AUDIO SPECTRUM HERMES

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Ωραία....αγοράζεις ένα κορυφαίο ηχείο με μετρήσεις φοβερές...έλα όμως που το βάζεις στο σαλόνι σου με τα μηχανήματά σου κ όπως παίζει δεν σου αρέσει....τι κάνεις ;;

Συνειδητοποιείς διαζευκτικά δύο πράγματα. Ή ο χώρος ή/και το υπόλοιπο σύστημά σου έχουν προβλήματα, ή αυτό που σου αρέσει είναι λάθος.

Πάντως όσο και να ψάχνω λεπτομερείς μετρήσεις δεν βρήκα στο Internet για τα Audio Spectrum...
Στην Άρτεμις π.χ. έχει...
Frequency Response: 30 Hz-25KHz

Στην ATC το ζευγαράκι των ονείρων μου έχει...
Frequency Response (±2dB) : 60Hz-17kHz

Σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν στο internet λοιπόν λέω να ξεχάσω αυτά

el150slp.jpg

και να αγοράσω ένα ζευγάρι Άρτεμις... :flipout:

Οι μετρησεις λενε πραγματι καποια στοιχεια, εαν βεβαια εχεις πληρεις, σ αυτους που ξερουν να τις αξιολογουν. Ελλειπεις μετρησεις οπως αυτες που εβαλες δεν λενε την ολη αληθεια, λενε μονο το μερος που "βολευει" , δηλαδη στην ουσια λενε ψεματα.

Δεν εχω κανενα προβλημα να μπει ο καθενας και να αυτο που ακουει, αυτος ειναι αλλωστε ο σκοπος του φορουμ. Οταν ομως επικαληται τη φυσικη και τους νομους της θα πρεπει τουλαχιστον να εχει τις απαιτουμενες γνωσεις να τα υποστιριξει. Διαφορετικα, γινεται ρομπα, δειτε το διπλανο θεμα με τους "εξαγνιστες" ...

Το ιδιο συμβαινει και με τις περιβοητες "μετρησεις". Καποιος διαβαζει καποια χαζομαρα καπου καταλαβαινει τα μισα (και αυτα στραβα) και ερχεται και μας τα ξεφουρνιζει εδω μεσα. Απαραδεκτο, νομιζω, απλως να αναπαραγουμε κατι που δεν το καταλαβαινουμε. Απαραδεκτο ακομα, καποιος να διεκδικει εδρα Φυσικης επειδη διαβασε και δυο διαγραμματα και ενα - δυο αρθρακια απ αυτα που κυκλοφορουν στο νετ...
Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε κανενα, μην παρεξηγηθω, γενικα μιλαω...

Πιστευω οτι δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη μετρησεις ή "μετρησεις" που να αποδεικνυουν με αδιαμφισβητητο τροπο την υπεροχη του ενος ή του αλλου ηχειου, απλα δεν υπαρχουν.

Αλλα ας περιμενουμε καλυτερα να δουμε τις μετρησεις που θα ανεβασει και ο φιλος μας....

ΥΓ. Ξεκαθαριζω τη θεση μου, τα ΑΣ δε μου αρεσουν καθολου, τα θεωρω ντενεκεδες που προβληθηκαν ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ απο τους ελληνες ριβιουερς και τα περιοδικα του "χωρου" . Διαψευστε με αν μπορειτε :grinning-smiley-043 ειτε με "μετρησεις" ειτε με ακουστικες κοντρες....

Re: Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Ενώ Αρτεμις, Ορφέας και Ερμής είναι εξαιτερικά εύκολα ηχεία!
Οχι ότι δεν θα παίξουν καλύτερα αν πάρουν πολύ ρεύμα, αλλά από την άλλη δεν θα αρνηθούν να παίξουν ακόμα και με έναν μικρό λαμπάτο ενισχυτή με λίγα watts.

Μμμμ ...δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες φιλε μου (για να ακριβολογουμε μιλαω για τον Ερμη Tls που εχω)

Οταν επαιζε με ενα Mission με psx τελειωνε τον ενισχυτή για πλακα...οταν ηθελες εντασεις.
Βεβαια σε χαλαρη ακροαση ολα ηταν καλα.
Επισης ξεζουμιζε και ενα Rotel τελικο 2Χ200 (δουλεψε η προστασια μετα απο 1 ωρα δυνατα ,καηκε και ενα τουϊτερ!!).

