Audio Physic Scorpio Γνώμες

Aγαπητε Πανο.
Περιληπτικα θα σου πω οτι απαραιτητη προυποθεση στο στησιμο τους ειναι να τα εχεις να ''βλεπουν'' εσενα κατευθειαν δηλ. να μην βλεπεις τα πλαινα τους απο εκει που ακους.
Επισης λογω γουφερ στα πλαγια καλο ειναι να υπαρχει ελευθερος χωρος δεξια και αριστερα τους.
Περισσοτερα εδω http://www.audiophysic.de/aufstellung/index_e.html.
Περιμενω τις φωτο για να σου ευχηθω τα καλοριζικα...................
Θυμησε μου με ποιον ενισχυτη θα τα ακους;

Παντως τα ξαναακουσα εχθες στο demo room με ενισχυτη primare i30 και το αποτελεσμα ηταν τρομερο... μου εφυγε και καθε αμφιβολια για τα ηχεια γιατι το πρωτο set up που ειχα ακουσει ηταν με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα οποτε και ηταν καταδικασμενα να παιξουν καλα και σκεφτομουν πως θα ηταν με φτηνοτερα συνοδα.Ηταν και παλι καταπληκτικα!

Re: Απάντηση: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Aγαπητε Πανο.
Περιληπτικα θα σου πω οτι απαραιτητη προυποθεση στο στησιμο τους ειναι να τα εχεις να ''βλεπουν'' εσενα κατευθειαν δηλ. να μην βλεπεις τα πλαινα τους απο εκει που ακους.
Επισης λογω γουφερ στα πλαγια καλο ειναι να υπαρχει ελευθερος χωρος δεξια και αριστερα τους.
Περισσοτερα εδω http://www.audiophysic.de/aufstellung/index_e.html.
Περιμενω τις φωτο για να σου ευχηθω τα καλοριζικα...................
Θυμησε μου με ποιον ενισχυτη θα τα ακους;
Προς το παρον εχω ενα πολυκαναλο τον οποιο ,Θεου ( kai οικονομικου ) θελοντως , θα τον αλλαξω στο μελλον με εναν primare i 30 μιας και τα ακουσα με αυτον τον ενισχυτη και εμεινα πολυ ευχαριστιμενος. Ευχαριστω και μολις τα παρω θα ανε βασω και φωτο!

Πιστευω να το καταλαβαινεις οτι με τον πολυκαναλο δεν θα τα ακουσεις τα ηχεια σου. Οσο για τον primare αν και σου ειχα πει οτι δεν κανει για αυτα τα ηχεια αλλαξα γνωμη οταν ενανα μια επισταμενη ακροαση στον ορφεα.
Επισης κοιτα και τους densen. Την προηγουμενη εβδομαδα ειχα ενα ζευγαρι προ-τελικου το 200/300 και ακουσα τα spark μου. Eπαθα πλακα με την αναλυση του προ. Στο τελικο σταδιο ηθελα ομως αρκετα παραπανω απ οτι απεδιδε ο 300 και δεν εννοω την ισχυ.

Πιστευω να το καταλαβαινεις οτι με τον πολυκαναλο δεν θα τα ακουσεις τα ηχεια σου. Οσο για τον primare αν και σου ειχα πει οτι δεν κανει για αυτα τα ηχεια αλλαξα γνωμη οταν ενανα μια επισταμενη ακροαση στον ορφεα.
Επισης κοιτα και τους densen. Την προηγουμενη εβδομαδα ειχα ενα ζευγαρι προ-τελικου το 200/300 και ακουσα τα spark μου. Eπαθα πλακα με την αναλυση του προ. Στο τελικο σταδιο ηθελα ομως αρκετα παραπανω απ οτι απεδιδε ο 300 και δεν εννοω την ισχυ.
Εχω ακουσει πολλες φορες densen και οντως εχεις δικιο σε αναλυση ηταν πολυ καλλοι.
Οσο για τον πολυκαναλο θα κανω υπομονη γιατι οι καιροι δεν ειναι για πολλα ανοιγματα και οσο να ναι τα scorpio με τσουξανε.

Σε λίγες μέρες κλείνω και εγώ "στρογγυλή" 10ετία με τα step SLE.

Μία συμβουλή: μη λυπηθείς τα Watt. Όσο περισσότερα και ποιοτικότερα, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Η εμπειρία μου με την εταιρεία είναι ότι πρόκειται για πολύ αποκαλυπτικά ηχεία. Τυχόν προβλήματα κατα´την αναπαραγωγή, πιθανότατα θα πρέπει να αποδοθούν στα συνοδά και όχι στα ίδια.

