Audiophile Grade Ethernet Switch - Εντυπώσεις

75€.
Αυτη που εβαλα εχει 0,40€.
Όσο πεις.Εγω την πήρα 60€.Ισως να έχει ακριβυνει.
Και τα "αντικραδασμικα" σορμποθανης είναι παμφθηνα(δεν καίγεται αλλά πολυμερίζεται)ενω τα επώνυμα μεταλλικά με μπίλιες,πανάκριβα.Εσυ,τι θα προτιμήσεις;

Όσο πεις.Εγω την πήρα 60€.Ισως να έχει ακριβυνει.
Και τα "αντικραδασμικα" σορμποθανης είναι παμφθηνα(δεν καίγεται αλλά πολυμερίζεται)ενω τα επώνυμα μεταλλικά με μπίλιες,πανάκριβα.Εσυ,τι θα προτιμήσεις;
Και γω καποτε 60 την ειχα παρει και τωρα με σκοντο στα 72.
Τα αντικραδασμικα γιατι τα αναφερεις;

Και γω καποτε 60 την ειχα παρει και τωρα με σκοντο στα 72.
Τα αντικραδασμικα γιατι τα αναφερεις;
Επειδή η τιμή η ο κίνδυνος δεν πρεπει να είναι απολυτα κριτήρια.
Η λογική του "αν η ασφάλεια καεί,την πλήρωσα 40 λεπτά και όχι 72€" η "θεωρώ παράλογη τιμη τα 72€" οδηγεί σε παρόμοια λογική στις επιλογές συσκευών.Π.χ.
Γιατί να πάρεις ακριβό ενισχυτή αφού αν καεί(όλα καίγονται)τον πληρωσες Χ ποσον;
Γιατί να πάρεις ακριβά ηχεια αφου "είναι υπερτιμημένα";
Η λογική αυτή οδηγεί στην μετριότητα και μάλιστα με αναπαυμενη συνείδηση.

Η λογική του "αν η ασφάλεια καεί,την πλήρωσα 40 λεπτά και όχι 72€" η "θεωρώ παράλογη τιμη τα 72€" οδηγεί σε παρόμοια λογική στις επιλογές συσκευών.Π.χ.
Γιατί να πάρεις ακριβό ενισχυτή αφού αν καεί(όλα καίγονται)τον πληρωσες Χ ποσον;
Διαφωνώ κάθετα.

Η συσκευή δύσκολα θα πάθει ζημιά.. η ασφάλεια όχι τόσο δύσκολα...

Μια υπέρταση και την χαιρέτησες...

Καμια σχεση!
Το κοστος του καθε παραφερναλιου πρεπει να υπολογιζεται βασει και της συσκευης στην οποια
θα τοποθετηθει.
Για παραδειγμα, δεν θεωρω το εν λογω σουιτς αξιο να εμφανισει διαφορες με την προσθηκη τοσο
ακριβης ασφαλειας, θεωρω οτι ειναι οβερκιλ.

Καμια σχεση!
Το κοστος του καθε παραφερναλιου πρεπει να υπολογιζεται βασει και της συσκευης στην οποια
θα τοποθετηθει.
Για παραδειγμα, δεν θεωρω το εν λογω σουιτς αξιο να εμφανισει διαφορες με την προσθηκη τοσο
Υποτιμάς το Switch.Οπως διαβαζω και μου λένε,παίζει πολλές φορές τα χρήματα που κόστισε.
Η ασφάλεια είναι το πιο φθηνό αναγκαίο καλο.Τι λες για το καλώδιο ρεύματος;

• Like
Reactions: economides
Αλλάξατε ασφάλεια στο switch και ακούτε διαφορά?

Μα τα χίλια mikrotik, ευτυχώς είμαι "κουφός" και δε βασανίζομαι με τέτοια!!!
Για να δοκιμάσεις ασφάλειες, switch, καλώδια κλπ και για να ακούσεις διαφορές (όχι πάντα αν και θα υπάρχουν) πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις αλλιώς δεν έχει νόημα.

Καμια σχεση!
θα τοποθετηθει.
Το switch στο εμπόριο θα κόστιζε το 4πλασιο. Εμείς το αγοράσαμε σε τιμή κόστους. Συγκρίνετε το με αυτή τη διαφήμιση από φυλλάδιο αγγλικού καταστήματος PXL_20260330_143948822.MP.jpg

Τσιγκουνεύεστε να δώσετε 10 φράγκα παραπάνω για καλύτερο και στιβαρότερο κουτί/σασί και παίρνετε φλοίδες που σας σηκώνουν σούζα το switch μέχρι και τα καλώδια..

