AUDIO SPECTRUM HERMES

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

... Τα καλύτερά τους με την κορυφαία σειρά μονάδων της Seas π.χ Αιολος, κυκλοφορούν σε σχεδόν πανομοίοτυπες εκδόσεις απο πολλούς στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια με λιγότερα χρήματα(π.χ Τyler).

Ποσο εχουν παει τα Αιολος? Γιατι τα Tyler ειναι πανακριβα και πρεπει να τα φερεις απο Αμερικη. Ποιοι αλλοι χρησιμοποιουν τα ιδια μεγαφωνα στα ηχεια τους? Προσφατα ειδα την XTZ αλλα χωρις να εχω ακουσει δεν εχω γνωμη. Παντως η κορυφαια σειρα της Seas ειναι οντως κορυφαια για τα αυτια μου, τα Αιολος ειναι τα αγαπημενα μου της εταιρειας αλλα με τιποτα δε δινω πανω απο 2000.

Ρε παιδια να με συγχωρειται αλλα στα 5-6 χιλιαρικα μπορει καποιος να αγορασει το Hyperion 938 η το Von Schweiκert 4Jr. Τι σχεση εχει οποιοδηποτε Audio Spectrum με αυτα τα ηχεια?

Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Για τα περιοδικά να βλέπετε κατι απλό, ποσες διαφημισεις εχει μια εταιρία στις σελίδες τους.
Σε ολους τους χωρους εδω Ελλαδα το ιδιο γινεται και στον δικό μας με τα φορτηγα
''βαλε διαφημιση να γραψω, να πουλησεις''

Εχεις δει διαφήμιση της AS σε κάποιο περιοδικό; Αν ναι, σε ποιό περιοδικό και πότε; Εγώ έχω κάτι χρόνια να δω. Ούτε της Advance (που είναι αντιπρόσωπος).
Αρα δεν τα βγάζουν πάντα πρώτα λόγω διαφήμισης...

Πέρα πάντως απο την πλάκα,είναι υπερπροβλημένα και υπερεκτιμημένα.Πρίν πολλά χρόνια ίσως να ήταν ιδιάιτερα,αλλά όχι πιά.

Στα χρήματά τους πλέον, "παίζουν" πολύ καλύτερα ηχεία και σαν κατασκευές και σαν ήχος(π.χ ATC SCM 50,Audio Physic Scorpio,σειρές απο Opera και Chario,Piega,Proac response,Focal.....)
Τα καλύτερά τους με την κορυφαία σειρά μονάδων της Seas π.χ Αιολος, κυκλοφορούν σε σχεδόν πανομοίοτυπες εκδόσεις απο πολλούς στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια με λιγότερα χρήματα(π.χ Τyler).

Μήπως είδες τις μετρήσεις των Opera Grand Callas με τα ακριβά μεγάφωνα Excel της SEAS;
Κάνε τον κόπο και ψάξε της. Νομίζω σε παλιότερο τεύχος του High Fidelity ήταν... Πολύ κατώτερες από τις μετρήσεις που δίνει ο Αίολος. Κάπου έχουν πρόβλημα είτε στην σχεδίαση της καμπίνας, είτε στο ταίριασμα των μεγαφώνων, είτε στο cross-over.
Ηταν σαφές ότι ενώ ξεκίνησαν με καλές προθέσεις οι Ιταλοί κάπου την έχασαν την μπάλα και το τελικό αποτέλεσμα δεν...
Σαφώς ανώτερος ο Αίολος, καμμία σχέση.
Εκτός εάν κοιτάμε την εμφάνιση και όχι τον ήχο. Σε εμφάνιση ναι όντως κερδίζουν οι Ιταλοί με χρυσά ποδαράκια, δέρμα στην μπάφλα κλπ.

