Audiophile USB cables

Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Σταύρο καλή χρόνια!

Αναφέρεσαι στην ποιότητα του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί για το τελικό αποτέλεσμα του usb καλωδίου.

Εκτός από το να λειτουργεί σωστά χωρίς να χάνονται data, περιμένεις κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά σε ένα καλό usb καλώδιο;

Καλή χρονιά και σε σένα!

Όλο το ζουμί είναι στον σωστό τερματισμό στους ακροδέκτες. Έχεις "σφάξει" κάποιο κοινό usb καλώδιο να δεις πως είναι τερματισμένοι οι αγωγοί? Νομίζεις ότι υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που τερματίζουν τα pin όπως π.χ. η Monster Cable τα ακριβά της καλώδια AV?

Αν οργανωθεί καμία ομαδική αγορά του χρυσού belkin είμαι μέσα...

Ναι όντως Σταυρό δείχνει κάπως πιο καλό από κατασκευή... Πάντως και το 3.0 που είπα πιο πάνω είναι πολύ καλό.. Βέβαια μόνο στο νάνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.. Χα χα

Last edited by a moderator:

εγω παλι προτιμω αυτο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στα ιδια λεφτα πανω κατω και το βρισκεις στα μεδιαμαρκτ
https://www.hama.com/00053742/hama-usb-20-cable-metal-24k-gold-plated-double-shielded-180-m-
Όχι πια.. Το έψαχνα συνεχώς πέρσι γιατί δούλευα δίπλα σε ένα ΜΜ αλλά δεν το ξαναέφεραν ποτέ..
Έχω καιρό να περάσω βέβαια...

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

+1

(γνωριζει κανεις αν εχει φεριτες? Στη φωτο δε φαινεται)

To Belkin λες;
Δεν έχει,το έχω τώρα μπροστά μου.

Καλή χρονιά και σε σένα!

Όλο το ζουμί είναι στον σωστό τερματισμό στους ακροδέκτες. Έχεις "σφάξει" κάποιο κοινό usb καλώδιο να δεις πως είναι τερματισμένοι οι αγωγοί? Νομίζεις ότι υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που τερματίζουν τα pin όπως π.χ. η Monster Cable τα ακριβά της καλώδια AV?
Νομίζω τα εξής:

- ένα καλώδιο τερματισμενο σε ένα σοβαρό OEM εργοστάσιο στην Κίνα, είναι πιο αξιόπιστο από μια μικρή γραμμη παραγωγής ή από ένα καλώδιο που θα κάνω εγώ στο χέρι.

- Ο λόγος που στα usb καλώδια δεν βλέπεις σούπερ ντουπερ κατασκευές εκτός εφαρμογών audio είναι γιατί μάλλον δε χρειάζεται. Ειδικά το πρωτόκολλο usb 2 το χρησιμοποιούμε καθημερινά σε δεκάδες εφαρμογές. Αν τα κοινά καλώδια είχαν πρόβλημα δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Στο audio ως γνωστόν είμαστε έτοιμοι να σκάσουμε τα δεκαπλασια η ακόμα και τα εκατονταπλασια από το πραγματικό κόστος, αν νιώθουμε ότι το Χ προϊόν μας φτιάχνει τον ήχο και αυτό κάποιοι το εκμεταλλευονται και βγάζουν λεφτά.

Όπως έχω ξαναγράψει, η βιομηχανία του HiFi και hiend έχει καταλάβει ότι το πράγμα πάει στο dac για τους πολλούς και στο πικάπ για τους λίγους και προσπαθεί να βρει στο pc Audio αντίστοιχιες με παλαιότερες πρακτικές. Έτσι εφόσον μέχρι τώρα τα σκαμε για καλώδια ηχείων, προσπαθούν να μας προσφέρουν το ανάλογο προϊόν για το dac μας. Και δε σταματούν εδώ. Σοβαρές εταιρίες υποτίθεται φτάνουν να μας πλασάρουν audiophile δικτυακά patch cords χαλκού και μας λένε με λίγα λόγια ότι ακομα και σε αυτό το κομμάτι της αλυσίδας επηρεάζεται ο ήχος. Το τελευταίο ειδικά είναι αγνωστικισμος και πίστη στη μαύρη μαγεία. Θέλει θράσος να αμφισβήτησεις παγκόσμια standards που καθορίζουν τι έχει σημασία και τι όχι σε ένα δικτυακό πρωτόκολλο, ειδικά όταν το γνωστικο σου αντικείμενο είναι ο ήχος.

