Audiophile Grade Ethernet Switch - Εντυπώσεις

To switch παίζει ήδη δύο ημέρες, έχει μπει πρώτο στη σειρά μετά το modem (μετά από αυτό υπάρχουν ενας μετατροπέας σε οπτική και δύο melco switches συνδεδεμένα με οπτική) και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει την ποιότητά του, πιό πολύ λετομέρεια λόγω ακόμη πιό μαύρου background και ακόμη πιό φυσική παρουσία, είναι ενδιαφέρον ότι η βελτίωση με τα switch είναι αθροιστική...

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος (NEO Ceradisc 50 και HRS dampers) αλλιώς ακουγόταν το κουτί, νομίζω ότι οι φίλοι που πήραν το ασημένιο κουτί έπραξαν σοφά !

Attachments

• 20260320_111408 (1).jpg
    20260320_111408 (1).jpg
    418.7 KB · Views: 54
To switch παίζει ήδη δύο ημέρες, έχει μπει πρώτο στη σειρά μετά το modem (μετά από αυτό υπάρχουν ενας μετατροπέας σε οπτική και δύο melco switches συνδεδεμένα με οπτική) και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει την ποιότητά του, πιό πολύ λετομέρεια λόγω ακόμη πιό μαύρου background και ακόμη πιό φυσική παρουσία, είναι ενδιαφέρον ότι η βελτίωση με τα switch είναι αθροιστική...

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος (NEO Ceradisc 50 και HRS dampers) αλλιώς ακουγόταν το κουτί, νομίζω ότι οι φίλοι που πήραν το ασημένιο κουτί έπραξαν σοφά !

Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι φίλοι που πήραν το ασημένιο δεν πήραν το καλό και ακριβότερο ασημένιο, αλλά το φτηνό και ίδιο με το μαύρο.......

Θα πρέπει να κάνεις μόνος σου μια "επέμβαση" στο κουτί προσαρμόζοντας μια παχιά εξωτερική βάση στο κάτω μέρος, στις υπάρχουσες διαστάσεις (πλάτους/βάθους) με πάχος 10mm (αλουμίνιο ή μπρούτζο) για να πάρεις το επιθυμητό βάρος.

Μία άλλη λύση είναι να μπουν εσωτερικά φύλλα μολύβδου εκεί που η κατασκευή το επιτρέπει..

Λόγω του γεγονότος ότι πήρα το μαύρο κουτί, ήταν απαραίτητη η καλή στήριξη και το επιπρόσθετο βάρος

Με τους πύθωνες που του έβαλες Αντρέα μου, λίγα κουτιά στέκονται ίσια.
Αφού δεν κάθεται σούζα πάλι καλά. 😂

Μπράβο, βλέπω ότι το έχεις φροντίσει με σωστά παρελκόμενα..😉

• Like
Reactions: economides

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαζονταν τα στηρικτικα άρα...

Βεβαια προσπερνώντας τα dampers και στηρικτικα που ειναι μαζι 5-6 φορες το κοστος του switch, γιατι καποιος να μη βαλει αναμεσα ενα stack audio smooth lan αντι αυτου του switch μιας και η τιμη ειναι παραπλησια... Το εχεις δοκιμασει?

Βεβαια προσπερνώντας τα dampers και στηρικτικα που ειναι μαζι 5-6 φορες το κοστος του switch, γιατι καποιος να μη βαλει αναμεσα ενα stack audio smooth lan αντι αυτου του switch μιας και η τιμη ειναι παραπλησια... Το εχεις δοκιμασει?
Σωστός, ο Αmir όμως έχει άλλη άποψη..😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Στο τέλος της αλυσίδας μετά απο ολα τα switches υπάρχει ενα waversa wlan isolator που κανει παρόμοια δουλειά με το stack audio

την καλησπέρα μου σε όλους και συγγνώμη για το αργοπορημένο των εντυπώσεων!
Εδώ σετάκι με τον προενισχυτή-επεξεργαστή της mindsp.
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-908.jpg

Το switchάκι έφτασε στα χέρια μου πριν από ένα μήνα, αλλά καθότι νιούμπης στο streaming,
άργησα να το σετάρω. Τελικά όλα οκ, έβαλα συνδρομή spotify premium (lossless).
Παρακάτω το καλωδιομάνι. Μαύρα καλώδια τροφοδοσίας και 2 απλά καλώδια ethernet: Lanberg (κόκκινο) μεταξύ switch-streamer (και router-streamer αρχικά)
και ένα ugreen cat7 (router-switch)
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-721.jpg

Οι διαφορές που άκουσα εντοπίζονται σε πιο ήσυχο backgroung, με λιγότερο "στρεσαρισμένο" ήχο, καλύτερη ροή. Τα όργανα είναι πιο διακριτά και το άκουσμα είναι στα αυτιά μου ένα τσικ πιο δυναμικό. Αυτά με τις εντυπώσεις μου, απλά επειδή όπως έγραψα είμαι νιούμπης στο streaming
και καθώς το σύστημα είναι ακόμα σε φάση στησίματος-διαμόρφωσης, take my thoughts with a pinch of salt.
εικόνα_Viber_2026-03-21_10-16-11-428.jpg

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου ( @analog-jimaras @Δημήτρης Δημητρακούδης @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ) και όλους όσους
επωμίστηκαν το βάρος να τρέξουν και να οργανώσουν αυτό το project
καθώς και να ψάξουν τα κατάλληλα για χέριασμα zyxel, ώστε εμείς να το έχουμε στο σύστημά μας.

Αν υπάρχει κάποιος από Βόρειο Ελλάδα που να θέλει να το ακούσει στο σύστημά του, ευχαρίστως να βοηθήσω (pm).