Last edited:
Για τον Αίολο ναι υπάρχουν σε παλιότερο τεύχος του High Fidelity. Και φυσικά όπως καταλαβαίνεις ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ.
Τώρα όμως και το High Fidelity τις έκοψε τις μετρήσεις οπότε στο τεστ του Ερμή δεν δημοσιεύει... Δεν θυμάμαι αν ο Ηχος είχε τεστάρει και είχε δημοσιεύσει μετρήσεις του Ερμή. Στην Αρτεμη πάντως ήταν κι εκεί άριστες οι μετρήσεις. Τι άλλο θα ήταν άραγε;

Μήπως είδες τις μετρήσεις των Opera Grand Callas με τα ακριβά μεγάφωνα Excel της SEAS;
Κάνε τον κόπο και ψάξε της. Νομίζω σε παλιότερο τεύχος του High Fidelity ήταν... Πολύ κατώτερες από τις μετρήσεις που δίνει ο Αίολος. Κάπου έχουν πρόβλημα είτε στην σχεδίαση της καμπίνας, είτε στο ταίριασμα των μεγαφώνων, είτε στο cross-over.
Ηταν σαφές ότι ενώ ξεκίνησαν με καλές προθέσεις οι Ιταλοί κάπου την έχασαν την μπάλα και το τελικό αποτέλεσμα δεν...
Σαφώς ανώτερος ο Αίολος, καμμία σχέση.
Εκτός εάν κοιτάμε την εμφάνιση και όχι τον ήχο. Σε εμφάνιση ναι όντως κερδίζουν οι Ιταλοί με χρυσά ποδαράκια, δέρμα στην μπάφλα κλπ.

Ακομα και αν εχει καλυτερες μετρησεις δε σημαινει απαραιτητα οτι παιζει και καλυτερα. (Καλο θα ηταν να δουμε και τις μετρησεις).
Δηλαδη ηχεια ξερουν να κανουν μονο στη AS ? κανενας αλλος δεν σκαμπαζει?
Εχουμε τρελαθει τελειως, ή μου φαινεται ?

Ακομα και αν εχει καλυτερες μετρησεις δε σημαινει απαραιτητα οτι παιζει και καλυτερα. (Καλο θα ηταν να δουμε και τις μετρησεις).

μα δεν νομιζω να ειπε κανεις κατι τετοιο απλα ειναι εξαιρετικα τιμια στα λεφτα τους και δινουν αυτα που υποσχονται.το ελατωμα τους ειναι η φατσα τους και η δυσκολια οδηγησης τους:a0210:

μα δεν νομιζω να ειπε κανεις κατι τετοιο απλα ειναι εξαιρετικα τιμια στα λεφτα τους

5,5 χιλιάρικα για διδρομο? Ακριβή η τιμιότητα εδω στο ελλάντα :grinning-smiley-043

Όποτε χρειάστηκε να συγκρίνω τα spectrum με άλλα ηχεία ΚΑΙ με καλής ποιότητας μηχανήματα ως συνοδεία, ποτέ δε με απογοήτευσαν.

Σε άμεση σύγκριση με άλλα ηχεία, ίσως πολύ πιο «γνωστά» ως όνομα εταιρείας, θα γράψω ότι έπαιζαν εξίσου καλά.

Δεν τα υποτίμησα όμως σαν ηχεία, δεν τους «συμπεριφέρθηκα» βάση της τιμής τους αλλά τα συνόδευσα με αρκετά ακριβότερα μηχανήματα που συνδύαζαν ηχητικές ΚΑΙ ποσοτικές αρετές…

Μπορεί να μην έχουν την… εσωτερικότητα κάποιων άλλων, μπορεί να μη «χαϊδεύουν» οι μεσαίες τους -ως μία ερωμένη- τα αυτιά των περισσοτέρων αλλά τα πάντα είναι εκεί, εύκολα ακουστά, κατανοητά και μπορείς εύκολα να διακρίνεις τις διαφορές από μηχάνημα σε μηχάνημα.

Είναι ένα καλοστημένο ηχείο και το μόνο που κάνει είναι να «μαρτυρά(ει)» τη δουλειά που έχεις κάνει πριν από αυτό και το κατά πόσο ήσουν υπερβολικός στην απόκτηση «όγκου» σε σχέση με το χώρο, φειδωλός στην οδήγηση και στην ποιότητα για τα μηχανήματα που το συνοδεύουν.

Έτσι δεν πρέπει να είναι ένα σωστά σχεδιασμένο ηχείο?

Προσοχή: Αναφέρομαι για την αντικειμενικά καλή σχεδίαση, η υποκειμενική γνώμη για τον ήχο, δεν αφορά το συγκεκριμένο μήνυμα.