Είμαι εντελώς μηδενιστης ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όταν ακούω ότι το χ καλώδιο παίζει καλύτερα από το ψ, είναι σαν να μου λέει κάποιος ότι το χ καλώδιο θα τυπωσει καλύτερο κίτρινο από το ψ. Επίσης θεωρώ ότι τα καλώδια εντός προδιαγραφών θα πρέπει να παίζουν το ίδιο και πως όταν ένα καλώδιο usb αλλάζει ριζικά τον ήχο, κάτι στραβο συμβαίνει είτε με αυτό είτε με το ήδη υπαρχον μας.

Αν θυμάμαι καλά, ο Σωκράτης είχε βρει ένα τεστ σε γνωστά audio usb καλώδια όπου τα τεσταραν και τα έβγαλαν εκτός προδιαγραφών. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ακριβώς αυτό θεωρώ ότι είναι που τα κάνει να παίζουν διαφορετικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

To Belkin λες;
Δεν έχει,το έχω τώρα μπροστά μου.

Δεν έχει γιατί από όσο διάβαζα δεν χρειάζεται στα καλώδια με καλή συνολική θωράκιση...

Ωραια!
Επιβεβαιωνω το +1 για ο,τι αποφασισετε.

Απάντηση: Re: Audio-gd Reference 5.32 !!!

Αν θυμάμαι καλά, ο Σωκράτης είχε βρει ένα τεστ σε γνωστά audio usb καλώδια όπου τα τεσταραν και τα έβγαλαν εκτός προδιαγραφών. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ακριβώς αυτό θεωρώ ότι είναι που τα κάνει να παίζουν διαφορετικά.

Καλά θυμάσαι,ήταν εργοστασιακό τεστ απόδοσης certification.
Γι' αυτό φωνάζω και ξαναφωνάζω όχι ακριβά αλλά πιστοποιημένα.
Αυτό μετράει.
Το "certified" που λέει το Belkin στην συσκευασία και οι πιστοποιήσεις που έχει μέσα με πείθουν 100% πως δεν χρειάζομαι ούτε πιο ακριβό,ούτε χειροποίητη κατασκευή που δεν ήταν και τίποτα να κάνω.

Ρε παιδιά, για βοηθήστε.

Οι αγωγοί δεδομένων πράσινο / άσπρο (D+, D-) του καλωδίου usb αντιμετατίθενται (cross-over) στους ακροδέκτες Type A Type B?

Κοιτάξτε και εδώ (στον Type A, οι αγωγοί πράσινο / άσπρο έπρεπε να είναι swapped):

http://www.ghentaudio.com/part/u01.html

Απάντηση: Re: Audiophile USB cables

Ρε παιδιά, για βοηθήστε.

Οι αγωγοί δεδομένων πράσινο / άσπρο (D+, D-) του καλωδίου usb αντιμετατίθενται (cross-over) στους ακροδέκτες Type A Type B?

Κοιτάξτε και εδώ (στον Type A, οι αγωγοί πράσινο / άσπρο έπρεπε να είναι swapped):

http://www.ghentaudio.com/part/u01.html

USB.jpg

Ευχαριστώ Σωκ!

Άρα ο τύπος το τερματίζει λάθος (στον ακροδέκτη Α, το άσπρο είναι δίπλα στον μαύρο)!!

Attachments

• usb-a.jpg
    usb-a.jpg
    48.4 KB · Views: 175
Όταν το ειχα ψάξει δεν ειχε βρεθει πουθενά στο Ελλαντα.

Η τιμή του Wallmart ειναι χώμα..

Ας αναλάβει κάποιος απο τους ενδιαφερόμενους να κανει μια λίστα και να οργανώσει λιγο το Power buy.