τα δυο ηχεια. Οσο για το μπασο δεν με νοιαζει η ποσοτητα οσο το να υπαρχει εκει που πρεπει. Τα rf-7 δεν τονιζουν το μπασο. Απλα το εχουν. Τωρα για το υπολοοιπο φασμα οποιος τα εχει ακοθσει ξερει...

Καλημερα φιλοι. Στο μαγαζι μου παντως ρε παιδια το scorpio εχει τρομερο χαμηλο και σε εκταση (οσο μπορει να κατεβει) αλλα το κυριοτερο σε ογκο και ενταση. Οσο για το στησιμο εχουν δει τα ματακια μου απιστευτα πραγματα γι'αυτο επιμενω με τα physic. Συγκεκριμενα σε ενα πελατη μου προχθες που παραπονιοταν για την εικονα των sitara πηγα σπιτι του και τα ειχε εντελως ανοιχτα. Μολις δωσαμε αρκετη κλιση προς τα μεσα ολα ηρθαν στην θεση τους, αλλα μεχρι εκεινη την στιγμη κατα την γνωμη του εφταιγε το ηχειο...

Καλημερα φιλοι. Στο μαγαζι μου παντως ρε παιδια το scorpio εχει τρομερο χαμηλο και σε εκταση (οσο μπορει να κατεβει) αλλα το κυριοτερο σε ογκο και ενταση. Οσο για το στησιμο εχουν δει τα ματακια μου απιστευτα πραγματα γι'αυτο επιμενω με τα physic. Συγκεκριμενα σε ενα πελατη μου προχθες που παραπονιοταν για την εικονα των sitara πηγα σπιτι του και τα ειχε εντελως ανοιχτα. Μολις δωσαμε αρκετη κλιση προς τα μεσα ολα ηρθαν στην θεση τους, αλλα μεχρι εκεινη την στιγμη κατα την γνωμη του εφταιγε το ηχειο...

Θελω να παω να ξανακουσω τα scorpio αλλα φοβαμαι να μη γινω βαρος στον αντιπροσωπο. Οσο για το χαμηλο τους ηταν αριστο μεχρι εκει που κατεβαιναν αλλα παντα σε συγκριση με τα δικα μου τους ελειπαν οι κατωτερες οκταβες , ας μου επιτραπει ο ορος.

Θα ηθελα να τα ακοθσω ξανα. Εσεις κυριε Γιαννη ειστε στης Αθηνας το καταστημα?

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Θελω να παω να ξανακουσω τα scorpio αλλα φοβαμαι να μη γινω βαρος στον αντιπροσωπο. Οσο για το χαμηλο τους ηταν αριστο μεχρι εκει που κατεβαιναν αλλα παντα σε συγκριση με τα δικα μου τους ελειπαν οι κατωτερες οκταβες , ας μου επιτραπει ο ορος.

Θα ηθελα να τα ακοθσω ξανα. Εσεις κυριε Γιαννη ειστε στης Αθηνας το καταστημα?

Εχω το καταστημα στην Πετρουπολη. Να τα ξανακουσετε ο Ντινος ειναι μια χαρα παιδι!