Από περιέργεια, ρωτάω. Τι παραπάνω προσφέρουν τα Focal 826V, Elac 207.2, Xavian Duetto, Audio Physic Yara και ένα σωρό άλλα ηχεία, όταν συνεργάζονται με μικρούς αλλά ποιοτικούς ενισχυτές ή μεγάλους σε ποσότητα αλλά «μικρούς» σε ποιότητα ενισχυτές?

Υ.Γ. Μη νομίζεται ότι τα γράφω αυτά γιατί εμπορεύομαι Audio Spectrum ηχεία. Δεν έχω στη γκάμα μου ηχεία από την εταιρεία γιατί έχω ένα σωρό άλλα σε παρόμοια κατηγορία τιμής, οπότε εμπορικά και μόνο δε θα μου προσέφεραν κάτι παραπάνω ως λύση.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν της γενικότερης εκτίμησής μου.

Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Εχεις δει διαφήμιση της AS σε κάποιο περιοδικό; Αν ναι, σε ποιό περιοδικό και πότε; Εγώ έχω κάτι χρόνια να δω. Ούτε της Advance (που είναι αντιπρόσωπος).
Αρα δεν τα βγάζουν πάντα πρώτα λόγω διαφήμισης...

Εχεις δει τα μηχανηματα που εχουν τα περιοδικα? Για κοιτα τι μηχανηματα εχουν για τις δοκιμες τους και μετα συζηταμε αν η διαφημιση ειναι παντα απαραιτητη.

Αχ, αγόρι μου δεν καταλαβαίνεις! Και πώς να καταλάβεις δηλαδή; Είσαι χαϊεντάς; Δεν είσαι. Δε λέμε ότι ο Αίολος είναι καλό ηχείο, λέμε ότι είναι κακό, δεν έχει μαγεία ρε παιδί μου, δεν... Δεν έχει εκείνο το έτσι το πωστολέν το εντάξει και καλά... Κατάλαβες; Αυτό λέμε.

Καημένε μου Πετρόπουλε,
τί σού 'μελε να πάθεις,
δε σκαμπάζεις γρι από μαγεία,
και μου θες να φτιάχνεις και ηχεία...

(Αυτό είναι το ρεφραίν. Τα κουπλέ τα δουλεύω ακόμα...) :p

Όποτε χρειάστηκε να συγκρίνω τα spectrum με άλλα ηχεία ΚΑΙ με καλής ποιότητας μηχανήματα ως συνοδεία, ποτέ δε με απογοήτευσαν.

Σε άμεση σύγκριση με άλλα ηχεία, ίσως πολύ πιο «γνωστά» ως όνομα εταιρείας, θα γράψω ότι έπαιζαν εξίσου καλά.

Δεν τα υποτίμησα όμως σαν ηχεία, δεν τους «συμπεριφέρθηκα» βάση της τιμής τους αλλά τα συνόδευσα με αρκετά ακριβότερα μηχανήματα που συνδύαζαν ηχητικές ΚΑΙ ποσοτικές αρετές…

Μπορεί να μην έχουν την… εσωτερικότητα κάποιων άλλων, μπορεί να μη «χαϊδεύουν» οι μεσαίες τους -ως μία ερωμένη- τα αυτιά των περισσοτέρων αλλά τα πάντα είναι εκεί, εύκολα ακουστά, κατανοητά και μπορείς εύκολα να διακρίνεις τις διαφορές από μηχάνημα σε μηχάνημα.

Είναι ένα καλοστημένο ηχείο και το μόνο που κάνει είναι να «μαρτυρά(ει)» τη δουλειά που έχεις κάνει πριν από αυτό και το κατά πόσο ήσουν υπερβολικός στην απόκτηση «όγκου» σε σχέση με το χώρο, φειδωλός στην οδήγηση και στην ποιότητα για τα μηχανήματα που το συνοδεύουν.

Προσοχή: Αναφέρομαι για την αντικειμενικά καλή σχεδίαση, η υποκειμενική γνώμη για τον ήχο, δεν αφορά το συγκεκριμένο μήνυμα.

Από περιέργεια, ρωτάω. Τι παραπάνω προσφέρουν τα Focal 826V, Elac 207.2, Xavian Duetto, Audio Physic Yara και ένα σωρό άλλα ηχεία, όταν συνεργάζονται με μικρούς αλλά ποιοτικούς ενισχυτές ή μεγάλους σε ποσότητα αλλά «μικρούς» σε ποιότητα ενισχυτές?

