Audio Physic Scorpio Γνώμες

Καλησπέρα παιδιά, ειμαι και εγω "ψημένος" για τους σκορπιούς με οσα διάβασα αλλ και ακουσα στον ορφέα.
Ο χώρος μου μεγάλος μακρόστενος περ. 60 μ2 . Τα ηχεία θα μπούν δεξιά και αριστερά απο τζάκι, απόσταση καναπέ ακρόασης 3-3,5 μ. (καναπές δηλ. στο πλάτος του μακρόστενου χώρου, δεξιά και αριστερά απο ηχεία υπάρχει αρκετοοός χώρος, απέναντι τους και σε απόσταση 5 μ τοίχος).
Εχω κολήσει και με το Naimuniti για πολλαπλή πηγή που κάνει και stream/fm/intrernet radio/ipod/phono/cd κ.λ.π που θα παίζει οπως σαν preamp.Παρεπιπτόντως το naimuniti με τον εσωτερικό ενισχυτη του 2χ50 W, το πικαπ clearaudio concept και naim phone stage line με τα tempo25 που άκουσα είχε πολύ ικανοποιητική απόδοση! Λόγω ομως χώρου θα ηθελα να συνδιάσω naimuniti σαν προενισχυτή και να οδηγήσω τα scorpio με εναν τελικό.

1.Να πάω καλύτρα σε τελικό naim nap 250 για να ματσάρει με το naimuniti ?
2. Σε σκέψη επίσης ενας μτχ Primare i30 ? Τι λέτε?
3. Σε Symponic Line ? Ποιόν τύπο προτείνεται ?
4. Επειδή δεξιά και αριστερά απο τα ηχεία και σε απόσταση απο το καθένα 1,5 μ και στο κέντρο του "stage¨ είναι το ανοιγμα του τζακιού θα εχει αυτό επίπτωση στον ηχο ?

Ξέρω πάντως οτι το καλύτερο είναι να τα ακούσω στον χώρο μου.

Αν διαβασεις ολο το νημα θα βρεις απαντησεις σε πολλα απο αυτα που ρωτας γιατι το θεμα ενισχυτη με τα scorpio το χουμε συζητησει αρκετα εδω περα.

Τα εχεις τα scorpio η θελεις να τα παρεις;

Αν τα παρεις παντως να ξερεις οτι θελουν αρκετο ρευμα...οποτε για 50 W στο χωρο σου δε βλεπω ουτε μπρος να παιρνουν. Παντως εγω τα εχω ακουσει και με primare I30 και με symphonic line rg10. Mε τον τελευταιο αγγιζε αλλα επιπεδα αναπαραγωγης και ακριβιας. Αλλα αν σκεφτεσαι για τελικο δες τον primare a33.2.
A332insidehires.jpg

Kι εγω για εκει λεω να παω για τα δικα μου αν δεν μπορεσω να παρω symphonic line γιατι με τη κριση πεφτει ζορι. Να πας στον Ορφεα και να κανεις πολλες ακροασεις.Θα σε βοηθησουν πολυ.

Να και λιγα στοιχεια.

Primare A33.2 : Features

High Current Dual Mono Fully Balanced Power Amplifier.
Inputs: 1: Unbalanced Stereo (RCA), 1: Balanced Stereo (XLR)
Output Power:
120 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 8 Ω, Both Channels Driven.
200 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 4 Ω, Both Channels Driven.
Mode of Operation: Dual Mono Construction, 2: Power Supplies (1 Per Channel)
Current Capacity: 45 Amperes Peak Per Channel
Frequency response: <10 Hz-100 kHz, -3 dB.
Control Input: 12 Volt Trigger Input
Finishes: Satin Black, Titanium
Dimensions: W 430mm x D 385mm x H 140mm (With Feet)
Weight: 20 kg

Αν μπορεσεις ακουσε τα και με κανεναν ASR Emitter αλλα παει ψηλα μετα το κοστος.

Αχχχ... Αυτοι οι ASR μου εχουν καψει τη καρδια και ειναι ακριβοι οι ατιμοι....

Καλά δεν είναι να σε παίρνει από κάτω

είναι πράγματι καλός ενισχυτής αλλά είναι λίγο υπερκοστολογημένος (όχι υπερτιμημένος).

Καλά δεν είναι να σε παίρνει από κάτω

είναι πράγματι καλός ενισχυτής αλλά είναι λίγο υπερκοστολογημένος (όχι υπερτιμημένος).
Γεια σου φιλαρακι μου Κωστη!:ernaehrung004:
Ναι ενταξει δεν εχεις αδικο. Θα ψαξω παντως για κανεναν μεταχειρισμενο, καμια καλη ευκαιρια αν μπορεσω να βρω. Οχι τωρα βεβαια μετα το καλοκαιρι. Αν δε τα καταφερω τοτε symphonic line κι αν χαθει κι αυτη η περιπτωση τοτε τελευταια και οικονομικοτερη επιλογη primare. Εξαρταται απο τα οικονομικα μου οταν ερθει η ωρα. Παντως Κωστα το πιο πιθανο σεναριο ειναι η κανενας μεταχειρισμενος symphonic line στα 2500 η κανενας καινουριος primare I30 η A33. Ευχομαι για κατι καλλιτερο παντως. Λεω να μετακομισω και Αθηνα μετα το καλοκαιρι και οπως καταλαβαινεις θα πανε συννεφο τα εξοδα. Μπορει να μη καταφερω να παρω και τιποτα και να το αφησω για ακομα αργοτερα.....:twoguns:

Παντως για μενα αν παρει καποιος ASR ενισχυτη εχει καθαρισει απο την υποθεση ενισχυτικο. Οποτε αν το δουμε απο τη σκοπια του αποτελεσματος τοτε δεν ειναι και τοσο ακριβος. Ειναι ''επενδυση''. Κακα τα ψεματα...

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Παντως για μενα αν παρει καποιος ASR ενισχυτη εχει καθαρισει απο την υποθεση ενισχυτικο. Οποτε αν το δουμε απο τη σκοπια του αποτελεσματος τοτε δεν ειναι και τοσο ακριβος. Ειναι ''επενδυση''. Κακα τα ψεματα...
Ετσι μπραβο!!:Banane0:

Αρχική Δημοσίευση από panos_adgr
Βεβαια μετα τη συμβιωση μου μεχρι τωρα με τα δικα μου δε πιστευω με λιγα λαμπατα Watt να οδηγουνται σωστα αλλα εχω τη περιεργια να τα ακουσω. Καποια στιγμη λεω να κανω καμια ακροαση στον αντιπροσωπο ετσι για να μου φυγει η περιεργια

Μην το κανεις γιατι θα βασανιστεις.

+1 το εκανα εγω και βασανιζομαι ακομα...

Βεβαια μετα τη συμβιωση μου μεχρι τωρα με τα δικα μου δε πιστευω με λιγα λαμπατα Watt να οδηγουνται σωστα αλλα εχω τη περιεργια να τα ακουσω. Καποια στιγμη λεω να κανω καμια ακροαση στον αντιπροσωπο ετσι για να μου φυγει η περιεργια

Δημητρη γραψε δυο λογια για την εμπειρια σου. Με τι ενισχυτικα τα ακουσες κλπ.

Αν διαβασεις ολο το νημα θα βρεις απαντησεις σε πολλα απο αυτα που ρωτας γιατι το θεμα ενισχυτη με τα scorpio το χουμε συζητησει αρκετα εδω περα.

Τα εχεις τα scorpio η θελεις να τα παρεις;

Αν τα παρεις παντως να ξερεις οτι θελουν αρκετο ρευμα...οποτε για 50 W στο χωρο σου δε βλεπω ουτε μπρος να παιρνουν. Παντως εγω τα εχω ακουσει και με primare I30 και με symphonic line rg10. Mε τον τελευταιο αγγιζε αλλα επιπεδα αναπαραγωγης και ακριβιας. Αλλα αν σκεφτεσαι για τελικο δες τον primare a33.2.
A332insidehires.jpg

Kι εγω για εκει λεω να παω για τα δικα μου αν δεν μπορεσω να παρω
symphonic line γιατι με τη κριση πεφτει ζορι. Να πας στον Ορφεα και να κανεις πολλες ακροασεις.Θα σε βοηθησουν πολυ.

Οχι δεν τα εχω αγοράσει..... ακόμη! Το σκέφτομαι. Δεν μου λές αυτές οι ακίδες που εξέχουν μπορούν να αφαιρεθούν η να κάτσουν πανω σε μια ενίαια πλακα από μάρμαρο; Αυτό λόγω waf!! Ο rg 10 η ο primare a33.2 σε τι κατηγορία
ποιότητας και τιμής ειναι ο καθένας ; Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το
naimuniti που επίσης σκέφτομαι να παρω σαν προενίσχυση για αυτούς η θα τα
κάνουμε σαλάτα ?

Οχι δεν τα εχω αγοράσει..... ακόμη! Το σκέφτομαι. Δεν μου λές αυτές οι ακίδες που εξέχουν μπορούν να αφαιρεθούν η να κάτσουν πανω σε μια ενίαια πλακα από μάρμαρο; Αυτό λόγω waf!! Ο rg 10 η ο primare a33.2 σε τι κατηγορία
ποιότητας και τιμής ειναι ο καθένας ; Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το
naimuniti που επίσης σκέφτομαι να παρω σαν προενίσχυση για αυτούς η θα τα
κάνουμε σαλάτα ?
Το ηχειο εχει απο κατω bass reflex οπως και απο πισω. Αν του αφαιρεσεις τις ακιδες τοτε...παει περιπατω η δουλεια. Οι ακιδες ειναι για να γειωνονται μηχανηκα και οκατασκευαστης δεν τα βαζει για διακοσμητικα.
Τωρα αν το χαμηλωσεις θα εχεις συνεπειες στο χαμηλο και σιγουρα οχι καλες. Αν μειωσεις την δυνατοτητα ροης αερα απο το κατω bass reflex τοτε σιγουρα θα επιβαρυνεις το αλλο με αποτελεσμα να εχεις παραμορφωσεις και αεροδιναμικους θορυβους.

