Audiophile Grade Ethernet Switch - Εντυπώσεις

To switch παίζει ήδη δύο ημέρες, έχει μπει πρώτο στη σειρά μετά το modem (μετά από αυτό υπάρχουν ενας μετατροπέας σε οπτική και δύο melco switches συνδεδεμένα με οπτική) και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει την ποιότητά του, πιό πολύ λετομέρεια λόγω ακόμη πιό μαύρου background και ακόμη πιό φυσική παρουσία, είναι ενδιαφέρον ότι η βελτίωση με τα switch είναι αθροιστική...

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος (NEO Ceradisc 50 και HRS dampers) αλλιώς ακουγόταν το κουτί, νομίζω ότι οι φίλοι που πήραν το ασημένιο κουτί έπραξαν σοφά !

Attachments

• 20260320_111408 (1).jpg
    20260320_111408 (1).jpg
    418.7 KB · Views: 60
To switch παίζει ήδη δύο ημέρες, έχει μπει πρώτο στη σειρά μετά το modem (μετά από αυτό υπάρχουν ενας μετατροπέας σε οπτική και δύο melco switches συνδεδεμένα με οπτική) και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει την ποιότητά του, πιό πολύ λετομέρεια λόγω ακόμη πιό μαύρου background και ακόμη πιό φυσική παρουσία, είναι ενδιαφέρον ότι η βελτίωση με τα switch είναι αθροιστική...

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος (NEO Ceradisc 50 και HRS dampers) αλλιώς ακουγόταν το κουτί, νομίζω ότι οι φίλοι που πήραν το ασημένιο κουτί έπραξαν σοφά !

Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι φίλοι που πήραν το ασημένιο δεν πήραν το καλό και ακριβότερο ασημένιο, αλλά το φτηνό και ίδιο με το μαύρο.......

Θα πρέπει να κάνεις μόνος σου μια "επέμβαση" στο κουτί προσαρμόζοντας μια παχιά εξωτερική βάση στο κάτω μέρος, στις υπάρχουσες διαστάσεις (πλάτους/βάθους) με πάχος 10mm (αλουμίνιο ή μπρούτζο) για να πάρεις το επιθυμητό βάρος.

Μία άλλη λύση είναι να μπουν εσωτερικά φύλλα μολύβδου εκεί που η κατασκευή το επιτρέπει..

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος

Με τους πύθωνες που του έβαλες Αντρέα μου, λίγα κουτιά στέκονται ίσια.
Αφού δεν κάθεται σούζα πάλι καλά. 😂

Μπράβο, βλέπω ότι το έχεις φροντίσει με σωστά παρελκόμενα..😉

• Like
Reactions: economides

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαζονταν τα στηρικτικα άρα...

Βεβαια προσπερνώντας τα dampers και στηρικτικα που ειναι μαζι 5-6 φορες το κοστος του switch, γιατι καποιος να μη βαλει αναμεσα ενα stack audio smooth lan αντι αυτου του switch μιας και η τιμη ειναι παραπλησια... Το εχεις δοκιμασει?

Βεβαια προσπερνώντας τα dampers και στηρικτικα που ειναι μαζι 5-6 φορες το κοστος του switch, γιατι καποιος να μη βαλει αναμεσα ενα stack audio smooth lan αντι αυτου του switch μιας και η τιμη ειναι παραπλησια... Το εχεις δοκιμασει?
Σωστός, ο Αmir όμως έχει άλλη άποψη..😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Στο τέλος της αλυσίδας μετά απο ολα τα switches υπάρχει ενα waversa wlan isolator που κανει παρόμοια δουλειά με το stack audio

την καλησπέρα μου σε όλους και συγγνώμη για το αργοπορημένο των εντυπώσεων!
Εδώ σετάκι με τον προενισχυτή-επεξεργαστή της mindsp.
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-908.jpg

Το switchάκι έφτασε στα χέρια μου πριν από ένα μήνα, αλλά καθότι νιούμπης στο streaming,
άργησα να το σετάρω. Τελικά όλα οκ, έβαλα συνδρομή spotify premium (lossless).
Παρακάτω το καλωδιομάνι. Μαύρα καλώδια τροφοδοσίας και 2 απλά καλώδια ethernet: Lanberg (κόκκινο) μεταξύ switch-streamer (και router-streamer αρχικά)
και ένα ugreen cat7 (router-switch)
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-721.jpg

Οι διαφορές που άκουσα εντοπίζονται σε πιο ήσυχο backgroung, με λιγότερο "στρεσαρισμένο" ήχο, καλύτερη ροή. Τα όργανα είναι πιο διακριτά και το άκουσμα είναι στα αυτιά μου ένα τσικ πιο δυναμικό. Αυτά με τις εντυπώσεις μου, απλά επειδή όπως έγραψα είμαι νιούμπης στο streaming
και καθώς το σύστημα είναι ακόμα σε φάση στησίματος-διαμόρφωσης, take my thoughts with a pinch of salt.
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-428.jpg

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου ( @analog-jimaras @Δημήτρης Δημητρακούδης @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ) και όλους όσους
επωμίστηκαν το βάρος να τρέξουν και να οργανώσουν αυτό το project
καθώς και να ψάξουν τα κατάλληλα για χέριασμα zyxel, ώστε εμείς να το έχουμε στο σύστημά μας.

Αν υπάρχει κάποιος από Βόρειο Ελλάδα που να θέλει να το ακούσει στο σύστημά του, ευχαρίστως να βοηθήσω (pm).