Για να βελτιώσετε/τροποποιήσετε/βαρύνετε έστω και αυτό, ούτε λόγος....

Για ακριβές ασφάλειες όμως τα σπρώχνετε χωρίς 2η σκέψη... δεν μπορώ να σας καταλάβω, πραγματικά....

Το switch στο εμπόριο θα κόστιζε το 4πλασιο. Εμείς το αγοράσαμε σε τιμή κόστους. Συγκρίνετε το με αυτή τη διαφήμιση από φυλλάδιο αγγλικού καταστήματος View attachment 269481
Του εχω βαλει καλο καλωδιο τροφοδοσιας για ψυχολογικους και μονο λογους, δεν ειμαι σιγουρος οτι κανει διαφορα
και αν δεν εισαι σιγουρος τοτε εμπιπτει στον τομεα του πλασιμπο η οποια βελτιωση αντιλαμβανεσαι.
Του αλλαξα και ασφαλεια κεραμικη των 0,40€ για τον ιδιο λογο.
Του εβαλα κι ενα βαρυ τροφοδοτικο απο πανω για να αποκτησει μαζα, δοκιμασα και αντικραδασμικα ποδαρακια.
Παλι διαφορες δεν εχω ακουσει.
Ισως, σε πιο αναλυτικο συστημα απο το δικο μου οπως του Αντρεα για παραδειγμα, τετοιου ειδους αλλαγες να ακουγονται.

Υποτιμάς το Switch.Οπως διαβαζω και μου λένε,παίζει πολλές φορές τα χρήματα που κόστισε.
Η ασφάλεια είναι το πιο φθηνό αναγκαίο καλο.Τι λες για το καλώδιο ρεύματος;
Δεν το υποτιμω καθολου απλα, δεν ''ακουει'' σε ματζουνια.
Μπορει να ''φταιει'' και το συστημα μου.
Εχω φροντισμενο ρευμα απο τον πινακα + το οτι φοραει και φιλτρο ρευματος στην εισοδο του το σουιτς.
Οι κραδασμοι μαλλον το αφηνουν αδιαφορο.

Του εχω βαλει καλο καλωδιο τροφοδοσιας για ψυχολογικους και μονο λογους, δεν ειμαι σιγουρος οτι κανει διαφορα
και αν δεν εισαι σιγουρος τοτε εμπιπτει στον τομεα του πλασιμπο η οποια βελτιωση αντιλαμβανεσαι.
Του αλλαξα και ασφαλεια κεραμικη των 0,40€ για τον ιδιο λογο.
Του εβαλα κι ενα βαρυ τροφοδοτικο απο πανω για να αποκτησει μαζα, δοκιμασα και αντικραδασμικα ποδαρακια.
Παλι διαφορες δεν εχω ακουσει.
Ισως, σε πιο αναλυτικο συστημα απο το δικο μου οπως του Αντρεα για παραδειγμα, τετοιου ειδους αλλαγες να ακουγονται.
Το περί πιο αναλυτικού συστήματος ώστε να φανεί η διαφορά,είναι ένας μύθος ο οποίος διακινείται εντεχνως και από τους υποστηρικτές των βελτιωτικών και από τους πολεμιους τους.Εξυπηρετει και τους μεν και τους δε.
Ηταν πιο αναλυτικό ένα cd-boombox 35 χρόνια πριν το οποίο "άκουγε" σε βάσεις και καλώδια ρεύματος;
Ήταν πιο αναλυτική μια τηλεόραση 32" 25 χρόνια πριν η οποία "άκουγε" σε καλώδια ρεύματος με αναφορά την φωνή του εκφωνητή του Δελτίου Ειδήσεων;
Πιθανολογω πως εχοντας κατά νου το καλώδιο ρεύματος από τον πίνακα και το φίλτρο στην είσοδο του Switch,έπεσες θύμα του nocebo.