Γεια τους ενισχυτες στο site www.orpheusaudio.gr θα βρεις ολες τις τιμες για ολα τα μοντελα.

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Κι εγω θα ηθελα να διαβασω σχολια απο την εμπειρια σου με τετοιο set up.:2thumb22sup:

Το ηχειο εχει απο κατω bass reflex οπως και απο πισω. Αν του αφαιρεσεις τις ακιδες τοτε...παει περιπατω η δουλεια. Οι ακιδες ειναι για να γειωνονται μηχανηκα και οκατασκευαστης δεν τα βαζει για διακοσμητικα.
Τωρα αν το χαμηλωσεις θα εχεις συνεπειες στο χαμηλο και σιγουρα οχι καλες. Αν μειωσεις την δυνατοτητα ροης αερα απο το κατω bass reflex τοτε σιγουρα θα επιβαρυνεις το αλλο με αποτελεσμα να εχεις παραμορφωσεις και αεροδιναμικους θορυβους.

Γεια τους ενισχυτες στο site www.orpheusaudio.gr θα βρεις ολες τις τιμες για ολα τα μοντελα.

Παρεξήγηση. Οχι δεν θέλω να βγάλω τις ακίδες αλλά αντι να πατάνε πάνω στο παρκέ να πατάνε σε ενα ορθογωνικο μαρμαρο πχ πάχους 2 εκ. Νομίζω οτι γίνεται.

Ακουσα πάντως το tempo 25 με μόνο το naimuniti και επαιζε αξιοπρεπώς! Σίγουρα με πιο βαρβατο ρεύμα θα απογειώνεται. Ασχετο και offtopic αλλά εχει κανείς καμμία πρόταση για κάτι παρόμοιο με το naimuiniti cd/fm/stream/phono supply/preamp/amp ?

Παρεξήγηση. Οχι δεν θέλω να βγάλω τις ακίδες αλλά αντι να πατάνε πάνω στο παρκέ να πατάνε σε ενα ορθογωνικο μαρμαρο πχ πάχους 2 εκ. Νομίζω οτι γίνεται.

Τωρα μαλιστα! Αυτο ναι. Πιστευω οτι θα ''κατσει'' καλλιτερα ετσι. Κι εγω ετσι θα κανω καποια στιγμη.

Παντως φιλε αμα τα παρεις θα παθεις πλακα. Οταν θα τα βγαλεις απο το κουτι θα νομιζεις οτι παιζουν καλα αλλα οταν θα στρωσουν δε θα πιστευεις στα αυτια σου.... οτι επαθα κι εγω. Οπως ειπε καποιος φιλος στο νημα ειναι ηχεια που ξεχωριζουν απο το σωρο. Αν διαβασεις το τεστ στο περιοδικο Ηigh Fidelity Απριλιος του 2008 ο reviewer καταληγει οτι ειναι μια απο τις καλλιτερες επιλογες μεχρι τα 10000 ευρω. Οταν το ειχα διαβασει πριν τα αγορασω μου φανηκε υπερβολικο το σχολειο. Οταν ομως τα ακουσα στον αντιπροσωπο ενθουσιαστικα και εκανα ακροασεις επι 3 ημερες και καταλαβα οτι δεν ηταν υπερβολη. Κι οταν τα πηρα πριν 2 μηνες μεχρι τωρα δεν εχω συνελθει ακομα. Δεν το περιμενα να παιζουν ετσι. Πολυ καλο και τιμιο ηχειο.
Και ακουω απο Κλασικη μπαροκ, Εκκλησιαστικο οργανο, heavy metal, rock, jazz και οπως ωφηλει καθε σοβαρο ηχειο με ολα τα ειδη ''παιζει''.

Ακουσα πάντως το tempo 25 με μόνο το naimuniti και επαιζε αξιοπρεπώς! Σίγουρα με πιο βαρβατο ρεύμα θα απογειώνεται. Ασχετο και offtopic αλλά εχει κανείς καμμία πρόταση για κάτι παρόμοιο με το naimuiniti cd/fm/stream/phono supply/preamp/amp ?
Ακουσα το tempo 25 συγκριτικα με το scorpio με τον primare I30 και μου αρεσε αρκετα αλλα ακουγοταν σχετικα αδειο παντα σε σχεση με το scorpio. Παντως και το tempo ειναι καλο.:2thumb22sup:

Τελικα συνηδειτοποιω οτι υπαρχουμε πολλοι με ηχεια Audio Physic.:a0210:

Καλό ειναι τότε να εχουμε και στοιχεία για ενισχυτές απο το σύστημα που εχει ο καθένας "τυχερός" μαζί με τις εντυπώσεις απο το ματσαρισμα. Εσυ φίλε μου που εχεις καταλήξει για την αναβάθμιση σου ;