Μετα απο αρκετές δοκιμές πιστεύω οτι οι κονοι και οι ακίδες (για ποδαράκια) δεν το βοηθούν μάλλον καλύτερα ειναι τα φλατ ποδαράκια, με λάστιχο.

Μετα απο αρκετές δοκιμές πιστεύω οτι οι κονοι και οι ακίδες (για ποδαράκια) δεν το βοηθούν μάλλον καλύτερα ειναι τα φλατ ποδαράκια, με λάστιχο.
Το ελαστικο υλικο είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από μια συσκευή.

• Like
Reactions: Λάκης
Το ελαστικο υλικο είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από μια συσκευή.
Πολύ απόλυτη άποψη, με την οποία δεν θα συμφωνήσω καθόλου.
Για μενα πάντα το - (σάντουιτς) υλικών οπως μεταλλο, λάστιχο, φελλός και ξύλο δουλεύουν εξαιρετικά σε διάφορους συνδυασμούς.
Όποιος θέλει να πειραματιστεί τα παρακάτω ειναι χαμηλού κόστους.

Πολύ απόλυτη άποψη, με την οποία δεν θα συμφωνήσω καθόλου.
Για μενα πάντα το - (σάντουιτς) υλικών οπως μεταλλο, λάστιχο, φελλός και ξύλο δουλεύουν εξαιρετικά σε διάφορους συνδυασμούς.
Όποιος θέλει να πειραματιστεί τα παρακάτω ειναι χαμηλού κόστους.

Android media
Σάντουιτς υλικών,ναι όχι όμως συμπεριλαμβάνοντας ελαστικά υλικά η μόνο με αυτά.
Από τα υλικά τα οποία παρέθεσες μονον το μέταλλο(αλουμίνιο,ατσαλι)είναι ουσιαστικα αντικραδασμικο υλικό.
Στην σειρά(Twenty)των ηχείων μου,η PMC χρησιμοποίησε βάση από HDF με ενδιάμεσους αποστάτες από φελλό.Υστερα από μετρήσεις ανεκάλυψε πως η βάση συντόνιζε στα 380Hz.
Στην επόμενη σειρά(Twenty Four),η βάση ήταν πλέον μεταλλική.
Άλλως τε ελαστικό υλικό η/και πλαστικό υπάρχει ήδη στα ποδαράκια των συσκευών και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η παράκαμψη τους.

Last edited:
  • Like
Reactions: Λάκης
Σάντουιτς υλικών,ναι όχι όμως συμπεριλαμβάνοντας ελαστικά υλικά η μόνο με αυτά.
Από τα υλικά τα οποία παρέθεσες μονον το μέταλλο(αλουμίνιο,ατσαλι)είναι ουσιαστικα αντικραδασμικο υλικό.
Στην σειρά(Twenty)των ηχείων μου,η PMC χρησιμοποίησε βάση από HDF με ενδιάμεσους αποστάτες από φελλό.Υστερα από μετρήσεις ανεκάλυψε πως η βάση συντόνιζε στα 380Hz.
Στην επόμενη σειρά(Twenty Four),η βάση ήταν πλέον μεταλλική.
Άλλως τε ελαστικό υλικό η/και πλαστικό υπάρχει ήδη στα ποδαράκια των συσκευών και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η παράκαμψη τους.
Δεν μπορεί να είναι αντικραδασμικο υλικό κάτι το οποίο πολυμερίζεται.
Ούτε και το ξύλο είναι αντικραδασμικο υλικο.Συμβιβασμος είναι,κατασκευαστικός και οικονομικός.

Σε εμένα επειδή είχε κάτι παξιμάδια που γρατσουνούσαν το έπιπλο έβαλα τα παρακάτω.

Για πιο οικονομική μόνιμη λύση θα παίξει ο συνδυασμός μπαμπού κοπής κρέτος ικεα με moongel για drums.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

παραλλαγή του αλλά δε ντην έχω δοκιμάσει

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τώρα στα του switch (vs1) τα περισσότερα έχουν ειπωθεί απλώς θα προσθέσω τις γενικές εντυπώσεις μου.

Στο σύστημα που κυρίως ακούω με ακουστικά δεν είδα μεγάλη διαφορά, σε σημείο που να θέλω να το δώσω.

Λόγω τηλεργασίας έπαιξε αρκετά συνεχόμενα.

Σαν να καθάρισε κάπως απλώς ο ήχος.

Wiim pro, volumio preciso, topping a50 iii hifiman edition xv η αλυσίδα.

Στα kef cresta, αν και όχι κάτι ιδιαίτερο σαν ηχεία, είδα μεγαλύτερη διαφορά και κυρίως σε spotify youtube.

Σε αξιόλογο σύστημα γνωστού ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

Σύστημα με αναπαραγωγή από πισι χωρίς καμιά παραμετροποίηση, αναπαραγωγή από την κάρτα ήχου της motherboard.

Δεν τον ένδιεφερε όμως τελικά να ασχοληθεί με αναπαραγωγή από ψηφιακά όπως αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία και έπαιξαν μόνο ένα δυο τραγούδια.

Υποθέτω πως όσο πιο αναλυτικό το σύστημα τόσο μεγαλύτερη και η ωφέλεια.

Δηλαδή δε σας έφερε καλυτερο focus, πιο ήσυχο background το βράδυ και καλύτερη ροή? Στο streaming παντα. Γιατι το μέτρο σύγκρισης για τον μέσο ενδιαφερόμενο ειναι να παίζει όσο πιο κοντά με τα ριπαρισμενα.