Υ.Γ. Μη νομίζεται ότι τα γράφω αυτά γιατί εμπορεύομαι Audio Spectrum ηχεία. Δεν έχω στη γκάμα μου ηχεία από την εταιρεία γιατί έχω ένα σωρό άλλα σε παρόμοια κατηγορία τιμής, οπότε εμπορικά και μόνο δε θα μου προσέφεραν κάτι παραπάνω ως λύση.

Αυτό θα πει επαγγελματίας, κύριοι.

αψογος τα ειπες οπως ακριβως ειναι:grinning-smiley-043

Tα Ερμής τα V2, (τα προηγούμενα Ερμής δηλαδή), τα έχω ακούσει και συγκριτικά και με αρκετή επιμονή και είναι πράγματι εξαιρετικά και πολύ καλύτερα, στα αυτιά μου, από άλλα ίσης αξίας! Ωστόσο καλοί μου άνθρωποι, έχω μία έκκληση: υπάρχει καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων από 20 HZ η από 30 HZ η από όπου βγαίνουν έως όπου φθάνουν αυτά η τα επόμενα τα σημερινά; To έψαξα όσο μπορούσα αλλά δεν κατάφερα τίποτα! (Και για τον Αίολο!).

:smile:

Μερικές εκατοντάδες ηχεία με seas excel drivers,σε χαμηλότερες(μέχρι πολύ χαμηλότερες) τιμές.Φτιάχνει κι ο δικός μας ο Μανώλης Τζωρτζάκης δαπέδου κάπου στα μισά χρήματα.

http://images.google.gr/images?hl=el&q=SPEAKERS WITH SEAS EXCEL DRIVERS&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Ημουν σαφής.Δεν είναι τα καλύτερα όπως γράφτηκε και δεν είναι τα φθηνώτερα σε σχέση με αντίστοιχες κατασκευές (και) του εξωτερικού.

Τώρα άν κάποιοι τα θεωρούν λατρευτικά αντικείμενα δικαίωμά τους,αλλά δικαίωμα και των "άλλων" να μην το βλέπουν έτσι.

Last edited:

Μερικές εκατοντάδες ηχεία με seas excel drivers,σε χαμηλότερες(μέχρι πολύ χαμηλότερες) τιμές.Φτιάχνει κι ο δικός μας ο Μανώλης Τζωρτζάκης δαπέδου κάπου στα μισά χρήματα.

http://images.google.gr/images?hl=el&q=SPEAKERS WITH SEAS EXCEL DRIVERS&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Κοιταξα τις πρωτες δεκα σελιδες του link και δε βρισκω ετοιμο ηχειο. Ξανακανω την ερωτηση για οποιον ξερει: Ζευγαρι διδρομων ηχειων με τουλαχιστον 6,5 woofer (προτιμω 8αρι) που να εχει woofer & tweeter seas excel. Τα ηχεια να μπορουν ν' αγοραστουν κατευθειαν απο την εταιρεια ή απο μαγαζι σε χωρα της ΕΕ. Τιμη 2000 ευρω και κατω. Τα ηχεια να ειναι ετοιμα οχι σε μορφη κιτ.

Για την Αudio Spectrum: Μου αρεσουν τα περισσοτερα ηχεια της ηχητικα, εμφανισιακα οχι και τοσο αλλα το ξεπερνουσα αν ηταν αρκετα χαμηλοτερη η τιμη τους. Παρακολουθω την αυξηση τιμων τους καθε χρονο στην εκθεση ηχου και θεωρω οτι τα τελευταια χρονια εχουν ξεφυγει. Οχι μονο αυτοι αλλα το θεμα μας ειναι η συγκεκριμενη εταιρεια.

Δεν καταλαβα ποτε γιατι σταματησαν την παραγωγη του Zanadu αφου οι μοναδες του ειναι ακομα σε κυκλοφορια. Θεωρω οτι τα Zanadu στα 1000 ευρω και τα Αιολος στα 2000 θα πουλαγαν και θα μπορουσαν να ανταγωνιστουν και να κανουν πωλησεις εκτος Ελλαδας.