Τωρα με Crown k1 (καμμια 400 βατ στο καναλι στα 4 Ωμ) ολα ηρθαν στα ισα τους.

Αλλα ολα αυτα ,παντα σε υψηλες εντασεις και μονο.

Bill, δεν αντιλεγω και για μενα ξου ξου, απλα διαβαζω πραγματα εδω μεσα και θα τα χασω τα καυμενα τα μαλλακια μου. Και σε ρωταω ρε κολλητε, κριμα δεν ειναι ? 44 χρονια να στεκουν μια χαρα , και να μου πεσουμε μ αυτα που διαβαζω τις τελευταιες δυο βδομαδες ?

ΥΓ Χαθηκαμε . Εκεινα τα ουισκια που λεγαμε θ χουν γινει 12αρια :grinning-smiley-043

Bill, δεν αντιλεγω και για μενα ξου ξου, απλα διαβαζω πραγματα εδω μεσα και θα τα χασω τα καυμενα τα μαλλακια μου. Και σε ρωταω ρε κολλητε, κριμα δεν ειναι ? 44 χρονια να στεκουν μια χαρα , και να μου πεσουμε μ αυτα που διαβαζω τις τελευταιες δυο βδομαδες ?

ΥΓ Χαθηκαμε . Εκεινα τα ουισκια που λεγαμε θ χουν γινει 12αρια :grinning-smiley-043
αιντε ντε καλοκαίριασε ...

Και οι 2 εταιριες βγαζουν ηχεια που θελουν να λενε οτι εχουν καλο ηχο. Απο εμφανιση ομως ειναι το ιδιο χαλια. Το τελευταιο ATC διορθωσε καπως τα πραγματα αλλα απο την αλλη 50.000 ευρω!!! Ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι να ζητανε ενα σωρο λεφτα και να μην εχουν λιγο προσεγμενη την εμφανιση τους. Συνηθως τα ηχεια τετοιας κατηγοριας πανε σε σαλονια. Αυτοι κανουν ηχεια που σου ζητανε πανω απο ενα πεντοχιλιαρο και πρεπει μετα να το κρυψεις καπου για να μην φαινεται. Απλα απαραδεκτοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Συνειδητοποιείς διαζευκτικά δύο πράγματα. Ή ο χώρος ή/και το υπόλοιπο σύστημά σου έχουν προβλήματα, ή αυτό που σου αρέσει είναι λάθος.
Ωραία...και ;;;
Αφού έχω τα ηχεία με τις φοβερές μετρήσεις.....:flipout: :BDGBGDB55:

Τι κάνουμε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις....;
Γιατί ως γνωστόν, κατά 99% ακούμε σε μια εταιρεία κάτι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι μας....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Ωραία...και ;;;
Αφού έχω τα ηχεία με τις φοβερές μετρήσεις.....:flipout: :BDGBGDB55:

Τι κάνουμε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις....;
Γιατί ως γνωστόν, κατά 99% ακούμε σε μια εταιρεία κάτι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι μας....

... τοτε φταιει το σπιτι. Εχει λαθος προσανατολισμο. Να το αλλαξεις.
Και η δεη, που σου στελνει το ημιτονο ετσι και οχι αλλιως. Και η σεληνη. Περιμενε τη σωστη φαση . Το ηχειο παντως δε μπορει να φταιει. Αφου ο ανθρωπος που ξερει, σου λεει το μετρησανε :grinning-smiley-043

Η ουσία όμως είναι ότι τα AS δίνουν και άριστες μετρήσεις πάντα

Μετρήσεις για τον Ερμή τον τωρινό η το προηγούμενο υπάρχουν; Εννοώ frequency responce +- τόσα db. Tις ψάχνω χρόνια!