Το περί πιο αναλυτικού συστήματος ώστε να φανεί η διαφορά,είναι ένας μύθος ο οποίος διακινείται εντεχνως και από τους υποστηρικτές των βελτιωτικών και από τους πολεμιους τους.Εξυπηρετει και τους μεν και τους δε.
Ηταν πιο αναλυτικό ένα cd-boombox 35 χρόνια πριν το οποίο "άκουγε" σε βάσεις και καλώδια ρεύματος;
Ήταν πιο αναλυτική μια τηλεόραση 32" 25 χρόνια πριν η οποία "άκουγε" σε καλώδια ρεύματος με αναφορά την φωνή του εκφωνητή του Δελτίου Ειδήσεων;
Πιθανολογω πως εχοντας κατά νου το καλώδιο ρεύματος από τον πίνακα και το φίλτρο στην είσοδο του Switch,έπεσες θύμα του nocebo.
Σχετικά με το ότι πρέπει ένα σύστημα να είναι αναλυτικό και καλό για να δείξει διαφορές σε οτιδήποτε..
Προφανώς και πρέπει να είναι. Η μεθοδολογία είναι γνωστή, έχουμε ένα σύστημα αναφοράς, το δικό μας και αλλάζοντας συσκευές ή προσθέτοντας παρελκόμενα προσπαθούμαι να καταλάβουμε αν επιφέρουν διαφορές. Όπως έγραψα σε προηγούμενο post πάντα υπάρχουν αλλά δεν είναι πάντα ακούστές. Ένα καλό σύστημα στημένο καλά σε αποδεκτό χώρο θα τις αναδείξει λογικά.
Στην περίπτωση του boom box ή της τηλεόρασης πάλι οτιδήποτε αλλάξουμε ή προσθέσουμε θα επιφέρει αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση όμως λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας αν ακούσουμε διαφορές δεν θα αντικατοπρίζουν ακριβώς τα σχετιζόμενα προϊόντα, απλά θα ακούσουμε (αν ακούσουμε) κάποια πράγματα τα οποία θα προκύπτουν από ανεπάρκεια της συσκευής αναφοράς ή από βελτίωση σε κάποιο σημείο, πχ αν στηρίξουμε καλύτερα ένα midi system που έχει μηχανικά μέρη όπως το cd.

• Like
Reactions: Λάκης
Σορυ αλλα πολυ αμφιβαλλω.

• Like
Reactions: petronik
Σχετικά με το ότι πρέπει ένα σύστημα να είναι αναλυτικό και καλό για να δείξει διαφορές σε οτιδήποτε..
Προφανώς και πρέπει να είναι. Η μεθοδολογία είναι γνωστή, έχουμε ένα σύστημα αναφοράς, το δικό μας και αλλάζοντας συσκευές ή προσθέτοντας παρελκόμενα προσπαθούμαι να καταλάβουμε αν επιφέρουν διαφορές. Όπως έγραψα σε προηγούμενο post πάντα υπάρχουν αλλά δεν είναι πάντα ακούστές. Ένα καλό σύστημα στημένο καλά σε αποδεκτό χώρο θα τις αναδείξει λογικά.
Στην περίπτωση του boom box ή της τηλεόρασης πάλι οτιδήποτε αλλάξουμε ή προσθέσουμε θα επιφέρει αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση όμως λόγω της ανεπαρκούς ποιότητας αν ακούσουμε διαφορές δεν θα αντικατοπρίζουν ακριβώς τα σχετιζόμενα προϊόντα, απλά θα ακούσουμε (αν ακούσουμε) κάποια πράγματα τα οποία θα προκύπτουν από ανεπάρκεια της συσκευής αναφοράς ή από βελτίωση σε κάποιο σημείο, πχ αν στηρίξουμε καλύτερα ένα midi system που έχει μηχανικά μέρη όπως το cd.
Αυτό που έχει σημασία είναι το αν υπήρξαν διαφορες και όχι γιατί υπήρξαν.Αν μάλιστα σε γυρίσω πίσω στο χρόνο,μαζί τις ακούσαμε παρέα με άλλους δύο,σύνολο τέσσερις,και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ουδεμία θετική προδιάθεση.

• Like
Reactions: anop

Πες μου ότι άκουγες διαφορές και όταν έβαζε τον εθνικό ύμνο στην ΥΕΝΕΔ όταν έκλεινε στις 12!

Αυτό που έχει σημασία είναι το αν υπήρξαν διαφορες και όχι γιατί υπήρξαν.Αν μάλιστα σε γυρίσω πίσω στο χρόνο,μαζί τις ακούσαμε παρέα με άλλους δύο,σύνολο τέσσερις,και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ουδεμία θετική προδιάθεση.
Μιλάς με εμένα που ξέρεις ότι ποτέ δεν επηρεάζομαι από το φαινόμενο placebo. Το αντίθετο, δεν δυσκολεύομαι να εκφραστώ αρνητικά για οτιδήποτε οι περισσότεροι θεωρούν καλό.
Οι διαφορές επίσης πρέπει και να "ζυγίζονται". Value for money.. Μερικές φορές δεν αξίζει η συγκεκριμένη "επένδυση".