Στήσιμο "κατευθείαν" σε σένα, αλλά όχι τεράστια απόσταση μεταξύ τους (αλά "Audio Physic"). Αφήνει "τρύπα" στη μέση.

Και μακριά (αρκετά) από τα όρια του δωματίου. Αυτά...

Καλές ακροάσεις.

Σε λίγες μέρες κλείνω και εγώ "στρογγυλή" 10ετία με τα step SLE.

Μία συμβουλή: μη λυπηθείς τα Watt. Όσο περισσότερα και ποιοτικότερα, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Η εμπειρία μου με την εταιρεία είναι ότι πρόκειται για πολύ αποκαλυπτικά ηχεία. Τυχόν προβλήματα κατα´την αναπαραγωγή, πιθανότατα θα πρέπει να αποδοθούν στα συνοδά και όχι στα ίδια.

Στήσιμο "κατευθείαν" σε σένα, αλλά όχι τεράστια απόσταση μεταξύ τους (αλά "Audio Physic"). Αφήνει "τρύπα" στη μέση.

Και μακριά (αρκετά) από τα όρια του δωματίου. Αυτά...

Καλές ακροάσεις.
Ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε Σταυρο. Οσο για τα ρευματα μου το ειπε κι ο αντιπροσωπος οτι ειναι δυσκολα και θελουν πολυ στρωσιμο.

καλοριζικα και γω τα θελα αλλα πηρα τα τεμπο τελικα.αμα τα στησεις σωστα θα εχεις suround ηχο που δεν εχεις ξανακουσει εγω βεβαια δεν τοχω καταφερει στο σαλονι μου εκτος και αν χωρισω,θελουν μακρυα απο τοιχους δεν ξερω τι πολυκαναλος ειναι αυτος που λες αλλα σιγουρα θελουν ακριβα και καλα ενισχυτικα με βαττ και ρευματα ειδαλως τα ψιλοθαβεις -bye-

Last edited:
καλοριζικα και γω τα θελα αλλα πηρα τα τεμπο τελικα.αμα τα στησεις σωστα θα εχεις suround ηχο που δεν εχεις ξανακουσει εγω βεβαια δεν τοχω καταφερει στο σαλονι μου εκτος και αν χωρισω,θελουν μακρυα απο τοιχους δεν ξερω τι πολυκαναλος ειναι αυτος που λες αλλα σιγουρα θελουν ακριβα και καλα ενισχυτικα με βαττ και ρευματα ειδαλως τα ψιλοθαβεις -bye-
Ευχαριστω φιλε farflung. Οσες φορες ακουγα τα scorpio 2 παθενα πλακα... Ανυπομονω να τα στησω στο σαλονι. Ευτηχως με το ετερον ημιση συννενοουμε κι εχω ενα μερος απο το σαλονι για το υστημα μου. Δεν ειναι και το ιδανικοτερο βεβαια αλλα σιγουρα ειναι ενα σημειο που καθομαι ανετα και ακουω. Το μονο κακο ειναι οτι το δεξι ηχειο ειναι κοντα στο πλαϊνο τοιχοκαι σιγουρα θα μου διμιουργησει καποια προβληματα που μαλλον βλεπω να μην τα λυνω.... Τελος παντων. Βλεποντας-ακουγοντας και κανοντας. Τωρα οσον αφορα τον ενισχυτη οπως εχω ξαναπει αναγκαστικα θα κανω υπομονη γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν εχουμε πολλα περιθωρια. Ηδη δυσκολευτικα με τα scorpio καθως αναγκαστηκα τα παρω μετρητοις αφου οι τραπεζες πλεον δεν βοηθουν τη κατασταση οποτε το θεμα ενισχυτης θα ερθει αργοτερα.Σιγα σιγα θα γινουν ολα.