:smile:

Εγω λεω να μην υπερβαλουμε και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα.ουτε τα καλυτερα του κοσμου ειναι,αλλα και ουτε τα χειροτερα. ειναι απλα τιμια στον ηχο και σε πολλες περιπτωσεις ακουγονται καλυτερα απο ισοποσα ισως και λιγο ακριβοτερα ηχεια,αν ειχαν καλυτερη εμφανιση θα τα πληρωνες και ακριβοτερα,εχουν ομως τρομερη στιβαροτητα σαν καμπινα γιαυτο ειναι και πανβαρα.:grandpa:

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Αυτοι κανουν ηχεια που σου ζητανε πανω απο ενα πεντοχιλιαρο και πρεπει μετα να το κρυψεις καπου για να μην φαινεται. Απλα απαραδεκτοι.

Εγώ καρντάση σε το έχω πει. Άμα θες και εμφάνιση και απόδοση, πάρε ένα ζευγάρι 802. Αυτή η ρετσινιά που έχουν κολλήσει στον Πετρόπουλο (στην ATC πολύ λιγώτερο γιατί πείθει και πουλάει ακριβά, και έχει άμεση σχέση με τα επαγγελματικά στούντιο, ενώ προέρχεται και από μουράτη χώρα, κολοκύθι να εισαγάγεις από Αγγλία, καλά θα παίζει), αυτή λοιπόν η ρετσινιά οφείλεται πρωτίστως στο ότι τα ηχεία της Audio Spectrum είναι κουτιά, και δεύτερον, όλα έχουν ομογάλακτα μεγάφωνα. Βασικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι αυτοί οι άσχετοι νεόκοποι που ενέσκηψαν μαζί με διάφορα παπαγαλάκια, κι έχουν αρχίσει τις ανοησίες περί μαγείας και τοιαύτα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, και άντε μετά να βγάλεις τη λάσπη από πάνω σου.

Ενώ τα AS πωλούνται φθηνά με τα τσίπικα μεγάφωνα και τις καμπίνες της πλάκας;

Τα ΑΤC αντίθετα,έχουν δικές τους μονάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με τα μεγαφωνάκια των AS και θεωρούνται απο τις καλύτερες στον κόσμο-ειδικά των μεσαίων.Ακόμα κι οι καμπίνες τους άν και δεν είναι όμορφες,ωστόσο είναι πολύ πιό καλοφτιαγμένες,με καλύτερα φινιρίσματα και σαφώς πιό στιβαρές.

Μη λέμε ότι θέμε...

Ενώ τα AS πωλούνται φθηνά με τα τσίπικα μεγάφωνα και τις καμπίνες της πλάκας;

Τα ΑΤC αντίθετα,έχουν δικές τους μονάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με τα μεγαφωνάκια των AS και θεωρούνται απο τις καλύτερες στον κόσμο-ειδικά των μεσαίων.Ακόμα κι οι καμπίνες τους άν και δεν είναι όμορφες,ωστόσο είναι πολύ πιό καλοφτιαγμένες,με καλύτερα φινιρίσματα και σαφώς πιό στιβαρές.

Μη λέμε ότι θέμε...

Μην τα ισοπεδώνεις όλα .Τα AS δεν είναι και τα καλύτερα ηχεία στον κόσμο αλλά μην το παρακάνουμε γιατί ο κατασκευαστής τους είναι από τους ποιο ικανούς σε αυτόν το χώρο και αυτό που προσφέρουν τα ηχεία του ακουστικά τουλάχιστον σε εισαγόμενο το πληρώνεις πολύ παρά πάνω . Όσο για το Ερμή όποιοι πήγαν στην έκθεση το χειμώνα κατάλαβαν την αξία του

Είμαι πολύ περίεργος γιατί τέτοια ηχεία δεν φτιάχνονται-πωλούνται στην Ελλάδα.

Ας μη συζητήσουμε γιατί τέτοιες εταιρείες,δεν έρχονται στην Ελλάδα.

Ψάχνοντας έχω βρεί πάνω απο 50 ,με πολύ καλά προϊόντα και εξαιρετικές τιμές.Ωστόσο...συμπτωματικά(βλέπε χαμηλό περιθώριο κέρδους),καμία δεν έρχεται εδώ.