Αν τα πηρες τωρα κοντα τα tempo μεγειες και σε σενα! Τη περασμενη τριτη που ειχα παει για ακροαση στην αντιπροσοπια ακουσα και τα tempo τα 25αρια σε συγκριση με τα scorpio2 και πραγματικα εντυποσιαστηκα καθως δεν περιμενα να παιζουν τοσο καλα και παρα το μικροτερο ογκο τους ειχαν καλα σωματα και μεγαλη εικονα οπως επισης και καλο χαμηλο.Παντως τελευταια εχω αρχισει και γινομαι φανατικος οπαδος της εταιριας...:grinning-smiley-043

Αν τα πηρες τωρα κοντα τα tempo μεγειες και σε σενα! Τη περασμενη τριτη που ειχα παει για ακροαση στην αντιπροσοπια ακουσα και τα tempo τα 25αρια σε συγκριση με τα scorpio2 και πραγματικα εντυποσιαστηκα καθως δεν περιμενα να παιζουν τοσο καλα και παρα το μικροτερο ογκο τους ειχαν καλα σωματα και μεγαλη εικονα οπως επισης και καλο χαμηλο.Παντως τελευταια εχω αρχισει και γινομαι φανατικος οπαδος της εταιριας...:grinning-smiley-043

οχι δεν εχω τα 25 εχω το τρεχων μοντελο το τελευταιο αλλα αν διαβασεις το 2ο μηνυμα στην αρχη αυτου του νηματος να δεις τι σου εγραφα.απο κει και υστερα ειναι καλα μηχανηματα ξεχωριζουν απ τον σωρο αλλα οπως σου πα θελουν υποστηριξη απο συνοδα καλο γολγοθα λοιπον.στο ιδιο τρυπακι ειμαι και γω.-bye-

Παντως τα ξαναακουσα εχθες στο demo room με ενισχυτη primare i30 και το αποτελεσμα ηταν τρομερο... μου εφυγε και καθε αμφιβολια για τα ηχεια γιατι το πρωτο set up που ειχα ακουσει ηταν με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα οποτε και ηταν καταδικασμενα να παιξουν καλα και σκεφτομουν πως θα ηταν με φτηνοτερα συνοδα.Ηταν και παλι καταπληκτικα!
Primare,Audio Physic και Nordost να ξερεις ειναι <<αδερφα>>σωματεια.

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Primare,Audio Physic και Nordost να ξερεις ειναι <<αδερφα>>σωματεια.

Σωστος. Ακους με nordost και οταν βαλεις οποιαδηποτε αλλα καλωδια ανακαλυπτεις οτι υπαρχει και μεσαια περιοχη.

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Σωστος. Ακους με nordost και οταν βαλεις οποιαδηποτε αλλα καλωδια ανακαλυπτεις οτι υπαρχει και μεσαια περιοχη.

Επειδη δεν κατάλαβα τι εννοείς μπορείς να το εξηγησεις λίγο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Επειδη δεν κατάλαβα τι εννοείς μπορείς να το εξηγησεις λίγο?

Απλα εγραψα την εμπειρια που ειχα με nordost SPM-heimdal-blue heaven interconnect και red down ηχειων.
Η μεσαια περιοχη ηταν λεπτοηχη και οταν αλλαζα καλωδια επανερχοταν στο ''φυσικο'' της μεγεθος.
Προσωπικη αποψη βγαλμενη απο ακροασεις στο συστημα μου.
Κανε ενα κλικ στο nickname μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Απλα εγραψα την εμπειρια που ειχα με nordost SPM-heimdal-blue heaven interconnect και red down ηχειων.
Η μεσαια περιοχη ηταν λεπτοηχη και οταν αλλαζα καλωδια επανερχοταν στο ''φυσικο'' της μεγεθος.
Προσωπικη αποψη βγαλμενη απο ακροασεις στο συστημα μου.
Κανε ενα κλικ στο nickname μου.

με τι τα αλλαζες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

με τι τα αλλαζες?

Aυτη τη στιγμη interconnect εχω το VDH MC SILVER IT και ακομα ψαχνομαι για των ηχειων. Εχω δανειστει τα EICHMAN expess 6 για αυτη τη εβδομαδα και συνεχιζω.............
Επισης ολα τα καλωδια ρευματος ειναι vdh και το πολυμπριζο

Last edited:
Εγω απο καλωδια εχω τα van de hull hybrid cs122 και ultralink excelsior coaxial. Οσον αφορα τα red dawn ακουγονται κανα δυο χρονια παραπονα απο πολλους ιδιοκτητες για τη μεσαια. Η αληθεια ειναι οτι αυτα τα ηχεια ακουν στις αλλαγες και πολυ μαλιστα αν κρινω απο τις μεχρι τωρα ακροασεις που εχω κανει με τα scorpiuo με διαφορετικα συνοδα. Παντως οντως αυτο το τριπακι ειναι ωραιο. Θα ηθελα να τα ακουσω ομως και με μονοκλονα καλωδια. Οσο για τον Primare o συνδιασμος ηταν τρομερος και οταν θα ερθει η ωρα θα παω για αυτον αφου οι symphonic line ειναι πανακριβοι....